Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αξιοπρεπές ρολόι δεν είναι και το casio των 30€ που σου λέει ώρα/ημερομηνία; Ή πρέπει να είναι κόσμημα;

Φυσικά και πρέπει να είναι κόσμημα. Και μάλιστα το μοναδικό που μπορεί(πρέπει) να φορά ένας άνδρας......

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικά και πρέπει να είναι κόσμημα. Και μάλιστα το μοναδικό που μπορεί(πρέπει) να φορά ένας άνδρας......

Πρέπει κιόλας; Εγώ πάλι νομίζω ότι πρέπει απλά να λέει την ώρα... Αλλά περί ορέξεως...

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν έχει κάποιος χρησιμοποιήσει smart watch δεν μπορεί να έχει άποψη για το πόσο χρήσιμο είναι. Καταρχήν δεν χάνεις κλήση είτε είναι μέσα στο μπουφάν, είτε έχει φασαρία είτε είναι στο πίσω κάθισμα τπυ αυτοκινήτου. Όπως και το να μπορείς να δεις ένα μήνυμα διακριτικά. Κι επειδή το ρολόι είναι και κόσμημα, το motorola είναι από τα λίγα που φαίνεται να συνδυάζει και τα 2. Πάντως κι εγώ προβλέπω αύξηση στη ζήτηση των smart watches, αλλά οι εταιρίες που μυρίζονται το ψητο θα μας δίνουν τις βελτιώσεις λίγο λίγο.

Δημοσ.

Τα smartphones μετατρέψαν τις "συσκευές ομιλίας" σε καταπληκτικά εργαλεία που κάνουν τη δουλειά μας πολύ ευκολότερη, αποδοτικότερη και ευχάριστη.

Αντί να έχω μαζί μου τηλέφωνο, υπολογιστή, σκάνερ, gps, και φωτογραφική, έχω ένα και μόνο εργαλείο που τα κάνει όλα.

Γενικό σχόλιο:

Πάντα με εκπλήσει σε τεράστιο βαθμό το πώς είναι δυνατόν στο πιό διάσημο τεχνολογικό φόρουμ να βλέπουμε τόσο αρνητισμό και μιζέρια απέναντι σχεδόν σε κάθε τεχνολογική καινοτομία ή επιστημονική ανακάλυψη.

Υπάρχουν φορές που μου θυμίζει ο κόσμος ιστορίες του παππού μου, που έφεραν στο χωριό του περι τα 1930 ένα γραμμόφωνο και ο κόσμος φώναζε ότι είναι του σατανά, ενώ άλλοι έλεγαν ότι είναι άχρηστο.

Όταν λες "τεχνολογική καινοτομία ή επιστημονική ανακάλυψη" θα πρέπει να έχεις επίγνωση των γραφόμενών σου. Εννοείς από πυρηνική βόμβα μέχρι την προσθήκη τεχνητών μελών σε άτομα με κινητικά προβλήματα, από πολεμικά αεροσκάφη μέχρι τα επιβατικά και γενικότερα μια μεγάλη γκάμα ανακαλύψεων, που είναι λάθος και κατά τη γνώμη μου, άδικο και ανήθικο απέναντι στους ανθρώπου που δούλεψαν για να πάνε την κοινωνία ένα βήμα παραπέρα και επιβράβευση σε αυτούς που από την ανακάλυψή τους και μέτά μέτράνε πτώματα και τερατογεννήσεις, το να βάζεις στο ίδιο "καλάθι". Κάποιες συσκευές έχουν ουσιαστική χρησιμότητα και κάποιες άλλες θα βοηθούσαν την ανθρωπότητα αν δεν υπήρχαν...

Άφησε λοιπόν τα γενικά σχόλια περί τεχνοφοβίας και έλα στο ειδικό, στο συγκεκριμένο, θέμα να μας πείσεις γιατί είναι τόσο χρήσιμη η ανακάλυψη του smartwatch για παράδειγμα. Οι γενικότητες στο συγκεκριμένο θέμα οδηγούν σε παραπλάνηση και μόνο. Δυστυχώς, στα μεγάλα τεχνολογικά forum υπάρχουν περισσότεροι υπερκαταναλωτές και θύματα της τεχνολογίας, παρά άνθρωποι που φοβούνται την εξέλιξη.

Κι επειδή το ρολόι είναι και κόσμημα, το motorola είναι από τα λίγα που φαίνεται να συνδυάζει και τα 2.

Τα κοσμήματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και το συγκεκριμένο, ως ηλεκτρονική συσκευή, εξαιρετικά περιορισμένη. Όχι, δεν είναι κόσμημα και για ένα άλλο λόγο : δεν έχει πάνω του κάτι σπάνιο, ούτε βγαίνει και σε σχετικά περιορισμένο αριθμό, λόγω των υλικών κατασκευής του. Είναι απλά ένα συνηθισμένο, αναλώσιμο, μαζικής παραγωγής, gadget, που υπάρχει μόνο για να αντικατασταθει από το επόμενο και το μόνο που καθορίζει τον αριθμό παραγωγής του είναι η ζήτηση των καταναλωτών. Συγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο...

Αν δεν έχει κάποιος χρησιμοποιήσει smart watch δεν μπορεί να έχει άποψη για το πόσο χρήσιμο είναι. Καταρχήν δεν χάνεις κλήση είτε είναι μέσα στο μπουφάν, είτε έχει φασαρία είτε είναι στο πίσω κάθισμα τπυ αυτοκινήτου.

Και τα ναρκωτικά πρέπει να τα δοκιμάσω για να έχω άποψη για τη χρησιμότητά τους στη ζωή;..

Συγνώμη για την υπερβολή, αλλά δεν χρειάζεται να τα δοκιμάζουμε όλα στη ζωή για να μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, μερικές φορές αρκεί που ξέρουμε πως είναι η ζωή χωρίς αυτά...

Οι δύο περιπτώσεις που ανέφερες σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα χρήματα μιας τέτοιας συσκευής. Για την πρώτη περίπτωση υπάρχει λύση και λέγεται "δόνηση", στη δεύτερη περίπτωση δε βρίσκω λόγο να αφήσεις το κινητό στο πίσω κάθισμα και όχι στη μπροστινή κονσόλα ή σε μια θήκη αυτοκινήτου. Εκτός κι αν το κάνεις για να βρεις κάτι χρήσιμο να κάνεις με το smartwatch.

Για να καταλήξω, τα smartwatches στα σημερινή τους μορφή είναι άχρηστα, εκτός κι αν κάποιος θέλει να το παίξει geek στους φίλους του ή έχει απλά λεφτά για πέταμα (αν και υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να ξοδέψεις - σπαταλήσεις χρήματα). Το αν θα μπουν στη ζωή μας στο μέλλον θεωρώ ότι είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους για να πείσουν τον κόσμο να δώσει τα χρήματα που ζητάνε.

• Like 2
Δημοσ.

λες ε?

εψαχνα να βρω το κινητό μου για να παρω τον φιλο μου τηλέφωνο να του πω πως δεν εχω ρευμα και να μπει απο το account μου να παιξει για μενα league of legends.

ήταν θέμα ζωής και θανάτου δηλαδή!!! :P

• Like 2
Δημοσ.

ήταν θέμα ζωής και θανάτου δηλαδή!!! :P

δεν ειπα οτι ηταν θεμα ζωης και θανατου

εμενα στα @@ μου δεν πολυ παιζω πια lol, καποιος που παιζει σοβαρά και τον νιαζει το σκορ κλπ. μπορει να φαει ban 7 μερες εαν του τυχει κατι τετοιο. αυτα τα 5 λεπτα που θα σου γλιτώσει η ευρεση του κινητου ειναι πολυ κρίσιμα για αυτο το παιχνιδι.

οπως ειπα δεν ειναι απαραίτητο αγαθό, οπως δεν ειναι και αλλα πραγματα, τα παιρνουμε γιατι μας διευκολύνουν στην καθημερινότητα μας.

εγω προσοπικα θα περιμενω κανα χρονο πριν παρω, να περάσει η πρωτη φουρνια

Δημοσ.

Τα smartphones μετατρέψαν τις "συσκευές ομιλίας" σε καταπληκτικά εργαλεία που κάνουν τη δουλειά μας πολύ ευκολότερη, αποδοτικότερη και ευχάριστη.

Αντί να έχω μαζί μου τηλέφωνο, υπολογιστή, σκάνερ, gps, και φωτογραφική, έχω ένα και μόνο εργαλείο που τα κάνει όλα.

Γενικό σχόλιο:

Πάντα με εκπλήσει σε τεράστιο βαθμό το πώς είναι δυνατόν στο πιό διάσημο τεχνολογικό φόρουμ να βλέπουμε τόσο αρνητισμό και μιζέρια απέναντι σχεδόν σε κάθε τεχνολογική καινοτομία ή επιστημονική ανακάλυψη.

Υπάρχουν φορές που μου θυμίζει ο κόσμος ιστορίες του παππού μου, που έφεραν στο χωριό του περι τα 1930 ένα γραμμόφωνο και ο κόσμος φώναζε ότι είναι του σατανά, ενώ άλλοι έλεγαν ότι είναι άχρηστο.

δηλαδή εσύ πριν τα smartphones εβγαινες απ το σπίτι κουβαλωντας υπολογιστή ,σκάνερ ,gps και φωτογραφική;Εντελώς ακυρη η συγκρηση διαφορετικών εποχών.Το 1930 προφανώς και οι παπούδες δεν γνωριζαν τι είναι το γραμμοφωνο ,ούτε καταλάβαιναν σε τι θα τους ήταν χρήσιμο,αφού δεν υπηρχαν 4 τρισεκατομμυρια σαιτς και άλλα τόσες διαφημιστικές εταιρίες για να δημιουργήσουν την ανάγκη αγοράς του.  

• Like 1
Δημοσ.

οχι δεν βγαιναμε με ολα αυτα γιατι πολυ απλα δεν ηταν δυνατο. τωρα που μπορεις να τα εχεις ολα αυτα στην τσεπη σου σε μια συσκευη ~100 γραμαριων ναι το κανεις.

οπως ειπα, δεν ειναι αναγκαίο, μπορουμε να ζήσουμε και χωρις τα smartwatch, οτι διευκολύνει την καθημερινότητα μας ειναι καλοδεχουμενο.

+ οτι αυτα που βλεπουμε ειναι τα πρωτα μοντελα, και τα πρωτα smarphone δεν κανανε πολλα και κοιτα που εχουμε φτασει, να γινονται υπολογιστες τσεπης.

ελπιζω μονο να τα αναπτύξουν και να μην τα αφισουν κατω.

Δημοσ.

Αν συγκρίνουμε τα ναρκωτικά με τα ρολόγια ως προς τη χρησιμότητα τους μάλλον κάποιοι είμαστε σε λάθος φόρουμ.... Επίσης σκέφτομαι κάποιους τις πρώτες μέρες των κινητών....Έλα μωρέ, έχω σταθερό στο σπίτι και τηλεκάρτα, τι το χρειάζομαι.. Δεν λέω ότι τα smart wathes το απαραίτητο αξεσουάρ, αλλά δεν χρειάζεται να κατακρίνουμε τα πάντα.

Κόσμημα. Η ονομασία προέρχεται από το ρήμα κοσμώ που σημαίνει στολίζω.

Δημοσ.

Για να καταλήξω, τα smartwatches στα σημερινή τους μορφή είναι άχρηστα, εκτός κι αν κάποιος θέλει να το παίξει geek στους φίλους του ή έχει απλά λεφτά για πέταμα...

Για να μην σου απαντάω το προφανές, το έχω ήδη πει, ορίστε και ένας άλλος φίλος που συμφωνεί....

Αν δεν έχει κάποιος χρησιμοποιήσει smart watch δεν μπορεί να έχει άποψη για το πόσο χρήσιμο είναι.

Βαρέθηκα να γράφω συνεχώς τα προφανή για όσους δεν μπορούν να σκεφτούν λίγο από μόνοι τους....ή απλά να καταλάβουν τι γράφουμε οι υπόλοιποι....αυτά, over and out.

Δημοσ.

Για να μην σου απαντάω το προφανές, το έχω ήδη πει, ορίστε και ένας άλλος φίλος που συμφωνεί....

Βαρέθηκα να γράφω συνεχώς τα προφανή για όσους δεν μπορούν να σκεφτούν λίγο από μόνοι τους....ή απλά να καταλάβουν τι γράφουμε οι υπόλοιποι....αυτά, over and out.

Τα διάβασα τα "πλούσια" επιχειρήματα τόσο τα δικά σου, όσο και του achilles_g_, που πραγματικά δικαιολογούν τα χρήματα μιας τέτοιας συσκευής. Αν και ο  achilles_g_ δεν υποστηρίζει ότι η συσκευή είναι απαραίτητη, μόνο εσύ το πιστεύεις. Δε προσπαθώ να σε πείσω, αφού έχεις ήδη ένα στην κατοχή σου. Όπως εξέφρασες τη γνώμη σου εξέφρασα και γω τη δική μου.

Το επιχείρημα "αν δεν το έχεις αγοράσει δε μπορείς να έχεις γνώμη" είναι τουλάχιστο παιδιάστικο. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να είχα 500 στρεμματα αποθήκες για να αγοράσω κάθε προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά και να έχω γνώμη για το αν μου χρειάζεται ή όχι... Αν είναι δυνατόν...

Αν συγκρίνουμε τα ναρκωτικά με τα ρολόγια ως προς τη χρησιμότητα τους μάλλον κάποιοι είμαστε σε λάθος φόρουμ.... Επίσης σκέφτομαι κάποιους τις πρώτες μέρες των κινητών....Έλα μωρέ, έχω σταθερό στο σπίτι και τηλεκάρτα, τι το χρειάζομαι.. Δεν λέω ότι τα smart wathes το απαραίτητο αξεσουάρ, αλλά δεν χρειάζεται να κατακρίνουμε τα πάντα.

Αν αυτό κατάλαβες από το επιχείρημά μου, τότε πράγματι είσαι σε λάθος φόρουμ. Παρόλα αυτά θα στο ξαναγράψω με έντονα για να το καταλάβεις :

Συγνώμη για την υπερβολή, αλλά δεν χρειάζεται να τα δοκιμάζουμε όλα στη ζωή για να μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, μερικές φορές αρκεί που ξέρουμε πως είναι η ζωή χωρίς αυτά...

Ελπιζω να έγινα σαφής τώρα.

Συμφωνώ σε αυτό, αλλά δεν καταλαβες τί έγραψα. Το παραθέτω παρακάτω :

Τα κοσμήματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και το συγκεκριμένο, ως ηλεκτρονική συσκευή, εξαιρετικά περιορισμένη. Όχι, δεν είναι κόσμημα και για ένα άλλο λόγο : δεν έχει πάνω του κάτι σπάνιο, ούτε βγαίνει και σε σχετικά περιορισμένο αριθμό, λόγω των υλικών κατασκευής του.

Τα κοσμήματα έχουν συγκεκριμένα γνωρίσματα. Το gadget αυτό δεν τα έχει, άρα δεν είναι κόσμημα. Είναι άλλο ένα αναλώσιμο gadget, που η εταιρεία κατασκευής του θέλει να πιστέψουμε ότι είναι κόσμημα για να δικαιολογίσει την ύπαρξη και την τιμή του. Αυτό λέγεται marketing, όπως έχει παραποιηθεί σαν όρισμός από τη σημερινή βιομηχανία.

Διάβασε το προηγούμενο σχολιό μου για να μην κάνω συνέχεια repost. Σε αυτά που γράφεις έχω απαντήσει. Για παράδειγμα σε αυτό που έγραψες :

Επίσης σκέφτομαι κάποιους τις πρώτες μέρες των κινητών....Έλα μωρέ, έχω σταθερό στο σπίτι και τηλεκάρτα, τι το χρειάζομαι..

Απαντώ στην πρώτη και στη δεύτερη παράγραφο του προηγούμενου σχολίου μου, που είναι αρκετά μεγάλο κομμάτι για το κάνω repost. Περιληπτικά :  μην τα ισοπεδώνεις όλα, κάθε τεχολογική ανακάλυψη κρίνεται ξεχωριστά.

Δημοσ.

Παντα υπαρχει ενας....παρολο που εγω, ως κατοχος smartwatch με προσωπικη εμπειρια επι του θεματος, εγραψα περιπου 10-15 πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις οπου ενα smartwatch με διευκολυνει, καποιος που υποθετω δεν εχει καν εμπειρια αλλα ουτε καν επαφη με το αντικειμενο, επιμενει στην δικη του αποψη (που δεν βασιζεται σε εμπειρια η εστω επιδερμικη επαφη) και λιγο-πολυ λεει οτι δεν ξερω εγω που το εχω αλλα αυτος που δεν εχει smartwatch...ΟΚ πασο, οπως και οτι νομιζεις...

• Like 1
Δημοσ.

Το ρολόι αυτό είναι το μόνο smart-watch που φέρνει σε κανονικό ρολόι. Θέλω κι εγώ ένα τέτοιο με τον μπρασελέ :)

Επίσης, δεν έχει βρεθεί κανείς ξαπλωμένος στον καναπέ να βλέπει καμιά ταινία και να χτυπάει το κινητό του, το οποίο είναι χωμένο μέσα στην τσέπη του μπουφάν του στο άλλο δωμάτιο, και να βαριέται να σηκωθεί να απαντήσει;;;

Γιατί εγώ το έχω πάθει πολλές φορές!

Δημοσ.

Ευτυχώς που δεν θα βρεθούν ποτέ τόσα πολλα "έξυπνα" ρολόγια μαζί στον ίδιο χώρο.

https://mobile.twitter.com/ow/status/482382895277801473

Google's Android Wear = All the usefulness of Google Glass, on your wrist, without the camera.

(Note: Glass w/o camera = Not very useful.)

https://mobile.twitter.com/LunaticSX/status/482623059325501440

Ένα πραγματικά έξυπνο ρολόι σε εμφάνιση και δυνατότητες με μπαταρία που κρατάει 1 έτος.

http://www.withings.com/activite/en-US

Google seems to think Android Wear should be a mirror of everything that happens on your smartphone. I disagree.

http://www.businessinsider.com/android-wear-first-impressions-2014-6

Δημοσ.

Παντα υπαρχει ενας....παρολο που εγω, ως κατοχος smartwatch με προσωπικη εμπειρια επι του θεματος, εγραψα περιπου 10-15 πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις οπου ενα smartwatch με διευκολυνει, καποιος που υποθετω δεν εχει καν εμπειρια αλλα ουτε καν επαφη με το αντικειμενο, επιμενει στην δικη του αποψη (που δεν βασιζεται σε εμπειρια η εστω επιδερμικη επαφη) και λιγο-πολυ λεει οτι δεν ξερω εγω που το εχω αλλα αυτος που δεν εχει smartwatch...ΟΚ πασο, οπως και οτι νομιζεις...

Όπως ξαναέγραψα :

...δεν χρειάζεται να τα δοκιμάζουμε όλα στη ζωή για να μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, μερικές φορές αρκεί που ξέρουμε πως είναι η ζωή χωρίς αυτά...

...και σε αυτό έχω μεγάλη εμπειρία για να ξέρω ότι δε μου χρειάζεται στη μορφή που είναι σήμερα. Δεν το αφορίζω, απλά περιμένω κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που είναι σήμερα για να πω είναι χρήσιμο. Επίσης :

Δε προσπαθώ να σε πείσω, αφού έχεις ήδη ένα στην κατοχή σου. Όπως εξέφρασες τη γνώμη σου εξέφρασα και γω τη δική μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...