Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,
Ειμαι μαθητης γ'λυκειου (απο Σεπτεμβρη) και ενδιαφερομαι για τον προγραμματισμο στο καποδιστριακο πανεπιστημιο Αθηνων.
Η ερωτηση μου ειναι η εξης, ξερω ειδη οτι χρειαζομαι 16,500 μορια,χρειαζεται κατι παραπανω για να εισαχθω στην σχολη οπως για παραδειγμα  Proficiency στα Αγγλικα κ.α ;;
Ευχαριστώ

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το προβλημα δεν ειναι αν χρειαζεσαι proficency αλλα οτι νομιζεις οτι η σχολη αυτη ειναι μονο προγραμματισμος.

Δημοσ.

Ακριβως οτι ειπε ο Anubis13. Η σχολη ειναι πολλα αλλα και καπου εκει στην μεση και προγραμματισμος, μαθηματικα και φυσικη να ξερεις καλα και οι γλωσσες προγραμματισμου δεν διδασκονται μεσα στην σχολη, οχι ολοκληρωτικα τουλαχιστον, αν δεν ασχοληθεις μονος σου δεν κανεις τιποτα.

Δημοσ.

Δεν ειναι το ιδιο πραγμα;

Φυσικα και οχι, η πληροφορικη χωριζεται σε δεκαδες τομεις, προγραμματισμος, τηλεπικοινωνιες κλπ

Κοιτα τα μαθηματα ανα εξαμηνο

Τα περισσοτερα συσχετιζονται με μαθηματικα και φυσικη

• Moderators
Δημοσ.

Σε κανένα ΙΕΚ, και ακόμα κι εκεί δε νομίζω να μην κάνουν τίποτα άλλο. Σκέψου το έτσι: αύριο που θα είσαι προγραμματιστής θα σου ζητήσουν να φτιάξεις ένα σύστημα διαχείρισης για ένα νοσοκομείο. Άμα δεν ξέρεις πώς να το σχεδιάσεις, δεν έχεις κάνει τεχνολογία λογισμικού, βάσεις δεδομένων και δεν ξέρω γω τι άλλο, τι θα φτιάξεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο για Προγραμματισμο καμια σχολη;; δεν;;

Πιστευω εχεις παρει με λαθος τροπο την εννοια προγραμματισμος, θα φας ξενερα οταν και αν πας στο πανεπιστημιο. Θα σου εξηγησω γιατι, ο προγραμματισμος εχει ΑΜΕΣΗ σχεση με τα μαθηματικα, κυριως σε θεματα βελτιστοποιησης αν ξερεις μαθηματικα->ξερεις πιο συντομο δρομο για τη λυση->χτιζεις ενα προγραμμα που λυνει ενα προβλημα σε λιγοτερο χρονο. Δεν εχει νοημα αν σου πω εγω γραψε μου εναν αλγοριθμο που να λυνει σε maximnum χρονο O(log10) ενα προβλημα και εσυ μου κανεις αλγοριθμο που ναι μεν λυνει το προβλημα αλλα σε O(Log1000) και εκει εχουν εφαρμογες τα μαθημτικα, ναι ελυσες το προβλημα αλλα οχι στον χρονο που επρεπε, οποτε τι θα κανω αν εχω δυο υποψηφιους και εσυ εκανες αλγοριθμο που λυνει το προβλημα σε O(log1000) και ο αλλος σε O(log10)? Φυσικα θα προτιμησω τον αλλο. Εσυ εχεις στο μυαλο σου τον προγραμματισμο σε στυλ "ωωωω θα φτιαχνω ωραια προγραμματα και θα τα πουλαω και θα βγαζω λεφτα" οπως πολλοι αλλοι, αλλα ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος και αν ξερεις εσυ τον πιο γρηγορο δρομο δεν παει να εχει ο αλλος και διδακτορικο, αν εχεις καλυτερη λυση στο προβλημα εχεις την θεση του εργαζομενου πχ

Οπότε πια σχολη μου προτεινετε;;;

Καμια απο προγραμματισμο, αντε στο καποδιστριακο και μιλα με φοιτητες ή και καθηγητες να σου κανουν μια εξηγηση τι εστι προγραμματισμος και τι γνωσεις πρεπει να εχεις παντως εγω σου λεω οτι οσο καλυτερα μαθηματικα ξερεις τοσο πιο καλος θα γινεις στον προγραμματισμο.

Επεξ/σία από Καρχαρίαςςς
  • Like 2
Δημοσ.

Eγω σου βαζω τους οδηγους σπουδών που πρέπει να διαβάσεις, ώστε να προχωρήσουμε την συζήτηση στο τι σου αρέσει

Πληροφορική ΟΠΑ

http://www.cs.aueb.gr/sites/default/files/odigos_spoudwn.pdf

Πληροφορικη και Τηλεπικοινωνίες ΕΚΠΑ

http://www.di.uoa.gr/sites/default/files/DIT_OdigosSpoudwn12_13_1.pdf

• Moderators
Δημοσ.

παντως εγω σου λεω οτι οσο καλυτερα μαθηματικα ξερεις τοσο πιο καλος θα γινεις στον προγραμματισμο.

Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...