Star_Light Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Τότε μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί κάποιος που ασχολείται με τον κλάδο της πληροφορικής θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα μαθηματικά ως επιστήμη κι όχι ως εργαλείο; Γιατί δεν μας καλύπτουν τα μαθηματικά ως εργαλείο και πρέπει να επεκταθούμε; Γιατι οταν λες οτι τα μαθηματικα ειναι εργαλειο και οχι επιστημη ειναι σαν να υποτιμας τους μαθηματικους και την προσφορα τους. Και δεν ειναι ετσι γιατι οσα paper ειχα δει εγω τουλαχιστον στις επικοινωνιες και τα δικτυα ηταν τιγκα στα μαθηματικα και μετα γινοταν και η υλοποιηση με κωδικα. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μα για μένα (κάποιον που ασχολείται με πληροφορική) εργαλείο είναι τα μαθηματικά, όχι επιστήμη. Επιστήμη είναι για τους μαθηματικούς. Σοβαρά τώρα; Στα papers που έχεις δει περιλαμβάνονταν οι αποδείξεις των θεωρημάτων που χρησιμοποιούνταν, και γενικά σου έδινε την εντύπωση ότι το αντικείμενο του paper ήταν τα μαθηματικά; Ή απλώς χρησιμοποιούσαν τα μαθηματικά για να δείξουν κάτι σχετικό με τις τηλεπικοινωνίες; 2
Star_Light Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Σοβαρά τώρα; Στα papers που έχεις δει περιλαμβάνονταν οι αποδείξεις των θεωρημάτων που χρησιμοποιούνταν, και γενικά σου έδινε την εντύπωση ότι το αντικείμενο του paper ήταν τα μαθηματικά; Ή απλώς χρησιμοποιούσαν τα μαθηματικά για να δείξουν κάτι σχετικό με τις τηλεπικοινωνίες; Εσυ οταν λες οτι τα μαθηματικα για σενα δεν ειναι επιστημη το λες για να υποτιμησεις τους μαθηματικους? Τα μαθηματικα ειναι επιστημη ασχετα πως θα τα χρησιμοποιησεις εσυ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ναι. Το βρήκες. Ο δάσκαλος μου έβαζε χαμηλό βαθμό στα μαθηματικά και τα μισώ. Προσπαθώ να τα υποβιβάζω με κάθε ευκαιρία και να κοροϊδεύω τους μαθηματικούς. Επειδή δεν καταλαβαίνεις, θα γράφω μία μία πρόταση. Ασχολούμαι με πληροφορική. Η πληροφορική χρειάζεται πολλές φορές να χρησιμοποιήσει τα μαθηματικά για διάφορα προβλήματα. Άρα κι εγώ χρειάζεται πολλές φορές να χρησιμοποιήσω τα μαθηματικά για διάφορα προβλήματα. Τα προβλήματα που έχω συναντήσει εγώ έως τώρα δε χρειάζονται βαθειά θεωρητική γνώση των μαθηματικών. Άρα, όταν χρησιμοποιώ τα μαθηματικά για να λύνω προβλήματα πληροφορικής, τα χρησιμοποιώ ως εργαλείο, μιας και δε μου έχει χρειαστεί κάτι περισσότερο. 3
Star_Light Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ναι. Το βρήκες. Ο δάσκαλος μου έβαζε χαμηλό βαθμό στα μαθηματικά και τα μισώ. Προσπαθώ να τα υποβιβάζω με κάθε ευκαιρία και να κοροϊδεύω τους μαθηματικούς. Επειδή δεν καταλαβαίνεις, θα γράφω μία μία πρόταση. Ασχολούμαι με πληροφορική. Η πληροφορική χρειάζεται πολλές φορές να χρησιμοποιήσει τα μαθηματικά για διάφορα προβλήματα. Άρα κι εγώ χρειάζεται πολλές φορές να χρησιμοποιήσω τα μαθηματικά για διάφορα προβλήματα. Τα προβλήματα που έχω συναντήσει εγώ έως τώρα δε χρειάζονται βαθειά θεωρητική γνώση των μαθηματικών. Άρα, όταν χρησιμοποιώ τα μαθηματικά για να λύνω προβλήματα πληροφορικής, τα χρησιμοποιώ ως εργαλείο, μιας και δε μου έχει χρειαστεί κάτι περισσότερο. Εσυ δεν καταλαβες. Εγω εκανα μια απλη ερώτηση και αρχισες τις ειρωνιες και τις αναλυσεις μπορεις να απαντησεις στην ερωτηση? το εγραψες υποτιμητικα ή οχι? γιατι αποφευγεις την ερωτηση? Οταν ο άλλος διαβάζει οτι δεν θεωρεις τα μαθηματικα επιστημη αυτο θα νομισει. Οτι τα υποτιμας. Ειναι ξεκαθαρο δεν χρειαζεται επιστημονικη ανάλυση ουτε σεντόνια λες και ειμαστε σε καμια φιλοσοφικη συνάθροιση. Ελεος
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Όταν λέω ότι ως πληροφορικός δε βλέπω τα μαθηματικά ως επιστήμη και απαντάς "ευτυχώς μόνο εσύ" χωρίς να δικαιολογείς γιατί θα έπρεπε να τα βλεπω ως επιστήμη, εγώ αρχίζω τις ειρωνείες; Είναι η τέταρτη φορά που το γράφω. Τα μαθηματικά είναι επιστήμη για τους μαθηματικούς. Εγώ που είμαι πληροφορικός ΔΕΝ χρησιμοποιώ τα μαθηματικά ως επιστήμη, τα χρησιμοποιώ ως εργαλείο. Το γράφω ξεκάθαρα σε αυτό το post, το οποίο έχω κάνει quote δύο φορές. 2
Star_Light Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Οκ κατάλαβα τις θέσεις σου. Εγω μια συμβουλη θα δώσω στον θεματοθέτη γιατι ειναι μικρος και ειναι αμαρτια να ξεκινησει απο τωρα με τέτοια συμπλέγματα. Aν δεν υπήρχαν οι μαθηματικοι σημερα δεν θα ειχαμε ουτε υπολογιστες διοτι ένας απο τους σπουδαιοτερους ειναι εκεινος του οποιου την αρχιτεκτονικη χρησιμοποιούν σημερα οι συγχρονοι υπολογιστές.Αυτα κάποιοι θα έπρεπε να τα ξέρουν πριν αρχισουν τις ειρωνιες.Τα μαθηματικα ειναι απο τις σπουδαιοτερες επιστημες. Όταν λέω ότι ως πληροφορικός δε βλέπω τα μαθηματικά ως επιστήμη και απαντάς "ευτυχώς μόνο εσύ" χωρίς να δικαιολογείς γιατί θα έπρεπε να τα βλεπω ως επιστήμη, εγώ αρχίζω τις ειρωνείες; Είναι η τέταρτη φορά που το γράφω. Τα μαθηματικά είναι επιστήμη για τους μαθηματικούς. Εγώ που είμαι πληροφορικός ΔΕΝ χρησιμοποιώ τα μαθηματικά ως επιστήμη, τα χρησιμοποιώ ως εργαλείο. Το γράφω ξεκάθαρα σε αυτό το post, το οποίο έχω κάνει quote δύο φορές. Τα μαθηματικα πρεπει να ειναι αποδεκτη επιστημη για ολους κανονικα. Εσενα σε ρωτησα ξεκαθαρα αμα το ειπες υποτιμητικα και δεν απαντησες.Αμα βλεπεις οτι δεν ειναι κατανοητο κάντο με μια ξεκαθαρη απαντηση. Στην δικια σου προταση στηριχθηκε και ο Τιμον για να μιλησει για πικραμενους μαθηματικους και δεν βγηκες να το ξεκαθαρισεις παρα το άφησες. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Οκ κατάλαβα τις θέσεις σου. Εγω μια συμβουλη θα δώσω στον θεματοθέτη γιατι ειναι μικρος και ειναι αμαρτια να ξεκινησει απο τωρα με τέτοια συμπλέγματα. Aν δεν υπήρχαν οι μαθηματικοι σημερα δεν θα ειχαμε ουτε υπολογιστες διοτι ένας απο τους σπουδαιοτερους ειναι εκεινος του οποιου την αρχιτεκτονικη χρησιμοποιούν σημερα οι συγχρονοι υπολογιστές.Αυτα κάποιοι θα έπρεπε να τα ξέρουν πριν αρχισουν τις ειρωνιες.Τα μαθηματικα ειναι απο τις σπουδαιοτερες επιστημες. Τα μαθηματικα πρεπει να ειναι αποδεκτη επιστημη για ολους κανονικα. Εσενα σε ρωτησα ξεκαθαρα αμα το ειπες υποτιμητικα και δεν απαντησες.Αμα βλεπεις οτι δεν ειναι κατανοητο κάντο με μια ξεκαθαρη απαντηση. Είπα εγώ πουθενά ότι τα μαθηματικά δεν είναι επιστήμη; Είπα πουθενά οτιδήποτε υποτιμητικό για τα μαθηματικά ή τους μαθηματικούς; Aν δεν υπήρχαν οι μαθηματικοι σημερα δεν θα ειχαμε ουτε υπολογιστες Σε παραπέμπω εδώ. Δηλαδή λες ότι μετά το Neumann το χάος. Για να τελειώνουμε: θεωρώ τα μαθηματικά μια εξαιρετική, σημαντικότατη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστήμη. Σχολές μαθηματικών είναι οι μόνες σχολές που είχα δηλώσει στο μηχανογραφικό πέρα από σχολές πληροφορικής και ΗΜΜΥ. Προφανέστατα δεν το είπα υποτιμητικά σε κανένα από τα 4 posts, όπου έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Αυτό που είπα είναι ότι εγώ, ως πληροφορικός, όταν χρησιμοποιώ κάποιο θεώρημα των μαθηματικών το παίρνω ως δεδομένο και δε μου χρειάζεται να γνωρίζω την απόδειξη αυτού ή οποιουδήποτε άλλου θεωρήματος χρησιμοποιεί. Το ίδιο κάνω και στη Φυσική. Σε μαθήματα σημάτων, δικτύων, τηλεπικοινωνιών και hardware μπορεί να μάθαμε τις συνέπειες κάποιου θεωρήματος ή νόμου της φυσικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας χρειάστηκε κάποια απόδειξη. Προγραμματισμό κάνουν και σε μαθηματικές σχολές. Αυτό δε σημαίνει ότι μαθαίνουν σε τόσο βάθος όσο σε σχολές πληροφορικής. Γι' αυτούς, ο προγραμματισμός είναι εργαλείο, όχι επιστήμη. Για μένα είναι επιστήμη. 3
bazinga13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Παντως αυτο το θεμα που θιγει το παιδι οτι θελεια απλα να μαθει προγραμματισμο το εχω συναντησει απειρες φορες σε φορουμ,ειναι οντως παρα πολλα παιδια που θελουν ν ασχοληθουν μονο μ αυτο το κοματι της πληροφορικης και να επικεντρωθουν μονο σ αυτο,τι λυση υπαρχει γι αυτα τα παιδια?υπαρχουν ιδιωτικες σχολες στην χωρα μας που να διδασκουν προγραμματισμο?
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Γίνεται ό,τι γινόταν με τις κατασκευαστικές σχολές κατά το 1970 - 80. Υπήρχε κόσμος που απλά ήθελε να γίνει ηλεκτρολόγος σε οικοδομές ή ηλεκτρονικός ή ό,τι άλλο από ηλ. μηχ. Σε αυτό τον κόσμο η συμβουλή του άλλου Έλληνα ήταν να πάει ηλ. μηχ. ή ΤΕΙ. Απλά γιατί όλοι πρέπει να "πάρουν ένα χαρτί". Όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να πάνε σε σχολές προγραμματισμού, να ασχοληθούν και μόνοι τους μετά και να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να χάνουν τον χρόνο τους με ό,τι άλλο. 1
bazinga13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Όλα αυτά τα παιδιά μπορούν να πάνε σε σχολές προγραμματισμού, να ασχοληθούν και μόνοι τους μετά και να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να χάνουν τον χρόνο τους με ό,τι άλλο. Α υπαρχουν δηλαδη τετοιες σχολες στην Ελλαδα?ιδιωτικες να υποθεσω ε?
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Α υπαρχουν δηλαδη τετοιες σχολες στην Ελλαδα?ιδιωτικες να υποθεσω ε? Υπάρχουν διάφορα ΙΕΚ με ειδικότητες Εφαρμογών Υπολογιστών, Προγραμματισμού video games κλπ κλπ. Τώρα τι κάνουν εκεί δεν έχω ιδέα, αλλά υποθέτω υπάρχει και κατέυθυνση με μόνο προγραμματισμό. Δες κι εδώ. 1
jimex Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Υπάρχουν διάφορα ΙΕΚ με ειδικότητες Εφαρμογών Υπολογιστών, Προγραμματισμού video games κλπ κλπ. Τώρα τι κάνουν εκεί δεν έχω ιδέα, αλλά υποθέτω υπάρχει και κατέυθυνση με μόνο προγραμματισμό. Δες κι εδώ. Και τι ακριβώς θα του προσφέρει το ΙΕΚ; Τα άτομα που συνήθως καταλήγουν σ' αυτά, δε το κάνουν από επιλογή, αλλά επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή. Οπότε ακόμη και εκ φύσεως να έχει κάποιο νόημα το τμήμα και οι διδάσκοντες να έχουν τις απαραίτητες ικανότητες και όρεξη, ο ένας που θα έχει όρεξη να μάθει θα χαθεί τελικά μέσα στη μάζα. Αντίστοιχα δηλαδή με ότι γινόταν με τα ΤΕΕ και γίνεται με τα ΕΠΑΛ τόσα χρόνια. Τώρα όσον αφορά τον προγραμματισμό, το είπα και παραπάνω. Χωρίς θεωρητικό υπόβαθρο στον ευρύτερο χώρο, τι ακριβώς "προγραμματιστής" θα είσαι; Στατιστικά μοντέλα δηλαδή δε χρειάζεσαι; Δίκτυα δε χρειάζεσαι; Φυσική δε χρειάζεσαι ακόμη και για ένα παιχνιδάκι του τύπου "project ένα απόγευμα"; Σε ποιόν τομέα θα δουλεύεις δηλαδή και θα έχεις τον κώδικα μόνο σαν κατσαβίδει και σφυρί; Και γω το μάθημα της βιοατρικής του ΗΜΜΥ το είχα για χαβαλέ, όταν όμως έπρεπε πέρυσι να καταλάβω τι διάολο έπρεπε να κάνει η εφαρμογή που μου ζητούσαν αυτές τις γνώσεις έψαχνα να βρω...
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μα δεν πας για τους άλλους, για σένα πας. Όπως είπα, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν στα ΙΕΚ, απλώς είπα ότι μόνο προγραμματισμό κάνουν στα ΙΕΚ και όχι σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
bazinga13 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Aκουσα κατι ενδιαφερον το οποιο δεν γνωριζα καθως ασχολουμαι κ εγω λιγο με προγραμματισμο σαν χομπυ απο μονος μου,το οτι δεν αρκει να μαθεις μονο προγραμματισμο ξερα αλλα και οτι υπαρχουν και αλλα μαθηματα που πανε μαζι,πρεπει να εχεις κι αλλες γνωσεις απ οτι καταλαβα,μπορει καποιος να μας πει επιγραμματικα τι αλλες γνωσεις πρεπει να εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα