Προς το περιεχόμενο

Γλωσσα προγραμματισμου για εναν αδαη

as223

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Well επειδη εχω βαρεθει να σπαταλαω το χρονο μου με το να σερφαρω ολη μερα και να διαβαζω αρθρακια, σκεφτηκα να αρχισω να μαθαινω καμια γλωσσα προγραμματισμου... Σημειωση: Δεν γνωριζω καμια απολυτως!

Τι εχετε να μου προτεινετε για αρχη?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις για internet-ικές εφαρμογές μία είναι η γλώσσα...php .

Αν πάλι θέλεις stand alone φάσεις τότε πάλι έχεις πολλές επιλογές όμως εγώ προτείνω JAVA ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Αν μάθεις (την σαφώς ευκολότερη) C ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα Δομημένου Προγραμματισμού και "ξεπαρθενιαστείς" (επέτρεψέ μου την έκφραση) με έναν τρόπο σκέψης τότε θα σου είναι δύσκολο πολύ να πας σε Object-Oriented Programming που είναι "η τελευταία λέξη της μόδας :) " και η πιο επικρατούσα (και όχι άδικα). Θα είναι, για παράδειγμα, σαν να έχεις μητρική γλώσσα τα ελληνικά και να πας να μάθεις κάποια άλλη.

Η JAVA είναι η πιο καθαρόαιμα αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού. Έχει τρομερές δυνατότητες, τρέχει παντού και πάντα (απο windows μέχρι το πιο εξεζητημένο λειτουργικό για PDA), και έχει παρόν και μέλλον.

Πάντως, αν τελικά καταλήξεις σε JAVA, τότε για να είσαι κύριος και μάγκας και να μην πιάνεσαι πουθενά, προτείνω να μάθεις πρώτα ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Object Oriented Programming, και μετά να προχωρήσεις σε JAVA (ακόμα καλύτερα μπορεί να γίνει και παράλληλα). Προτείνω το βιβλίο Applying UML and Patterns του Craig Larman για Αντικειμενοστρέφια και το Thinking In JAVA για JAVA

Δημοσ.

Στάθη και εγώ σου προτείνω να ξεκινήσεις με την JAVA . Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ανταμειφθείς με το αποτέλεσμα . Το θέμα είναι να μην απογοητευτείς . Μπορεί να μην έχεις τόσο γρήγορα αποτελέσματα όσο θα είχες με κάποια άλλη γλώσσα αλλά σίγουρα θα μάθεις πολύ καλύτερα την λογική του σωστού προγραμματισμού .

Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι είναι και πολύ καλή αντικειμενοστραφής γλώσσα η VB . Έχει σίγουρα άμεσα αποτελέσματα αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο .

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος μάλλον δεν έχει ιδέα από γλώσσα προγραμματισμού. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μια γλώσσα της πλάκας για να καταλάβεις τη λογική (π.χ. Pascal ή Fortran ίσως όχι τόσο η δεύτερη) και μετά να προχωρήσεις σε C, C++, Java και όλες τις υπόλοιπες που αναφέρονται πιο πάνω.

Δημοσ.

Για να εχουμε μια καλη αρχη, θα μου εξηγησει καποιος τι ειναι η "αντικειμενοστραφης" γλωσσα?

Σημειωση: Fortran θα κανουμε στο Α' εξαμηνο της σχολης, οποτε δεν αξιζει να ασχοληθω τωρα...

Δημοσ.
Για να εχουμε μια καλη αρχη' date=' θα μου εξηγησει καποιος τι ειναι η "αντικειμενοστραφης" γλωσσα?

Σημειωση: Fortran θα κανουμε στο Α' εξαμηνο της σχολης, οποτε δεν αξιζει να ασχοληθω τωρα...[/quote']

Στάθη, χρόνια στο κουρμπέτι εισαι, κανεις κατι ερωτήσεις...

αν σου απαντήσουμε σε αυτό, θα γράψουμε πραγματεία.

go to google και βάλε "what is object oriented programming" και θα βρείς τριτομες εγκυκλοπαίδιες.

και... βάλε εκει πέρα μια VB 5 ή 6 να παίξεις (να δεις δηλαδή άμεσα αποτελέσματα απο τα απλά πράγματα), γιατι μέχρι να κανεις compile το hello world σε java θα μας φέρεις το πισι σου στο κεφάλι.

Αν έχεις καποιο πρόβλημα με την ms ή την vb, βάλε delphi.

και αν δεν θέλεις γραφικά, βάλε qbasic.

Δημοσ.
Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις για internet-ικές εφαρμογές μία είναι η γλώσσα...php [/b'].

Λάθος, είναι και πάλι η Java, με JSP και Java Servlets... Μην μπερδεύεις τον κόσμο...

Αν πάλι θέλεις stand alone φάσεις τότε πάλι έχεις πολλές επιλογές όμως εγώ προτείνω JAVA ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Αν μάθεις (την σαφώς ευκολότερη) C ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα Δομημένου Προγραμματισμού και "ξεπαρθενιαστείς" (επέτρεψέ μου την έκφραση) με έναν τρόπο σκέψης τότε θα σου είναι δύσκολο πολύ να πας σε Object-Oriented Programming που είναι "η τελευταία λέξη της μόδας :) " και η πιο επικρατούσα (και όχι άδικα). Θα είναι, για παράδειγμα, σαν να έχεις μητρική γλώσσα τα ελληνικά και να πας να μάθεις κάποια άλλη.

Εξαρτάται αν θεωρείς εύκολο το pointer arithmetic.. Και προς Θεού πιο εύκολη η C από την Java; Μάλλον δεν ξέρεις καλά C... Μην μπερδεύεις τον κόσμο (2η φορά)...

Αν θες εύκολη γλώσσα χωρίς κόπο Delphi (Kylix).. Εύκολη γλώσσα με κάποιο κόπο Java...

Νεκρή γλώσσα -> Pascal...

The structural way is the RIGHT way...

Δημοσ.

Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση στην ερώτηση σου. Το θέμα είναι πόσο θέλεις να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό και πόσο χρόνο μπορείς να αφιερώσεις. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι σχεδόν οι προγραμματιστές είναι με κοιλίτσα.

Αν το δεις από μία λογική πλευρά, από πανεπιστημιακής παιδείας, ξεκινάς με κάτι ελαφρύ, όπως basic,pascal κ.α και μετά έρχεσαι σε επαφή με τη C, αφού καταλαβεις αρκετά, προχωράς σε C++ Java. Eναλλακτική πορεία, είναι να ασχοληθείς με Visual γλώσσες και να καταλήξεις σε .ΝΕΤ ή C#.

Γλώσσες υπάρχουν πολλές αλλά κάθε γλώσσα κάνει μία δουλειά. Πρώτα λοιπόν προτείνω να συνειδητοποιήσεις τι θέλεις να κάνεις και μετά να διαλέξεις. Για παράδειγμα, μπορεί να μάθεις Delphi, αλλά delphi χρησιμοποιούμε μόνο στη Ελλάδα, ή σε χώρες της κλάσσεως μας. Επιπλέον, εξαρτάται τι λειτουργικό έχεις. Δηλαδή awk,sed,occam,perl και άλλες τέτοιες γλώσσες είναι άχρηστες αν τρέχεις Window$.

Πάντως πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, φρόντισε να αγοράσεις αρκετό καφέ θα σου είναι αναγκαίος.

Φιλικά

root.

Δημοσ.

dop, Αν ξέρω μια γλώσσα πραγματικά καλά αυτή είναι η C γι' αυτό μου φάνηκε πολύ εύκολη η php. Μην μπερδεύεσαι. Τώρα το αν είναι η C ή η JAVA πιο εύκολη ας διαβάσουμε και τις απόψεις των υπολοίπων σ' αυτό το forum... Όσο για την php το site στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούμαστε είναι φτιαγμένο με αυτή την super-υπέροχη γλώσσα :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...