Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνηθως οταν γινεται χαμος και εχει αστραπες κεραυνους, αυτο που κανω ειναι

1. Κλεινω το τροφοδοτικο απο τον διακοπτη.

2. Κλεινω το πολυμπριζο απο τον διακοπτη

3. Βγαζω το πολυμπριζο απο την πριζα

Σημερα ομως, οταν το εκανα αυτο και πριν λιγο ανοιξα τον υπολογιστη. Μου εβγαζε ενα failed to overclock μηνυμα (πρωτη φορα γινεται αυτο), το οποιο απο οτι καταλαβα οι μητρικες της asus το βγαζουν οταν κατι εχει παει στραβα αλλα δεν ειναι ξεκαθαρο το τι. Μου εκανε διπλο ρεσταρτ, αλλα οχι απλο ρεσταρτ, ηταν ενα γενικο power down / power on και καθε φορα που ηταν να κανει ρεσταρτ εσβηνε αποτομα με εναν ηχο λες και σφυριζε καποιος μεσα στο κουτι. Εγω φυσικα καταλαβα οτι εχει γινει καποιο βραχηκυκλωμα, ακουσα και το dvd να κανει ηχους. Οποτε καταρχας εβγαλα το dvd γιατι ειναι προβληματικο απο παλια, μετα εβγαλα το καλλωδιο του τροφοδοτικου και πατησα το κουμπι power on για 5-10 δευτερολεπτα. Μετα ολα γυρισαν στο κανονικο.

Οποτε επειδη δεν εχω UPS, θα ηθελα να ρωτησω και εσας το κατα ποσο ειναι ασφαλες αυτο που κανω γιατι απο ηλεκτρολογικα σκαμπαζω. Τετοιον σφυριχτο ηχο πρωτη φορα ακουσα παντως.

Δημοσ.

Οταν εχει κεραυνούς και εχεις πρόβλημα στην περιοχή σου, το μονο που σε σώνει είναι να βγάλεις το πολύπριζο απο την πρίζα(αν προλαβεις) ή να βάλεις αντικεραυνικά

• Like 1
Δημοσ.

Οταν εχει κεραυνούς και εχεις πρόβλημα στην περιοχή σου, το μονο που σε σώνει είναι να βγάλεις το πολύπριζο απο την πρίζα(αν προλαβεις) ή να βάλεις αντικεραυνικά

Το πολυμπριζο παντα το βγαζω, παντως παραξενο το προβλημα που ειχα πριν απο λιγο ετσι?

Δημοσ.

Το πολυμπριζο παντα το βγαζω, παντως παραξενο το προβλημα που ειχα πριν απο λιγο ετσι?

Λογικά τυχαίο ήταν, δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες εκτός και αν δεν είχες βγάλει και το Ethernet και το router δε συνδέεται με το ίδιο πολύπριζο και αυτό ήταν στην πρίζα κατά τη διάρκεια αυτών. Που και πάλι, πιστεύω αν είχε περάσει τόσο ρεύμα λογικά θα είχες μεγαλύτερα προβλήματα από ένα απλό error/restarts.

Παρακολούθησε το λίγο, και αν ακούσεις πάλι τον ήχο προσπάθησε να εστιάσεις την πηγή του.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά τυχαίο ήταν, δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες εκτός και αν δεν είχες βγάλει και το Ethernet και το router δε συνδέεται με το ίδιο πολύπριζο και αυτό ήταν στην πρίζα κατά τη διάρκεια αυτών. Που και πάλι, πιστεύω αν είχε περάσει τόσο ρεύμα λογικά θα είχες μεγαλύτερα προβλήματα από ένα απλό error/restarts.

Παρακολούθησε το λίγο, και αν ακούσεις πάλι τον ήχο προσπάθησε να εστιάσεις την πηγή του.

Μαλλον ειχε μεινει ρευμα μεσα στο συστημα, γιατι ολα συνδεονται στο ιδιο μακρυ πολυμπριζο. Το αστειο ειναι οτι το αλλο Πισι δεν επαθε τιποτα, και αυτο απο την ιδια πριζα τραβαει, απλα με αλλο πολυμπριζο.

Δημοσ.

Εσύ δεν είπες ότι έβγαλες το πολύπριζο; Τι να πάθει βρε; Να πηδήξει το ρεύμα από τη πρίζα, να πάει στο πολύπριζο και να στα κάψει; :D

Δημοσ.

Εσύ δεν είπες ότι έβγαλες το πολύπριζο; Τι να πάθει βρε; Να πηδήξει το ρεύμα από τη πρίζα, να πάει στο πολύπριζο και να στα κάψει; :D

εννοουσα οτι εχω 2 υπολογιστες στην ιδια πριζα, το ενα εβγαλε το προβλημα που εξηγησα πανω, ενω το αλλο ηταν μια χαρα.

Ε που ξες ρε, μπορει να εχει wifi το ρευμα, εν ετει 2014 ολα γινονται. B)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις όλα αυτά, ένα αρκεί. (εγώ δεν κάνω κανένα).

Το μήνυμα που είδες, πιθανότατα το έβγαλε επειδή η μπαταρία της μητρικής έχει παραδώσει πνεύμα, και αφού έκοψες όλα τα ρεύματα έγινε έμμεσα reset το bios, κάποια default ρύθμιση του οποίου το προκάλεσε.

Άλλαξε μπαταρία στην μητρική, ξαναρύθμισέ το, και μην ασχολείσαι.

ps. Η πιθανότητες να κάψεις hardware λόγω καιρικών συνθηκών παίζει να είναι κοντά σε αυτές που κερδίζεις τζόκερ.

• Like 2
Δημοσ.

ps. Η πιθανότητες να κάψεις hardware λόγω καιρικών συνθηκών παίζει να είναι κοντά σε αυτές που κερδίζεις τζόκερ.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος ο ισχυρισμός σου. Έχει να κάνει καθαρά με το που μένεις.

Εγώ ας πούμε είναι σε βουνό, ένα σπίτι εδώ και το επόμενο στα 200 μέτρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε χρόνο θα κάνω αλλαγή ρουτερ γιατί κάποιος κεραυνός θα μου το κάψει. Βλέπεις ο στιλος του ΟΤΕ την έχει δει αλεξικέραυνο.

Αν περάσει τώρα και στο Pc, πολύ πιθανό να θες και mobo|τροφοδοτικό.

• Like 2
Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να βγάζεται και το καλώδιο ethernet από το pc γιατί διάβασα περίπτωση που πέρασε κεραυνός από το τηλεφωνικό καλώδιο στο modem και μετά μέσω του καλωδίου ethernet στην μητρική και το έκαψε την κάρτα δικτύου.

υγ. Βασικά πρέπει να αναφέρθηκε παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος ο ισχυρισμός σου. Έχει να κάνει καθαρά με το που μένεις.

Εγώ ας πούμε είναι σε βουνό, ένα σπίτι εδώ και το επόμενο στα 200 μέτρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε χρόνο θα κάνω αλλαγή ρουτερ γιατί κάποιος κεραυνός θα μου το κάψει. Βλέπεις ο στιλος του ΟΤΕ την έχει δει αλεξικέραυνο.

Ε τι να σου πω, εσύ ξέρεις που μένεις, μιλάμε για φυσιολογικές συνθήκες πάντα.

Δημοσ.

Και όμως ένας εδώ το έπαθε από τη ΔΕΗ! Έκαψε μητρική και μαζί επεξεργαστή αν θυμάμαι καλά, ο STORM πρέπει να ήταν

Δημοσ.

Λογικα αν εχεις ενα καποιο εστω νορμαλ τροφοδοτικο ειναι πιο δυσκολο να καψεις κατι απο διακοπη ρευματος

Δημοσ.

Ε τι να σου πω, εσύ ξέρεις που μένεις, μιλάμε για φυσιολογικές συνθήκες πάντα.

Για να χρειάζεται ο TS προστασία προφανώς και δεν ανήκει στις "φυσιολογικες" συνθήκες όπως τις ορίζεις.

Και ενημερωτικά, δεν είναι και λίγα τα σπίτια που είναι εκτός τον μεγαλουπολεων.

Δημοσ.

Ενημερωτικά, η αιχμή της τεχνολογίας που λέγεται αλεξικέραυνο χρησιμοποιείται για αυτές τις περιπτώσεις πάνω από 2 αιώνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...