leonidas_fs Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 οποιοσδήποτε με ένα πεταμένο PC, σύνδεση στο internet και όρεξη για δουλειά μπορεί να κάνει παπάδες. Αυτό ισχύει 130%. Οι καλύτεροι system administrator που εχω γνωρίσει είναι απόφοιτοι ΤΕΙ. Μονο.
defacer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2014 BTW για να μη παρεξηγηθώ: δεν είμαι κατά του πτυχίου. Είμαι κατά του πτυχίου ως μέσο εύρεσης εργασίας και αν έχεις εσωτερική πηγή κινήτρου για δουλειά, γιατί τότε υπάρχουν πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το χρόνο σου προς αυτή την κατεύθυνση.
sonyxp Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 BTW για να μη παρεξηγηθώ: δεν είμαι κατά του πτυχίου. Είμαι κατά του πτυχίου ως μέσο εύρεσης εργασίας και αν έχεις εσωτερική πηγή κινήτρου για δουλειά, γιατί τότε υπάρχουν πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το χρόνο σου προς αυτή την κατεύθυνση. Πάνε οι εποχές που είχες ένα πτυχίο και έβρισκες δουλειά χωρίς να περάσεις από 30 κύματα. Αυτό το έχει συνειδητοποίηση ο κόσμος και πλέον δεν έχει την απαίτηση να βρει δουλειά με μόνο 1 πτυχίο με 5. Το μόνο εύκολο σήμερα είναι να βγάλεις ένα πτυχίο. Ξέρεις πόσα άτομα ξέρω που δεν ξέρουν που αρχίζει και που τελειώνει ένα σώμα κώδικα? (πόσο μάλλον να γράψουν ένα printf)... αυτοί τώρα θα πάρουν πτυχίο... πλέον το πτυχίο δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο για αυτόν τον λόγο, δηλαδή τα ιδρύματα δίνουν πτυχίο ακόμα και με λευκές κόλλες (το φαινόμενο της -σκούπας- που όταν ο άλλος είναι 15εξάμηνο του βάζουν ένα 5).
ParhsG Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Πάνε οι εποχές που είχες ένα πτυχίο και έβρισκες δουλειά χωρίς να περάσεις από 30 κύματα. Αυτό το έχει συνειδητοποίηση ο κόσμος και πλέον δεν έχει την απαίτηση να βρει δουλειά με μόνο 1 πτυχίο με 5. Το μόνο εύκολο σήμερα είναι να βγάλεις ένα πτυχίο. Ξέρεις πόσα άτομα ξέρω που δεν ξέρουν που αρχίζει και που τελειώνει ένα σώμα κώδικα? (πόσο μάλλον να γράψουν ένα printf)... αυτοί τώρα θα πάρουν πτυχίο... πλέον το πτυχίο δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο για αυτόν τον λόγο, δηλαδή τα ιδρύματα δίνουν πτυχίο ακόμα και με λευκές κόλλες (το φαινόμενο της -σκούπας- που όταν ο άλλος είναι 15εξάμηνο του βάζουν ένα 5). Και εγω ξερω με πτυχιο πληροφορικης ΑΕΙ να τελειώσαν σε 4 χρονια και δε ξερουν τι ειναι η μνημη στον υπολογιστή . 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Και εγω ξερω με πτυχιο πληροφορικης ΑΕΙ να τελειώσαν σε 4 χρονια και δε ξερουν τι ειναι η μνημη στον υπολογιστή . Είναι αυτό που όταν βάζεις τον κωδικό σου σε ένα site μετά ο υπολογιστής το θυμάται και δεν στο ξαναζητάει. 1
konstantin1 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα, Από τη συζήτηση καταλαβαίνω ότι έχει παρεξηγηθεί το θέμα με την απόκτηση πτυχίου. Κανείς δεν είπε ότι όταν αποκτάς πτυχίο έχεις δουλειά "κλεισμένη".. Χρειάζεται πολύ δουλειά, να αφιερωθεί προσωπικός χρόνος σε πρακτική εφαρμογή και συνεχής ενημέρωση..Η Πληροφορική είναι σαν την Ιατρική..Πρέπει συνεχώς να ενημερώνεσαι για τις τάσεις της τεχνολογίας και να είσαι στην αιχμή. Από την άλλη πλευρά μπορεί να είναι κάποιος απόφοιτος ΤΕΙ ο καλύτερος system admin ως γνώση σε θέματα τεχνολογίας. Όμως μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις του σε μια ομάδα? Να συμβάλει δημιουργικά για το καλύτερο αποτέλεσμα? Ξέρω πολλούς καταπληκτικούς system admins σε θέματα γνωσεων, αλλά δρούν ανταγωνιστικά μέσα στην ομάδα και "κλείνονται" στις γνώσεις τους. Άρα σε μια ομάδα ΙΤ δεν είναι πολύτιμες μονάδες.. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν έναν καλό επαγγελματία στο χώρο της Πληροφορικής.
Lanike71 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Σε αγγελίες που έχω κοιτάξει πάντως, το πτυχίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση. Το ότι θα περάσεις από κόσκινο όμως, είναι αυτονόητο.
defacer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 @konstantin1: Το τι κάνει ο καθένας μέσα σε μια ομάδα είναι όμως θέμα προσωπικότητας και soft skills. Το αν θα βγάλεις ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή τίποτα δε νομίζω πως θα παίξει ρόλο σ' αυτά.
konstantin1 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 @konstantin1: Το τι κάνει ο καθένας μέσα σε μια ομάδα είναι όμως θέμα προσωπικότητας και soft skills. Το αν θα βγάλεις ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή τίποτα δε νομίζω πως θα παίξει ρόλο σ' αυτά. Έχεις δίκιο.. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα στερεότυπα όπως "οι καλύτεροι administrators είναι των ΤΕΙ ή των ΑΕΙ" ή "αυτοί που τελειώνουν ΑΕΙ δεν ξέρουν πού είναι η μνήμη στο PC" δεν ισχύουν.. H κάθε σχολή δίνει το ερέθισμα, απλά κάποιες σχολές καλύτερα από άλλες (κατά μεγαλύτερη ποσόστωση θεωρώ ότι είναι των ΑΕΙ).. Αν δεν δουλέψεις μόνος σου υπομονετικά και με διάρκεια τίποτα δεν γίνεται... Αυτό δεν αφορά μόνο τα νέα παιδιά που τελειώνουν τώρα τη σχολή τους.... Συμεριλαμβάνονται ακόμα και οι παλιότεροι που έχουν 15 -20 χρόνια προυπηρεσία...Δεν σημαίνει τίποτα το πτυχίο που πήρες πριν 20 χρόνια, αν δεν δουλεύεις στις νέες τάσεις της τεχνολογίας με συνέπεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα