jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Ολα αρχισαν οταν εγκατεστησα το Pes 2013...διαπιστωσα πως τρεχει με την intel hd και ειχε τραγικα γραφικα και κολλουσε ;Ρ Μετα απο μια αναζητηση που εκανα αντιμετωπισα το εξης προβλημα..η ati αν και τρεχει κανονικα και αναγνωριζεται απο τα αλλα παιχνιδια που τρεχουν με αυτη πχ Lol με το προ δεν συμβαινει το ιδιο οποτε οποιαδηποτε προοπτικη να εχουν θεμα οι drivers ή να μην εχω θεσει το παιχνιδι σε high performance δεν ισχυουν :/ Το εψαξα κιαλλο και βρηκα ενα βιντεο το οποιο θετει την ati ως πρωτη καρτα γραφικων και την intel ως δευτερη ...ομως δεν μπορω να βρω που ειναι το chipset μενου στο λαπτοπ μου καθως το bios ειναι διαφορετικο σε καθε pc :/ Παιδια βοηθεια το λαπτοπ μου ειναι Dell inspiron 7520 με intel core i7,8gb ram και 1tb σκληρο η καρτα μου ειναι της σειρας Amd 7000 hd αλλα δεν θυμαμαι ακρυβως ποια..αν καποιος εχει καποια λυση και αφορα το μοντελο της καρτας μπορω να την βρω Ευχαριστω εκ των πρωτερων
SPANK Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Βάλε το gpuz και θα σου βγάλει ακριβώς το μοντέλο της κάρτας
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και πατα το διαμορφωση εναλλαξιμων γραφικων(μπορει να στο λεει και λιγο διαφορετικα)εκει θα σου ανοιξει 2 "μενου" και θα σου δειχνει εφαρμογες+ποια καρτα γραφικων εχουν. Πηγαινε στο προσθηκη εφαρμογης,βρες το exe του pes2013 και ορισε του να τρεχει σε υψηλη αποδοση. Τα λαπτοπ δεν εχουν τετοιο "εξυπνο" bios δυστυχως,μονο τα ακριβα μοντελα.
jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Spank Ευχαριστω για το προγραμμα τελικα η καρτα ειναι η Radeon Hd 7730 M δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και πατα το διαμορφωση εναλλαξιμων γραφικων(μπορει να στο λεει και λιγο διαφορετικα)εκει θα σου ανοιξει 2 "μενου" και θα σου δειχνει εφαρμογες+ποια καρτα γραφικων εχουν. Πηγαινε στο προσθηκη εφαρμογης,βρες το exe του pes2013 και ορισε του να τρεχει σε υψηλη αποδοση. Τα λαπτοπ δεν εχουν τετοιο "εξυπνο" bios δυστυχως,μονο τα ακριβα μοντελα. Το εχω ορισει σε υψηλη αποδοση ομως εξακολουθει να χρησημοποιει την Intel :/ οταν λες οτι δεν εχουν εξυπνο bios εννοεις? :/ Το λαπτοπ το πηρα 1000 και ευρω :Ρ Αν σε βοηθαει η φωτογραφια μπορω να σου βγαλω μια απο το bios μηπως και μπορεσεις να μου πεις προς τα που να παω για το chipset ?
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 99,9% δεν εχεις τετοια επιλογη στο bios(σκεδον κανενα λαπτοπ δεν εχει-αυτο εννοω με το "εξυπνο" ) Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αν εχει επιλογη ο catalyst να σβησεις την Ιntel και να δουλευει με την amd το συστημα μονο. εισαι σιγουρος οτι τρεχει με την ιντελ; μην κοιτας απο τα settings του παιχνιδιου ποια καρτα βλεπει κ εμενα ετσι κανει και εχω HD3000+6470M. Με το παραπανω(υψηλη αποδοση δηλαδη)οι ρυθμισεις εξακολουθουν να βλεπουν την ιντελ απο το gpu-z βλεπω την amd να δινει "γκαζια"
jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 . 99,9% δεν εχεις τετοια επιλογη στο bios(σκεδον κανενα λαπτοπ δεν εχει-αυτο εννοω με το "εξυπνο" ) Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αν εχει επιλογη ο catalyst να σβησεις την Ιntel και να δουλευει με την amd το συστημα μονο. Καταγραφή.JPG εισαι σιγουρος οτι τρεχει με την ιντελ; μην κοιτας απο τα settings του παιχνιδιου ποια καρτα βλεπει κ εμενα ετσι κανει και εχω HD3000+6470M. Με το παραπανω(υψηλη αποδοση δηλαδη)οι ρυθμισεις εξακολουθουν να βλεπουν την ιντελ απο το gpu-z βλεπω την amd να δινει "γκαζια" Το παιχνιδι οταν ξεκιναει τρεχει με την intel και τα γραφικα ειναι μαπα ;Ρ Οποτε για να δουλευει μονο με την Amd απενεργοποιω την Intel απο τις ρυθμησεις της Amd?
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 αν εχεις τις ρυθμισεις οπως στο screenshot παραπανω(ειναι απ το δικο μου λαπτοπ)ναι καντο και κλεισε την ιντελ. Εξακολουθει να μου φαινεται παραξενο παντως. Σιγουρα βαζεις το exe; εμενα το κανει σωστα οσες φορες και να το κανω.
jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 αν εχεις τις ρυθμισεις οπως στο screenshot παραπανω(ειναι απ το δικο μου λαπτοπ)ναι καντο και κλεισε την ιντελ. Εξακολουθει να μου φαινεται παραξενο παντως. Σιγουρα βαζεις το exe; εμενα το κανει σωστα οσες φορες και να το κανω. Οι ρυθμισεις δεν ειναι οι ιδιες ;Ρ Κιομως ειναι το μονο παιχνιδι που τρεχει με την intel παρολο που το εχω θεσει σε high performance...Μπορω να την κλεισω απο αλλου?
jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Οποιος εχει αλλη ιδεα μπορει να μας βοηθησει αν θελει
Cloud_7 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Αν θυμάμαι καλά τότε που το έψαχνα και για το δικό μου λαπ, δυστυχώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την dedicated κάρτα σε παιχνίδια & εφαρμογές που βασίζονται στο πρότυπο OpenGL αντί του DirectX. Σε κάποιες περιπτώσεις κάτι γίνεται με προσομοίωση, αλλά λίγα πράγματα. Η μόνη λύση θα ήταν να μπορούσες μέσω του bios να θέσεις την ati ως κύρια κάρτα συστήματος απενεργοποιώντας την ενσωματωμένη, μα αυτό στα HP μοντέλα τουλάχιστον ήταν ελάχιστες οι σειρές που το υποστήριζαν. Αυτά βέβαια τα μαθαίνεις αφού τους σκάσεις τα φράγκα, μόλις ζητήσεις υποστήριξη από τα φόρα τους θα σου πουν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Επίσης, ακόμη κι αν ένα παιχνίδι τρέξει με την ati ως Υψηλή Απόδοση στις ρυθμίσεις, έχω την εντύπωση πως αν υποστηρίζει benchmark θα αναφέρει πως τρέχει με την integrated κάρτα. Όπως και να 'χει, για να το διαπιστώσεις βάλε το Fraps βλέποντας επιδόσεις στα fps και σύγκρινε αναλόγως τι θα θέσεις στο Catalyst.
jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Αν θυμάμαι καλά τότε που το έψαχνα και για το δικό μου λαπ, δυστυχώς δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την dedicated κάρτα σε παιχνίδια & εφαρμογές που βασίζονται στο πρότυπο OpenGL αντί του DirectX. Σε κάποιες περιπτώσεις κάτι γίνεται με προσομοίωση, αλλά λίγα πράγματα. Η μόνη λύση θα ήταν να μπορούσες μέσω του bios να θέσεις την ati ως κύρια κάρτα συστήματος απενεργοποιώντας την ενσωματωμένη, μα αυτό στα HP μοντέλα τουλάχιστον ήταν ελάχιστες οι σειρές που το υποστήριζαν. Αυτά βέβαια τα μαθαίνεις αφού τους σκάσεις τα φράγκα, μόλις ζητήσεις υποστήριξη από τα φόρα τους θα σου πουν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Επίσης, ακόμη κι αν ένα παιχνίδι τρέξει με την ati ως Υψηλή Απόδοση στις ρυθμίσεις, έχω την εντύπωση πως αν υποστηρίζει benchmark θα αναφέρει πως τρέχει με την integrated κάρτα. Όπως και να 'χει, για να το διαπιστώσεις βάλε το Fraps βλέποντας επιδόσεις στα fps και σύγκρινε αναλόγως τι θα θέσεις στο Catalyst. Φιλε Cloud σε ευχαριστω και μια ακομα ερωτηση μηπως εχεις ιδεα πως μπορω να βρω το chipset μενου στο bios? Το λαπτοπ μου ειναι dell inspiron 7520...Εχω κανει φυλλο φτερο το google αλλα δεν μπορω να βρω πως μπορω να αποκτησω προσβαση για να θεσω την amd ως πρωτη καρτα :/ Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 αυτο θελω να σου εξηγησω,ΔΕΝ εχεις αυτη την επιλογη. επισης,μπες στο site της dell,βαλε το service tag σου και κοιτα για νεοτερο catalyst μηπως και το εχουν διορθωσει το συγκεκριμενο. με μια γρηγορη αναζητηση ειχε γινει πανικος με το συγκεκριμενο μοντελο με ατομα να μην μπορουν να δουλεψουν την 7730Μ
jim0912 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 αυτο θελω να σου εξηγησω,ΔΕΝ εχεις αυτη την επιλογη. επισης,μπες στο site της dell,βαλε το service tag σου και κοιτα για νεοτερο catalyst μηπως και το εχουν διορθωσει το συγκεκριμενο. με μια γρηγορη αναζητηση ειχε γινει πανικος με το συγκεκριμενο μοντελο με ατομα να μην μπορουν να δουλεψουν την 7730Μ Για καλη μου τυχη μπορεσα και αναβαθμησα το catalyst και τωρα ειναι ετσι Ξερεις μηπως τι παιζει περιπου?
Xristaras12 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 preferences και βρες κατι να λεει advanced view η κατι τετοιο(επισης γιατι αγγλικα; μια χαρα ελληνικα εχει ο catalyst) αφου το γυρισεις θα δεις λογικα και τις υπολοιπες επιλογες αριστερα στη στηλη. Κανε την ιδια διαδικασια και δες αν μπορεις να παιξεις με την 7730.
jim0912 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 preferences και βρες κατι να λεει advanced view η κατι τετοιο(επισης γιατι αγγλικα; μια χαρα ελληνικα εχει ο catalyst) αφου το γυρισεις θα δεις λογικα και τις υπολοιπες επιλογες αριστερα στη στηλη. Κανε την ιδια διαδικασια και δες αν μπορεις να παιξεις με την 7730. Για δες τωρα και πες μου Τι κανω τωρα ειπαμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα