Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πρώτη φορά ένας παράλυτος άνθρωπος κατάφερε να κουνήσει το χέρι του, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη του και... τη τεχνολογία.Η ανακοίνωση έρχεται μερικές μέρες μετά την είδηση πως ένας παραπληγικός άντρας κλώτσησε τη μπάλα στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού που μπορούσε να ελέγξει με τη σκέψη του. Φαίνεται πως η παράλυση στα χρόνια που έρχονται θα αποτελεί παρελθόν.

Ο Ian Burkhart πριν 4 χρόνια έχασε τη δυνατότητα να κουνάει οποιοδήποτε άκρο από το στήθος και κάτω, μετά από μία προσπάθειά να βουτήξει σε έναν ύφαλο, με αποτέλεσμα να σπάσει το λαιμό του.

Από τότε ο 23χρονος δε μπορεί να κουνήσει τα χέρια του από τους αγκώνες και κάτω. Παρά τη παράλυση, η ηλικία του και ο συγκεκριμένος τραυματισμός του, τον έθεσαν υποψήφιο για τη πειραματική διαδικασία κατά την οποία θα εξοπλίζονταν με έναν εικονικό νωτιαίο μυελό.

Η διαδικασία ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν γιατροί άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο κρανίο του και εμφύτευσαν στον εγκέφαλό του ένα chip. Με αυτό το τρόπο, οι γιατροί εγκατέστησαν τη λεγόμενη "Neurobridge technology" η οποία στέλνει σήματα από τον εγκέφαλο του Burkhart σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εξάρτημα/ μανίκι που διεγείρει τους ατροφικούς μυς του χεριού του. Με συνολικά 96 ηλεκτρόδια, το chip μπορεί να διαβάζει τα σήματα από τον εγκέφαλο του Burkhart και να τα στέλνει στο εξάρτημα, το οποίο μεταδίδει τη κίνηση σε συγκεκριμένους μυς που χρειάζονται για να κουνηθεί το χέρι του.

Ο Burkhart ξεκίνησε να ελέγχει το κέρσορα του ποντικιού στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη σκέψη του και συνέχισε για αρκετό καιρό κάνοντας αρκετές δύσκολες εργασίες με τον υπολογιστή. Οι γιατροί θα θεωρούσαν πετυχημένο το πείραμα αν ο Burkhart κατάφερνε να κουνήσει έστω ένα δάχτυλο, αλλά τη περασμένη βδομάδα, ένας βιονικός νέος άντρας κατάφερε να χρησιμοποιήσει ένα κουτάλι απλά με τη δύναμη της σκέψης.

Αν και η επιστήμη φαίνεται πως είναι αρκετά βήματα μακριά από το να καταφέρει να κάνει τετραπληγικούς ανθρώπους να αφήσουν στην άκρη τα αναπηρικά καροτσάκια, μερικές θεραπείες για ορισμένους τύπους παράλυσης φαίνεται πως θα είναι σύντομα πραγματικότητα.

Αν χρειάστηκαν μόνο 2 χρόνια για να μεταβούμε από ένα "ρομποτικό" χέρι σε ένα ανθρώπινο χέρι ελεγχόμενο από τον εγκέφαλο, τότε η επόμενη ανακάλυψη είναι μόλις μία ανάσα μακριά με τη πρόοδο που σημειώνεται.

Link.png Site: Gizmodo

Δημοσ.

Πραγματικά εδώ και μια πενταετία ακούω τέτοιες είδησης και όλο στην ανακάλυψη και εξέλιξη είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά εδώ και μια πενταετία ακούω τέτοιες είδησης και όλο στην ανακάλυψη και εξέλιξη είναι.

Ετσι παει γιατι δεν συμφερει μεγαλες εταιριες. Καλυτερες χαπακωμενος μια ζωη παρα αρτιμελης.

• Like 3
Δημοσ.

Αν και πάντα θα έκραζα αυτα τα ρομποτικά μέλη και εμφυτεύματα chips αν ήμουν εγώ ο παράλυτος θα παρακάλαγα να τα έχω.Και εγώ νομίζω έχω ξανά ακούσει να τα έχουν καταφέρει στο παρελθόν αλλά όπως και να έχει μπράβο τους

• Like 2
Δημοσ.

Ενώ οι άλλοι άνθρωποι χρησιμοποιούμε την δύναμη του Grayskull...

Οι άλλοι άνθρωποι δεν είμαστε παράλυτοι -_-

Δημοσ.

εγω εχω δεν εχω δεξι χερι ομως και παρακαλαω καποια στιγμη να καταφερω να βαλω ρομποτικο που να κανει ολες τις κινησεις

• Like 5
Δημοσ.

Εύχομαι τα καλύτερα πάντως σε όσους έχουν πρόβλημα με την ακεραιότητά τους, να έρθουν οι εξελίξεις όσο πιο γρήγορα γίνεται κ να βρεθεί κάποιος μεγάλος άνθρωπος κ καλός να τις κάνει προσιτές. Μια θλάση παθαίνεις κ δένεις ακίνητο το χέρι για μερικές μέρες και δε μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα. Μπορώ να φανταστώ μόνο πως είναι να μην έχεις ένα μέλος. Είναι πραγματικά δυνατοί όσοι έχουν πάθει κάτι τέτοιο κ προχωρούν στη ζωή τους...

• Like 5
Δημοσ.

Ετσι παει γιατι δεν συμφερει μεγαλες εταιριες. Καλυτερες χαπακωμενος μια ζωη παρα αρτιμελης.

Ναι γιατί αν σου δίνει τον εξωσκελετό για π.χ. 30000 με υποχρεωτική σύμβαση συντήρησης αυτού κάθε 6μηνο ας πούμε για 1000 ευρώ θα βγάζει λιγότερα από τα χάπια...

• Like 1
Δημοσ.

Οι άλλοι άνθρωποι δεν είμαστε παράλυτοι -_-

Άρα συμφωνούμε οτι όλοι το κάνουν με το μυαλό, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την εμπλοκή μηχανήματος για την μεταφορά της θέλεσης ( κούνησε χέρι τώρα ), λόγω προβλήματος του ανθρώπου. Άρα η τεχνολογία έκανε το βήμα.

Δημοσ.

Μας πήρε περίπου 50.000 χρόνια για να ανακαλύψουμε πως να ανάβουμε μια φωτιά και εσύ θέλεις μέσα σε 5 χρόνια να βρούμε τις οριστικές λύσεις για τη θεραπεία των παράλυτων / ανάπηρων;Προφανώς θέλει δουλειά ακόμα και δεν θα σταματήσει ποτέ να εξελίσσεται.

Υγ: Φυσικά το 95-99% των ανθρώπων εξακολουθεί να μην ξέρει πώς να ανάψει μια φωτιά.  :P 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...