Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια νέα εντυπωσιακή SLR φωτογραφική κάμερα παρουσίαση σήμερα η Nikon, την D810 η οποία αποτελεί διάδοχο των επιτυχημένων μοντέλων D800 και D800E.Με αισθητήρα ανάλυσης 36.3 megapixel, η πλήρως ανασχεδιασμένη Nikon D810 ξεχωρίζει για αρκετά πράγματα όπως για το μεγάλο εύρος ISO και το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 4 που αποδίδει όπως αναφέρει η εταιρεία «πρωτοφανή ευκρίνεια, εντυπωσιακή τονικότητα και μειωμένο θόρυβο σε κάθε ρύθμιση ευαισθησίας».

Κορυφαία απόδοση υπάρχει κατά τη λειτουργία του AF ενώ το burst mode είναι ικανό για λήψη 7 καρέ το δευτερόλεπτο. Πολύ καλές επιδόσεις υπάρχουν και στον τομέα της εγγραφής βίντεο με λήψη σε Full HD ανάλυση και στα 60fps, με τη λειτουργία Picture Control 2.0 της Nikon να εξασφαλίζει ιδιαίτερες δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων εντός της φωτογραφικής μηχανής και ευέλικτες επιλογές βελτιστοποίησης.

Ιδιαίτερα για την εγγραφή βίντεο παρέχεται η δυνατότητα λήψης με κροπάρισμα αισθητήρα FX και DX καθώς και καθαρή έξοδος HDMI. Διατίθεται επίσης η δυνατότητα ταυτόχρονης λήψης πλάνων σε πλήρη ανάλυση εντός της φωτογραφικής μηχανής και σε εξωτερική συσκευή εγγραφής με τον χρήστη να μπορεί να ρυθμίσει την ευαισθησία από ISO 64 έως ISO 51.200 ισοδύναμο σε λειτουργία M.

Posted Image

Σε δήλωση του ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «η Nikon δημιούργησε την D810 ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των επαγγελματιών φωτογράφων. Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαλείο που προσφέρει στους φωτογράφους από διάφορους χώρους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν όσα οραματίζονται. Ανεβάζει τον πήχη στις φωτογραφίσεις υψηλής ανάλυσης καθώς αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα και την ευελιξία ISO.

Αν υποψιάζεστε από τα παραπάνω ότι η τιμή της Nikon D810 θα είναι "τσιμπημένη", δε θα μπορούσατε να έχετε περισσότερο δίκιο αφού αυτή έχει οριστεί στα $3.300 (μόνο το σώμα) ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουλίου και λίγο αργότερα στη χώρα μας.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι λετε ρε παιδια?

3 χιλιαρικα για 36mpx?

δεν παιρνω καλυερα το nokia με τα 41mpx

@beltfed

• Like 11
Δημοσ.

τι λετε ρε παιδια?

3 χιλιαρικα για 36mpx?

δεν παιρνω καλυερα το nokia με τα 41mpx

@beltfed

ε τι τώρα χαζά;;

• Like 1
Δημοσ.

που ειναι ο αλλος με τα 41mp και το Ζ1 που βγαζει τρελες φωτο και ξεφτυλιζει ολες τις dslr.

Ον τοπικ. Τρομερή μηχανη...

• Like 10
Δημοσ.

Έχοντας την D800 μπορώ να πω απλά: Τώρα είναι η ευκαιρία με την όποια πτώση τιμών στο απερχόμενο μοντέλο να το αποκτήσει κανείς... Ναι, είναι πολλά τα λεφτά (το ξέρω... το ξέρω...) αλλά το αποτέλεσμα είναι κάτι ασύληπτο σε μέγεθος εκτυπώσιμης εικόνας και αναλυτικότητας. Όμως το κόστος δεν είναι στο σώμα... Το "κρυφό" κόστος είναι στους φακούς. Με τέτοιο αισθητήρα τόσο μεγάλης ανάλυσης και ευκρίνειας (καμία σχέση αυτά τα 36MP με άλλα από οποιοδήποτε άλλο αισθητήρα) χρειάζονται ανάλογοι FX φακοί. Οτιδήποτε "μέτριο" απλά δεν αρκεί. Όσον αφορά το βίντεο που "αναβαθμίστηκε" στην D810, απλά δε με ενδιαφέρει. Δεν έχω τραβήξει ποτέ ούτε ένα λεπτό. Αυτό το σώμα μόνο να το κρατήσεις θέλεις να βγάζεις φωτογραφίες. Ξανά και ξανά, με φως ή ημίφως... αχόρταγα.

• Like 3
Δημοσ.

μεγαλο φειλ που δε βαλανε βιντεο 4Κ

η Nikon δημιούργησε την D810 ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των επαγγελματιών φωτογράφων.

Σοβαρα τι δεν καταλαβες απο αυτο? Δεν την εφτιαξε για να την παιρνεις στις διακοπες η να το παιζεις ερασιτεχνης φωτογραφος την εφτιαξε καθαρα για επαγγελματιες που ασχολουνται σοβαρα και μονο με την φωτογραφια... για 4k υπαρχουν πλεον απειρες καμερες. 

Να κραζουμε σε σωστα μερη οχι οπου να ναι.

• Like 7
Επισκέπτης
Δημοσ.

καλή φωτογραφία δε βγαίνει μόνο μέσα από καλής ευκρίνειας - οξύτητας φακούς...!!! αλλά παίζουν πολύ παράγοντες όπως πχ και το μποκε, το defocus, το βάθος πεδίου, η παραμόρφωση και άλλα πολλά....και οι φακοί δεν έχουν να κάνουν με τα σώματα απλά την διαφορά οι φακοί την κάνουν και η κρίση του κάθε ατόμου. Πάρα πολλές μηχανές των 50 και 100 ευρώ μπορούν να δώσουν όμορφες φωτογραφίες ισάξιες των θυρίων αυτών που κάνουν 1 και 2 και 3χιλιάρικα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

και δεν είναι μόνο για επαγγελματίες ή δημοσιογράφους αυτές οι μηχανές κυρίως στον απλό καταναλωτή στοχεύουν να του ξεπαραδιάσουν ένα κάρο φράγκα...!!!

Δημοσ.

Ποτέ δεν κατάλαβα πως το λειτουργούν το υψηλό ISO, διαβάζω εδώ ότι φτάνει στην συγκεκριμένη μηχανή τα 51000 !

Έχω ασχοληθεί λίγο με την φωτογραφία, μου αρέσει σαν χόμπι, είχα και μια DSLR της Nikon ,ακόμα και πάνω από το 800 ISO βλέπω κάποια αλλοίωση στην φωτογραφία!

Πιο πολύ εκτιμησα το 64 σε μια Fuji film που έχω, ενώ η Nikon κατέβαινε μέχρι το 100.

Ποιος δουλεύει ρε παιδιά με τόσο ψιλά ISO?

Δημοσ.

Ποτέ δεν κατάλαβα πως το λειτουργούν το υψηλό ISO, διαβάζω εδώ ότι φτάνει στην συγκεκριμένη μηχανή τα 51000 !

Έχω ασχοληθεί λίγο με την φωτογραφία, μου αρέσει σαν χόμπι, είχα και μια DSLR της Nikon ,ακόμα και πάνω από το 800 ISO βλέπω κάποια αλλοίωση στην φωτογραφία!

Πιο πολύ εκτιμησα το 64 σε μια Fuji film που έχω, ενώ η Nikon κατέβαινε μέχρι το 100.

Ποιος δουλεύει ρε παιδιά με τόσο ψιλά ISO?

Αστροφωτογράφοι...

• Like 4
Δημοσ.

documantaire-reportage

Κατα τη γνωμη μου αν καποιος εχει την 800 δεν αξιζει ιδιαιτερα να προχωρησει στην αγορα της. Απ την αλλη αν καποιος φωτογραφος θελει να αναβαθμισει εξοπλισμο η να περασει σε νικον, η 810 ειναι μια απ τις καλυτερες προτασεις που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη.

Στο video δυστηχως οσο και να προσπαθησει, παντα μενει πισω σε σχεση με την panasonic gh4 (και ας μην ειναι full frame η GH, οπως και σε σχεση με τις καλες sony που φοραν επισης τον ιδιο αισθητηρα). Eκει που ολοι βγαινουν κερδισμενοι ειναι οτι η D800 θα πεσει αρκετα στην τιμη, κανοντας τη ακομα πιο προσιτη σ αυτους που θελουν δευτερη μηχανη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...