itsmeviz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα πρέπει να αρχίσω να διαβάζω πάνω στον προγραμματισμό για να επεκτείνω της γνώσης μου;ξέρω λίγα πράγματα ακόμα αλλα θέλω να μάθω.Από γλώσσες ξέρω Pascal (καλα κατα την γνώμη μου) και ελάχιστα visual basic ποια γλώσσα μου συνιστάται να μάθω; Σκέφτομαι για java και μετα c η μήπως να μάθω καλύτερα vb πριν ξεκινήσω με άλλες .εσείς τι μου προτείνετε;
pmav99 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι «τι θες να κάνεις;»
itsmeviz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 <p>Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι «τι θες να κάνεις;»</p> Χμμ ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει απλός θέλω για αρχή να μάθω ότι μπορώ και θα μού είναι χρήσιμο στο μέλλον
pmav99 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Νομίζω 2 βασικοί δρόμοι ανοίγονται μπροστά σου: α) να μάθεις μια compiled γλώσσα β) να μάθεις μία scripting γλώσσα Οι C++/Java/C# είναι όλες compiled γλώσσες ενώ είναι «αντίστοιχες» γλώσσες (με πολλά εισαγωγικά). Αν σε ενδιαφέρει μόνο για Windows, τότε C#. Αν σε ενδιαφέρει να μπορείς να αναπτύξεις εφαρμογές και για άλλα λειτουργικά τότε κοιτάς κάποια από τις άλλες δύο. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, το μεινέκτημα τους είναι ότι είναι τεράστιες και ότι πιθανότατα θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να γίνεις παραγωγικός. Όσον αφορά τις scripting γλώσσες τότε οι βασικές επιλογές είναι Python/Ruby (αν σε ενδιαφέρει μόνο το web τότε και PHP). Το πλεονέκτημα τους είναι ότι είναι πιο εύκολο για να ξεκινήσεις, ενώ το εύρος των δυνατοτήτων που σου δίνουν δεν είναι καθόλου στενό. Πρακτικά είναι πολύ λίγα αυτά που δεν μπορείς να κάνεις, πχ δεν μπορείς να γράψεις driver για κάποια συσκευή*, αλλά από εκεί και πέρα μπορείς πρακτικά να τα κάνεις σχεδόν όλα (GUI,web,cli). Προσωπικά, αν δεν ξέρεις τι θες να κάνεις ή πως θα χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου στο μέλλον, θα σου πρότεινα να πας σε μία scripting γλώσσα. Τώρα αν σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο (πχ android) τότε όλα αυτά αλλάζουν. * Για να είμαστε ακριβείς, στην πράξη η γλώσσα που γράφονται οι drivers είναι η C. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2014 από pmav99 2
itsmeviz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Νομίζω 2 βασικοί δρόμοι ανοίγονται μπροστά σου: α) να μάθεις μια compiled γλώσσα β) να μάθεις μία scripting γλώσσα Οι C++/Java/C# είναι όλες compiled γλώσσες ενώ είναι «αντίστοιχες» γλώσσες (με πολλά εισαγωγικά). Αν σε ενδιαφέρει μόνο για Windows, τότε C#. Αν σε ενδιαφέρει να μπορείς να αναπτύξεις εφαρμογές και για άλλα λειτουργικά τότε κοιτάς κάποια από τις άλλες δύο. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, το μεινέκτημα τους είναι ότι είναι τεράστιες και ότι πιθανότατα θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να γίνεις παραγωγικός. Όσον αφορά τις scripting γλώσσες τότε οι βασικές επιλογές είναι Python/Ruby (αν σε ενδιαφέρει μόνο το web τότε και PHP). Το πλεονέκτημα τους είναι ότι είναι πιο εύκολο για να ξεκινήσεις, ενώ το εύρος των δυνατοτήτων που σου δίνουν δεν είναι καθόλου στενό. Πρακτικά είναι πολύ λίγα αυτά που δεν μπορείς να κάνεις, πχ δεν μπορείς να γράψεις driver για κάποια συσκευή, αλλά από εκεί και πέρα μπορείς πρακτικά να τα κάνεις σχεδόν όλα (GUI,web,cli). Προσωπικά, αν δεν ξέρεις τι θες να κάνεις ή πως θα χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου στο μέλλον, θα σου πρότεινα να πας σε μία scripting γλώσσα. Τώρα αν σε ενδιαφέρει κάτι συγκεκριμένο (πχ android) τότε όλα αυτά αλλάζουν. Γενικότερα για app development τι θα πρέπει να μάθω;
mtsouk Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Έχω γράψει ένα post σχετικά με την επιλογή γλώσσας προγραμματισμού: http://mtsoukalos.eu/choosing-programming-language φιλικά,
Aztec Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Έχω γράψει ένα post σχετικά με την επιλογή γλώσσας προγραμματισμού: http://mtsoukalos.eu/choosing-programming-language φιλικά, sorry αλλά αυτά είναι επιχειρήματα ? Με τι δεν προτείνω να αρχίσετε: C++: η γλώσσα έχει γίνει τεράστια και δύσχρηστη (φυσικά αν είστε φοιτητής σχολής Πληροφορικής τα πράγματα αλλάζουν). Java: δεν μου αρέσει σαν γλώσσα Οτιδήποτε τρέχει μόνο σε Windows: C#, ASP, κ.λπ. Μακριά!!! 7
defacer Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Χμμ ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει απλός θέλω για αρχή να μάθω ότι μπορώ και θα μού είναι χρήσιμο στο μέλλον Αν έχεις πραγματική δίψα για να μάθεις αυτή είναι μια θέση που δεν υπάρχει περίπτωση να διατυπώσεις. Αφού λοιπόν αναγκάζομαι να υποθέσω ότι δεν έχεις τη δίψα και απλά θέλεις να μάθεις κάτι που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικά, γιατί δεν πας σε κάποιο site με αγγελίες να δεις τι γλώσσες ζητάνε σε junior επίπεδο; 1
brute-force Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Αν θέλεις επαγγελματική αποκατάσταση πάνω σε application development τότε μαθαίνεις Java. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ψάξεις λίγο όλες τις πιο γνωστές γλώσσες. Κοίτα τη σύνταξη τους, ψάξε τις χρήσεις τους κλπ, γενικά οι μηχανές αναζήτησης είναι ο καλύτερος σου φίλος. Από τη στιγμή που έχεις κάποιες γνώσεις πάνω σε προγραμματισμό τότε θα έχεις και μια άποψη για τη σύνταξη. Διάλεξε κάποια στην οποία θα αισθάνεσαι παραγωγικός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα