Καρχαρίαςςς Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Τα μαθηματικα ειναι η βαση για τον προγραμματισμο, υπαρχουν προγραμματιστες που ξερω και εχουν παρει πρωτα πτυχιο στα μαθματικα και μετα εκαναν πτυχιο για να γινουν προγραμματιστες... Βεβαια δεν μπορεις να εχεις το ενα χωρις το αλλο οποτε ναι μεν καλα μαθηματικα αλλα και πολυ διαβασμα σε γλωσσες προγραμματισμου.
thomason993 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Φίλε και εγω μια από τα ίδια με σένα ήμουν. Πέρασα μηχ. η/υ στο πολυτεχνείο μόνο και μόνο γιατί μ' άρεσε ο προγραμματσμός αλλά η σχολή φυσικά είχε πολλά άλλα μαθήματα που δεν είναι προγραμματισμός. Στην αρχή είχα ξενερώσει νε την επιλογή μου και ήθελα να αλλάξω σχολή με 10% αλλά τελικά κατάλαβα οτι δεν υπάρχει σχολή που να ασχολείται αποκλειστικά με προγραμματισμό. Στην συνέχεια ασχολήθηκα περισσότερο και με τα άλλα μαθήματα της σχολής, αυτά που δεν εχουν σχέση με προγραμματισμό, και είδα οτι και αυτά είναι ενδιαφέροντα τελικά και πως είναι αναγκαία για να έχεις ολοκληρωμένες γνώσεις. Κατά την γνώμη μου, δεν μπορείς να βρείς σχολή που να σου αρέσουν όλα τα μαθήματα της στο 100%. Βρες απλά μια σχολή κοντά στο αντικείμενο που σου αρέσει γενικά, δες πρόγραμμα σπουδών και μαθήματα όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω και ασχολήσου με όλα τα μαθήματα. Και θα δεις, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη...
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Τα μαθηματικα ειναι η βαση για τον προγραμματισμο, υπαρχουν προγραμματιστες που ξερω και εχουν παρει πρωτα πτυχιο στα μαθματικα και μετα εκαναν πτυχιο για να γινουν προγραμματιστες... Πώς είναι η βάση για τον προγραμματισμό; Κι εγώ ξέρω φοιτητές μαθηματικού που δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό. Τι σχέση έχει αυτό; Και σε ποια μαθηματικά αναφέρεσαι; Υπάρχουν 1000 κλάδοι μαθηματικών.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Πώς είναι η βάση για τον προγραμματισμό; Κι εγώ ξέρω φοιτητές μαθηματικού που δεν έχουν ιδέα από προγραμματισμό. Τι σχέση έχει αυτό; Και σε ποια μαθηματικά αναφέρεσαι; Υπάρχουν 1000 κλάδοι μαθηματικών. Δεν το εννοω ετσι, φοιτητες μαθηματικου ειναι φοιτητες μαθηματικου, εγω μιλαω για ατομα τα οποια πρωτα εκαναν πτυχιο μαθηματικου με σκοπο να κανουν πτυχιο προγραμματισμου μετα, αναφερομαι στα μαθηματικα γενικοτερα και οχι ειδικοτερα. Με την εννοια οτι απο το πτυχιο μαθηματικου εχεις κερδισει πρακτικη σκεψη και πολλους καλους τροπους να βρισκεις λυσεις γρηγορα οποτε χρησιμοποιωντας αυτους τους τροπους σε εναν κωδικα τον κανεις πιο αποδοτικο και γρηγορο.
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Με την εννοια οτι απο το πτυχιο μαθηματικου εχεις κερδισει πρακτικη σκεψη και πολλους καλους τροπους να βρισκεις λυσεις γρηγορα οποτε χρησιμοποιωντας αυτους τους τροπους σε εναν κωδικα τον κανεις πιο αποδοτικο και γρηγορο. Και οι αρχιτέκτονες λύνουν προβλήματα, και οι μηχανικοί κάθε ειδικότητας και οι φυσικοί κι ένα σωρό άλλοι. Άλλα προβλήματα λύνει ο πολιτικός μηχανικός, άλλα ο μαθηματικός και άλλα ο πληροφορικός. Φαντάζομαι δε διαφωνεί κανείς ότι αν έχεις πτυχίο σε κάποια επιστήμη του τεχνολογικού κλάδου θα σου είναι πιο εύκολο να μάθεις προγραμματισμό σε σχέση με κάποιον που δεν έχει επαφή. Αυτό όμως δεν κάνει "τα μαθηματικά" απαραίτητη προϋπόθεση για να είσαι καλός προγραμματιστής. 1
manos2864 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ο προγραμματισμός θέλει λογική και σωστή σκέψη... δεν είμαι ειδήμων.. αλλά σπουδάζω οπότε λέω αυτό που πιστεύω... μπορεί να ξέρεις μαθηματικά αλλά να μην έχεις ορθή σκέψη για να σκεφτείς πως θα το φτιάξεις οπότε να χαθείς. Τα μαθηματικά είναι ένας παράγοντας που θα σε βοηθήσουν αλλά μόνο αυτά πιστεύω δεν αρκούν. Για παράδειγμα εγώ από θεωρητική κατεύθυνση πήγα πληροφορική. Έχω μάθει τόσα πράγματα που άλλα παιδιά (συμμαθητές μου) δεν έχουν καταλάβει και ήταν τεχνολογική κατεύθυνση. Δεν λέω πως είμαι σαίνι στην αρχή ξέρανε αλγόριθμους που δεν είχα συναντήσει ποτέ μου αλλά μου αρέσει ο τομέας της πληροφορικής και ιδιαίτερα ο προγραμματισμός και γι αυτό το λόγο το έψαξα. Οπότε ένας ακόμη παράγοντας είναι η όρεξη και η δίψα να δημιουργήσεις κάτι που έχεις στο μυαλό σου, διαβάζοντας βιβλία και από το internet. Πρέπει να σκέφτεσαι διαφορετικούς τρόπους σε κάθε σημείο του προγράμματος για το πως θα μπορούσες να το κάνεις καλύτερο. (Δεν λέω ότι είναι εύκολο... ούτε ότι δεν χρειάζεται μαθηματικά απλά όρεξη και πείσμα θέλει... και όπως παντού έτσι και εδώ στην πληροφορική όλα μπορούν να επιτευχθούν)
VeganWolf Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 ΟΚ Ευχαριστω.....(ας βγαλω 16.500 και μετα τα ξαναλεμε)
basilis5 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Και οι αρχιτέκτονες λύνουν προβλήματα, και οι μηχανικοί κάθε ειδικότητας και οι φυσικοί κι ένα σωρό άλλοι. Άλλα προβλήματα λύνει ο πολιτικός μηχανικός, άλλα ο μαθηματικός και άλλα ο πληροφορικός. Φαντάζομαι δε διαφωνεί κανείς ότι αν έχεις πτυχίο σε κάποια επιστήμη του τεχνολογικού κλάδου θα σου είναι πιο εύκολο να μάθεις προγραμματισμό σε σχέση με κάποιον που δεν έχει επαφή. Αυτό όμως δεν κάνει "τα μαθηματικά" απαραίτητη προϋπόθεση για να είσαι καλός προγραμματιστής. ισως αντιλαμβανεσαι τα μαθηματικα σαν εργαλειο, ή σαν απλες εξισωσεις, οποτε οκ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 ισως αντιλαμβανεσαι τα μαθηματικα σαν εργαλειο, ή σαν απλες εξισωσεις, οποτε οκ. Μα για μένα εργαλείο είναι τα μαθηματικά, όχι επιστήμη. Επιστήμη είναι για τους μαθηματικούς. Άμα κάποια στιγμή σταματήσουν να με καλύπτουν ως εργαλείο και χρειαστεί να τα δω ως επιστήμη πιθανόν ν' αλλάξω γνώμη.
jimex Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Γενικά πάντως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχολή που να ασχολείται με ένα και μόνο αντικείμενο, ή τουλάχιστον τόσο περιορισμένα όσο το έχει κανείς στο μυαλό του πριν μπει στη σχολή. Σε οποιαδήποτε και να πας το 80% των μαθημάτων δε θα έχουν καμία σχέση με αυτό που είχες στο μυαλό σου. Επίσης αν έχεις το βαθμό για πολυτεχνική σχολή (και όρεξη για διάβασμα φυσικά, γιατί κι εμείς που τη βγάλαμε όταν στο δεύτερο έτος έπρεπε να περάσουμε και κανά μάθημα καταλάβαμε τι ετσί φοιτητής), σου δημιουργεί περισσότερες προοπτικές. Η μία από αυτές είναι και ο κώδικας... με την ευρύτερη πάντα έννοια.
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Τα μαθηματικα ειναι η βαση για τον προγραμματισμο Φυσικά... γιατί το να κατανοήσεις το design pattern MVC, την λειτουργία μίας λίστας εν γένει, τους function pointers και το name mangling πρέπει να ξέρεις γεωμετρικούς χώρους, θεωρία μεγάλων αριθμών, γεννήτριες και να λύνεις μερικές διαφορικές εξισώσεις στον ύπνο σου ασχέτως δυσκολίας. Αυτή η καραμέλα είναι από πικραμένους μαθηματικούς, που δεν ξέρουν από προγραμματισμό (ή, ακόμα χειρότερα, νομίζουν πως ξέρουν επειδή γράφουν κώδικα που κάνει compile), που δεν τους αρέσει η επιστήμη τους (που είναι μία υπέροχη και καθαρή επιστήμη) και θέλουν να λένε ότι είναι άλλο από αυτό που είναι. Τα μαθηματικά χρησιμεύουν (και μάλιστα ΠΟΛΥ) για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. Είναι ένα ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ και τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να είναι καλός πληροφορικάριος. Χρειάζεται να ξέρει; Ναι. Χρειάζεται να μπορεί να καταλάβει αυτά που δεν ξέρει; Ναι. Χρειάζεται να μάθει κάποιες εξελιγμένες έννοιες που θα του φανούν δύσκολες λόγω όχι μεγάλης εξοικείωσης; Ναι. Αλλά ως εκεί. 5
Star_Light Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μα για μένα εργαλείο είναι τα μαθηματικά, όχι επιστήμη. Επιστήμη είναι για τους μαθηματικούς. Άμα κάποια στιγμή σταματήσουν να με καλύπτουν ως εργαλείο και χρειαστεί να τα δω ως επιστήμη πιθανόν ν' αλλάξω γνώμη. Ευτυχως μονο για σένα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ευτυχως μονο για σένα. Επιστήμη είναι για τους μαθηματικούς. Τότε μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί κάποιος που ασχολείται με τον κλάδο της πληροφορικής θα πρέπει να αντιμετωπίζει τα μαθηματικά ως επιστήμη κι όχι ως εργαλείο; Γιατί δεν μας καλύπτουν τα μαθηματικά ως εργαλείο και πρέπει να επεκταθούμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα