multikaraG Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Καλησπερα παιδια. Ειχα κανει ενα ποστ πριν καμποσες βδομαδες σχετικα με το λαπτοπ μου που ειχε πεσει νερο και ουσιαστικα δε το προλαβα. Τα προβληματα που παρουσιασε ηταν πως δεν ειχε καθολου ηχο και πως δεν ανοιγε με το βισμα του ρευματος αλλα μονο με τη μπαταρια. Το πηγα για φτιαξιμο, οι ανθρωποι το καθαρισαν και ο ηχος επεστρεψε ομως το κυκλωμα της τροφοδοσιας ειναι καμμενο. Μου ειπαν οτι θα μπορουσαν να κανουν προσπαθεια να το φτιαξουν αλλα ναι μεν θα πληρωσω για τα ανταλλακτικα του κτλπ αλλα επισης θα υπαρχει και περιπτωση να μη φτιαξει γιατι η ζημια μπορει να ειναι εσωτερικα. Το τρελο ειναι πως οπως μου ειπαν και αυτοι, το λαπτοπ δουλευει μια χαρα με τη μπαταρια μεσα και το βισμα στη πριζα χωρις ουτε να τη φορτιζει αλλα ουτε και να την αποφορτιζει. Οπως μου το εξηγησαν καταλαβα οτι εχει αυτονομο κυκλωμα η μπαταρια απ το οποιο περναει ρευμα για να ερθει στο λαπτοπ. Μου ειπε και εκει το παλικαρι οτι το δουλευε πολλες ωρες και η μπαταρια εμενε στο 54% και οντως χθες ολη μερα το δουλεψα και ηταν 54%. Σημερα ειναι 53%. Θελω να πω οτι πεφτει παααρα πολυ αργα η μπαταρια αλλα και παλι πεφτει. Το παιδι στο μαγαζι μου ειπε πως και 0% να φτασει το πιο πιθανο ειναι να συνεχισει να δουλευει περνωντας απλα το ρευμα απο μεσα. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος απ αυτα και μου φανηκε λιγο περιεργο, εχει συναντησει κανεις τιποτα αντιστοιχο? ή εστω αν ξερει κατι παραπανω?
mphxths Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 δεν καταλαβα τιποτα το κυκλωμα του βυσματος ειναι καμενο ή οχι ? αν ειναι καμενο σημαινει οτι δεν φορτιζει την μπαταρια..σημαινει οτι η μπαταρια θα αποφορτιστει καποια στιγμη και χαιρετα μας τον πλατανο. συνηθως το κυκλωμα του βυσματος σε μερικα φορητα ειναι εξτρα πλακετιτσα που συνδεεται με μικρη καλωδιοταινια με την μητρικη.Αν ειναι ετσι τα πραματα αγοραζεις απο κανα ebay την πλακετιτσα αυτην και την αλλαζεις και βλεπεις τι γινεται. Απο οσο καταλαβαινω , το φορητο δεν φορτιζει αλλα δεν χανει και με φυσιολογικο ρυθμο την φορτιση της η μπαταρια..αρα μηπως το κυκλωματακι της τροφοδοσιας δεν ειναι τελειως καμενο αλλα υπολειτουργει?και ειναι ασφαλες κατι τετοιο? Αν βγαλεις την μπαταρια και αφησεις μονο το καλωδιο της τροφοδοσιας δουλευει το φορητο?Μπα ε?
multikaraG Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Λοιπον, το παλικαρι στο μαγαζι μου ειπε πως το κυκλωμα της τροφοδοσιας που ηταν πανω στη μητρικη καηκε τελειως οποτε για να απαντησω και στην ερωτηση σου αν βγαλω τη μπαταρια, μονο με το καλωδιο της τροφοδοσιας δεν δουλευει το λαπτοπ. Αυτο που μου ειπαν ειναι πως η μπαταρια εχει και ξεχωριστο δικο της κυκλωμα για να περναει το ρευμα ωστε να τη φορτιζει κτλπ και να το στελνει στο λαπτοπ. Εφοσον λοιπον το αλλο που ειναι πανω στη μητρικη ειναι καμμενο, το ρευμα δε μπορει να φτασει στο λαπτοπ οποτε βαζωντας τη μπαταρια πανω,το ρευμα περναει μεσα απο το δικο της κυκλωμα και ερχεται στο λαπτοπ. Εγω αυτο καταλαβα τουλαχιστον. Τωρα για το αλλο που αναφερεις με την εξτρα πλακετιτσα δε ξερω κατα ποσο ειναι ετσι στο δικο μου λαπτοπ γιατι ο τυπος εκει μου εδειξε ενα παραδειγμα της πλακετας και μου ειπε ποια 3 κομματακια ειναι καμμενα, τα οποια μπορουν να μου παραγγειλουν και να τσεκαρουν αν φτιαχνεται. Αλλα αν δε φτιαχνεται τελικα θα εχω πληρωσει τα ανταλλακτικα και τν εργασια τους και δε θα εχω κανει και δουλεια. Πιο πολυ με ανησυχει τι θα γινει αν κανα μηνα μετα φτασει στο 0% η μπαταρια. Στο μαγαζι ξαναλεω μου ειπαν οτι κατα πασα πιθανοτητα θα συνεχισει να δουλευει κανονικα και το λαπτοπ θα σταματησει να δουλευει μονο οταν η μπαταρια σαπισει ξερω γω μετα απο αρκετο καιρο. Τι να σου πω? Ψεμματα δε τους συμφερει να πουν γιατι αλλιως θα μου λεγανε ξερεις κατι θελει αλλαγη και κοστιζει τοσο...
mphxths Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 πρωτη φορα ακουω τετοια φαση αλλα για χαρη της συζητησης ας δεχτουμε οτι ισχυει εφοσον χωρις μπαταρια δεν λειτουργει..σημαινει οτι την χρειαζεται για να "περναει" το ρευμα και να δουλευει το φορητο. Αρα δεχεται καποιο μικρο ποσο ρευματος για αυτο αλλωστε δεν αποφορτιζεται γρηγορα...παρολα αυτα..αποφορτιζεται με αργο ρυθμο γιατι καταναλωνεται ρευμα απο την λειτουργια του φορητου. Αν αποφορτιστει τελειως τι γινεται ομως? μηπως αδεια μπαταρια = καθολου μπαταρια = δεν λειτουργει το φορητο μιας και τωρα αν βγαλεις την μπαταρια δεν λειτουργει..μου φαινεται ως το πιο πιθανο σεναριο.
multikaraG Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Τι να σου πω φιλε? Κι εγω καπως ετσι το εβλεπα το θεμα... Μου ειπαν οτι μου ειπαν και τα παιδια στο μαγαζι ,που ξαναλεω πιο πολυ τους συμφερε να μου πουν πληρωσε κι αλλα για να αλλαξουμε τη πλακετα, και θα δειξει... Γι αυτο ανοιξα το θεμα μηπως και εχει ακουσει κανεις κατι παρομοιο ή ξερει κατι παραπανω γιατι κ εγω πρωτη φορα το ακουω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα