Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4gb μνημημς του hp εναντι 8 του macbook

Full HD οθονη εναντι 2560x1600

HDD 500 gb εναντι ssd 256 gb 

Καρτες γραφικων ασυγκριτες φυσικα και επεξεργαστες το ιδιο, αλλα μηχανημα χωρις ssd δεν αξιζει, επισης το Mac ειναι πιο ελαφρυ και stable και δεν θα του λειψει τιποτα απο το pro εκτος αν θελει βαρυ gaming που δεν θελει ειπε. Build quality ειναι κορυφη και σχεδον το μισο σε βαρος. Πληκτρολογιο απο τα καλυτερα σε laptop μετα της lenovo φυσικα και ενω ο επεξεργαστης δεν ειναι τουμπανο(συγκριτικα με τον i7 του hp), αρκει μια χαρα για τα επομενα χρονια, με τον ssd να δινει ολη την ταχυτητα στο συστημα και αφου ο topic starter θελει office θελει ξεκουραστο πληκτρολογιο και ταχυτητα στο συστημα, δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη για αυτα που ζηταει. Δωρεαν αναβαθμισεις λειτουργικου, 24/7 υποστηριξη που τους καλεις το πρωι στις 3 και στις 4 ειναι εκει να στο φτιαξουν. Τι αλλο να ζητησεις.

Προσωπικη μου αποψη ειναι να παει να δει απο κοντα ενα MBPR 13" σε ενα καταστημα iSystem ή στο Document στη γλυφαδα και να αποφασισει αφου ξερει πως το hp απλα θα ειναι ενα laptop με windows και καλυτερα specs. 

Οχι δεν το εβγαλα απο εκει το συμπερασμα, οταν ομως καποιος ζηταει laptop που συνεπαγεται φορητοτητα και θελει μονο ταχυτητα και office δεν του λες παρε ενα τανκ 3 κιλα με i7 και HDD με 4gb ram. Ασε που αν παρει το hp θα δωσει και 100€ παραπανω που τον παει overbudget.

Συγκεκριμενα αν θελει να παει στο νεο os της Microsoft πρεπει να πληρωσει και αν δεν πληρωσει θα βαλει πειρατικα 8.1, μετα απο τον ενα χρονο θα θελει αλλο ενα 4αρι dimm ram (50€)

ssd (120€) και 1450€ το laptop 1620 ευρω. Το ξεφτυλισαμε το budget. χωρις να υπολογιζω τιμη windows

Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου με ZBook ώστε να το συγκρινεις με Macbook και μάλιστα να πείς κι ότι δεν έχει και ξεκούραστο πληκτρολόγιο?

Γιατί εγώ έχω δουλέψει και με τα 2 και μάλιστα αυτή τη στιγμή σου γράφω από ZBook 17 αν αυτό σου λέει κάτι ;)

Για πληκτρολόγιο επίσης αναφέρεις ότι η Lenovo έχει τα καλύτερα.

Δεν έχουν όλα τα μοντέλα της Lenovo καλό keyboard.

Έχουν μόνο τα ThinkPad κι αυτά στα μοντέλα ώς και X230/T430/T530/W530.

Τα IdeaPad έχουν ένα κλασσικό chiclet keyboard που σίγουρα σε σχέση με Toshiba και Acer και Fujitsu είναι καλύτερο μεν σαν αίσθηση, αλλά γεμάτο flex δε.

Τα ThinkPad στις σειρές T540/W540 έχουν ένα τελείως offset keyboard σε συνδιασμό με ένα απαράδεκτο trackpoint και touchpad που τα κάνει δύσχρηστα και κουραστικά (τουλάχιστον για τα δεδομένα μου).

Επίσης, μου συγκρίνεις RAM και SSD που είναι τα μόνα που αλλάζουν πανεύκολα σε ένα μηχάνημα, ενώ κάρτα γραφικών και επεξεργαστής δεν αλλάζουν σχετικά εύκολα (στην περίπτωση του Macbook δεν αλλάζουν και καθόλου).

Οθόνη ανάλυσης 2560χ1600??? Αλήθεια? Σε 13άρι θα δείς τόσα pixels? Πρέπει πραγματικά να ανήκεις στους X-Men για να μπορέσεις να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Αρκετά με το marketing trick λοιπόν. Μια full HD οθόνη για μηχάνημα ως και 15,6" είναι υπεραρκετές. Πόσο μάλλον αν έχουμε να κάνουμε με οθόνη IPS και Dreamcolor που είναι και factory precalibrated και έχει και Adobe Gamut color coverage, γιατί ναι, αυτήν θα βλέπει κάθε μέρα, οπότε εύλογο είναι και να θέλει να μη κουράζεται και να αναζητά ευκρίνεια και σωστή χρωματική αποδωση αν είναι αν την έχει στα ίδια λεφτά.

Κάπου σου διαφεύγει η ουσία γιατί βλέπω ότι έχεις παροπίδες για τα Mac.

Λές ένα Zbook 15 tank 3 κιλών. Αλήθεια?

Για να τα δούμε πάλι. MacBook Pro 13.3" i5 Retina = 2,1Kg, HP Zbook 15,6"  i7 QuadCore + Quadro VGA card =2,8Kg

Για τα 700 γραμάρια διαφοράς, συναρτήσει specs, συστήματος ψύξης και μεγαλύτερου size οθόνης, το βαρύ είναι το Macbook στην πράξη και όχι το ZBook. ;)

Ο άνθρωπος ζήτησε κάτι full αξιόπιστο για αντοχή μέσα στο χρόνο. Σε πάω όσο στοίχημα θες, ότι ένα Mobile Workstation οποιασδήποτε εταιρίας, θα του βγάλει πολύ παραπάνω χρόνο από ότι ένα MAC, θα του ζητήσει μπαταρία πολύ πιο αργά από ότι ένα MAC και θα έχει αναβαθμισιμότητα σε χαμηλότερο κόστος από ό,τι ένα MAC.

Εμπειρία χρήσης my ass λοιπόν, όταν δε θα μπορώ να χαρώ ένα MBP μετά από 2+ χρόνια γιατί θα έχει βαρύνει τόοοσο πολύ το τότε OSX (γιατί άραγε), ώστε να αναγκαστώ να το πετάξω (sorry να το πουλήσω σε άλλο θύμα της Apple εννοώ που απλά θέλει να λέει ότι πήρε μήλο κι αυτός). Και όχι δε θα γούσταρα να δουλεύω MBP με την διανομή που το αγόρασα αρχικά, αλλά με την τρέχουσα.

Κι αυτό γιατί απλά θα πρέπει να πάρω το καινούριο MBP που κάνει πάλι ένα σκασμό λεφτά, για να τρέχω τα loops που υπάρχουν μέσα στο OSX χωρίς να ιδροκοπάει και να σέρνει.

Εσύ όταν είχες PC που το αγόρασες το 2007, γιατί να θες να το τρέχεις με Windows 8.1 (και φυσικά να μπορείς) και όχι με XP που το αγόρασες τότε?

Για να μην αναφέρω την αλλαγή μπαταρίας κάθε 1-2 χρόνια (κατά μέσο όρο για να μή με πουν και υπερβολικό ορισμένοι).

Άλλο κακό, όποιος έχει MBP και το κουβαλάει από εδώ και από εκεί, θα έχει σίγουθρα στο σασσί του χτυπηματάκια, βουλωματάκια, γρατζουνιές κλπ εμφανέστατες. Το madness να φοβώνται όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) να το βάλουν σε μια τσάντα να μή το βγάλουν από το σπίτι ή το γραφείο μη τυχόν και γρατζουνίσει δε το καταλαβαίνω. Μάλλον θα είναι προσόν της indoor only εμπειρίας χρήσης (να το έχεις στο σαλόνι ας πούμε να βλέπουν οι guests ότι έχεις κι εσύ μήλο βρε αδερφέ). Ποια αντοχή μέσα στο χρονο λέμε, αν είναι να μοιάζει με βουλωμένο κονσερβοκούτι στις πρώτες 10 φορές που θα το βγάλω έξω βόλτα? Κρίμα που το "τανκ" δε βουλώνει και δε γρατζουνάει το ίδιο εύκολα όμως έ?

Στον αντίποδα, ένα Mobile Workstation αποδεδειγμένα θα βγάλει 5ετία και βάλε χωρίς να εμφανίζει σημάδια κόπωσης και το μόνο που μπορεί να ζητήσει είναι μια μπαταρία μετά τα 3-4 χρόνια (και σαφώς χωρίς να κινδυνεύεις να το πάρεις στη μασχάλη αν το κουβαλήσεις και λίγο άτσαλα ή αν το χρησιμοποιείες σε σοβαρές συνθήκες εργασίας και mobilty.

Και δε σου θεοποιώ το ZBook (που αναμφισβήτητα είναι το καλύτερο Mobile Workstation για με Haswell (και δε το λέω εγώ, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι θα μπορούσε να έχει και κάποια μικροσημεία που να είναι ακόμη καλύτερο), αλλά όποιο Mobile Workstation και να δει κανείς, τα ίδια statistics έχει σε αξιοπιστία λίγο πολύ.

Καμία σχέση με τον υπερκαταναλωτικό κόσμο της Apple ή των cosnumer σειρών του εμπορίου.

Για να μή το πάμε μακρυά το θέμα, η πρότασή μου για τον φίλο είναι αυτή (για να μή δωσει και μια περιουσία για τις απαιτήσεις που έχει αυτή τη στιγμή):

http://www.insomnia.gr/topic/533350-laptop-lenovo-ideapad-z510-fhd-1920x1080-i5-4200m4gb-ram500gbhd-4600dvddos-47989%E2%82%AC-%CE%B1mazonde/

Στα 450 ευρώ παίρνεις ένα μηχανάκι τιμιότατο για τα λεφτά του και που θα σε βγάλει άνετα μια 2ετία και παραπάνω. Στη διετία αν ήμουν εσύ, θα το έδινα να πάρω άλλο, δε θα είχα χάσει κάποιο ιδιαίτερο ποσό, ενώ θα είχα budget άνετα όσα έπιανα από την πώληση (300-350 ευρώ) και τη διαφορά (κάπου 800 ευρώ+) που θα κρατούσα στην τσέπη από το να τα έδινα για ένα MBP 13 ή το ZBook. Οπότε θα είχα στη χειρότερη πάλι ένα κεφάλαιο 1100 ευρώ μετά από 2 χρόνια να διαθέσω για αγορά κάποιου νεόυ σε περίπτωση που έχω βαρεθεί το δικό μου ή που θέλω κάτι πιο σύγχρονο με νέα εγγύηση.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Like 3
Δημοσ.

αγόρασα προ έτους ένα iMac. Δεν κάνω εξειδικευμένη χρήση και τον αγόρασα γιατί υπήρχε μια επιδότηση 20% και επειδή είχα βαρεθεί να βλέπω μπλε οθόνη στα windows ειδικά όταν έπρεπε να παραδώσω μια εργασία. Εντυπώσεις

1) σίγουρα υπερτιμημένος ειδικά αν σκεφτείς οτι πχ ενας airmac στην Αμερική έχει 400 ευρώ κάτω...

2) φοβερή ποιότητα κατασκευής

3) μου έχει κολλήσει μόνο μια φορά και αυτό όταν έτρεχα office αγορασμενο! το λειτουργικό άψογο, ο υπολογιστής ταχύτατος ακόμα και σε multitask, αυτόματες ανανεώσεις σε όλα τα προγράμματα χωρίς να περιμένεις με τις ώρες...

4) όντως επειδή δυστυχώς μάθαμε από τα windows είναι μπελάς ακόμα και ένα απλό copy paste (εννοώ πιο χρονοβόρο και εκνευριστικό) αλλά είναι συνήθεια

5) αν εχεις iphone βολεύει γιατί περνά αυτόματα αλλαγές σε επαφές, ημερολόγιο κλπ που σε επαγγελματικό επίπεδο είναι τρομερά βολικό

6) τα περισσότερα παιχνίδια δεν παίζουν σε mac και πρέπει να φτιάξεις mirror windows! εκνευριστικότατο αφού πρέπει να περνάς από λειτουργικό σε λειτουργικό...επίσης η ποιότητα γραφικών δεν είναι τόσο καλή για παιχνίδια

Παντως αν δεν το βιάζεσαι το Σεπτέμβριο δίνουν συνήθως 20% επιδότηση σε όλους τους Mac για φοιτητές. Βρες κανα φίλο φοιτητή και αγόρασέ το με το όνομά του

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα έχεις ακουστά τον Κώστα Βλαχάκη που έχει το techblog.gr. Είχε iMac από το 2008 και τον άλλαξε πέρσι όχι γιατί χάλασε ή γιατί κόλλαγε αλλά γιατί ήθελε καλύτερο επεξεργαστή και GPU. Φίλος έχει Mac g4 και ακόμα πετάει. Εγώ χρησιμοποιώ Windows 15 χρόνια και έκανα την μετάβαση σε hackintosh τον περασμένο χρόνο. Δεν είχα τα χρήματα να πάρω μηχάνημα Apple οπότε ήταν η μοναδική μου λύση. Δεν γυρίζω πίσω με τίποτα λοιπόν. Γρήγορο και εύχρηστο όσο δεν πάει, θέλει λίγο να συνηθίσεις τις διαφορές στις συντομεύσεις πληκτρολογίου αλλά μετά όλα πάνε υπέροχα. Εμένα δεν έχει κολλήσει ως τώρα και δεν έχω και τον τρελό ssd, ανοίγει ΟΛΕΣ τις εφαρμογές μαζί και δεν παγώνει και είναι λειτουργικό ακόμα και όταν η Ram είναι full. Δοκίμασέ το ίδιο στα win και πες μου το αποτέλεσμα. Επίσης το βάρος του retina MacBook pro είναι 1.57kg σχεδόν το μισό του zbook.... Εγώ είπα ότι είχα να πω δεν έχει νόημα περαιτέρω σύγκριση

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφερον τοπικ.

Να πω κι εγω την ιστορια μου.

Οπως ολοι μεγαλωσαμε με windows, ετσι κι εγω.

Σε καποια φαση , ηθελα να δοκιμασω mac λογισμικο και προσπαθουσα να τα φορεσω στο τοτε λαπτοπ hp, αλλα ματαια.

Εψαξα φορουμ, απο δω απο κει για τα μακ, εψαξα την καλυτερη τιμη (electro king) και με τα πολλα κατεληξα να παρω macbook pro 15.

Στην αρχη το καινουργιο περιβαλον εμοιαζε δυσκολο αλλα ενδιαφερον.

Δυστηχως οταν το πηρα ηρεμησα και δεν συνεχισα να το ψαχνω με τοση μανια οσο ειχα πιτσιρικας με τα windows.

Παρολα αυτα, ξεχασα τι θα πει φορματ και μπλε οθονες, αλλα σιγουρα για καποιον οχι τοσο προχωρημενο τα windows μοιαζουν πιο βολικα.

Ειναι το δευτερο μακ που εχω.

Το αλλαξα γιατι απλα ηθελα το πιο καινουργιο(ψυχολογικοι λογοι) και το δικο μου το εδωσα σε ενα φιλο. Και τα δυο (3ων χρονων και 2 χρονων) δεν εχουν παθει το παραμικρο.

Καθε φορα τα ανοιγεις, κανεις τη δουλεια σου και τα κλεινεις, χωρις κολληματα και καθυστερησεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα έχεις ακουστά τον Κώστα Βλαχάκη που έχει το techblog.gr. Είχε iMac από το 2008 και τον άλλαξε πέρσι όχι γιατί χάλασε ή γιατί κόλλαγε αλλά γιατί ήθελε καλύτερο επεξεργαστή και GPU (1).  Φίλος έχει Mac g4 και ακόμα πετάει (2). Εγώ χρησιμοποιώ Windows 15 χρόνια και έκανα την μετάβαση σε hackintosh τον περασμένο χρόνο. Δεν είχα τα χρήματα να πάρω μηχάνημα Apple οπότε ήταν η μοναδική μου λύση. Δεν γυρίζω πίσω με τίποτα λοιπόν. Γρήγορο και εύχρηστο όσο δεν πάει, θέλει λίγο να συνηθίσεις τις διαφορές στις συντομεύσεις πληκτρολογίου αλλά μετά όλα πάνε υπέροχα. Εμένα δεν έχει κολλήσει ως τώρα και δεν έχω και τον τρελό ssd, ανοίγει ΟΛΕΣ τις εφαρμογές μαζί και δεν παγώνει και είναι λειτουργικό ακόμα και όταν η Ram είναι full. Δοκίμασέ το ίδιο στα win και πες μου το αποτέλεσμα (3). Επίσης το βάρος του retina MacBook pro είναι 1.57kg σχεδόν το μισό του zbook.... Εγώ είπα ότι είχα να πω δεν έχει νόημα περαιτέρω σύγκριση

1) Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης. Δε του έσερνε και δε του κόλλαγε, απλά ήθελε καλύτερο ε?

2) Εδώ με βρίσκεις σύμφωνο. Οι γενιές μέχρι και G5 είναι οι μόνες που αξίζανε γιατί δεν ήταν φασόν κατασκευές.

3) Όταν μου συγκρίνεις MBP με consumerιές του Κ@λου, εύλογο είναι να υπάρχουν αποκλίσεις.

Σύγκρινέ το με Mobile Workstations (που προφανώς δε σε κατηγορώ αλλά δε θα είχες την ευκαιρία να δείς/δουλέψεις από κοντά και να αξιολογήσεις αντικειμενικά) και μετά μου λες κι εσύ τις εντυπώσεις σου.

4) Στην εταιρία που δουλεύω, από μεγάλο αριθμό φορητών που έρχονται ως βλάβες, η πλειοψηφία τους είναι MacBook Pro και MacBook Air. Έχουν πρόβλημα στο logic board, σε δίσκους και σε μπαταρίες. Το πρώτο αδικαιολογητο, τα επόμενα πες ότι είναι φθαρτά, αλλά και πάλι δε δικαιολογείται να μην εχουν κλείσει τριετία και να βγάζουν ακόμη και αυτά τα προβλήματα.

Σαφώς και όλα βγάζουν προβλήματα, όμως σε δείγμα μηχανημάτων που βλέπω τα οποία είναι ως και 7 ετίας (με συγκεκριμένο παράδειγμα 3 Lenovo ThinkPad κατασκευής του 2007 και 2 Toshiba Τecra που κλήθηκα να δώ για audit και Upgrade σε μια εταιρία σήμερα, ΟΛΑ δουλεύανε άψογα και δεν είχαν ζητήσει ουτε καν μπαταρίες ακόμα)!

Δείξε μου εσύ πόσα MAC 7 ετίας την παλεύουν χωρίς να θες μια περιουσία να αλλάξεις το μισό και παραπάνω μηχάνημα?

Anyway δε θέλω να αντιδικώ, δέξου όμως ότι δεν περιστρέφεται όλος ο κόσμος γύρω από τα MAC που τόσο θεοποιείς. Υπάρχουν μηχανάκια που είναι σαφώς χειρότερα από τα MAC, υπάρχουν και μηχανακια που είναι σαφώς καλύτερα. Τόσο απλά.

Στην προκειμένη περίπτωση, το Zbook 15 είναι κλάσης ανώτερο από ένα MacBook Pro Retina 13, είτε το θές είτε όχι. Κατά τον ίδιο συλλογισμό το MacBook Pro Retina 13 είναι κλάσης ανώτερο από ένα Lenovo G510 κλπ...

Επεξ/σία από plpapadopoulos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...