Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα για πρώτη φορα στη ζωή μου άλλαξα cmos και thermal paste μιας και εφτανα τα 90 στο startup...

Εβγαλα τη cmos, εβαλα καινουρια... Βγαζω την ψυχτρα, βγαζω την παλια παστα και βαζω καινουρια.

Συναρμολογω τα παντα και το βαζω να κανει boot.

Εδω αρχιζει το μαρτυριο.

1) Μου γραφει "cmos checksum error". Παταω DEL για να παω στο bios. Ρυθμιζω ημερμοηνια/ωρα, κανω save&exit. Κανει reboot και μετα απο 5 δευτερολεπτα σβηνει. Το δοκιμασα 2-3 φορες με το ιδιο αποτελεσμα.

2) Ανοιγω κουτι, ιδια διαδικασια. Αντι για DEL, πατησα F1 για να bootαρει με τα defaults. Μπαινει στα Windows για 1 λεπτο, τρωει freeze και σβηνει. Βαζω/βγαζω παλι cmos, μπαινει κανονικα στα Windows και απο την τρομαρα μου μη σβησει εκανα shut down. Ξανα-αναβω το pc, δε ζηταει ουτε f1, ουτε del. Βλεπω το logo των Windows και σβηνει.

3) Μετα απο 3 ωρες και με τρελα νευρα, τα ξανακανω απο την αρχη. Αυτη τη φορα μπηκε κανονικα στα Windows, η θερμοκρασια απο 85 πηγε στους 45 αλλα φοβαμαι να τον κλεισω μηπως και σβηνει παλι.

Παρακαλω οποιον ειχε την υπομονη να διαβασει αυτο το post να με βοηθησει οσο μπορει... Το PC το εχω για τη δουλεια μου και μου ειναι απαραιτητο ακομα και τις βραδινες ωρες.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας.

Δημοσ.

Δοκίμασε να παίξεις με την παλιά μπαταρία, μπας και η καινούρια είναι προβληματική.

Η εγκατάσταση της ψύξτρας είσαι σίγουρος ότι έγινε σωστά; Αν μπορείς να αναφέρεις το σύστημα σου.

Καλό κουράγιο και τύχη!

Δημοσ.

Δοκιμασε να βαλεις την παλια μπαταρια να δεις συμπεριφορα του,οπως ειπε και ο φιλτατος παραπανω και επι την ευκαιρια ελεγξε τα πινακια της υποδοχης της μπαταριας μηπως εχεις στραβωσει κατι και βραχυκυκλωνει.

Βεβαιωσου οτι η ψυκτρα εχει πατησει σωστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...