djnick! Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Οποτε επιβεβαιωνεται πως λογω θερμοκρασίας, ριχνει την συχνότητα στα 1.6ghz, παρολο που ειναι full load. Κανονικα σε idle επρεπε να ειναι με χαμηλη συχνότητα (πχ 0.8 ή 1.6ghz, με μερικα πεταγματα σε 2.53) και σε full load επρεπε να ειναι 2.53 μονιμα. Ετσι δικαιολογουνται και τα χαμηλα fps. Οποτε κανεις καθαρισμο και μετα undervolting. Πρώτα Καλός καθαρισμός.. Αφου είναι του 2009 μπορεί να βγάλει "μαλλί" απο μέσα. Οι αεραγωγοί είναι το Α και τ Ω για την θερμοκρασία και μετα η θερμοαγώγιμη.. Μετα κάνε ενα undervolting με coolbooks και είσαι άρχοντας. Οσον αφορα την 'πάστα" επειδή έκανα την διαδικασία πρόσφατα για μενα δεν αξίζει η διαδικασία. Το Gain τελικά ηταν μικρό και για να το ανοίξεις με τέτοια καλωδιάκια θέλει χειρουργική προσοχή. ενταξει τουλαχιστον βρηκαμε τι φταιει!κοιτα να δεις τοσο καιρο τι γινοταν... οποτε αν και μπορει μαζι με ολα αυτα να βοηθουσε ενα bootcamp αφου θα αλλαξω σε desktop kανω αυτα που ειπαμε για να διατηρησω λιγο και το mac αφου θα κρατηθει ως φορητος μην μου μεινει κιολας! οποτε κανω απλα καθαρισμο και undervolting και δεν μπλεκω καθολου με αλλαγη παστας. για τον καθαρισμο θα χρειαστει να εχω βγαλει την μπαταρια απο το βυσμα της οταν το ανοιξω? τι κατσαβιδι χρειαζομαι? για να κανω undervolting μπορω να βρω καπου καποιο key για το coolbook για να το "δοκιμασω"?(με πμ αν δεν επιτρεπεται ) edit: σπρευ αερα αυτο να παρω αυτο?http://www.plaisio.gr/stylo-molivia/promitheies/katharistika/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm
Prof_Chaos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 αξίζει να το αγοράσεις 100%. Νομίζω δύσκολα βρίσκεις "σπασμένο" για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το σπρέυ είναι μια χαρά.
djnick! Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 αξίζει να το αγοράσεις 100%. Νομίζω δύσκολα βρίσκεις "σπασμένο" για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το σπρέυ είναι μια χαρά. καταλαβα...καλα θα περιμενω να δω μηπως ξερει και ο haha τιποτα περισσοτερο τελικα για αυτες τις δυο ερωτησεις: για τον καθαρισμο θα χρειαστει να εχω βγαλει την μπαταρια απο το βυσμα της οταν το ανοιξω? τι κατσαβιδι χρειαζομαι?
Prof_Chaos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Όχι μη βγάλεις κανένα βυσμα. Απλά κλειστο να είναι. στραβοκατσαβιδο πολύ λεπτό
djnick! Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) λοιπον παιδια μερικες ερωτησεις για τις ρυθμισεις στο coolbook γιατι εχω μπλεξει τα μπουτια μου... 1)με το που το εβαλα χωρις να κανω καποια αλλαγη ειδα οτι επεξεργαστης πηγαινει στο max του και εχω καλυτερη επιδοση ενω πριν το max που πηγαινε ηταν 1596mhz.γιατι ακριβως εγινε αυτο?δεν θα εχω προβλημα μην καψω τιποτα ετσι?γιατι πριν οταν εφτανε σε υψηλη θερμοκρασια εκλεινε τον ενα πυρηνα και απο οτι φαινεται τωρα δεν το κανει 2)προσπαθω να παιξω λιγο με τις συχνοτητες και να δω τι να βαλουμε. εκανα αρχικα ενα stress test ανοιγοντας 2 terminal κλπ και ειχα τα εξης:οι ανεμιστηρες δουλευαν στο φουλ,το istat μου εδειχνε 104 βαθμους και το coolbook 97 βαθμους μετα κατεβασα 3 σκαλες τις δυο τελευταιες συχνοτητες και ρε παιδια απο εκει που πηρε 10λεπτο να φτασω 97 βαθμους χωρις να αλλαξω τιποτα τωρα εφτασα εδω μεσα σε ενα λεπτο... γιατι ετσι?μεσα σε τοσο λιγο διαστημα εβραζε...φοβηθηκα και σταματησα το stress test και θα δοκιμασω παλι αυριο μεχρι να με βοηθησει και καποιος αλλος... update: εριξα και αλλο voltage σε ολες τις συχνοτητες σχεδον αλλα και παλι το αποτελεσμα ηταν αυτο...καμια πτωση στην θερμοκρασια... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2014 από djnick!
haHa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 1) Οχι δεν εχεις φοβο να καψεις κατι. Μια χαρα βλεπω τα πας, ριξε λιγο ακομα το voltage για τις 2 μεγιστες συχνοτητες. Επισης ριξε κι αλλο το voltage για την συχνοτητα 1596. Δοκιμασε να παιξεις τωρα lol, πιθανως θα πηγαινει καλυτερα. Επισης, κανε και αυτο το τεστ ξανα: edit3: δοκιμασα να εχω κλειστο το lol αλλα ανοιχτο firefox με stream,youtube και skype με videocall αλλα και παλι δεν ανεβηκε πανω απο 1596 και δες πως παει τωρα. Πιθανως να πηγαινει καλυτερα. Αλλα πιστευω πως σιγουρα χρειαζεται και καθαρισμο. Και για αυτον ακριβως τον λογο παιζει να μην δεις μεχρι τοτε διαφορα στην θερμοκρασια, απλα θα δεις διαφορα στο ποση ωρα θα μπορει να δουλευει max ο επεξεργαστης. Πριν δεν μπορουσε να δουλψει στο max σχεδον καθολου, τωρα δουλευει περισσοτερη ωρα. Με τον καθαρισμο θα δουλευει πιστευω ανετα στο max και με χαμηλοτερες θερμοκρασιες.
djnick! Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) λοιπον δοκιμασα να παιξω lol και πηγαινει σιγουρα καλυτερα απλα απο ενα σημειο και μετα πεφτουν τα fps μετα ξανανεβενουν καπως ξαναπεφτουν κλπ δεν εχω σταθερα fps.τουλαχιστον ειναι μια προοδος απο πριν που ηταν μονιμως πεσμενα επισης πιανω το max με youtube,stream κλπ θα δοκιμασω απο αυριο να ριξω και αλλο τις συχνοτητες και θα ποσταρω... εκανα ομως κατι ακομα μολις τωρα γιατι δεν μπορουσα να κρατηθω παρολο που δεν εχω παρει ακομα σπρευ αερα βρηκα ενα κατσαβιδι που ειχα και το ανοιξα...εβγαλα αυτες τις φωτογραφιες... τωρα δεν ξερω αν ειναι καλυτερα απο οτι το περιμενα η οχι...ελπιζω να φαινεται τι εχει πιασει... απλα καθαρισα το καπακι του και τιποτα αλλο και το ξαναβιδωσα μεχρι να δω τι θα κανω... δεν ξερω ρε παιδια...μεχρι και η πλακετα εχει πανω λιγη σκονη...εκει να μην φυσηξω ετσι?δεν υπαρχει φοβος μην την σπρωξω παραμεσα η μην φυσηξω καπου που δεν πρεπει?το φοβαμαι λιγο... update1: παρατηρησα και κατι ακομα.ο ανεμιστηρας ανεβηκε πανω απο τα 2000rpm στα 4000rpm αφου ο επεξεργαστης ειχε φτασει 84 βαθμους.μηπως αργησε πολυ?ειναι λογικο να αργει τοσο να ανεβει? update2: τελικα δεν αντεξα και το εριξα και αλλο σημερα...εδω εφτασα Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2014 από djnick!
Prof_Chaos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 τόσο αργεί δυστηχώς ... Γι αυτό πληρώνουμε την apple 2φορές επάνω απο ενα μηχάνημα windows με τις ίδιες ή και καλύτερες δυνατότητες.. Φυσικά και επιβαρύνεται το μηχάνημα απο τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Ισως όχι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα σίγουρα.
haHa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μια χαρα πας, ηδη εχεις δει βελτιωση στο ποση ωρα αντεχει στο max. Aπο τις φωτογραφιες ειναι εμφανες οτι θελει φυσηγμα, μπορεις να δοκιμασεις με ενα πιστολακι(με κρυο αερα) ή ακομα και να το φυσηξεις ο ιδιος(θα σκονιστεις βεβαια!) μεχρι να ερθει το σπρευ αερα. update1: Βαλε το προγραμμα smcfan που οριζεις εσυ να δουλευει ο ανεμιστηρας αρχικα σε λιγο πιο υψηλες στροφες (πχ 3000) ωστε να μην ειναι τοσο ζεστο ακομα και σε idle. update2: Εχεις πεσει σε καλο επεξεργαστη, εχεις ριξει αρκετα το voltage. Μετα τον καθαρισμο πιστευω θα ειναι αλλο λαπτοπ!
djnick! Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μια χαρα πας, ηδη εχεις δει βελτιωση στο ποση ωρα αντεχει στο max. Aπο τις φωτογραφιες ειναι εμφανες οτι θελει φυσηγμα, μπορεις να δοκιμασεις με ενα πιστολακι(με κρυο αερα) ή ακομα και να το φυσηξεις ο ιδιος(θα σκονιστεις βεβαια!) μεχρι να ερθει το σπρευ αερα. update1: Βαλε το προγραμμα smcfan που οριζεις εσυ να δουλευει ο ανεμιστηρας αρχικα σε λιγο πιο υψηλες στροφες (πχ 3000) ωστε να μην ειναι τοσο ζεστο ακομα και σε idle. update2: Εχεις πεσει σε καλο επεξεργαστη, εχεις ριξει αρκετα το voltage. Μετα τον καθαρισμο πιστευω θα ειναι αλλο λαπτοπ! εχω το smcfan και μαλλον θα το βαλω να δουλευει αν και απο το istat εχει επιλογη για να ανεβασω στροφες. με προβληματιζει ομως οτι γενικα πανω αριστερα απο το esc βραζει και ακομα και αν ο ανεμιστηρας δουλευει στο φουλ δεν πεφτει η θερμοκρασια...δεν θα επρεπε να ανεβαζει στροφες να πεφτει η θερμοκρασια και να μην καιει?καλα εννοειται οτι φταιει και η σκονη αλλα περιμενα ακομα και ετσι αφου δουλευει στο max να επεφτε. ναι παντως μεχρι στιγμη σιγουρα εχω δει βελτιωση!αν καθαριστει κιολας και δεν ανεβαζει τετοια θερμοκρασια η cpu στους 6200rpm πιστευω θα εχω stable fps κλπ haHa επειδη ειδα και καποιες σκονες πανω στο logic board και αυτες μπορω να τις φυσηξω με το σπρευ?δεν υπαρχει φοβος μην καψω τιποτα? επισης πιστευω μπορει να εχει και κατω απο το ανεμιστηρακι αρκετη οποτε μηπως να το ξεβιδωνα αν μπορουσα? χωρις να βγαλω μπαταρια και χωρις να ξεκουμπωσω τελειως το ανεμιστηρακι (απλα να το ξεβιδωσω και να το σηκωσω) δεν εχουμε φοβο ετσι? γενικα φοβαμαι μηπως αντι να διωξω προς τα εξω την σκονη την σπρωξω πιο μεσα στο logic board... μηπως να εβαζα μια ηλεκτρικη να τελειωναμε??
haHa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Θεωρω πως λογω της σκονης, δεν καταφερνει να διωξει τον ζεστο αερα απο μεσα. Οποτε τι δουλευει στις 4000, τι στις 6200 ειναι μικρη η διαφορα και για αυτο δεν πεφτει η θερμοκρασια. Μην σε αγχωνει η σκονη στο logic board, φυσηξε την και αυτην. Το βασικο ειναι το ανεμιστηρακι και οι αεραγωγοι που πρεπει να ειναι μπλοκαρισμενοι απο την πολυ σκονη.
djnick! Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Θεωρω πως λογω της σκονης, δεν καταφερνει να διωξει τον ζεστο αερα απο μεσα. Οποτε τι δουλευει στις 4000, τι στις 6200 ειναι μικρη η διαφορα και για αυτο δεν πεφτει η θερμοκρασια. Μην σε αγχωνει η σκονη στο logic board, φυσηξε την και αυτην. Το βασικο ειναι το ανεμιστηρακι και οι αεραγωγοι που πρεπει να ειναι μπλοκαρισμενοι απο την πολυ σκονη. ωραια τοτε απο αυριο αν οχι σημερα θα εχω το σπρευ και ξεκιναμε! οσο για το να ξεβιδωσω το ανεμιστηρακι τι λες?
haHa Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 ωραια τοτε απο αυριο αν οχι σημερα θα εχω το σπρευ και ξεκιναμε! οσο για το να ξεβιδωσω το ανεμιστηρακι τι λες? Αν το ανεμιστηρακι βγαινει με απλο ξεβιδωμα αυτων των βιδων , τοτε καντο, γιατι θα το καθαρισεις αψογα.
djnick! Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν το ανεμιστηρακι βγαινει με απλο ξεβιδωμα αυτων των βιδων , τοτε καντο, γιατι θα το καθαρισεις αψογα. μαλλον αυτο θα κανω για να ειμαστε και σιγουροι οτι καναμε καλη δουλεια ναι 3 βιδες ειναι που το κρατανε και εχει και ενα καλωδιακι που πιανει πανω στο logic board φαινεται κατω απο την πανω αριστερη βιδα στην φωτο.να το τραβηξω με κανενα τσιμπιδακι λες? γιατι δεν νομιζω να μου φτασει για να σηκωσω απλα το ανεμιστηρακι και να κανω ετσι δουλεια Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2014 από djnick!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα