Προς το περιεχόμενο

[Laptop] Lenovo IdeaPad Z510 (FHD 1920x1080) (i5-4200m/4GB RAM/500GB/HD 4600/DVD/DOS) - 479,89€ @Αmazon.de

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προκειται για το φθηνοτερο που εχω βρει με Haswell επεξεργαστη και FullHD οθονη. 

Ερχεται με DOS οποτε θα χρειαστει να του περασετε Windows.

caution_icon.jpgΠροσοχη: Tο πληκτρολογιο του ειναι Qwertz που σημαινει πως αν δεν σας βολευει, επειδη ειναι και backlit, ειναι κριμα να μπουν non-transparent αυτοκολλητα που συνηθως βολευουν. Μια λυση ειναι transparent αυτοκολλητα (πχ: link, link) αλλα και παλι για καποιους ισως ειναι deal-breaker.

Αλλους μπορει να μην τους ενδιαφερει καν. 

H οθονη του ειναι Matte και οχι Glossy 

Για review δειτε εδω ενω υπαρχει και βιντεο review εδω

LINK

81atWVe9Z0L._SL1500_.jpg

Επεξ/σία από Σαϊνόμπι
  • Like 10
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλή τιμή για κάποιον που είναι πολύ πιεσμένος οικονομικά και θέλει πάρα πολύ την FHD ανάλυση ενώ έχει βασικές ανάγκες.

Διαφορετικά πιστεύω αξίζει να δώσεις κάποια παραπάνω χρήματα για να καλυφθείς πλήρως σε περίπτωση που δεν βολεύεσαι με το απολύτως βασικό (είτε σε ποιότητα οθόνης, είτε σε πληκτρολόγιο που να είναι πιο κοντά στο χρησιμοποιούμενο στην Ελλάδα και φωτιζόμενο, είτε στον επεξεργαστή, είτε στην RAM, είτε στην κάρτα γραφικών).

Δημοσ.

Το βίντεο δεν πρέπει να είναι ακριβώς για αυτή την έκδοση, γιατί κάνει λόγο για i7.

Ναι εκείνο έχει άλλον επεξεργαστή αλλά το υπόλοιπο είναι το ίδιο λαπτοπ. Κυρίως το βίντεο είναι για να το δούμε το λαπτοπ 360 κτλ. Εφόσον δεν μιλάμε για benchmarking δεν υπάρχει διαφορά. :-)

@Nimuro: είναι αρκετά παραπάνω τα χρήματα για κάτι αντίστοιχο από Ελλάδα... Δυστυχώς..

Δημοσ.

Ναι εκείνο έχει άλλον επεξεργαστή αλλά το υπόλοιπο είναι το ίδιο λαπτοπ. Κυρίως το βίντεο είναι για να το δούμε το λαπτοπ 360 κτλ. Εφόσον δεν μιλάμε για benchmarking δεν υπάρχει διαφορά. :-)

@Nimuro: είναι αρκετά παραπάνω τα χρήματα για κάτι αντίστοιχο από Ελλάδα... Δυστυχώς..

Δεν ξέρω για Ελλάδα, σίγουρα από internet βρίσκεις πολύ καλύτερα πράγματα με πολύ λίγα παραπάνω χρήματα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για Ελλάδα, σίγουρα από internet βρίσκεις πολύ καλύτερα πράγματα με πολύ λίγα παραπάνω χρήματα.

Οπως? Εννοεις αυτο? :P

Aν οχι, βαλε κανα link!

• Like 1
Δημοσ.

ωραίο μηχανάκι.. εχε χάρη που έρχονται διακοπές.. 

το σασί πάνω είναι αλουμίνιο; 

νομιζω πως ειναι απο αλουμινιο ναι, δηλαδη.. ετσι φαινεται εδω:

csm_Z510_Aussenbetrieb3_0e404c1cc6.jpg

εν το μεταξυ ευκαιρια να δει καποιος πως ειναι το Qwertz 

Δημοσ.

Έχω το ίδιο σασί με το Z500 που έχω και είμαι πολυ ευχαριστημένος. Λεπτό προφίλ και γενικά καλή ποιότητα.

δηλαδή είναι αλουμίνιο στην μεριά του touchpad και στο καπάκι της οθόνης; 

Δημοσ.

17άρια έχουν παίξει πολλές φορές (συναβαταρικέ!!)

Στις 15,6" όμως σπάνια βλέπουμε σε τέτοια τιμή.

Προσωπικά έψαχνα πάντα για 14αρια, τώρα όμως που και τα 15,6 είναι υπερφορητά πιστεύω ότι σαν επιλογή ειναι τέλειο και μάλιστα χωρίς το επιβαρυντικό κόστος των windows.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ψάχνει κανείς για 17άρι αφού μπορεί να το συνδέσει με μια >42άρα θόνη και να είναι κομπλέ.

Δεν είναι και εύκολο να κουβαλάς απο εδώ και απο εκεί ένα 17άρι. Στα starbacks για παράδειγμα μάλλον θα γίνει ρεζίλι κανείς.

Κατά τη γνώμη μου αξίζει το μηχάνημα.

Δημοσ.

Πολύ καλή περίπτωση!!

Στην εποχή του 4Κ και του QHD, ήταν καιρός να αρχίσουν να βγαίνουν και πιο οικονομικά laptop με FHD (και μάλλιστα ματ) οθόνη.

Με κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει το αντίστοιχο μοντέλο (με την ίδια οθόνη) σε παρόμοια τιμή στο αγγλικό amazon... Άλλωστε δεν είναι σε ειδική προσφορά (μόνο -10%)

Το μόνο αρνητικό για εμένα (πέρα από την μικρή μνήμη, δίσκο κτλ που 'διορθώνονται' εύκολα στο μέλλον, όταν θελήσει/χρειαστεί κανείς) και την μη ύπαρξη ξεχωριστής κάρτας γραφικών (που δεν διορθώνεται γιατί κανονικά είναι κολλημένη όπως διαβάζω Link.png Site: εδώ ), είναι το πληκτρολόγιο!

Εκτός από την λύση της χρήσης εξωτερικού πληκτρολογίου, αλλαγής ολόκληρου του πληκτρολογίου (βλ ebay), ή τα αυτοκολλητάκια, έχει κανείς εικόνα για το αν μπορούν να βγουν και να αλλάξουν θέση τα πλήκτρα Ζ και Υ μεταξύ τους; Προφανώς υπάρχουν και άλλα θεματάκια (με τα umlaut, τα 'Strg', 'Bild', το "?", τα ">" και "<"), αλλά αυτό το συνηθίζει κανείς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...