The Ace Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Τί; Πρέπει να πατήσω κουμπάκι ή να πιέσω το καντράν για να μου δείξει την ώρα; Απορρίπτεται! Με το πιο φτηνό ρολόι γυρνάς τον καρπό φέρνοντας το καντράν στο οπτικό σου πεδίο και ωπ διαβάζεις την ώρα! Τα περισσότερα smartwatches ήδη έχουν λειτουργία "motion-wake" που ανάβουν ή ανεβάζουν τη φωτεινότητα μόλις αντιληφθούν περιστροφή του καρπού (σαν να θέλεις να δεις την ώρα δηλαδή).... Όσο για το Kairos, το έχετε διαβάσει ότι ακόμα είναι σε φάση εξέλιξης, και ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να βγει σε έξι μήνες...κοινώς ακόμα δεν το έχουν φτιάξει, ΕΛΠΙΖΟΥΝ να τα παραδώσουν τέλος 2014....Τέτοιες αντίστοιχες προσπάθειες υπάρχουν αρκετές (για καλό, φθηνό, έξυπνο και γενικά super duper smartwatch), αλλά δεν έχουμε δει κάποιο δείγμα τους ακόμα...
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Νομίζω ότι προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να καταλάβουν τη πολύ εργονομική θέση (αλλιώς... real estate) στο καρπό του χεριού μας. Είναι μια εξαιρετική θέση και δεν είναι δυνατόν να την καταλαμβάνει πάντα ένα ταπεινό CASIO! Είναι σίγουρο ότι με κάτι Αυτή η θέση στον καρπό μου είναι άδεια εδώ και 15 χρόνια από τότε που πήρα το πρώτο κινητό μου. Πρέπει να την εκμεταλλευτώ άμεσα; Σίγουρα τα smartwatches θα βρουν έτοιμο κοινό στους λάτρεις των ρολογιών χειρός. Το 360 είναι ωραίο κομμάτι και δε μπορεί παρά να βγουν ακόμα ωραιότερα.
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Επειδή όλοι μιλάτε χωρίς να έχετε αγοράσει και δουλέψει ένα smartwatch -όπως καταλαβαίνω από τα γραφόμενα- να σας πω ότι οι περιπτώσεις που θα σου φανεί χρήσιμο είναι πολλές περισσότερες από όσες πιθανότατα έχετε σκεφτεί, και μερικές φορές δεν έχει καν να κάνει με τα όσα φαντάζεστε ότι θα κάνει ΕΠΙΠΛΕΟΝ, γιατί τα περισσότερα είναι πράγματα που θα κάνει και θα αλλάξει το πως δουλεύετε ΣΗΜΕΡΑ. Προφανώς δεν είναι για όλους, προφανώς δεν απευθύνεται σε μικρά παιδιά, γέρους ή οικοκυρές. Αυτοί όμως που το χρειάζονται -και δεν το ξέρουν ακόμα- θα το καταλάβουν μόλις δουλέψουν λίγο με ένα από αυτά. Το να βγάλω το smart device από την τσέπη μου παίρνει ένα δευτερόλεπτο, άντε δυο. Θα βολεψει φαντάζομαι επαγγελματίες αθλητές και πολυάσχολους χρηματιστές. Υπάρχουν άλλα συγκεκριμένα παραδείγματα για να καταλάβει ο κόσμος που μας διαβάζει την χρησιμοτητα/αναγκαιότητα αυτής της συσκευής; 1
The Ace Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Το να βγάλω το smart device από την τσέπη μου παίρνει ένα δευτερόλεπτο, άντε δυο. Θα βολεψει φαντάζομαι επαγγελματίες αθλητές και πολυάσχολους χρηματιστές. Υπάρχουν άλλα παραδείγματα για να καταλάβει ο κόσμος που μας διαβάζει την χρησιμοτητα/αναγκαιότητα αυτής της συσκευής; Πάρα πολλές στο εργασιακό περιβάλλον (με ή χωρίς θόρυβο), όπου η συσκευή είναι στη τσάντα/γραφείο/διπλανό δωμάτιο και δεν μπορείς/θέλεις να την βγάλεις/μιλήσεις. Επίσης προφανής η χρήση του κατά την οδήγηση αυτοκινήτου, ποδηλάτου και μηχανής (από απάντηση/απόρριψη, αποστολή μηνύματος, μέχρι ένδειξη της πλοήγησης σε αυτή). Όπως επίσης είναι προφανές (και το αναφέρεις), σχεδόν σε όλες τις μορφές άθλησης (αν είναι αδιάβροχο, ακόμα περισσότερες). Το ότι επίσης είναι (το 360 και μερικά ακόμα) ένα αρκετά όμορφο ρολόϊ, αλλά και το γεγονός ότι μερικά από αυτά μπορούν να σε κάνουν λίγο Michael Knight τα δίνω ως bonuses 1
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Θα παιξω "το συνηγορο του διαβολου" για χαρην της κουβεντας. Οι λάτρεις των ρολογιών χειρός είναι ούτως ή άλλως γκατζετακηδες που τους ενδιαφέρει η ομορφιά και οι πολύπλοκες λειτουργίες και θα ξοδέψουν για αυτά. Τα smart watches σίγουρα απευθύνονται σε αυτούς. Για το αυτοκίνητο εκτός από τις βολικοτερες θήκες των λίγων ευρώ αναπτύσσονται τεχνολογίες ενσωμάτωσης των smart"phones". Οι αθλητές που κυνηγούν τις επιδόσεις είναι μειοψηφία και ειδική περίπτωση. Αυτοί που βρίσκονται στο ποδήλατο και στη μηχανή τόσο συχνά ώστε να τους είναι απαραίτητο το watch είναι επίσης μειοψηφία και πάλι είναι ένα ερώτημα αν χρειάζονται διαρκή ενημέρωση κλήσεων/μυνημάτων και αν το watch είναι αρκετά μεγάλο και βολικό για πλοήγηση. Και τέλος χάθηκαν οι τσέπες και πρέπει αναγκαστικά να αφήσουμε το smart"phone" στο διπλανό δωμάτιο; 1
panther_512 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 ..οι οποιες τελικα παραμενει ενα μυστηριο για ποιο λογο θεωρουνται τοοοοσο χρησιμες και αναγκαιες πια πανω σε συσκευες ομιλιας, ειδικα πριν απο 10 χρονια μπηκαν για τα καλα στην αγορα. Τα smartphones μετατρέψαν τις "συσκευές ομιλίας" σε καταπληκτικά εργαλεία που κάνουν τη δουλειά μας πολύ ευκολότερη, αποδοτικότερη και ευχάριστη. Αντί να έχω μαζί μου τηλέφωνο, υπολογιστή, σκάνερ, gps, και φωτογραφική, έχω ένα και μόνο εργαλείο που τα κάνει όλα. Γενικό σχόλιο: Πάντα με εκπλήσει σε τεράστιο βαθμό το πώς είναι δυνατόν στο πιό διάσημο τεχνολογικό φόρουμ να βλέπουμε τόσο αρνητισμό και μιζέρια απέναντι σχεδόν σε κάθε τεχνολογική καινοτομία ή επιστημονική ανακάλυψη. Υπάρχουν φορές που μου θυμίζει ο κόσμος ιστορίες του παππού μου, που έφεραν στο χωριό του περι τα 1930 ένα γραμμόφωνο και ο κόσμος φώναζε ότι είναι του σατανά, ενώ άλλοι έλεγαν ότι είναι άχρηστο. 1
The Ace Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Θα παιξω "το συνηγορο του διαβολου" για χαρην της κουβεντας. Οι λάτρεις των ρολογιών χειρός είναι ούτως ή άλλως γκατζετακηδες που τους ενδιαφέρει η ομορφιά και οι πολύπλοκες λειτουργίες και θα ξοδέψουν για αυτά. Τα smart watches σίγουρα απευθύνονται σε αυτούς. Για το αυτοκίνητο εκτός από τις βολικοτερες θήκες των λίγων ευρώ αναπτύσσονται τεχνολογίες ενσωμάτωσης των smart"phones". Οι αθλητές που κυνηγούν τις επιδόσεις είναι μειοψηφία και ειδική περίπτωση. Αυτοί που βρίσκονται στο ποδήλατο και στη μηχανή τόσο συχνά ώστε να τους είναι απαραίτητο το watch είναι επίσης μειοψηφία και πάλι είναι ένα ερώτημα αν χρειάζονται διαρκή ενημέρωση κλήσεων/μυνημάτων και αν το watch είναι αρκετά μεγάλο και βολικό για πλοήγηση. Και τέλος χάθηκαν οι τσέπες και πρέπει αναγκαστικά να αφήσουμε το smart"phone" στο διπλανό δωμάτιο; Στο περιβάλλον του αυτοκινήτου έχουμε διάφορα θέματα (που τουλάχιστον εγώ έχω αντιμετωπίσει εδώ και αρκετά χρόνια), είναι εντελώς άλλη συζήτηση, αλλά δεν παύει το smartwatch να αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και αποδοτική λύση. Το ίδιο ισχύει σε υπερθετικό βαθμό στη μηχανή και το ποδήλατο, όπου ακόμα και οι εξειδικευμένες λύσεις GPS είναι άβολες, ενώ με το smartwatch έχεις πολύ καλύτερη όλα-σε-μία λύση. Για τους αθλητές, δεν είναι ανάγκη να είσαι ο Bolt Ακόμα και το απλό jogging, κολύμβηση, ποδηλασία ή αερόβια που κάνει ο καθένας μας μπορεί να παρακολουθηθεί από το smartphone ή/και το smartwatch, χωρίς καν να έχεις πάνω σου το κινητό, το smartwatch φτάνει και περισσεύει (και είναι εύχρηστο, ελαφρύ, δεν πέφτει, δεν σπάει, θα είναι αδιάβροχο κλπ κλπ). Για το εργασιακό περιβάλλον, απλά δεν μπορώ να περιγράψω πόσες φορές μου έδωσε λύση το smartwatch, όπου θα έπρεπε να είχα προβλέψει/κάνει κάτι άλλο/απλά χάσει την κλήση ή το μήνυμα. Είτε είσαι σε συνάντηση, είτε στο εργοτάξιο, οι λύσεις που σου δίνει είναι πάρα πολλές. Και δεν αναφέρομαι καν σε περιβάλλοντα όπου η χρήση του smartphone είναι άβολη ή εντελώς άστοχη/αδύνατη, και άρα ένα smartwatch σου δίνει άμεσα εύκολες λύσεις. Όπως έχω ξαναπεί -και αναφέρει και ο φίλος πιο πάνω- και εγώ παλιότερα είχα το Palm ή το Axim και του είχα βάλει κάρτα για SIM και άκουγα να λένε "ποιος θα τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά ?". Μόλις όμως είδα τη χρησιμότητα του S100, δεν ξαναγύρισα πίσω. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και εδώ...
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Χωρίς να φοβάμαι την τεχνολογία για τα smartwatch δε βλεπω τρομερη χρησιμοτητα για την πλειοψηφια του κόσμου και οι ενστάσεις μου σαφώς δεν απαντηθηκαν πληρως. Σε ειδικές περιπτώσεις είναι όντως χρήσιμα. Όταν λύσουν το πρόβλημα με τη διάρκεια της μπαταρίας και βγουν αυτόνομα smartwatch που θα μπορουν να αντικαταστήσουν ικανοποιητικά ένα smartphone μαζί με ένα Bluetooth ακουστικό σίγουρα θα πειστώ. Το να έχω στο χερι μια συσκευή και μια δεύτερη στην τσέπη που κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα για μένα είναι πλεονασμός αυτή τη στιγμή. Ίσως στο μέλλον να αλλάξω γνώμη.
Skylined Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Ειδικότερα: Η θήκη στήριξης στο αυτοκίνητο είναι βολικοτερη απο ενα smartwatch. Σε μηχανή και ποδήλατο επειδή έχω οδηγήσει και τα δυο εκτεταμένα παλι άβολο θα ήταν και με τη μικρή οθόνη ακόμα πιο άβολο. Καλύτερη λύση μια βάση στήριξης για smartphone ή GPS tracker από το να φέρνεις το χέρι κοντά στο πρόσωπο κάθε τρείς και λίγο. Ίσως να βόλευε σε mountain biking. Για το εργασιακό περιβαλλον που χρειάζεται διακριτικότητα ενω μιλάς με ενα πελάτη / βρίσκεσαι σε συνάντηση και πρέπει να είσαι διαρκώς ενημερωμένος για άλλα θέματα συμφωνώ, είναι χρήσιμο. Και για την άσκηση συμφωνω, αρκετοί ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης) αθλητές θέλουν να παρακολουθούν την πορεία της άσκησης, αλλά το smart"phone" πρέπει και πάλι να το έχουν στην τσέπη. 1
Greek_Tornado Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Παιδιά ό,τι και να λέτε αυτό το ρολόι είναι τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΩΣ ΑΠΛΟ ΡΟΛΟΙ που δεν έχει καμία σημασία πώς θα φαίνεται η οθόνη στον ήλιο και πόσο θα κρατάει η μπαταρία. Ποιος αγοράζει ρολόι εν έτει 2014 για να βλέπει την ώρα; Κοροϊδευόμαστε; Όλοι όσοι φοράνε ρολόγια αυτή τη στιγμή τα φοράνε για κόσμημα και για ομορφιά. Και το συγκεκριμένο ρολόι (ας είναι smartwatch ας είναι ένα σκέτο γυαλί δε με νοιάζει) είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ. Ένα με μπρασελέ για μένα παρακαλώ! :wub: 1
GiorgosT Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μπορεί να μην είναι και το πιο χρήσιμο πράγμα, αλλά σε σχέση με τα αντίστοιχα της smasung και lg αυτό τουλάχιστον είναι πολύ πιο όμορφο.
ge-lyk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 .....εαν κάποιος έχει φορέσει στον καρπό του,έστω και για λίγο, ενα αξιοπρεπές ρολόι, καταλαβαίνει οτι δεν πρόκειται να αντικατασταθεί ποτε απο ενα ηλεκτρονικό gadget. 1
Regulus Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 'Ότι ποιο όμορφο έχω δει σε smartwatch. Τώρα για το αν είναι χρήσιμο η όχι φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα είπαν όταν κυκλοφόρησε το πρώτο calculator. Για όλα τα καταναλωτικά αγαθά υπάρχει πάντα κάποιος που δεν μπορεί χωρίς αυτό και κάποιος που το βρίσκει πέταμα χρημάτων, τι να κάνουμε. 1
GiorgosT Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 .....εαν κάποιος έχει φορέσει στον καρπό του,έστω και για λίγο, ενα αξιοπρεπές ρολόι, καταλαβαίνει οτι δεν πρόκειται να αντικατασταθεί ποτε απο ενα ηλεκτρονικό gadget. Αξιοπρεπές ρολόι δεν είναι και το casio των 30€ που σου λέει ώρα/ημερομηνία; Ή πρέπει να είναι κόσμημα;
dimitk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Πάντως ρολόγια με eInk ήδη υπάρχουν. Ακόμη και σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα μπορείς να τα βρεις αλλά κοστίζουν γύρο στο χιλιάρικο, αν θυμάμαι καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα