Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλησπερα, εχω εναν εξωτερικο δισκο ο οποιος εχω ολα μου τα αρχεία τον εκανα ενα quick scan με το προγραμα της wd και εκανε 5 λεπτα πολυ αργα σε σχεση με αλλους δισκους που κανουν το πολυ 2 λεπτα το τεστ, εκτος απο αυτο εκανε εναν ήχο περιέργο σαν να ήταν το μοτερ του δισκου, δεν θελω να τον κανω το <<αργό>> το τεστ γιατι φοβάμαι οτι θα βρεί bad sectors και θα χάσω τα αρχεία μου τα οποία ειναι καπου στα 450gb την επαθα ετσι με εναν αλλο εξωτερικο ο οποιος ειχε προβλημα και μολις το εκανα το αργο το τεστ βρηκε ολα τα bad sectors η υγεία του δίσκου πηγε 78% και δεν το διαβαζε ουτε αντηγραφη εκανε τα αρχεια οποτε και τα εχασα, και λεω μην γινει και με αυτον το ιδιο,  να πω οτι τον εχω 6 χρονια αλλα ενταξει δεν δουλεψε και πολυ, στις αρχες τον ειχα δουλευε αρκετα με τον υπολογιστη αλλά μετά τον κράτησα σαν εξωτερικό δηλαδή σαν δισκος back up η τροφοδοσια του γινεται με ρευμα απο πριζα και ειναι συνδεση usb 2 οταν τον εβαλα στο ρευμα σημερα δεν ξεκινουσε καν, μηπως το τροφοδοτικο του μπαινει με καποιο τροπο καπως αλλιώς; τοσα χρονια ετσι το εβαζα και ξεκινουσε αμεσως

τι μπωρει να γινει τωρα; δεν εχω τοσο πολυ χωρο να βαλω ολα τα δεδομενα, αν τον αφησω ετσι υπαρχει περιπτωση να μην δω τα αρχεια μου μεσα ξανα; ή αν κανω τον πληρες ελεγχο θα χαλασει τελειως γιατι και τον προηγουμενο εξωτερικο που ειχα ο οποιος μαλον εκεινος ειχε προβλημα απο την αρχη, με το που εκανα το τεστ το μεγαλο χαλασε τελειως ο δισκος μηπως αυτο το προγραμα χαλαει τους δισκους;

Δημοσ.

Οσο περισσότερο χρησιμοποιείς τον δίσκο τόσο χειροτερεύει η κατάσταση του. Το πρόγραμμα που λες μάλλον είναι κάποιο διαγνωστικό που τσεκαρει για λάθη; Δεν χαλάει αυτό τους δίσκους σου. Και τα 6 χρόνια ζωής του δίσκου σου καλά μου ακούγονται. Ήρθε η ώρα του. Καλύτερα την επόμενη φορά να πάρεις ένα εσωτερικό γιατί οι εξωτερικοι είναι πιο επιρρεπεις. Ειδικά αν αποθηκευεις δεδομένα που δεν μετακινεις. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αγοράσεις άλλο και να σώσεις ότι μπορέσεις εκεί.

Δημοσ.

εχω τον εξωτερικο για να κανω back up τα αρχεια μου, το διαγνωστικο ειναι της ιδιας της western digital οποτε δεν νομιζω να κανει λαθος, γιατι οι εξωτερικοι χαλανε τοσο ευκολα; τον προσεχω παρα παρα πολυ και δεν το εχω βγαλει ποτε για μετακινηση καπου εξω και μονο στον δικο μου υπολογιστη συνδεθηκε, δεν τον χτυπησα πουθενα.Γιατι λοιπον  δηλαδη εκει που δουλευει χαλαει; πριν κατι μηνες ειχα τρεξει το διαγνωστικο και ηταν καλα, τωρα ακουγεται εντονα το μοτερ του δισκου, και αργει  παρα πολυ ακομα και στην συντομη εξεταση

Δημοσ.

εχω τον εξωτερικο για να κανω back up τα αρχεια μου, το διαγνωστικο ειναι της ιδιας της western digital οποτε δεν νομιζω να κανει λαθος, γιατι οι εξωτερικοι χαλανε τοσο ευκολα; τον προσεχω παρα παρα πολυ και δεν το εχω βγαλει ποτε για μετακινηση καπου εξω και μονο στον δικο μου υπολογιστη συνδεθηκε, δεν τον χτυπησα πουθενα.

Εύκολα στα 6 χρόνια;Εμένα μου ζει 7 ο μπλε μου και ήδη του έχω χτίσει το μαυσωλείο του ,να τον βλέπω να τον θαυμάζω :-)

Ποιος w.d. είναι;Τι σειρά;

Γιατι λοιπον  δηλαδη εκει που δουλευει χαλαει;

Γιατί,εκεί που δουλεύει ,χαλάει.Αλλιώς,γιατί να χαλάσει,γενικά.

Eπίσης,μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο,στην Αμερική αναπτύχθηκε η ιδέα μιας οικονομίας βασισμένης στην προγραμματισμένη φθορά των προϊόντων,με απώτερο σκοπό την συνεχή κίνηση του χρήματος.Αντίθετα,η Ε.Σ.Σ.Δ. ,προτίμησε ένα μοντέλο σεβασμού στους γήινους πόρους,αλλά και την εργασία,με επισκευάσιμα προϊόντα built to last ,ώστε οι πόροι να κατευθύνονται,όχι για τη δημιουργία κεφαλαίου,αλλά για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής. Μόλις έμαθες για ποιο λόγο "δε τα φτιάχνουν όπως παλιά". :-D

Ευτυχώς που προφανώς έχεις μηχανικό,και ίσως ακούσεις κάτι,όπως το μοτέρ που είπες,πριν παραδώσει ηλεκτρονικά και πνεύματι.

Οι εξωτερικοί της W.D. είναι της σειράς green.Only for backup,man.

παιδια καλησπερα, εχω εναν εξωτερικο δισκο ο οποιος εχω ολα μου τα αρχεία τον εκανα ενα quick scan με το προγραμα της wd και εκανε 5 λεπτα πολυ αργα σε σχεση με αλλους δισκους που κανουν το πολυ 2 λεπτα το τεστ, εκτος απο αυτο εκανε εναν ήχο περιέργο σαν να ήταν το μοτερ του δισκου, δεν θελω να τον κανω το <<αργό>> το τεστ γιατι φοβάμαι οτι θα βρεί bad sectors και θα χάσω τα αρχεία μου τα οποία ειναι καπου στα 450gb την επαθα ετσι με εναν αλλο εξωτερικο ο οποιος ειχε προβλημα και μολις το εκανα το αργο το τεστ βρηκε ολα τα bad sectors η υγεία του δίσκου πηγε 78% και δεν το διαβαζε ουτε αντηγραφη εκανε τα αρχεια οποτε και τα εχασα, και λεω μην γινει και με αυτον το ιδιο,  να πω οτι τον εχω 6 χρονια αλλα ενταξει δεν δουλεψε και πολυ, στις αρχες τον ειχα δουλευε αρκετα με τον υπολογιστη αλλά μετά τον κράτησα σαν εξωτερικό δηλαδή σαν δισκος back up η τροφοδοσια του γινεται με ρευμα απο πριζα και ειναι συνδεση usb 2 οταν τον εβαλα στο ρευμα σημερα δεν ξεκινουσε καν, μηπως το τροφοδοτικο του μπαινει με καποιο τροπο καπως αλλιώς; τοσα χρονια ετσι το εβαζα και ξεκινουσε αμεσως

τι μπωρει να γινει τωρα; δεν εχω τοσο πολυ χωρο να βαλω ολα τα δεδομενα, αν τον αφησω ετσι υπαρχει περιπτωση να μην δω τα αρχεια μου μεσα ξανα; ή αν κανω τον πληρες ελεγχο θα χαλασει τελειως γιατι και τον προηγουμενο εξωτερικο που ειχα ο οποιος μαλον εκεινος ειχε προβλημα απο την αρχη, με το που εκανα το τεστ το μεγαλο χαλασε τελειως ο δισκος μηπως αυτο το προγραμα χαλαει τους δισκους;

Και βάζε τελείες..και μη λες το ίδιο πράγμα παραπάνω από μία φορά.

Ειρμό στη σκέψη σου και συγκροτημένες προτάσεις.

Εντάξει,φρίκαρες,τις φωτογραφίες να σώσεις, και πάντα σε 2 δίσκους ταυτόχρονα αποθηκευμένες.Ταινίες και παιχνίδια και προγράμματα και σειρές,τα ξαναβρίσκεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εύκολα στα 6 χρόνια;Εμένα μου ζει 7 ο μπλε μου και ήδη του έχω χτίσει το μαυσωλείο του ,να τον βλέπω να τον θαυμάζω

black adder σίγουρα μιλάς για εσωτερικό ε; Κι εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με εσωτερικό WD.

Αλλά δεν ξέρω, ειδικά για τους εξωτερικούς WD όλο προβλήματα ακούω. 

Ισως χρησιμοποιούν άλλης ποιότητας δίσκους... δεν ξέρω.. τί να πώ..

Eπίσης,μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο,στην Αμερική αναπτύχθηκε η ιδέα μιας οικονομίας βασισμένης στην προγραμματισμένη φθορά των προϊόντων,με απώτερο σκοπό την συνεχή κίνηση του χρήματος.

Σε αυτό με τη συνεχή κίνηση του χρήματος που λες και την ημερομηνία λήξης των προϊόντων δεν έχεις και άδικο. Ένα παράδειγμα είναι τα καινούργια laptop που σε ποσοστό 90% βγαίνουν με Socket BGA. Δηλαδή η cpu είναι ενσωματωμένη στη μητρική και δεν έχει δυνατότητα αναβάθμισης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής του κατά πολλά χρόνια.

Ο σκοπός δηλαδή είναι να χτυπήσουν την αγορά μεταχειρισμένων laptop ώστε να αυξηθεί η αγορά καινούργιων laptop.

Δημοσ.

Ειναι  ο 3 σκληρος wd που χαλαει, ο πρωτος ηταν ενας εσωτερικος  ο δευτερος ενας εξωτερικος 500gb και αυτος τώρα ειναι της σειρας elements δεν λεει κατι αλλο,  επισης τωρα να κανω το τεστ που κανει ολοκληρο τον δισκο;  ή θα χαλασει τελειώς; τουλαχιστον να δω ποσο υγεια εχει ακομα με το τεστ, αλλά όπως ειπα με τον προηγουμενο εξωτερικο με το που εκανα το μεγαλο το τεστ ο δισκος χαλασε πηγε 78% η υγεια του και εχασα και τα αρχεια μου

Δημοσ.

Παλουκάρια,η WD συνήθως έχει green label στους εξωτερικούς της.Μια χαρά είναι,άμα ανοίγουν μόνο όταν θες να αποθηκεύσεις κάτι.Για boot,ούτε για αστείο..

Σε αυτό με τη συνεχή κίνηση του χρήματος που λες και την ημερομηνία λήξης των προϊόντων δεν έχεις και άδικο. Ένα παράδειγμα είναι τα καινούργια laptop που σε ποσοστό 90% βγαίνουν με Socket BGA. Δηλαδή η cpu είναι ενσωματωμένη στη μητρική και δεν έχει δυνατότητα αναβάθμισης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια ζωής του κατά πολλά χρόνια.

Ο σκοπός δηλαδή είναι να χτυπήσουν την αγορά μεταχειρισμένων laptop ώστε να αυξηθεί η αγορά καινούργιων laptop.

Δεν είναι θέμα άδικου και δίκιου..έτσι γίναν τα πράγματα,αυτό το μοντέλο επικράτησε,τώρα τα τρώμε στη μάπα τα αποτελέσματα.Το να μην μπορώ να επιλέξω μητρική για το λαπτοπ,για εμένα,είναι το λιγότερο, τραγικό.Πόσο μάλλον να μην ξέρω τι είναι,και να μην αναβαθμίζεται.

Ειναι  ο 3 σκληρος wd που χαλαει, ο πρωτος ηταν ενας εσωτερικος  ο δευτερος ενας εξωτερικος 500gb και αυτος τώρα ειναι της σειρας elements δεν λεει κατι αλλο,  επισης τωρα να κανω το τεστ που κανει ολοκληρο τον δισκο;  ή θα χαλασει τελειώς; τουλαχιστον να δω ποσο υγεια εχει ακομα με το τεστ, αλλά όπως ειπα με τον προηγουμενο εξωτερικο με το που εκανα το μεγαλο το τεστ ο δισκος χαλασε πηγε 78% η υγεια του και εχασα και τα αρχεια μου

Και να δεις,τι έγινε;Εμένα μόνο ένας green μου χάλασε,και λογικό γιατί έκανε τον master για μια περίοδο.Μου έμεινε η θήκη,θα βάλω έναν blue μέσα,ή red και όλα οκ.Eπίσης,προτιμάω πάντα εξ.σκληρούς,με εξ.τροφοδοσία.Οι element είναι ultra portable.Mόνο για διακοπές ,να βλέπεις καμμιά ταινία.

Έχουν τα linux κάτι προγραμματάκια για ανάκτηση δεδομένων,μούρλια..

Και όπως σου είπα,οι φωτογραφίες ΠΑΝΤΑ σε δύο back up.τα υπόλοιπα ,να πάνε στην οργή..

• Like 1
Δημοσ.

οχι και αυτος που εχω εχει εξωτερικη τροφοδοσια ρευματος απο την πριζα αν ενωεις αυτο, και συγνωμη εκανα λαθος δεν ειναι σειρα elements κατι αλλο ειναι πιο παλιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...