haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλους (ή μάλλον καλημέρα!!!) Μου παρουσιάσθηκε ένα θέμα με ένα σκληρό και θέλω την βοήθειά σας. Η ιστορία είναι η εξής: Σε ένα υπολογιστή με ΧΡ είχα δύο σκληρούς. Ένα με το λειτουργικό και προγράμματα και ένα με φωτογραφίες, μουσική, κλπ. Αυτός ο 2ος είναι SATA 1ΤΒ. Σήμερα έβγαλα αυτόν του 1ΤΒ και τον έβαλα σε άλλο pc με ΧΡ πάλι στο ίδιο στυλ. Δηλαδή σαν 2ο (για την ακρίβεια σαν 4ο αφού το υπάρχων drive ήταν χωρισμένο σε 3 partition). Αφού τον έβαλα μου έβγαζε το μήνυμα "the disk in drive is not formatted" και ρωτούσε αν θέλω να του κάνω φορμάτ (που φυσικά δεν θέλω αφού θα χάσω τα πάντα!!!). Δοκίμασα σύνδεση σε άλλη SATA θύρα, άλλο καλώδιο αλλά τίποτα. Σαν τελευταία προσπάθεια τον έβαλα πίσω στο pc που μέχρι σήμερα το "έβλεπε" κανονικά αλλά και εκεί τα ίδια. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και κυρίως τι μπορώ να κάνω; (το sentinel τον βλέπει κανονικά αναφέροντας και την χωρητικότητά του εκεί πάνω που τον αναφέρει με τα τεχνικά στοιχεία αλλά ακριβώς κάτω εκεί που τον έχει με το γράμμα του σκληρού έχει ερωτηματικό και δεν βλέπει πόσα Gb είναι)
Σαϊνόμπι Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Παρε τα αρχεια σου χρησιμοποιωντας καποιο live cd των linux
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Σε ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση.\ Σαν διαδιακασία είναι κάτι απλό ή πρέπει να το "εχω σπουδάσει το θέμα"; Και επίσης, ο δίσκος έχει θέμα ή κάποια άλλη βλακεία έχει γίνει;
xaerialtwistx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 πιθανον να καταστραφηκε το partition και να μην μπορει να αναγνωστει. (κατι που συνηθως γινεται οταν βγαζεις εναν σκληρο δισκο ενω ειναι σε χρηση αλλα δεν μπορω να φανταστω αλλον λογο) μπορεις να τον αφησεις συνδεδεμενο στα windows και να κανεις επαναφορα των αρχειων με το recuva. http://tinyurl.com/recuva-recovery-software είναι ο πιο συντομος τροπος. (θα το κανεις στον υπολογιστη που αναγνωριζει τον δισκο και οχι στον αλλον που δεν τον αναγνωριζει καν) δεν χρειαζονται ιδιαιτερες γνωσεις απλα φροντισε οταν σε ρωτησει που θες να επαναφερεις τα αρχεια σου, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ τον δισκο που εχει προβλημα αλλα εναν αλλον. (στο c:\ πχ αν εχεις αρκετο χωρο)
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δυστυχώς όπως ανέφερα και στην αρχή, τώρα κανένα pc δεν το βλέπει Τελικά χρησιμοποιώντας το testdisk τα αντιγράφω σε άλλο σκληρό και δείχνει να πηγαίνει οκ. Δεν έχω απώλειες μέχρι στιγμής. Το ερώτημα τώρα είναι να ξαναχρησιμοποιήσω τον σκληρό (ήταν κάτι που απλά έτυχε) ή έχει πρόβλημα;
Σαϊνόμπι Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 >κατεβασε ubuntu (ή τα Mint ή xubuntu ή οτι θες) >περνα τα σε ενα usb [bootable] (ή cd/dvd) >ξεκινα το Pc απτο usb/cd/dvd [απ' το bios το ρυθμιζεις] >και οταν μπεις στο γραφικο περιβαλλον περνα τα αρχεια σου σε εναν εξωτερικο δισκο
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Σε ευχαριστώ. Όπως είπα και στο προηγούμενο post γίνεται η αντιγραφή με το testdisk χωρίς απώλειες. Το ερώτημα που μένει, όπως είπα και παραπάνω, είναι αν ξαναχρησιμοποιώ τον δίσκο ή όχι. Σίγουρα το ότι έβγαλε το πρόβλημα δεν είναι καλό. Σκέφτομαι όμως ότι αφού ανακτώνται τα δεδομένα χωρίς απώλειες ή φθορές μήπως τελικά δεν είχε λειτουργικό πρόβλημα ο δίσκος και απλά (κατά το ξήλωμα/μεταφορά) κάποια στιγμιαία τάση (ή κάτι άλλο) χάλασαν κάτι στο boot sector και για αυτό δεν τον "έβλεπε";
TheELF Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Τα windows «όποτε γουστάρουν» μπορούν να σου χαλάσουν το file system δεν έχει σχέση με την κατάσταση του δίσκου. Το testdisk έχει και λειτουργία να ανακτήσει το διαμέρισμα χωρίς να πρέπει να τα αντιγράψεις όλα αλλού,δεν σου δούλεψε;;; (που χλωμό ,αφού βρίσκει τα αρχεία)
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Σοβαρά; Δεν το ήξερα. Απλά χθες το βράδυ (σήμερα το πρωί) πελάγωσα και αφού είδα ότι κάνει τη αντίγραφή δεν το έψαξα παραπάνω. Μπορείς να με κατευθυνεις πως; Just in case
Σαϊνόμπι Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Aπλα σωσε καπου προσωρινα τα αρχεια σου σ'εναν εξωτερικο δισκο. Φορμαρε εξ 'αρχης τον δισκο, και επειτα περνα παλι τα αρχεια σου.
TheELF Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Έχει οδηγό εδώ στο wiki. TESTDISK Επαναφορά διαμερισμάτων με το
haris_216 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Τελικά δεν κατάφερα να κάνω ανάκτηση του διαμερίσματος χωρίς αντιγραφή κι έτσι πήγα με την χρονοβόρα διαδικασία της αντιγραφής σε άλλο δίσκο. Μετά έκανα κανονικά format, partition, κλπ στον δίσκο με το θέμα. Δείχνει ότι είναι οκ κι έτσι έκανα ξανα αντιγραφή και πήρε πάλι τη θέση που είχε και πριν. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τις ιδέες σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα