Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμος macbook pro

djnick!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

γιατί δεν χτυπάς κανα http://www.e-shop.gr/samsung-mz-7te120bw-840-evo-series-ssd-120gb-25-sata3-p-PER.306078&sid=1και αργότερα τον βάζεις στον desktop σου και μηδέν χάσιμο ...

να σου πω την αληθεια θα παρω desktop σε καναδυο βδομαδες οποτε ηθελα το macbook να μου ερθει ανεξοδα...

δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τωρα να σπαταλησω χρηματα για ssd...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδιά τι το ζαλίζουμε μηχάνημα του 2009. θέλει καθάρισμα φουλ έξτρα (μην πω και αλλαγη για τα φουρφούρια) και αλλαγή πάστας. όσο και να τα καθαρίσεις τα φουρφούρια υπάρχουν σημεία με μάκα που δεν φεύγει εύκολα.

http://www.ebay.co.uk/itm/MACBOOK-13-PRO-UNIBODY-A1278-A1342-CPU-COOLING-FAN-2009-2010-2011-2012-/190659458059?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item2c6430740b

παίρνεις 1-2 ανάλογα πόσα έχεις δεν θυμάμαι.

αν δεν πιάνουν τα χέρια σου τράβα τον σε έναν λοκαλ που ασχωλείτε να στα αλλάξει.
θα πάρει μεγάλη ανάσα το πράγμα. αν και δεν είναι μεγάλη υπόθεση να αλλάξεις τις πάστες με λίγο tutorial από internet.

4ς ώρες δουλεία με 15 ευρώ και είσαι άρχοντας. το μηχάνημα θα πάει πάλι μπροστά.

ρε παιδιά τι το ζαλίζουμε μηχάνημα του 2009. θέλει καθάρισμα φουλ έξτρα (μην πω και αλλαγη για τα φουρφούρια) και αλλαγή πάστας. όσο και να τα καθαρίσεις τα φουρφούρια υπάρχουν σημεία με μάκα που δεν φεύγει εύκολα.

http://www.ebay.co.uk/itm/MACBOOK-13-PRO-UNIBODY-A1278-A1342-CPU-COOLING-FAN-2009-2010-2011-2012-/190659458059?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item2c6430740b

παίρνεις 1-2 ανάλογα πόσα έχεις δεν θυμάμαι.

αν δεν πιάνουν τα χέρια σου τράβα τον σε έναν λοκαλ που ασχωλείτε να στα αλλάξει.

θα πάρει μεγάλη ανάσα το πράγμα. αν και δεν είναι μεγάλη υπόθεση να αλλάξεις τις πάστες με λίγο tutorial από internet.

4ς ώρες δουλεία με 15 ευρώ και είσαι άρχοντας. το μηχάνημα θα πάει πάλι μπροστά.

να σου πω την αληθεια αλλαγη παστας μονος μου δεν το ρισκαρω μην κανω καμια λαλακια...

ενα ανεμιστηρακι εχει.θα το λυσω αυριο να δουμε...

καλυτερα να το κανω μονος μου να μαθουμε και τιποτα :P

ποιος ξερει μπορει να φτιαξω και το trackpad που εχει σταματησει να κανει click εδω και καιρο μιας που θα ειναι ανοιχτο :P

Πολύ φοβάμαι ότι για το trackpad, μπορεί να έχει φουσκώσει στο συγκεκριμένο σημείο η μπαταρία. Οπότε πιθανότατα πας και για αλλαγή μπαταρίας ή βγαλσιμο.

Πολύ φοβάμαι ότι για το trackpad, μπορεί να έχει φουσκώσει στο συγκεκριμένο σημείο η μπαταρία. Οπότε πιθανότατα πας και για αλλαγή μπαταρίας ή βγαλσιμο.

τι να σου πω ελπιζω να μην ειναι αυτο και να ειναι απλα η βιδα που το κραταει το προβλημα

θα γινει το ανοιγμα πιο μετα να δουμε τι γινεται :P

λοιπον παιδια το ανοιξα σημερα.προσπαθησα αρχικα να ξεβιδωσω την μπαταρια και ηταν πολυ σφιχτα οι βιδες οποτε το αφησα...μετα δοκιμασα να την ξεσυνδεσω και τι να πω μαλλον ειναι υπερευαισθητα και λυγισε λιγο το ανταπτορακι...ε εκει εριξα κλαμα και λεω αστο δεν την βγαζω :P τι να πω δεν ξερω αν εφταιγε το εργαλειο με το οποιο το εκανα αλλα δεν εβαλα καθολου δυναμη...μετα πηγα να ξεβιδωσω το ανεμιστηρακι αλλα και αυτο ηταν πολυ σφιχτο και το παρατησα...

ε μετα ξεκινησα να το φυσαω μεχρι να φυγει οτι μπορουσε.το ανοιγω κανω ενα stress test για κανα 10λεπτο και απο εκει που μου επιανε 100 βαθμους στο 1λεπτο τωρα στα 10 λεπτα που το αφησα δεν ξεπερασα ποτε τους 68!32 βαθμους κατω!και το lol παει καλυτερα και ολα.μια χαρα ειμαστε! :)

παιδιά έχω ένα θέμα νομίζω , άνοιξα και εγώ το δικό μου , του άλλαξα πάστα (η προηγούμενη ήταν σαν τσιμέντο) . Οταν τον bootαρα η θερμοκρασία ήταν πολύ καλή σε idle 45-50 βαθμούς (έχω 2 σκληρούς ) ενώ πριν ήταν κανα 65-70. όταν πήγα να κάνω όμως ενα stress test είδα ότι ενώ έφτασε στους 90 βαθμούς δεν ανέβαζε ταχύτητα το ανεμιστηράκι. Μόνο όταν έφτασε 97-98 άρχισε να ανεβαζει αλλά έμεινε στιε 4500 στους 88 βαθμούς . Το έψαξα λίγο και είδα ότι κάποιοι λέγαν για SMC reset  , το έκανα και τώρα στο idle εχω 80 βαθμούς και 3000+ στροφές . τι έχει γίνει πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα σπο τους 75-80 άρχιζε να στροφάρει και έφτανε μεχρι 85-89 βαθμούς !!

μπορεί να βοηθήσει κανένας ?

λοιπον παιδια το ανοιξα σημερα.προσπαθησα αρχικα να ξεβιδωσω την μπαταρια και ηταν πολυ σφιχτα οι βιδες οποτε το αφησα...μετα δοκιμασα να την ξεσυνδεσω και τι να πω μαλλον ειναι υπερευαισθητα και λυγισε λιγο το ανταπτορακι...ε εκει εριξα κλαμα και λεω αστο δεν την βγαζω :P τι να πω δεν ξερω αν εφταιγε το εργαλειο με το οποιο το εκανα αλλα δεν εβαλα καθολου δυναμη...μετα πηγα να ξεβιδωσω το ανεμιστηρακι αλλα και αυτο ηταν πολυ σφιχτο και το παρατησα...

ε μετα ξεκινησα να το φυσαω μεχρι να φυγει οτι μπορουσε.το ανοιγω κανω ενα stress test για κανα 10λεπτο και απο εκει που μου επιανε 100 βαθμους στο 1λεπτο τωρα στα 10 λεπτα που το αφησα δεν ξεπερασα ποτε τους 68!32 βαθμους κατω!και το lol παει καλυτερα και ολα.μια χαρα ειμαστε! :)

όχι μάλλον.  ΕΙΝΑΙ υπερευαίσθητα να είσαι σίγουρος. Τα έχουν φτιάξει έτσι ή τόσο φθηνιάρικα ωστε να φθείρονται.

Πάντως μην σε νοιάζει που λύγισε αφου δεν έγινε ζημιά.

παιδιά έχω ένα θέμα νομίζω , άνοιξα και εγώ το δικό μου , του άλλαξα πάστα (η προηγούμενη ήταν σαν τσιμέντο) . Οταν τον bootαρα η θερμοκρασία ήταν πολύ καλή σε idle 45-50 βαθμούς (έχω 2 σκληρούς ) ενώ πριν ήταν κανα 65-70. όταν πήγα να κάνω όμως ενα stress test είδα ότι ενώ έφτασε στους 90 βαθμούς δεν ανέβαζε ταχύτητα το ανεμιστηράκι. Μόνο όταν έφτασε 97-98 άρχισε να ανεβαζει αλλά έμεινε στιε 4500 στους 88 βαθμούς . Το έψαξα λίγο και είδα ότι κάποιοι λέγαν για SMC reset  , το έκανα και τώρα στο idle εχω 80 βαθμούς και 3000+ στροφές . τι έχει γίνει πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα σπο τους 75-80 άρχιζε να στροφάρει και έφτανε μεχρι 85-89 βαθμούς !!

μπορεί να βοηθήσει κανένας ?

Αφου έκανες smc reset βλέπεςι IDLE 80άρι ; 

Πάντως να ξέρεις οτι τα mac ανεβάζουν στροφές στους ανεμιστήρες αφου " καψαλιστεί " το μηχάνημα . Δηλαδή πάνω απο 80+ βαθμούς.

μετά απο κανα δυο restart και ένα sleep έφτιαξε , και είναι στα φυσιολογικά επίπεδα πλέον , αλλά μου έκανε εντύπωση ότι όταν έβλεπα τις μεγάλες θερμοκρασίες σε idle το ρεύμα στη cpu έφτα τα 8-10+ Ampere  , συνίθως είναι στα 1-3 ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ποια θερμοκρασία θεωρειται (ας πουμε) 'όριο' για τα macbook pro,

πανω απο το οποιο καλον ειναι να μην βρισκεται το μηχανημα;

Το ποσο ανεβαζει ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων, γενιά mbp, τι τρεχεις καθε στιγμη, θερμοκρασια περιβαλλοντος κλπ.

Σε mbp 15' late '13, ξεκινω παντα με 45 βαθμους, και τωρα το καλοκαιρι, παροτι το εχω και πανω σε βαση, κατα μεσο ορο παιζει στο 60-65 βαθμους θερμοκρασια.

Αν καποια στιγμη το ζορισω βεβαια, φτανει και 85-90.

Θα θελα χαμηλοτερες, αλλα δεν νομιζω να μπορει να γινει κατι.

Σε καποιους που το ειπα βεβαια, τις θεωρησαν εντος φυσιολογικων πλαισιων.

Εσεις τι γνωμη εχετε;

Ποια θερμοκρασία θεωρειται (ας πουμε) 'όριο' για τα macbook pro,

πανω απο το οποιο καλον ειναι να μην βρισκεται το μηχανημα;

Το ποσο ανεβαζει ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων, γενιά mbp, τι τρεχεις καθε στιγμη, θερμοκρασια περιβαλλοντος κλπ.

Σε mbp 15' late '13, ξεκινω παντα με 45 βαθμους, και τωρα το καλοκαιρι, παροτι το εχω και πανω σε βαση, κατα μεσο ορο παιζει στο 60-65 βαθμους θερμοκρασια.

Αν καποια στιγμη το ζορισω βεβαια, φτανει και 85-90.

Θα θελα χαμηλοτερες, αλλα δεν νομιζω να μπορει να γινει κατι.

Σε καποιους που το ειπα βεβαια, τις θεωρησαν εντος φυσιολογικων πλαισιων.

Εσεις τι γνωμη εχετε;

φυσιολογικές για macbook. κι εμενα εκεί παίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...