plpapadopoulos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 προκυπτει προφανως οτι κραζουμε απλα για να κραζουμε.εγω αυτο καταλαβαινω.. κανενα προιον δεν ειναι τελειο προφανως αλλα υποτιθεται το αξιολογουμε σε σχεση με το κοστος του. δηλ η οθονη των ideapad (ωραια γενικευση btw) ειναι χειροτερες απο οθονες φθηνοτερων φορητων?ή απο οθονες ακριβοτερων? γιατι αν ειναι να τις συγκρινουμε με το "απολυτο" ή με οθονες φορητων των 2000ευρω ξερωγω..ενταξει το γαμησαμε. συμπερασματικα δηλ εβγαλες σαβουρες τις οθονες ολων των ideapad και μερος των thinkpad...gg wp Βγαινουμε εκτος θεματος , εγω σαν κατοχος του y580 και καθολου φανμποι της lenovo εχω να πω στον φιλο οτι οθονες των ideapad (ας γενικευσω και γω) ειναι καλες...καλες για τα λεφτα τους... αν θελει να το ψυρισει , να ψαξει reviews , μετρησεις κοντραστ,γωνιων θεασης , χρωματα κλπ και διαπιστωσει οτι δεν αγγιζουν το τελειο ας παει σε αλλο μοντελο... Δεν είναι θέμα τέλειου το να απαιτείς κάποια πράγματα στοιχειώδη από μια οθόνη για ένα λάπτοπ των 500 ευρώ να σου προσφέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα anti-glare και όχι να βλέπεις τον ήλιο ή τη λάμπα του δωματίου σου να λάμπει στη μούρη σου μέσω της οθόνης του λάπτοπ σου Εσύ σαν κάτοχος ενός Y580, θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι glossy οθόνες τέτοιου τύπου μέχρι και τη φάτσα σου κάνουν mirror λόγω glossy οθόνης. Και οκ εμένα βγάλε με τρελό, θα βγάλεις και τους υπόλοιπους κατόχους των Y580?
mphxths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 δεν αντιλεγω , αυτην την στιγμη στο πλαινο σκουρο μπλε background του insomnia βλεπω το πισω μερος του δωματιου αλλα δεν ειναι στα τραγικα επιπεδα που λες με την λαμπα του δωματιου..και στο λεω εγω που στο σπιτι δεν ανοιγω παντζουρι και δουλευω με λαμπα μερα νυχτα...δεν ειχα ποτε το προβλημα που λες τοσο εντονα να πω "πωωωω με την μαλακοθονη..τιποτα δεν βλεπω" αν παω σε κανα εξωτερικο περιβαλλον μπορει να ειναι πιο εντονο το φαινομενο ..δεν αντιλεγω...αλλα τοσο καιρο σε εσωτερικο χωρο προσωπικα δεν ειχα καποιο θεμα... το μονο προβλημα που ειχα ηταν να συνηθισω την αναλυση μιας και ηταν το πρωτο μου φορητο με FHD...τωρα αν εχει ψοφια χρωματα , κοντραστ του κωλου κλπ...τι να σου πω...αυτην την στιγμη φοραω γυαλια ηλιου (σε εσωτερικο χωρο ) και παλι μου φαινεται μια χαρα η οθονη Τεσπα εγω αν ειχα 500ευρω παντως θα το χτυπαγα το μηχανημα...γιατι ακομα και το y580 δεν ειναι φτηνο , και το λεω γιατι ειναι περιπου στα ιδια σπεκς...
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Απλά το χουν παραχέσει όλες οι εταιρίες με την ποιότητα κατασκευής. Το να βρείς ένα πανελ στην αγορά για παράδειγμα κοστίζει 30-40 ευρώ για απλών προδιαγραφών και 50-70 ευρώ για κάποιο πιο ευκρινές (Matte and IPS) σε μέσες άκρες για τέτοιου βεληνεκούς λάπτοπ. Προφανώς αν ως end user βρίσκει κάποιος με τέτοιες τιμές, είναι εύλογο κατά πόσο χαμηλότερα ο κατασκευαστής βρίσκει τα πάνελ για να μπορέσει να βάλει κάτι πιο αξιοπρεπές σε ένα consumer σειράς μοντέλο που έχει επεξεργαστή i5 και κοστίζει 500-600 ευρώ στην αγορά.
xristoforos89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Παίδες πιστεύω πως είναι πολύ σχετικό το θέμα της οθόνης. Προσωπικά επιλέγω λαπτοπ κυρίως λόγω της οθόνης του και η εξωτερικη εμφάνιση του ποσώς με ενδιαφέρει. Εγώ όταν λέω 'έχω ένα πολύ καλό λαπτοπ' όλα ξεκινούν από την οθόνη όπου και αυτή είναι που βλέπω όλη την ώρα και πάνω σε αυτήν δουλεύω. Την οθόνη του l520 που έχω την θεωρώ τοπ οθόνη για πολλούς λόγους. Είχα το y580 που λέει παραπάνω ο φίλος και παρότι είχε πολύ καλά χρώματα, γωνιές θέασης σαν ips panel (παρότι είναι tn glossy) με χαλούσε πολύ το glossy στοιχειό γιατί όλη μέρα είναι ανοιχτά τα παντζούρια κ με κούραζε στα μάτια η αντανάκλαση του φωτός. Είχα σκεφτεί τότε να του βάλω antiglare μεμβράνη αλλά τελικά το πούλησα κ ησύχασα. Όλα τα λαπτοπ έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Πολλοί βλέπουν το l520 που έχω και μου λένε 'μα γιατί δεν κρατουσες το alienware που ήταν φουτουριστικό'; Άντε τώρα να τους εξηγήσεις ότι το μεν λαπτοπ είναι για επαγγελματική δουλειά κ το δε λαπτοπ είναι για παιχνίδια και για ποζεριλικι. Όσον αφορά τώρα το προϊόν της προσφοράς, είναι μακράν το καλύτερό full high definition που κυκλοφορεί στην αγορά μέχρι τα 500ευρώ (να το θέσω πιο σωστά βασικά, δεν υπάρχει άλλο λαπτοπ με fhd ανάλυση με 5 κατοσταρικα). Όποιος θέλει μεγάλη επιφάνεια εργασίας για να δουλεύει είναι κατάλληλο. Όποιος το θέλει απλά για να λέει ότι έχει λαπτοπ με fhd οθόνη ας μην το πάρει γιατί θα στραβωθει με το πόσο μικροσκοπικά είναι τα πάντα στην οθόνη (υπάρχει βέβαια η επιλογή της παραμετροποίησης -μεγέθυνση κείμενου κλπ- αλλά δεν έχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με την native ανάλυση) 2
mphxths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 παιζει και να χω το y580 που ειχε ο χριστοφορος..γιατι ξερω οτι αγοραστηκε απο φιλο μου απο το ινσομνια και εντελει το εδωσε σε μενα 1
xristoforos89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Αν όντως έχεις το πρώην δικό μου, να ξέρεις ότι στην μία εβδομάδα που το κράτησα το φρόντιζα με αγάπη και πολύ στοργή. 1
mphxths Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Αν όντως έχεις το πρώην δικό μου, να ξέρεις ότι στην μία εβδομάδα που το κράτησα το φρόντιζα με αγάπη και πολύ στοργή. η οθονη εχει ακομα τις ζελατινες στα πλαστικα του να φανταστεις μονο σκονες εχει πιασει σε πληκτρολογιο /σχαρες ηχειων..κατα τα αλλα ειναι σε τελεια φορμα και αναβαθμισμενο. Το δικο σου πρεπει να ηταν..αν θυμαμαι καλα ειχε φερει ελαχιστα εως ενα κομματι το εσοπ..πρεπει να το αγορασες εσυ και μετα το πουλησες εδω ινσομνια..το πηρε ο φιλος μου και μου το εδωσε εμενα... 1
nutrialex Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 I520 Ποιο μοντέλο ειναι αυτό Χριστοφορε; Lenovo thinkpad? Lenovo ideapad? Μοιάζει και με Dell παλιό το μοντέλο!
Σαϊνόμπι Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Ποιο μοντέλο ειναι αυτό Χριστοφορε; Lenovo thinkpad? Lenovo ideapad? Μοιάζει και με Dell παλιό το μοντέλο! ThinkPad L520 και το πηρε και σε παρα πολυ καλη τιμη μαλιστα Ωραιες μερες περασαμε τοτε... Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2014 από Σαϊνόμπι 1
plpapadopoulos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Καλό μηχανάκι και η καλύτερη τιμή που είχε βγεί ποτέ για ThinkPad. Η οθόνη του ήταν μια χαρα ικανοποιητική (σίγουρα δε τη λες τέλεια), αλλά ήταν Matte, HD+ και με smooth αποχρώσεις και αντιθέσεις. Για τα δε 300-330 ευρώ που κόστιζε ήταν ό,τι καλύτερο έχει βγεί που να δικαιολογεί το κόστος που ζητάει σε κάθε cent του ευρώ του. Συν ότι αναβαθμιζόταν σε όλα του πανεύκολα. 2
Innersense Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Παιδιά τι λέμε τώρα, ακόμα το κλέμε αυτό το L520 όσοι δεν προλάβαμε... κάτω απο 300€ μηχάνημα με 1600x900 δεν υπήρχε, ότι καλύτερο για buisness/office χρήση.
plpapadopoulos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Η τιμή έπεσε στα 449 για όποιον ενδιαφέρεται. Για Ελλάδα μου το βγάζει 464 με τα μεταφορικά και για Αγγλία 452 με τα μεταφορικά. Σε αυτά τε λεφτά δε θα βρεθεί καλύτερο consumer μηχανάκι με FHD και i5 πραγματικά.
arxaggelos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Είναι σίγουρα Qwertz έτσι; Επίσης όσον αφορά το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι σίγουρο ότι το έβαλαν και στα Ζ510 μετά τα Ζ500;
nutrialex Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Είναι σίγουρα Qwertz έτσι; Επίσης όσον αφορά το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι σίγουρο ότι το έβαλαν και στα Ζ510 μετά τα Ζ500; Εγώ δεν ειμαι σίγουρος ότι ειναι qwertz . Στη φωτογραφία δεξιά απο την φωτό intel inside φαίνεται να ειναι qwerty.
plpapadopoulos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Εγώ δεν ειμαι σίγουρος ότι ειναι qwertz . Στη φωτογραφία δεξιά απο την φωτό intel inside φαίνεται να ειναι qwerty. Δυστυχώς ναι είναι QWERTZ, αλλά με 30 ευρώ περίπου βρίσκει κανείς πληκτρολόγιο να του αλλάξει από Κίνα ή Αμερική (δε ξέρω αν είναι το backlit, δεν λέει μοντέλο με μια γρήγορη ματιά που είδα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα