Προς το περιεχόμενο

LG vs SAMSUNG vs SONY

0verc0me

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

Ψάχνω για μια τηλεόραση 42'-47', smart, με 3D, έως 700-750 max. για ταινίες κυρίως και λιγότερο gaming.
Είμαι μεταξύ των παρακάτω (τωρινές τιμές σκρουτζ):

LG
LG 42LB731V / LG 42LB730V    €721 / €750
LG 42LB670V / LG 42LB671V    €638 / €688
διαφορά στα Hz μονο; )

SAMSUNG
Samsung UE48H6200   €732
Samsung UE46F6400   €670 (μοντέλο 2013)

SONY (έβαλα και sony λόγω της πιθανότητας 1/5 δώρο PS4 - http://www.sony.gr/electronics/fifa-tv-prosfora )
Sony KDL-42W829B   €749
Sony KDL-42W828B   €749
Sony KDL-42W815B   €599
Sony KDL-42W805B   €599

Αυτές οι sony έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Οπότε, πως δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή (599 vs 749);

Η ερώτηση είναι: Τι θα επιλέγατε και γιατί;
Αρνητικά/Θετικά κάποιας από τις παραπάνω μάρκες;

Ευχαριστώ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Κοιτα, κανονικα κοιταζα μεταξυ LG και SAMSUNG αλλα εν τελει εβαλα και SONY μονο και μονο της πιθανοτητας του PS4 που μπορει να μην με καιει και τοσο αλλα στην ουσια ειναι σα να κατεβαζει την τιμη της tv αν τυχον το κερδιζα.

2. Το link (https://mail.google.com/mail/u/0/?hl=el#inbox/146dea78f946a312) αντιστοιχει σε αυτο του εισερχομενου email σου και οχι στο προιον/προσφορα   :P

edit: Λογικα θα λες την PANASONIC TX-42AS650E απο mediamarkt? http://www.insomnia.gr/topic/533435-tv-panasonic-tx-42as650-599%E2%82%AC-mediamarktgr-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-0200/ Περα των αναφερομενων μαρκων, θα πρεπει να δω και αυτην απο κοντα και μεχρι τοτε θα εχει ληξει η προσφορα :/

Για τσεκαρε και αυτη:

http://www.bazaarelectric.gr/product/philips-47pfl4398h-2-%ce%b6%ce%b5%cf%85%ce%b3%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%cf%85%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%ac

Για την τιμη της ειναι εξαιρετικη.Μην πας σε 42αρα θα σου φανει πολυ μικρη.

Για τσεκαρε και αυτη:

http://www.bazaarelectric.gr/product/philips-47pfl4398h-2-ζευγάρια-γυαλιά

Για την τιμη της ειναι εξαιρετικη.Μην πας σε 42αρα θα σου φανει πολυ μικρη.

Περα των αρνητικων σχολιων που εχω διαβασει (πχ εδω), δεν ειναι Smart :D

Από τι απόσταση θα βλέπεις? Εγώ έχω την τελευταία TV από αυτές που έχεις βάλει, αλλά σε 47" (Sony KDL-47W805A). Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλα... Είναι σημαντικό που είναι 400Hz, καθώς αυτό σημαίνει ότι το panel της είναι 200Hz ανά πάσα στιγμή και γίνεται 400Ηz σε 3D αν δεν κάνω λάθος (όποιος γνωρίζει κάτι πιο σίγουρα ας με διορθώσει αν κάνω λάθος) οπότε δεν τη βλέπεις να "καρεδιάζει" πουθενά, ούτε σε μπάλα, ούτε σε HD ταινίες. Πολύ καλή εικόνα, εντυπωσιακό 3D (παρόλο που είναι passive) και το Smart της μια χαρά... Για μένα, από άποψη ποιότητας, πάρε Sony ή Samsung, η LG είναι ένα σκαλί πιο κάτω (προσωπική μου άποψη). Επίσης, ένας κολλητός μου έχει την Samsung UE46F6500, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και είναι επίσης πολύ καλή TV (έχω δει ταινία και gaming από κοντά). Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες όσο αφορά το μέγεθος, ΠΑΡΕ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙΣ, χωρίς να θυσιάσεις σε καμία περίπτωση όμως το SmartTV και τα 200Hz ως το ελάχιστο (και 400Hz αν μπορείς ακόμα καλύτερα). Καλή συνέχεια ότι κι αν πάρεις. 

Πολύ καλή επιλογή, η 48" H6200.

Καλύτερα να μην πας σε 42" (αναλόγως και την απόσταση θέασης βέβαια)

Από τι απόσταση θα βλέπεις? Εγώ έχω την τελευταία TV από αυτές που έχεις βάλει, αλλά σε 47" (Sony KDL-47W805A). Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος σε όλα... Είναι σημαντικό που είναι 400Hz, καθώς αυτό σημαίνει ότι το panel της είναι 200Hz ανά πάσα στιγμή και γίνεται 400Ηz σε 3D αν δεν κάνω λάθος (όποιος γνωρίζει κάτι πιο σίγουρα ας με διορθώσει αν κάνω λάθος) οπότε δεν τη βλέπεις να "καρεδιάζει" πουθενά, ούτε σε μπάλα, ούτε σε HD ταινίες. Πολύ καλή εικόνα, εντυπωσιακό 3D (παρόλο που είναι passive) και το Smart της μια χαρά... Για μένα, από άποψη ποιότητας, πάρε Sony ή Samsung, η LG είναι ένα σκαλί πιο κάτω (προσωπική μου άποψη). Επίσης, ένας κολλητός μου έχει την Samsung UE46F6500, που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και είναι επίσης πολύ καλή TV (έχω δει ταινία και gaming από κοντά). Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες όσο αφορά το μέγεθος, ΠΑΡΕ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙΣ, χωρίς να θυσιάσεις σε καμία περίπτωση όμως το SmartTV και τα 200Hz ως το ελάχιστο (και 400Hz αν μπορείς ακόμα καλύτερα). Καλή συνέχεια ότι κι αν πάρεις. 

Σχετικα με την Samsung 48H6200, ναι μεν ειναι μεγαλυτερη σε ιντσες (στο οριο τιμης που εχω θεσει), αλλα εχει το κακο οτι δεν εχει τα 3d γυαλια (τα οποια ειναι και ακριβα) και οτι δεν εχει καλο 3D(?) (συμφωνα με αυτο)

Σχετικα με την Sony, σε καποιο post διαβασα οτι ειναι καλη και για ταινιες και για gaming (κυριως βεβαια με ενδιαφερουν οι ταινιες), αλλα νομιζω ψιλοπασχει στο smart τομεα;

Η αποσταση ειναι περιπου 3 μετρα(3,2).

Πηγα απο κοντα να τις δω, και οντως μου φαινονται μικρες οι 42αρες. Οποτε θα παω στις 47-48 μαξ (δυστυχως οχι παραπανω γιατι σε παραπανω ιντσες υπερβαινω το οριο των €700-750.)

• Like 1

Η αποσταση ειναι περιπου 3 μετρα(3,2).

Πηγα απο κοντα να τις δω, και οντως μου φαινονται μικρες οι 42αρες.

Σε τέτοια απόσταση, ναι είναι.

Η 48Η6200 ουσιαστικά ειναι η συνεχεία της πολυ επιτυχημένης F6400, ελαφρώς βελτιωμένη. Οσοι την έχουν (την F6400) κανενας δεν παραπονέθηκε για το frame-rate του 3D οπως λενε αυτοι του review. Σαφως φετος ο πηχης στην κινηση και εικονα εχει ανεβει καθως τα premium μοντελα εχουν πέσει σε τιμες και τα εισαγωγικά ξαφνικά μας ξινίζουν.. (δεν αναφέρομαι σε εσας).

Η Η6200 ειναι τετραπυρινη με PVA πανελ και 100 πραγματικά HZ. Και κανει 730€. Νομίζω οτι οποιαδήποτε παραπάνω απαίτηση ειναι υπερβολη.

Τα γυαλιά έχουν 19€ το ζευγαρι. Αλλα και παλι θα δεις 3 με 4 ταινιες και μετα θα το παρατήσεις οπως σχεδόν όλοι.

Ψηφιζω μέγεθος για την απόσταση σου. Θα σε ικανοποιήσει σε εικονα, σε σμαρτ και δυνατότητες.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LG (Προσωπική Εμπειρία )

Ενημέρωση προς του καταναλωτές.

Αγόρασα μια τηλεόραση LG 55´ ιντσών αξίας 2500 € .

Η εγγύηση της εταιρίας ήταν 2 χρόνια .

Μετά από 2 χρόνια και 2 μόλις μήνες έλιωσε το εσωτερικό μαύρο

κάδρο της τηλεόρασης .

Κατόπιν πολλών ενεργείων και τηλεφωνημάτων η εταιρία μου είπε

να επισκευάσω μόνος μου την τηλεόραση με κόστος 1250 €.

Και σας ρωτώ : αγοράζοντας μια LG TV και στη λήξη της εγγύησης συν κάτι

θα έπρεπε να δαπανήσετε ποσό ικανό να αγοράσετε μια καινούργια

πως θα χαρακτηρίζατε την αξιοπιστία της εταιρίας αυτής και τα προϊόντα

της ?

Εγώ πάντος δεν πρόκειται να ξανα αγοράσω προϊόντα της !!

Ήμουν στην ίδια φάση με σένα αυτές τις μέρες.Τελικά κατέληξα στην LG 42LB731V μιας και διάβασα πάρα πολλά καλά για την σειρά 730-731 της LG.Ήρθε και το κερασάκι της τιμής απο το e-shop και έγινε η παραγγελία χωρίς δεύτερη σκέψη.Αύριο θα την έχω στα χέρια μου...

http://www.e-shop.gr/lg-42lb731v-42-cinema-3d-led-smart-tv-full-hd-p-PER.170150&sid=1

Μεταξύ των LG που έβαλες εκτός την διαφορά των Hz, στην 731 υπάρχει στην συσκευασία και το Magic Remote εκτός απο το ζευγάρι γυαλιών.Η 731 είναι 200Hz "πραγματικά" με το TruMotion...

200Hz πραγματικά; :unsure:

Το διόρθωσα... :)

To MCI 800 της LG το λένε ως 200Hz  "πραγματικό" (100+100).Τουλάχιστον αυτό διάβασα σε διάφορα ξένα φόρουμ...

π.χ. http://www.avforums.com/threads/lcd-matrices-differences-and-what-models-are-placed-part-2.1655689/#post-17438275

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...