ALLisCHAOS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Γεια σας, απ ότι έχω παρατηρήσει οι περισσότερες εφαρμογές πλέον όταν τις εγκαθηστάς και τις τρέχεις για πρώτη φορά έχουν ενα "tutorial" που σου λέει τι κάνει η εφαρμογή, ξέρετε κανένα 'κανονικό' tutorial για το πως γίνεται όλο αυτό το πράγμα?
warlock9_0 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 βάζεις στα shared preferences μια μεταβλητή που θα κρατάει αν είδε ή όχι το tutorial στο πρώτο activity αν δεν το έχει δει του ανοίγεις το tutorial
marduc812 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 βάζεις στα shared preferences μια μεταβλητή που θα κρατάει αν είδε ή όχι το tutorial στο πρώτο activity αν δεν το έχει δει του ανοίγεις το tutorial Εγώ πάντα αναρωτιόμουν πως γινόταν να δουλέυει μόνο ένα κουμπί για το tutorial. Είναι μόνο ένα button με listener και τα άλλα είναι απλά το design? Tutorial activity δηλαδη.
warlock9_0 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 επειδή το έγραψα λίγο παράξενα πριν σε παρόμοια περίπτωση εγώ το έκανα έτσι απλά αντι για να δείχνω tutorial έκανα register το χρήστη @Override protected void onResume() { super.onResume(); prefs = PreferenceManager.getDefaultSharedPreferences(this); if (prefs.getString("userEmail", null) == null || prefs.getString("username", null) == null || prefs.getString("appId",null) == null ) { ......... } else { moveToNextActivity(); } } private void moveToNextActivity(){ Intent mainActivity = new Intent(this, DrawerActivity.class); startActivity(mainActivity); finish(); } στην ουσία είναι ολόκληρο activity πριν από το main της εφαρμογής marduc δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς
ALLisCHAOS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 marduc, νομιζω κατάλαβα τι εννοείες, εγώ έκανα ένα Dialog με transparent background και του έβαλα απλά τα κουμπιά που θέλω, στο onclick του κουμπιου γίνεται dismiss ο dialog και το tutorial τέλος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα