wolfwoof Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Παίδες, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα. Σε ένα απομακρυσμένο χωριό, ο Δήμος έβαλε μια κεραία στην πλατεία που εκπέμπει σήμα για να συνδεόμαστε στο internet. Το σήμα είναι ξεκλείδωτο. Αλλά μέσα στο σπίτι δεν έρχεται. Ίσα που πιάνει 1-2 γραμμές σε μια γωνιά της κουζίνας. Έψαξα για λύσεις, ρώτησα πωλητές σε ΠΛΑΙΣΙΟ, Public κ.λπ. και μου είπαν ότι δεν μπορώ να βάλω repeater γιατί θα πρέπει να κλειδώσει τουλάχιστον μια φορά πάνω στο router προκειμένου να πάρει τις ρυθμίσεις. Αυτό φυσικά είναι αδύνατον, μιας και το WiFi εκπέμπεται από Δημόσιο δίκτυο. Τι να κάνω;;; Έχω απελπιστεί...
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Βάζεις ένα εξωτερικό Access Point (π.χ. Nanostation) σε σημείο που να κοιτά προς την κεραία του δήμου (μπαλκόνι, ταράτσα κλπ) και φέρνεις ένα καλώδιο δικτύου μέσα στο σπίτι. Αν θέλεις να μοιράσεις τη σύνδεση ενσύρματα και ασύρματα σε πολλές συσκευές, μπορείς να κάνεις χρήση: α. Αν και υπάρχουν, θα δυσκολευτείς να βρεις Access Point με πάνω από μία θύρα δικτύου.β. Σου κάνει και οποιοδήποτε ασύρματο router που μπορεί να παίξει και ως Access Point. Αυτά έχουν σίγουρα 4 θύρες LAN εκτός της μίας WAN (για σύνδεση στην εξωτερική κεραία).γ. Τέλος αν έχεις κάποιον εφεδρικό ADSL router, που σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο, σου κάνει και αυτός. Θα δουλέψει περίπου όπως και ο ασύρματος router (β).
wolfwoof Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση φίλε μου. Έχω λίγες απορίες αν δεν σε πειράζει... Το Access Point ας πούμε ότι το βάζω στο παράθυρο της κουζίνας που έχει λίγο σήμα. Αυτό θα πάρει το δημόσιο σήμα και θα το μεταφέρει μέσα στο σπίτι ενσύρματα; Και η άλλη άκρη του καλωδίου που θα πάει; Έχω tablet και χρειάζομαι ασύρματο σήμα στο σπίτι. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Σου έγραψα παραπάνω 3 εναλλακτικές λύσεις για να το μοιράσεις ασύρματα (και ενσύρματα). Για βέλτιστη λήψη πρέπει να το βάλεις σε εξωτερικό χώρο και σε τέτοιο σημείο ώστε να έχει οπτική επαφή με την κεραία του δήμου.
wolfwoof Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 ΟΚ. Θα διαβάσω για τα Access Point να δω πως δουλεύουν. Σ' ευχαριστώ!!!
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Θέλεις 2 συσκευές. Μία εξωτερική και μία εσωτερική. Η εξωτερική για να συνδεθεί με το δημοτικό hotspot και η εσωτερική να μοιράζει την σύνδεση στο σπίτι. Για την εσωτερική σου έγραψα 3 πιθανές λύσεις. Για την εξωτερική πρότεινα ένα Nanostation.
wolfwoof Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Αααα.... τώρα κατάλαβα! ΟΚ. Οι ρυθμίσεις της εξωτερικής συσκευής (για να συνδεθεί με το δημοτικό δίκτυο) φαντάζομαι ότι θα γίνονται με ένα laptop... Νομίζω ότι το έχω, σ' ευχαριστώ! Αν τελικά δουλέψει, θα μου έχεις λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα!!!
jkoukos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Ναι, όλες οι ρυθμίσεις με ενσύρματη σύνδεση. Ανάλογα ποια συσκευή θα χρησιμοποιήσεις, υπάρχουν αντίστοιχοι οδηγοί. Π.χ. για το Νanostation.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα