Προς το περιεχόμενο

OCR ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ... ΥΠΑΡΧΕΙ?

trad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα / καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια απλή ερώτηση. Έχω κάποια χειρόγραφα, αρκετά καλογραμμένα. Στα χειρόγραφα αναγράφονται κάποια νούμερα (κατα 90%) μέσα σε κάποια κελιά.

Προσπάθησα με Fine Reader 6.0 και το αποτέλεσμα ήταν εντελώς αποκαρδιωτικό :cry: .

Για να δω "που βρίσκομαι" έγραψα μόνος μου σε ένα χαρτί, όσο πιο καθαρά μπορούσα αριθμούς απο το 1 ως το 10 και κάρτα-γράμματα όπως Α, Γ, Δ, Ο. Το αποτέλεσμα... ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ... :cry: :evil: :? .

Επειδή γενικά δεν την έχω ψάξει πολύ με ocr, αν και ξεψάχνισα τις ρυθμίσεις του Fine Reader, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει

1. Τι ρυθμίσεις να χρησιμοποιήσω στο Fine Reader?

2. Μήπως χάνω το χρόνο μου (μήπως απλώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ)?

3. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να μου δόσει καλά αποτελέσματα ειδικά για ocr απο χειρόγραφα?

Μπορώ να στείλω ένα δείγμα (στείλτε όσοι δεν βαριέστε Pm με το mail σας) (σκαναρισμένο σε 600 dpi) σε όποιον θέλει για να δει αν θέλει.

Δημοσ.

File mou to mono poy exw na sou proteinw einai na katebaseis to abbyy finereader 7 professional apo tin selida tis abbyy....Den sou egkyomai oti tha kaneis tin douleia sou giati kai egw to programma to exw liges meres kai den to exw psa3ei!!!Yparxei periptwsi na exei prostethei ayti i efarmogi kai na kaneis tin douleia sou alla tipota den einai sigouro...Gia to 6 to exw prospathisei kia egw ayto pou les kai exw apotyxei!!!!Ayrio tha eimai spiti mou pou exw scanner kai tha dokimasw gia tin 7 ekdosi gia xeirografo kai tha se enimerwsw...

Kaly tyxi...

Δημοσ.

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να εκπαιδεύσεις το FR ώστε να αναγνωρίζει τους χειρόγραφους χαρακτήρες. Αυτό γίνεται μέσω του Pattern editor. Επειδή το είχα κάνει πριν από αρκετό καιρό για μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, καλλιγραφική, που δυσκόλευε το πρόγραμμα στην αναγνώριση, και είχα πολύ καλά αποτελέσματα, ξέρω ότι γίνεται. Πάντως δεν θυμάμαι τώρα την ακριβή διαδικασία.

Η έκδοση 6 και η 7 δεν είδα να έχουν διαφορές μεταξύ τους στην ακρίβεια αναγνώρισης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την 6 άνετα. Ψάξτο και διάβασε και το Help για το πώς λειτουργεί ο Pattern editor.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...