xtrmsnpr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά από την Παρασκευή 27/6 το βράδυ αντιμετωπίζω πρόβλημα με την σύνδεση μου στο internet. Μένω μέσα στην Μυτιλήνη,έχω wind adsl 24mb κλειδωμένος στα 11mb (από πέρσι που ήμουν στα 14mb). Έχω δικό μου router,που μου είχατε προτείνει από εδώ,το netgear DGN2200(όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την αγορά,ούτε 2 χρόνια).Η γραμμή μερικές φορές έκανε αποσυνδέσεις,είτε ολιγόλεπτες είτε για ώρα,κάποιες φορές ήταν θέμα της εταιρίας και άλλλες μάλλον από πλευράς μου,αφού όσες φορές το είχα δώσει σαν βλάβη μου λέγανε ότι δεν βλέπουν κάποιο πρόβλημα. Έτσι φτάνουμε στην Παρασκευή,προχτες,όπου εκεί που ήμουν online και έπαιζα σβήσανε τα λαμπάκια του internet και της σύνδεσης,λέω εντάξει μια κλασική αποσύνδεση θα ναι,θα επανέλθει,αμ δε,επί 1 ώρα δεν! Πήγαιναν να ανάψουν και να συγχρονιστεί η γραμμή,αλλά μάταια,έσβηναν πάλι..Έτρεξα κάθε ενέργεια που μαθα στην σχολή,τίποτα και πάλι.Μέχρι και reset το modem έκανα,πάλι τίποτα.Πήρα τηλέφωνο το έδωσα βλάβη,αφού πρώτα ακολούθησα την οδηγία για αποσύνδεση όλων των τηλεφωνικών συσκευών, (3 πρίζες-τηλέφωνα για κάθε όροφο) για να μετρήσουν την γραμμή.Οπότε χτες το απόγευμα με πήρε ο τεχνικός,και μου είπε ότι από κει δεν υπάρχει κάποια αλλαγή ούτε σφάλμα,και βλέπει πόσο χάλια έχει συγχρονίσει η γραμμή 3mb DL 9kpbs UL .. Μου είπε ότι από πλευράς στο δικό μου δίκτυο είναι πρόβλημα,είτε το καλώδιο είτε το modem. άλλο modem,και έβαλα πάνω της wind και ένα άλλο linksys,με clean settings,τα σέταρα εκείνη την ώρα,πάλι και αυτά δεν μπορούσαν να συγχρονιστούν.Και αν το κάνανε ο συγχρονισμός ήταν για κλάματα και εννοείται ότι δεν ανοίγει και καμία σελίδα είτε πρόγραμμα που χρειάζεται νετ,τάματα κάνω για να γράψω αυτό εδώ το κείμενο. Σας παραθέτω τις ταχύτητες που πιάνω πλέον.. το βράδυ παρασκευής DownStream Connection Speed 3607 kbps UpStream Connection Speed 82 kbps σάββατο 80/4364 kbps και τώρα: 70/5859 kbps Βάζοντας το modem της wind (zte) πήρα έξτρα πληροφορίες που δεν μου έδιναν τα άλλα δυο,και τα CRC errors κυριαρχούν.. Link Status Connected Rate (Up/Down) 77/4405 kbps Noise Margin (Up/Down) 8.9/9.1 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 12/19.7 dB Output Power (Up/Down) 11.1/18.9 dBm Data Path (Up/Down) Fast/Fast Max Rate(Up/Down) 80/4364 kbps Interleave depth 0 Annex Type AnnexA CRC errors 8922 και τρέχοντας και ένα tracert tracert www.otenet.gr Tracing route to otenet.gr [62.103.128.215] over a maximum of 30 hops: 1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1 2 44 ms 39 ms 42 ms 62.169.255.44 3 226 ms 40 ms 43 ms 62.169.249.181 4 42 ms 40 ms 42 ms 62.169.249.166 5 1267 ms 1023 ms 1101 ms otenet.gr-ix.gr [176.126.38.4] 6 625 ms 593 ms 559 ms athe-crsa-athe7609k2-1.backbone.otenet.net [79.1 28.227.17] 7 387 ms 440 ms 477 ms athe7609c-athe-crsa-1.backbone.otenet.net [79.12 8.227.26] 8 * * * Request timed out. 9 * * * Request timed out. 10 * * * Request timed out. 11 * * * Request timed out. 12 * * * Request timed out. 13 * * * Request timed out. 14 * * * Request timed out. 15 * * * Request timed out. 16 * * * Request timed out. 17 * * * Request timed out. 18 * * * Request timed out. 19 * * * Request timed out. 20 * * * Request timed out. 21 * * * Request timed out. 22 * * * Request timed out. 23 * * * Request timed out. 24 * * * Request timed out. 25 * * * Request timed out. 26 * * * Request timed out. 27 * * * Request timed out. 28 * * * Request timed out. 29 * * * Request timed out. 30 * * * Request timed out. Trace complete. Οπότε ερχόμαστε στο θέμα του καλωδίου.Το οποίο είχε έρθει πριν 10 χρόνια ηλεκτρολόγος να το περάσει,ώστε να έχουμε adsl,δεν ξέρω ή μάλλον δεν θυμάμαι γιατί έγινε αυτό με το καλώδιο,αλλά η κεντρική γραμμή είναι εδώ στην σοφίτα όπου και βρίσκεται το γραφείο και το modem,ενώ έξω από το δωμάτιο μου υπάρχει τηλεφωνική πρίζα.Θα σας δείξω με φωτογραφίες πως είναι η σύνδεση με το καλώδιο που έρχεται μέσα στο σπίτι,αλλά είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες,αλλά και όταν καταλήγει μέσα στο σπίτι .Για αρκετά χρόνια δεν υπήρχε καπάκι ώστε να καλύπτει την σύνδεση των πολύκλονων,και έτσι έτρωγε,κρύο ζέστη,βροχή,χιόνια,αέρα και ήλιο,πέρσι περάσαμε καπάκι,αλλα το υπόλοιπο είναι όπως το βλέπετε. Δεν μπορώ να καταλάβω τί καλώδιο είναι,δεν είναι utp cat5 ; είσοδος μέσα στο σπίτι καλωδίωση δίπλα από το καλώδιο που συνδέει το κλιματιστικό κατάληξη καλωδίου-τερματικό Να προσθέσω ότι σε λίγες μέρες θα μπουν μαστόρια στο δωμάτιο,για να το ανακαινίσουν και να επισκευάσουν ζημιές από υγρασία,και πεσμένους σοβάδες.Και θα γίνει η καλωδίωση όλου του δωματίου,θα ήταν σοφό και σωστό να φτιάξω και το τηλεφωνικό καλώδιο,να βρίσκεται μέσα στον τοίχο,με θωράκιση,μέσα σε σωλήνα και νέο καλώδιο και τηλεφωνική πρίζα και όχι αυτό το χάλι;Και αν ναι,τί αγοράζω;; να μου πείτε τώρα το είδα,όχι,αλλά τώρα προέκυψε το θέμα και είναι μείζον!! .. Και αν δεν είναι το πρόβλημα με το καλώδιο;Κλέψανε το καφάο του τετραγώνου μου ; η ποιότητα της τηλεφωνικής κλήσης δεν έχει αλλάξει..Αλλά τίποτα online δεν λειτουργεί σωστά,και ακόμα συγχρονισμένος να είμαι στις ταχύτητες που σας έδειξα,δεν ανοίγει τίποτα και με αποσυνδέει από τι εφαρμογή χρειάζεται νετ. Ευχαριστώ και συγνώμη αν ας κούρασα Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2014 από xtrmsnpr
gavros10 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Ειχα παρομοιο θεμα 1.5 χρονο πριν και τελικα εφταιγε το καλωδιο απο την κλεμα, που ηταν συνδεδεμενο το καλωδιο του οτε, που κατεληγε στο διαμερισμα μου μεσα απο σωληνωσεις κλπ. Ενα απο τα τεστ που καναμε για δουμε αν εφταιγε αυτο ηταν με την βοηθεια του τεχνικου του οτε. Μετρησε με το οργανο την συνδεση απο την πηγη (που ειναι η κλεμα ή πως αλλιως λεγεται) και μετα μετρησε την συνδεση απο την κεντρικη πριζα του σπιτιου. Κατω στην κλεμα ηταν μια χαρα ενω στο σπιτι δεν επιανε. Btw το καλωδιο που ερχοταν στην πριζα ειχε οξυδωθει οπως και ολοκληρη η πριζα. Αυτο ειναι σημαδι υγρασιας. Ετσι καταλαβαμε οτι εφταιγε το καλωδιο. Καναμε και ενα τελικο τεστ ομως. Συνδεσαμε καινουργιο καλωδιο απο την κλεμα στο σπιτι χυμα προσπερνωντας το υπαρχον για να δουμε προχειρα αν δουλευει ετσι και δουλευε. Αν υπαρχει χρονος με τον τεχνικο ή καποιον ηλεκτρολογο θα σου προτεινα να τα κανεις αυτα τα δυο. Το εξωτερικο καλωδιο που και σε εμενα ειναι εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες θελει αρκετο καιρο μεχρι να παψει να δουλευει συμφωνα με τον ηλεκτρολογο που ηρθε τοτε εδω. 10 Χρονια νομιζω οτι ειναι αρκετα για να το χαλασουν.
xtrmsnpr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 http://www.nsys.gr/el/arc-flex6cable-sftp-outdoor-cat6-cable.html για καλώδιο αυτό εδώ το cat 6; Πολύ πιθανό να έχει σκουριάσει και γιωσει ,10 χρόνια έφαγε ότι θέλετε από τον καιρό,και οι συνδέσεις του δεν ήταν προστατευμένες με καπάκι..
Taperakias Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Στανταρ φιλε και μονο απο αυτα που αναφερεις ειναι θεμα καλωδιωσης...επισης μεγαλο φαουλ απο τις φωτο που εβαλες το οτι δεν υπαρχει πριζα εκει που τερματιζει το καλωδιο και ειναι προχειρα συνδεμενο..Τωρα αν θες να το αλλαξεις βαλε καποιο με θωρακιση(FTP Η STP αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.)Αλλιως utp και περνα το απο καναλακι για να σαι σιγουρος...
xtrmsnpr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Στανταρ φιλε και μονο απο αυτα που αναφερεις ειναι θεμα καλωδιωσης...επισης μεγαλο φαουλ απο τις φωτο που εβαλες το οτι δεν υπαρχει πριζα εκει που τερματιζει το καλωδιο και ειναι προχειρα συνδεμενο..Τωρα αν θες να το αλλαξεις βαλε καποιο με θωρακιση(FTP Η STP αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.)Αλλιως utp και περνα το απο καναλακι για να σαι σιγουρος...κατάλαβα.. :/ Έχει ήδη φύγει για αγορά το καλώδιο που έδειξα επάνω.. Ναι η καλωδίωση είναι gtp,πριν 10 χρόνια που είχε έρθει ηλεκτρολόγος το έκανε όλο αυτό. Τώρα και πρίζα αγοράστηκε,χωνευτή για να μπει στον τοίχο μέσα και το καλώδιο περιμένω να έρθει.Και θα γίνει σωστή εγκατάσταση,προσεγμένη.. Ίσως να εξαλειφθούν και τα προβλήματα με αποσυνδέσεις που γινόντουσαν μια στο τόσο. ADSL Link Downstream 3399 kbps Upstream80 kbps Line Attenuation DL:24.0 db UL:13.0 db Noise Margin DL:9.1 db UL:14.0 db
xtrmsnpr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) το καλώδιο περάστηκε πριν το απόγευμα,τώρα βρίσκω χρόνο να σας ενημερώσω...Και να τα αποτέλεσμα..Δεν έγινε τίποταDownStream Connection Speed 3872 kbpsUpStream Connection Speed 132 kbpsΤί γίνεται τώρα;Τί κάνω; εκτός και αν με έχουν αλλάξει profile των 4mb Editμόλις έκλεισα το τηλέφωνο από την εξυπηρέτηση της wind..Αφού τους εξήγησα ότι άλλαξα το καλώδιο,όπως με είχανε συμβουλέψει,πράγμα που επιβεβαίωσε και το παλικάρι που μιλούσαμε.Με έβαλαν πάλι να αποσυνδέσω όλες τις τηλεφωνικές γραμμές.και με κάλεσαν στον κινητό...(3 όροφοι από μια πρίζα ο καθένας),και πήρανε μετρήσεις.Και μετά άντε πάλι πάνω κάτω για να συνδεθούν ξανά !Ρώτησα το παιδί, το ίδιο που σας ρώτησα και από πάνω,αν μου αλλάξανε προφιλ για να μπορώ να συγχρονίζω,μου είπε δεν μπορεί να μου το απαντήσει αυτό,αλλά βλέπει ότι η γραμμή μπορεί να πάρει και πιο πάνω ταχύτητα.και ότι θα το δώσει για βλάβη και θα μου τηλεφωνήσει τεχνικός να μου πει αν γίνεται...Το τελευταιό δεν μου άρεσε καθόλου,δεν γίνεται ξαφνικά από τα 11mb DL και το ~1mb UL,να πέσω στα 3.8mb και στα 131kb χωρίς να είναι βλάβη..(αλλά από την wind μου είπανε και την προηγούμενη βδομάδα ότι από αυτούς δεν βλέπανε πρόβλημα,τώρα πώς γίνεται να επιμένει το πρόβλημα,ακόμα και μετά την αλλαγή του καλωδίου? )Απελπισία.. Πήρα τον ηλεκτρολόγο τηλέφωνο ξανά,γιατί λόγω ότι είναι 3ο οροφό το σπίτι,τώρα στην νέα πρίζα που φτιάξαμε,σύνδεσα τηλέφωνο και το μόντεμ με το splitter και νέκρωσε το υπόλοιπο σπίτι.Χτυπάει και λειτουργεί μόνο εδώ στην σοφίτα το τηλέφωνο,ακόμα και τώρα που έβγαλα το τηλέφωνο και άφησα μόνο το splitter και το μόντεμ πάνω..Βοηθάει σε κάτι αυτό που σας το αναφέρω; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2014 από xtrmsnpr
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 υπομονή να σε πάρει τεχνικός της Wind, λογικά θα δει ότι δεν γίνεται τπτ και θα κανονίσει μέρα για να περάσει κάποιος...
xtrmsnpr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 το πρόβλημα αποκαταστάθηκε! οι τεχνικοί του ΟΤΕ μετρήσανε την γραμμή,και βρήκανε εκτός σπιτιού,αφού έψαχναν την γειτονιά, βλάβη στο δίκτυο τους.Πήγανε 1-2 σπίτι παραπέρα και το βρήκανε,μου δείξανε και που..Λέμε για απόσταση 150-200μ και ούτε από μας. Και μου αλλάξανε γραμμή,ήρθανε πάλι στο σπίτι μου,στο κουτί του ΟΤΕ,και έκαναν τις μετρήσεις και επιτέλους είχε διορθωθεί..και ξανασυγχρόνισα εκεί που ήμουν! Ότι μου είπανε σας το λέω!Πανηγύρια τώρα για 10mb και ούτε 1mb...φαντάσου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα