Προς το περιεχόμενο

Eναλλακτικές εφαρμογές του Truecrypt

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το γνωστο προγραμμα κρυπτογραφησης, σταματησε την αναπτυξη του.
Πλεον, ψαχνω εναλλακτικες επιλογες, αλλα προσεξτε, αυτο που με ενδιαφερει ειναι cross-platform προγραμμα, καθως πχ κρυπτογραφω στον mac αλλα ανοιγω το κρυπτογραφημενο αρχειο σε pc.
Διαβασα πολλα αρθρα στο νετ, πολλοι απογοητευτηκαν με αυτη την εξελιξη, πολλο ψαχνουν εναλλακτικες, δεν εχω βρει ομως κατι που να ειναι τοσο απλο/γρηγορο/ευχρηστο/δωρεαν και cross-platform οσο το truecrypt.
Μια καλη προσπαθεια καταγραφης διαφορων επιλογων υπαρχει εδω
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_disk_encryption_software
και επισης δημιουργησαν καποιοι και το truecrypt.ch
αλλα και παλι δεν βρηκα κατι οπως το περιεγραψα παραπανω, ή να πλησιάζει όσα 'είναι' το truecrypt.

Ελπιζω να μην ειμαι ο μονος που ασχολειται με αυτα τα θεματα, και οντως να υπαρχει καποια εναλλακτικη προταση, όπως την περιγράφω, εφάμιλη με το truecrypt.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβα. Μονο εγω ασχολουμαι να κρυπτογραφω καποια ευαισθητα αρχεια μου στο mac, και θελω να μπορω να τα ανοιγω και σε windows, οποτε χρειαζεται ενα cross-platform προγραμμα κρυπτογραφησης.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Η λεξη κλειδι ειναι το .... cross platform κυριως.

Προγραμματα κρυπρογραφησης σε mac και windows υπαρχουν πολλα.

Αλλα εγω θελω να εχω ενα 'container' file στο οποιο να μπορω να εχω προσβαση, και απο mac και απο windows.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν δεν κανω λαθος εφαρμογες τυπου 1password-onesafe επιτρεπουν "φυλαξη" αρχειων/ σημειωσεων, και υπαρχουν και στα 2 οικοσυστηματα, κανουν νομιζω χρηση dropbox σαν cloud, αλλα δεν ξερω αν εχουν το επιθυμητο επιπεδο κρυπτογραφισης που ζητας.

αν απαντησα κατι εντελως ασχετο, σορυ.

edit: μαλλον θες τοπικη αποθηκευση αρχειων ε; οποτε μαλλον ακυρο.

edit 2: αυτο το software της sandisk που δινει με καποια στικακια της, μηπως κανει και για hdd; 

http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/2399/

Επεξ/σία από basilis5

Δεν εχω τιποτε τρελες απαιτησεις κρυπτογραφησης, απλα να μην ειναι 'φορα παρτιδα' ολα.

Και ναι, μιλω για τοπικη αποθηκευση.

Χαζη ερωτηση, αλλα αυτο το προγραμμα της sandisk αραγε, δουλευει μονο με φλασακια sandisk, ή και container files σε σκληρους δισκους, και σε φλασακια αλλης μαρκας;

Αν δουλευει και σε σκληρο(οχι μονο σε φλασακι), και σε αλλες μαρκες flash disks(πχ kingston), θα μπορουσε ισως να ειναι μια λυση.

Πραγματικα αν και χρησιμοποιω πολλα χρονια το truecrypt, δεν περιμενα οτι εχει τοσο τεραστια παγκοσμια απηχηση!

Υπαρχουν φανατισμενοι χρηστες, που ορκιζονται να συνεχισουν την αναπτυξη!

Ενδεικτικο αρθρο για το κλιμα που εχει δημιουργηθει...

https://www.grc.com/misc/truecrypt/truecrypt.htm

Αρχιζουν και ξεπροβαλουν σιγα σιγα εναλλακτικες επιλογες, μετα το αρχικο σοκ
Bestcryptor, Veracrypt, φαινονται καλα. Το Bestcyptor εχει και εκδοση mac, ενω το veracrypt θα εχει πολυ συντομα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...