sakisosf Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 sakisosf τον 64gb ssd μη τoν σκέφτεσαι καν.. Επειδή θα είναι αργός,λόγω παλαιότητας ή επειδή θεωρείται μικρός σε χωρητικότητα;
wazzaa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Επειδή θα είναι αργός,λόγω παλαιότητας ή επειδή θεωρείται μικρός σε χωρητικότητα; Επειδή είναι πολύ μικρός σε χωρητικότητα (να χωράει το πολύ τα windows και ένα "αξιοπρεπή" παιχνίδι) Εκτός αυτού, οι τιμές είναι αρκετά κοντά πια σε 64 - 128 - 254.... Δηλαδή και με 60-70 ευρώ βρίσκεις 128άρη και με 120περίπου βρίσκεις 254άρη.... Άρα καταλαβένεις ότι μια αγορά τόσο μικρής σε χωριτικότητα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή από την στιγμή που θέλεις να βάζεις παιχνίδια μόνο. Εγώ με 120άρη είμαι καλά. Έχω 4 παιχνίδια είναι γεμάτος full όμως ο σκληρός. Δεν έχει χώρο ούτε για download . Φαντάσου με 60άρη τι γίνεται... 2
sakisosf Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Επειδή είναι πολύ μικρός σε χωρητικότητα (να χωράει το πολύ τα windows και ένα "αξιοπρεπή" παιχνίδι) Εκτός αυτού, οι τιμές είναι αρκετά κοντά πια σε 64 - 128 - 254.... Δηλαδή και με 60-70 ευρώ βρίσκεις 128άρη και με 120περίπου βρίσκεις 254άρη.... Άρα καταλαβένεις ότι μια αγορά τόσο μικρής σε χωριτικότητα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή από την στιγμή που θέλεις να βάζεις παιχνίδια μόνο. Εγώ με 120άρη είμαι καλά. Έχω 4 παιχνίδια είναι γεμάτος full όμως ο σκληρός. Δεν έχει χώρο ούτε για download . Φαντάσου με 60άρη τι γίνεται... Μα ΟΛΑ τα παιχνίδια θα τα έχω στον 1TB δίσκο.Εξάλλου μόνο λειτουργικό και τα βασικα προγράμματα θα βάλω στον SSD οπότε τα 64GB φτάνουν για πλάκα.Επίσης κοιτάω για μεταχειρισμένο κυρίως.
mclein7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 τα win 7, είναι περίπου 50gb στο δίσκο με sp1 + όλα τα updates !
scha13 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2014 Αν έχεις βρει ι3 φθηνά τότε με κλειστά τα μάτια. ίσως να είναι και η μοναδική αναβάθμιση που θα χρειαστείς για χρόνια. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως άντεξες με τον celeron τόσο καιρό... 1
looproll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Εφ' όσον το θέμα σου είναι με gaming άλλαξε την κάρτα γραφικών, θα προτιμούσα GTX 760 ή R9 270X, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το ψυχολιγικό amd ή nvidia, Απο εκεί και πέρα με το να αλλάξεις επεξεργαστή στο σύστημα σου και μόνο ΔΕΝ πρόκειται να δείς τίποτα στα παιχνίδια, τα crysis 3, far cry 3, bf3, σε ultra settings είναι εκτός δυνατοτήτων της 7790 ακόμα και σε 1400*900, ότι επεξεργαστη και να βάλεις. Αν κάνεις απο την άλλη επεξεργασία video, π.χ. freemake vidcon, τότε θα δείς διαφορά αν όμως πάς σε 4πύρηνο ι5 και κατα την γνώμη μου μόνο σε 2500κ ώστε να μπορείς να τον κλοκάρεις (εφ' όσον το επιτρέπει η μητρική σου ανάλογα με το chipset) για να αξίζει τον κόπο, αλλιώς αν δεν υπάρχουν χρήματα μην πειράξεις τίποτε, ο G1620 που έχεις είναι ενας ivy bridge ι3 χωρις ΗΤ και με 2mb L3 cache, στα 2, γίγα, το να πάρεις έναν ι3 λίγο ψηλότερα χρονισμένο επίσης διπύρηνο δε θα δελις καμία ουσιαστική βελτίωση και θα κλαίς τα λ7 σου, η βελτιώση στα όρια του στατιστικού λάθους δεν είναι άξια αναφοράς ούτε αν στο crysis 3 τα 16 fps γίνουν 18 θα σε σώσουν, που ούτε καν, unplayable ήταν unplayable θα είναι, Αλλαξε κάρτα γραφικών τίποτα άλλο Aν ήμασταν σε εποχές που είχες την δυνατότητα να κλοκάρεις χρυσες εποχες lga775 core 2 duo και έπαιζες στα ισα τον χ6800, θα σου έλεγα πάρε τον i3 με τη σωστή l3 cache και κεραυνοβολησε τον στο ρεύμα, αλλά πλέον όλο το mainstream segment η ίντελ έχει καταφέρει να πουλάει την ίδια αρχιτεκτονική εδώ και 5-6 χρόνια (εννοώ την τελευταία πραγματική αρχιτεκτονική αλλαγή με τον bloomfield) με το να κλειδώσει το κλοκάρισμα για το mainstream προσφέροντας κάθε χρόνο μουλάρια με καινούριο socket (1156,1155,1150,ακολουθεί 1151) και βάζωντας τους χρήστες να πληρώνουν mobos (με και καλά νέα αρχιτεκτονική) δίνοντας 5-6% καλύτερες επιδόσεις στις stock ταχύτητες WOW, οπότε το να επενδύεις σε αγορά cpu σε mainsteam socket χωράει πολύ συζήτηση κατα την γνώμη μου δεν αξίζει, εύχομαι η amd να πάρει τα πάνω της (ιντελ έχω τελευταίος amd που είχα ήταν ο fx-60 to 2006, δεν είμαι οπαδός καμμίας εταιρίας έχω περάσει τα 15 προ αμνημονεύτων.....) 1
sakisosf Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Εφ' όσον το θέμα σου είναι με gaming άλλαξε την κάρτα γραφικών, θα προτιμούσα GTX 760 ή R9 270X, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το ψυχολιγικό amd ή nvidia, Απο εκεί και πέρα με το να αλλάξεις επεξεργαστή στο σύστημα σου και μόνο ΔΕΝ πρόκειται να δείς τίποτα στα παιχνίδια, τα crysis 3, far cry 3, bf3, σε ultra settings είναι εκτός δυνατοτήτων της 7790 ακόμα και σε 1400*900, ότι επεξεργαστη και να βάλεις. Αν κάνεις απο την άλλη επεξεργασία video, π.χ. freemake vidcon, τότε θα δείς διαφορά αν όμως πάς σε 4πύρηνο ι5 και κατα την γνώμη μου μόνο σε 2500κ ώστε να μπορείς να τον κλοκάρεις (εφ' όσον το επιτρέπει η μητρική σου ανάλογα με το chipset) για να αξίζει τον κόπο, αλλιώς αν δεν υπάρχουν χρήματα μην πειράξεις τίποτε, ο G1620 που έχεις είναι ενας ivy bridge ι3 χωρις ΗΤ και με 2mb L3 cache, στα 2, γίγα, το να πάρεις έναν ι3 λίγο ψηλότερα χρονισμένο επίσης διπύρηνο δε θα δελις καμία ουσιαστική βελτίωση και θα κλαίς τα λ7 σου, η βελτιώση στα όρια του στατιστικού λάθους δεν είναι άξια αναφοράς ούτε αν στο crysis 3 τα 16 fps γίνουν 18 θα σε σώσουν, που ούτε καν, unplayable ήταν unplayable θα είναι, Αλλαξε κάρτα γραφικών τίποτα άλλο Aν ήμασταν σε εποχές που είχες την δυνατότητα να κλοκάρεις χρυσες εποχες lga775 core 2 duo και έπαιζες στα ισα τον χ6800, θα σου έλεγα πάρε τον i3 με τη σωστή l3 cache και κεραυνοβολησε τον στο ρεύμα, αλλά πλέον όλο το mainstream segment η ίντελ έχει καταφέρει να πουλάει την ίδια αρχιτεκτονική εδώ και 5-6 χρόνια (εννοώ την τελευταία πραγματική αρχιτεκτονική αλλαγή με τον bloomfield) με το να κλειδώσει το κλοκάρισμα για το mainstream προσφέροντας κάθε χρόνο μουλάρια με καινούριο socket (1156,1155,1150,ακολουθεί 1151) και βάζωντας τους χρήστες να πληρώνουν mobos (με και καλά νέα αρχιτεκτονική) δίνοντας 5-6% καλύτερες επιδόσεις στις stock ταχύτητες WOW, οπότε το να επενδύεις σε αγορά cpu σε mainsteam socket χωράει πολύ συζήτηση κατα την γνώμη μου δεν αξίζει, εύχομαι η amd να πάρει τα πάνω της (ιντελ έχω τελευταίος amd που είχα ήταν ο fx-60 to 2006, δεν είμαι οπαδός καμμίας εταιρίας έχω περάσει τα 15 προ αμνημονεύτων.....) Σε Far Cry 3,Crysis 2 και BF4 όλα full βγάζει καμιά 50αριά FPS με τους τελευταίους beta drivers.Είσαι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να δω διαφορά;;
looproll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Aν θές να δείς αύξηση στα fps οχι δέν πρόκειται να δείς αύξηση με τον ι3 σε αυτό είμαι σίγουρος, φαντάζομαι δεν εννοείς για 2-3 fps να αλλάξεις cpu με μια κάρτα γραφικών άνετα μπορείς να πάρεις και πάνω αποι 20 αν πούμε ότι δεν μπορείς ο celeron να την πιέσει στα όρια της 1
scha13 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Aν θές να δείς αύξηση στα fps οχι δέν πρόκειται να δείς αύξηση με τον ι3 σε αυτό είμαι σίγουρος, φαντάζομαι δεν εννοείς για 2-3 fps να αλλάξεις cpu με μια κάρτα γραφικών άνετα μπορείς να πάρεις και πάνω αποι 20 αν πούμε ότι δεν μπορείς ο celeron να την πιέσει στα όρια της Θα έχει frame drop και θα του ρθει να το στείλει από κάτω. Celeron δεν είναι για παιχνίδια. Από πλευράς threading και μόνο, άσε τα physics και ένα κάρο άλλα. Και με έναν intel dual core θα δει διαφορά. Ο ι3 όμως υποστηρίζει HT. 1
sakisosf Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Aν θές να δείς αύξηση στα fps οχι δέν πρόκειται να δείς αύξηση με τον ι3 σε αυτό είμαι σίγουρος, φαντάζομαι δεν εννοείς για 2-3 fps να αλλάξεις cpu με μια κάρτα γραφικών άνετα μπορείς να πάρεις και πάνω αποι 20 αν πούμε ότι δεν μπορείς ο celeron να την πιέσει στα όρια της Δεν πρόκειται να πάω καν σε i3.Κοιτάω σε i5 πλέον εκτός αν βρεθεί κάποιος i7 σε καλή τιμή.Τώρα για άλλη κάρτα δύσκολο,έτσι κι αλλιώς,οποιοδήποτε game της πετάξω,το παίζει στα full σχετικά άνετα ακόμα και με τον Celeron.
looproll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Ουτε κάν υπερβολές σε αυτή την ανάλυση μια χαρά είναι ο g1620, σαν μέτρο σύγκρισηε να σου πώ με παρόμοιο setup me to αντίστοιχο g1820 (haswell) και μια παλαιότετη hd5870 σε 1366*768 κανένα frame drop και λοιπές ιστορίες να μου έλεγες για κανένα celeron με πυρήνα conroe L (512kb) l2 cache, Ok, αλλα ο 1620 δεν έχει καμια σχέση με αυτό, Το έγρψα πάραπάνω για τον ι3 ότι υποστηρίζει ΗΤ και? πόσο θα σου δώσει νομίζεις το ΗΤ δούτε στο cinebench ον και off δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερο 1
Dennisbest Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Είναι απλό , πας σε i5 όπως και σκέφτεσαι να κάνεις και είσαι καλυμμένος για αρκετό καιρό από θέμα επεξεργαστή. Όταν σε κανα χρόνο ή δε ξέρω πόσο πιστεύεις πως χρειάζεσαι και κάρτα , την αλλάζεις κι αυτή. Το θέμα είναι να έχεις γερές "΄βάσεις" (τον επεξεραστή δηλαδή) και από κει και πέρα θα έχεις να σκέφτεσαι μόνο την κάρτα στο μέλλον. Αν σε κρατάει η κάρτα πίσω σε ένα παιχνίδι , το διορθώνεις πολύ εύκολα κατεβάζοντας λίγο τα settings...με τον επεξεργαστή όμως αυτό δεν γίνεται , άμα σε κόβει αυτός δεν μπορείς να κάνεις κάτι.. 1
looproll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Και με αυτό τί εννοείς "intel dual core θα δει διαφορά", ο g1620 είναι διπλού πυρήνα επεξεργαστής μονο ο g470 sandy brydge δηλαδή παλαιότερος απο τον 1620 που είναι (ivy bridge) είναι μονοπύρηνος για socket 1155
looproll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Ok ακόμα καλύτερα απο τον 1620 που έχω δοκιμάσει η μητρική σου είναι αυτή που έχεις στην υπογραφή σου Αsus H61M? Aυτή η μητρική με το Η61 δεν σου δίνει καμία δυνατότητα να κλοκάρεις οποιονδήποτε επεξεργαστή, ουέ φυσικά και της σειράς κ, οπότε μήπως να μην πετάξεις χρήματα και να πάρεις κάποιο άλλο σύστημα λίγο αργότερα, οτι cpu και να βάλεις πάνω θα μείνεις σε στοκ ταχύτητα, οπότε να χρειαστείς επεξεργστή πήγαινε στον υψηλότερα χρονισμένο ι5 που αντέχει η τσέπη σου, ΑΛΛΑ σοτ ξαναγράφω τα οφέλη που περιμένεις να δείς στα παιχνίδια ΔΕΝ πρόκειται να τα δείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα