Προς το περιεχόμενο

win7 64 4gb ram (3.25 gb usable)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λειτουργικό μου σύστημα για κάποιο λόγο δεν βλέπει όλη μου την μνήμη ram.Έχω 4 gb συνολικά αλλά στο computer>properties μου βγάζει το μήνυμα : Installed memory(RAM): 4,00 GB(3,25 GB usable).

Δοκίμασα να το λύσω με τον εξής τρόπο  msconfig>boot>Advanced options>click στο Maximum memory 4096>apply> restart pc και τίποτα δεν έγινε.

Στο dxdiag>system μου λέει Systeam Manufacturer : To be Filled by O.E.M. το ίδιο λέει και στο system model παίζει κάποιο ρόλο;

Πληροφορίες συστήματος :

win7 HP 64bit (χωρίς το sp1)

CPU Intel core 2 quad Q8300 2.50GHz(4 CPUs)

RAM 4 GB (4096mb)

κάρτα γραφικών GTX 460 1GB

Αν θέλετε και άλλες πληροφορίες πείτε μου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορείς να μας πεις το μοντέλο της μητρικής σου. Ψάξε στο BIOS για memory remap (αν υπάρχει τέτοιο option).

• Like 1
Δημοσ.

Πήγαινε Advanced και ψάξε για memory remap και κάντο enable. Δες αποτελέσματα. Επόμενο βήμα είναι να βάλεις primary την PCI κάρτα, και να κάνεις disable την Intergrated GPU. Ξεκίνα με το remap και βλέπεις.

• Like 1
Δημοσ.

Θα παίξει ρόλο στο πρόβλημα μου;

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Δεν βλέπω όμως κάποιο λόγο για να μην το βάλεις.

Εκτός αν συμβαίνει αυτό που λέει ο sothras, να έχεις δηλαδή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που να τραβάει μνήμη από το σύστημα.

Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ για την βοήθεια . Ο selianx είχε δίκιο το memory remap ήτανε το έκανα enable και το πρόβλημα λύθηκε.

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις τουλάχιστον γιατί δεν θέλεις να βάλεις το sp1;

Θα τα βάλω απλά πρόσφατα εγκατέστησα τα win 7 και δεν πρόλαβα.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, σόρυ αλλά φαντάστηκα ότι θα ήσουν από αυτούς που δεν τα βάζουν sp στο λειτουργικό γιατί πιστεύουν ότι θα χειροτερέψει ο υπολογιστής τους.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, σόρυ αλλά φαντάστηκα ότι θα ήσουν από αυτούς που δεν τα βάζουν sp στο λειτουργικό γιατί πιστεύουν ότι θα χειροτερέψει ο υπολογιστής τους.

np :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω πανω σε ενα παρομοιο θεμα με την μνημη οταν η ενσωματωμενη χρησιμοποιει την μνημη και απο 4γgbτο πηγαινει 3,25gb πως γινεται αυτο να το αλλαξει καποιος?

Δημοσ.

και εγώ win7 64bit με 4gb ram έχω,αλλά μου λέει σκέτο "4,00 GB".

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω πανω σε ενα παρομοιο θεμα με την μνημη οταν η ενσωματωμενη χρησιμοποιει την μνημη και απο 4γgbτο πηγαινει 3,25gb πως γινεται αυτο να το αλλαξει καποιος?

εχεις 32bit ή 64bit windoze ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...