jim_p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Καλημερα σε ολους. Για να μην γραφω την ιστορια της ζωης μου, θα τα πω με οσο πιο απλα λογια μπορω... Θελω να παρω ιντερνετ απο το γειτονα, ο οποιος μενει στο διπλανο διαμερισμα και μου εχει δωσει τον κωδικο του. Εχω ενα tplink wn722n συνδεδεμενο στο pc μου αλλα δεν κανει καλη ληψη(1 ή 2 γραμμες στην καλυτερη). Γιαυτο το λογο σκεφτομαι να παρω ενα access point, να το βγαλω στο μπαλκονι και να το ρυθμισω σε client ή repeater mode (αυτα νομιζω πως κανουνε για το προβλημα μου) . Και εδω ξεκιναει το προβλημα. Οτιδηποτε αναφερω απο εδω και κατω εγινε με ενα δανεικο tplink wa901nd, αν και δεν εχει σημασια. Ο γειτονας εχει ενα 585 v7 (192.168.1.254), η default ip του ap μου ειναι και αυτη 192.168.1.254, οποτε αναγκαστικα την αλλαξα σε 192.168.1.250. Εκτος απο αυτο, υποχρεωτικα αλλαξα και την ip της ενσυρματης καρτας του pc σε 192.168.1.1, για να ειναι στο ιδιο range με το ap ωστε να μπορω να μπω στo web interface του. - Client mode Μπαινω στο ap, βρισκω το ασυρματο του γειτονα, του λεω να συνδεθει σε αυτο και βαζω τον κωδικο του. Το "text box" για να βαλω τον κωδικο ειναι σε αλλο μερος, σε αλλη σελιδα απο αυτη που σκαναρει και βρισκει τα δικτυα :evil: Εκτος αυτου, πρεπει με το χερι να ορισω σαν gateway την 192.168.1.254 και στο ap και στο pc! Η προσπαθεια μου ανταμειβεται με το να εχω ιντερνετ στο pc! Αλλα δεν ειναι μονο το pc που θελει ιντερνετ, θελει και το κινητο, γιαυτο σκεφτηκα να το βαλω σαν repeater... - Repeater mode Η ιδια διαδικασια που περιγραφω και παραπανω, μονο που δεν φαινεται καν να βλεπει το 585 v7, δηλαδη παρολο που στελνει και λαμβανει πακετα δεν μπορει να κανει ping στην 192.168.1.254, ουτε μπαινει στο ιντερνετ! Τι κανω λαθος εδω? Και για τις 2 περιπτωσεις εχω ακολουθησει κατα γραμμα τις οδηγιες που λεει η tplink στα faq της. Τελος, μου τη δινει η υπερβολικη ρυθμιση! Ολα τα υπογραμμισμενα! Σε σχεση με τη διαδικασια "κουμπωμα > αναζητηση δικτων > εισαγωγη κλειδιου > συνδεση στο ρουτερ > ιντερνετ" που κανω με το στικακι, ολο αυτο με την σωστη εισαγωγη ip κλπ ειναι τουλαχιστον βασανιστηριο! Και φυσικα, αν ποτε γινει κατι, δεν υπαρχει περιπτωση να κανει αλλος το troubleshooting εκτος απο εμενα τον ιδιο! Δεν μπορει ολο αυτο να γινει μεσω dhcp? Διαφωτιστε με σας παρακαλω!
rfc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Καλησπερα βρε.... το tplink νομιζω θελει universal repeater, χωρις να ειναι και 100% σιγουρος. Και σαν ΑΡ μπορεις να συνδεθεις με τα κινητα και ολα, αρκει να κλεισεις το dhcp και να το εχεις ανοιχτο μονο απο το ρουτερ σου στο οποιο θα συνδεσεις πανω. Ξανακαντα παλι οπως τα ειχες στην αρχη και διορθωσε αυτο με το dhcp. Θα του δωσεις ενα ssid, τουλαχιστον 5 καναλια διαφορα με αυτο του router σου, ιδιο υποδικτυο (τις ip που εβαλες δλδ), ενα καλο κλειδωμα και εισαι ετοιμος.
jim_p Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δεν μπορω να το κανω ap επειδη δεν μπορω να ριξω καλωδιο απο το ap ως το ρουτερ. Θα δοκιμασω αυτο με το universal repeater και βλεπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα