Προς το περιεχόμενο

LG vs SAMSUNG vs SONY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ήμουν στην ίδια φάση με σένα αυτές τις μέρες.Τελικά κατέληξα στην LG 42LB731V μιας και διάβασα πάρα πολλά καλά για την σειρά 730-731 της LG.Ήρθε και το κερασάκι της τιμής απο το e-shop και έγινε η παραγγελία χωρίς δεύτερη σκέψη.Αύριο θα την έχω στα χέρια μου...

http://www.e-shop.gr/lg-42lb731v-42-cinema-3d-led-smart-tv-full-hd-p-PER.170150&sid=1

Μεταξύ των LG που έβαλες εκτός την διαφορά των Hz, στην 731 υπάρχει στην συσκευασία και το Magic Remote εκτός απο το ζευγάρι γυαλιών.Η 731 είναι 200Hz "πραγματικά" με το TruMotion...

Μια χαρά είναι η TV απλά με το που θα την ανοίξεις να ψάξεις όσο μπορείς το panel  για να μην έχει τίποτα "χοντρό" που πρέπει να το προλάβεις όσο είναι ακόμη νωρίς. Έχω την 47LB731v και δηλώνω ευχαριστημένος. Το WebOS επίσης θα σε ενθουσιάσει ως τρόπος χειρισμού και UI. :)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LG (Προσωπική Εμπειρία )

Ενημέρωση προς του καταναλωτές.

Αγόρασα μια τηλεόραση LG 55´ ιντσών αξίας 2500 € .

Η εγγύηση της εταιρίας ήταν 2 χρόνια .

Μετά από 2 χρόνια και 2 μόλις μήνες έλιωσε το εσωτερικό μαύρο

κάδρο της τηλεόρασης .

Κατόπιν πολλών ενεργείων και τηλεφωνημάτων η εταιρία μου είπε

να επισκευάσω μόνος μου την τηλεόραση με κόστος 1250 €.

Και σας ρωτώ : αγοράζοντας μια LG TV και στη λήξη της εγγύησης συν κάτι

θα έπρεπε να δαπανήσετε ποσό ικανό να αγοράσετε μια καινούργια

πως θα χαρακτηρίζατε την αξιοπιστία της εταιρίας αυτής και τα προϊόντα

της ?

Εγώ πάντος δεν πρόκειται να ξανα αγοράσω προϊόντα της !!

Αφού πλεον είσαι εκτός εγγύησης, τι έπρεπε να κάνει η LG και η κάθε εταιρία γενικότερα?

Δημοσ.

Εκει που το χανει για μενα η LG το παιχνιδι σχετικα με την ποιοτητα εικονας ειναι με τα IPS πανελ... Μαυρο και συνολικη αντιθεση πανε περιπατο..

• Super Moderators
Δημοσ.

Εκει που το χανει για μενα η LG το παιχνιδι σχετικα με την ποιοτητα εικονας ειναι με τα IPS πανελ... Μαυρο και συνολικη αντιθεση πανε περιπατο..

Και όμως στα 730 μοντέλα, το μαύρο είναι σε πολύ αποδεκτά επίπεδα καθώς και η συνολική ποιότητα της εικόνας. Είχα τις ίδιες ανησυχίες πριν την αγορά. Οι "αδυναμίες" των ips panels είναι λίγο πολύ γνωστές και η κάθε εταιρία προσπαθεί με διάφορες τεχνολογίες να κάνει ο,τι μπορεί. Έχεις όμως και σημαντικά μεγαλύτερες γωνίες θέασης από κάποιες samsung κλπ...

Δημοσ.

Οπως και να το κανουμε κατω απο 0.1 nits δεν πεφτει. Ενω καποια φετινα μοντελα με pva πανελ γυροφερνουν τα 0.04 nits. Απο την στιγμη που εισαι ικανοποιημενος, ολα τα αλλα ειναι λεπτομεριες των hi-endαδων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Οπως και να το κανουμε κατω απο 0.1 nits δεν πεφτει. Ενω καποια φετινα μοντελα με pva πανελ γυροφερνουν τα 0.04 nits. Απο την στιγμη που εισαι ικανοποιημενος, ολα τα αλλα ειναι λεπτομεριες των hi-endαδων.

Καλά αυτό εννοείται! Απλά είδα σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες τηλεοράσεις και αυτό μου αρκεί για την ώρα. Οι αδυναμίες των ips panels είναι γνωστές όπως αντίστοιχα και οι πολύ καλές γωνίες θέασης.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η TV απλά με το που θα την ανοίξεις να ψάξεις όσο μπορείς το panel  για να μην έχει τίποτα "χοντρό" που πρέπει να το προλάβεις όσο είναι ακόμη νωρίς. Έχω την 47LB731v και δηλώνω ευχαριστημένος. Το WebOS επίσης θα σε ενθουσιάσει ως τρόπος χειρισμού και UI. :)

Αφού πλεον είσαι εκτός εγγύησης, τι έπρεπε να κάνει η LG και η κάθε εταιρία γενικότερα?

Για το "χοντρό" φαντάζομαι εννοείς για σκιές που έχουν αναφερθεί σε κάποια Panel όταν έχεις λευκά backgrounds??

Για το συγκεκριμένο το γνωρίζω και είναι το πρώτο που θα ψάξω.Αν έχεις και άλλες συμβουλές, δεκτές... :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Για το "χοντρό" φαντάζομαι εννοείς για σκιές που έχουν αναφερθεί σε κάποια Panel όταν έχεις λευκά backgrounds??

Για το συγκεκριμένο το γνωρίζω και είναι το πρώτο που θα ψάξω.Αν έχεις και άλλες συμβουλές, δεκτές... :)

"Χοντρά" είναι όλα όσα θα σε ενοχλήσουν παρακολουθώντας την TV. Είτε σκιές σε λευκό φόντο (να περιμένεις κάτι ψιλά στις γωνίες της LG), είτε light bleeding σε σκούρο φόντο, είτε σπασίματα σε σκηνές με ομαλή κίνηση (πχ οριζόντια κίνηση κάμερας) κλπ κλπ.

Λίγο πολύ όλα τα ips panels τα έχουν και το θέμα είναι απλά να μην είναι άμεσα παρατηρήσιμα. :)

Προσοχή όμως μη σου γίνουν "ψύχωση" όλα αυτά και κάνεις συνεχώς τεστ στην tv που δεν θα έκανες ούτε σε monitor υπολογιστή, γιατί ξέρω και ακραίες περιπτώσεις που καμαρώνουν για τις μετρήσεις της τηλεόρασης τους αλλά αν τις δεις να παίζουν τηλεοπτικό σήμα, θα πιστέψεις πως είναι τηλεοράσεις των ...100 ευρώ! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...