VALLGOX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μια ταινία από τον Θάνο Κερμίτση (τον σκηνοθέτη του "Αδάμαστου"). Εξελίσσεται στο μακρινό δυστοπικό μέλλον, αλλά δυστυχώς θα αναγνωρίσετε πολλά από την σημερινή μας εποχή. https://www.youtube.com/watch?v=ZAc-0fumwHw
cthulhucarbide Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Μοιάζει σαν ένα ταινιάκι που φτιάχτηκε για να τεστάρει κάποιος τις δυνατότητες στα ειδικά εφέ, και για να δώσει μια ευκαιρία σε κάποιους ηθοποιούς να κάνουν ολιγόλεπτη εξάσκηση στην ηθοποιήα. Αυτό όμως που θεωρώ χειρότερο, είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια φαντασία ή πρωτοτυπία. Τα σημεία που πιάνει η ταινία δηλαδή η έλλειψη νερού, η φακελοποίηση του ατόμου με barcode και με την ίριδα του ματιού, οι ψεύτες πολιτικοί που δρουν υπό το όνομα της δημοκρατίας, η υπερφρούρηση, είναι πράγματα που ακόμα και ένα παιδί θα μπορούσε να αριθμήσει ως αρνητικά του μέλλοντος. Δεν είδα κάτι που θα μου μείνει. Ένα τελείως συμβατικό, στα όρια του κλισέ πεντάλεπτο έργο. Κοιτώντας τα μικρού μήκους φιλμ, που έκαναν στο ξεκίνημα της καριέρας τους γνωστοί σκηνοθέτες θα δούμε ότι έχουν ιδέες πρώτα απόλα αλλά και σκηνοθετική άποψη για αυτό που κάνουν. Πειραματίζονταν και το αποτέλεσμα ήταν περίεργος, ενθιαφέρον, πειραματικός κινηματογράφος. Δεν έχω την απαίτηση από κάποιον να φτάσει τα επίπεδα των μεγάλων σκηνοθετών, αλλά δεν νομίζω ότι βλέπω καν προσπάθεια. Αυτό που είδα έχει φτιαχτεί με τα χρώματα που βλέπουμε στην τηλεόραση. Ήταν τηλεόραση αυτό, όχι κινηματογράφος. Στην έλλειψη απόχρωσης οφείλεται ότι δεν γυρίστηκε σε φιλμ, εν μέρει, αλλά στις ιδέες και στην "μοναδικότητα" που πρέπει να έχει μια ταινία δεν βλέπω δικαιολογία. Ίσως να φανώ σκληρός αλλά κατά την γνώμη μου αυτό δεν το έφτιαξε σκηνοθέτης, αλλά χειριστής κάμερας, και ειδικών εφέ 2
viper2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Το είδα χωρις ήχο και μπορω να πω οτι πάσχει, σχεδόν, σε κάθε καρέ. Το θέμα ειναι οτι θα μπορούσε να ηταν καλύτερο αν ειχε κάποια κοντινά πλάνα, λιγο καλύτερο makeup και φυσικά καλύτερο acting.
VALLGOX Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 O αδαμαστος πως σας ειχε φανει? Ξερει καποιος που μπορω να δω την ταινια?
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Είστε αυστηροί. Προσπάθεια υπάρχει, καλή ή κακή, υπάρχει πάντως. Επίσης δεν ξέρουμε και τις συνθήκες που γυρίστηκε ( budget κλπ ). Φτωχό σε ιδέες πάντως είναι, συμφωνώ. Την εικόνα όμως (αν εξαιρέσεις τα τηλεοπτικά studio και τις οθόνες φυσικά) δεν θα την έλεγα τηλεοπτική. Εξ άλλου σχεδόν κανείς δεν γυρνάει σε φιλμ πια. Γενικώς δυσκολέυομαι να κατακρίνω τους Έλληνες κινηματογραφιστές. Ξέρω τι τραβάνε. 1
michael92 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2014 Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Μοιάζει σαν ένα ταινιάκι που φτιάχτηκε για να τεστάρει κάποιος τις δυνατότητες στα ειδικά εφέ, και για να δώσει μια ευκαιρία σε κάποιους ηθοποιούς να κάνουν ολιγόλεπτη εξάσκηση στην ηθοποιήα. Αυτό όμως που θεωρώ χειρότερο, είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια φαντασία ή πρωτοτυπία. Τα σημεία που πιάνει η ταινία δηλαδή η έλλειψη νερού, η φακελοποίηση του ατόμου με barcode και με την ίριδα του ματιού, οι ψεύτες πολιτικοί που δρουν υπό το όνομα της δημοκρατίας, η υπερφρούρηση, είναι πράγματα που ακόμα και ένα παιδί θα μπορούσε να αριθμήσει ως αρνητικά του μέλλοντος. Δεν είδα κάτι που θα μου μείνει. Ένα τελείως συμβατικό, στα όρια του κλισέ πεντάλεπτο έργο. Κοιτώντας τα μικρού μήκους φιλμ, που έκαναν στο ξεκίνημα της καριέρας τους γνωστοί σκηνοθέτες θα δούμε ότι έχουν ιδέες πρώτα απόλα αλλά και σκηνοθετική άποψη για αυτό που κάνουν. Πειραματίζονταν και το αποτέλεσμα ήταν περίεργος, ενθιαφέρον, πειραματικός κινηματογράφος. Δεν έχω την απαίτηση από κάποιον να φτάσει τα επίπεδα των μεγάλων σκηνοθετών, αλλά δεν νομίζω ότι βλέπω καν προσπάθεια. Αυτό που είδα έχει φτιαχτεί με τα χρώματα που βλέπουμε στην τηλεόραση. Ήταν τηλεόραση αυτό, όχι κινηματογράφος. Στην έλλειψη απόχρωσης οφείλεται ότι δεν γυρίστηκε σε φιλμ, εν μέρει, αλλά στις ιδέες και στην "μοναδικότητα" που πρέπει να έχει μια ταινία δεν βλέπω δικαιολογία. Ίσως να φανώ σκληρός αλλά κατά την γνώμη μου αυτό δεν το έφτιαξε σκηνοθέτης, αλλά χειριστής κάμερας, και ειδικών εφέ Αυτό με την έλλειψη νερού ποτέ δεν το κατάλαβα, το πόσιμο νερό είναι ανανεώσιμη πηγή Αλλά ακόμα και με την κλιματική αλλαγή να στερέψουν οι πηγές, έχουμε ολόκληρο Αιγαίο να αφαλατώσουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα