Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά
Επειδή αντιμετωπίζω γενικότερα κάποια προβλήματα στο σπίτι με τις συνδέσεις LAN και Wi-Fi (δεν έχω αποσυνδέσεις από Internet και ούτε χαμηλές ταχύτητες) και να κάνω extra πράγματα σκέφτομαι να αλλάξω Modem, Router και Switch.

Πρώτα θέλω να σας πω λεπτομερώς τι έχω κάνει και μετά θα καταλήξω στο τι θέλω να καταφέρω:
Έχω κόψει το καλώδιο τηλεφώνου που έρχεται από το κουτί του ΟΤΕ και καταλήγει στην καλωδίωση του σπιτιού μου. Στο σημείο που το έκοψα έβαλα ένα splitter, στην θύρα MODEM έβαλα ένα καλώδιο ξεχωριστό το οποίο καταλήγει απευθείας στο MODEM/Router και στην θύρα τηλεφώνου έχω βάλει το άλλο μέρος του καλωδίου που καταλήγει μετά στην καλωδίωση του σπιτιού μου, αυτό το έκανα γιατί στην καλωδίωση του σπιτιού μου δημιουργώταν κάποιο βραχυκύκλωμα και είχα πάρα πολλές αποσυνδέσεις και πολύ χαμηλές ταχύτητες έως 8 mbit το πολύ ενώ τώρα δεν έχω καθόλου αποσυνδέσεις και σταθερά 15 Mbit download.
Το modem/router που χρησιμοποιώ είναι ένα Netfaster της HOL το οποίο βρίσκεται στην μπροστινή όψη του σπιτιού και έχει χάλια WIFI σήμα που δεν μπορώ να συνδεθώ καθόλου από τις φορητές συσκευές μου όπως κινητό, tablet και laptop στο δωμάτιο μου που βρίσκεται στην πίσω όψη του σπιτιού.
Παλιά επειδή στον επιτραπέζιο δεν ήθελα να συνδέομαι μέσω WiFi για τυχόν απώλειες, πέρασα καλώδιο Ethernet Cat6, από μπαλκόνι σε μπαλκόνι μέσω ταράτσας.
Σήμερα όμως στο καλώδιο έχω συνδέσει άλλο ένα WiFi Router και το έχω ρυθμίσει να δουλεύει σαν switch (δλδ. DCHP, Firewall disabled) και απλά να μπορώ να συνδέομαι και μέσω WiFi με καλύτερο και ποιο σταθερό σήμα.

Το πρόβλημα μου είναι πως το modem/router της HOL είναι χαλιά από άποψη ρυθμίσεων, interface, extra λειτουργιών και όποτε συνδέομαι στο Interface του ανταποκρίνεται παρά πολύ αργά και δεν μπορώ να κάνω ούτε ένα reboot στο modem/router γρήγορα και θέλω να το αλλάξω.

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι το εξής:
Να αγοράσω ένα σκέτο modem με μία Ethernet θύρα και μία θύρα τηλεφώνου στην θύρα ethernet του modem να συνδέσω ένα καλό router
ή
να αγοράσω ένα modem/router
με πολύ καλό WiFi σήμα, Gigabit και USB θύρες ώστε να μπορώ στο router ή modem/router να συνδέσω σκληρό δίσκο και να κατεβάζω απευθείας στο σκληρό δίσκο μέσω BitTorrent και FTP και στο δωμάτιο μου να συνδέσω απλά ένα Gigabit switch και να καταργήσω το 2ο router.

Αυτό που με προβληματίζει κυρίως είναι ποιες είναι οι κυρίως διαφορές ανάμεσα σε Modem και Router και να λειτουργούν ξεχωριστά με το υπάρχει μόνο μία συσκευή σε δύο δλδ Modem/Router.

Αυτή την στιγμή είμαι ανάμεσα σε:
ASUS RT-N66U (Router)
http://www.asus.com/Networking/RTN66U/

και

ASUS DSL-N66U (Modem/Router)
http://www.asus.com/Networking/DSLN66U/

Που έχουν όλες τις extra λειτουργίες που θελώ καθώς και Gigabit θύρες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλο θα ηταν καποια στιγμη να δεις που γινεται το προβλημα στο κομματι που παει στα τηλεφωνα και να το φτιαξεις και αυτο προληπτικα.με δοκιμες
μπορεις να δεις που εχει γινει τι.
τωρα συνηθως η φτηνη λυση ειναι να παρεις modem router μαζι.
αυτο εχει καποια καλα εχει και καποια μειον.
το να τα παρεις ολα μαζι σε μια συσκευη εχει τα παρακατω.
α.πιο φτηνο κοστος απο router και ξεχωριστα modem.
β.πιο ευκολο στην χρηση και σε ρυθμισεις αφου εχεις μια συσκευη.
γ.αρνητικο οτι αμα καει χανεις τα παντα.
δ.αρνητικο οτι αμα αργοτερα πας σε vdsl το πετας αφου ειναι αχρηστο εκτος αν πας σε adsl/vdsl router.οποτε αν πεταξεις το adsl router μετα πρεπει να
σκασεις παλι λεφτα για νεο Modem router ενω αν τα ειχες ξεχωριστα θα χρησιμοποιουσες σαν modem του παροχου και απο πισω το ρουτερ που θα ειχες.
ε.αν βαλεις το adsl router να παιζει σαν adsl router ωστε να δινει και αυτο ασυρματα και οχι σαν modem τοτε θα πρεπει να παιξεις λιγο με τις ρυθμισεις για να μην εχεις 2 nat και γενικοτερα μπελα με Port forward κτλ.
ειτε τωρα εχεις modem router ειτε δυο ξεχωριστες συσκευες δεν υπαρχει απωλεια σε ταχυτητα εφοσον ειναι ενωμενα με ethernet.απλα παραπανω ρυθμισεις και κοστος εκτος αν πεις οτι κρατας το adsl router του παροχου.
εγω παντως θα πηγαινα ειτε σε κανα draytek adsl router 2710n ειτε στο 2760 που ειναι vdsl/adsl router και μετα απλα θα εβαζα ενα gigabit switch.αν θες και wireless στο δωματιο ειτε βαζεις το netfaster να υπαρχει ειτε παιρνεις ενα access point απο καποια καλη εταιρεια.

για τα asus δεν εχω αποψη κατα ποσο αξιζουν.θα κοιταγα και για draytek.δεν ξερω αν εχει ολα αυτα που θες βεβαια αλλα μπορεις να ριξεις ενα βλεφαρο.βεβαια ειναι αρκετα ακριβα.

τωρα αν ειναι να παρεις asus δες κατι που να ειναι vdsl/adsl για να  το εχεις και μελλοντικα

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...