Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ποιος τους εμποδιζει να δηλωσουν χιλιαδες ευρω? Κι αν τυχον τους καλεσουν για ελεγχο θα μαζεψουν οτι αποδειξεις υπαρχουν απο συγγενεις και

Δεν εχεις κανει την δηλωση μαλλον ετσι;

Πλεον δεν περνας ενα ποσο οτι σου κατεβει, αλλα καθε αποδειξη ξεχωριστα με το ΑΦΜ του γιατρου ή του ασφαλιστικου φορεα.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι η μόνη του περιουσία είναι το αυτοκίνητό του.

Τότε σε αυτη τη περίπτωση ας ξεφορτωθει το αμάξι. Πρέπει να'ναι μεγάλου κυβισμού.

Δεν το παίζω εξυπνάκιας αλλα είναι ασύμφορο στην περίπτωσή του το χιλιάρικο της πολυτελείας.

Για ποιο μοντέλο μιλάμε αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

γενικα ειναι τραγικα εγω ανεργος με μοναδικο εισοδημα ενοικιο αξιας 160 ευρω το μηνα και θα πληρωσω φορο κανα 200αρι

Δημοσ.

καλως ηρθατε στον κοσμο του ελευθερου επαγγελματια......φαντασου ομως,ο πατερας σου εβγαλε και 12000....καποιοι αλλοι ελ.επαγγ. θα πληρωσουν φορο εχοντας και ζημιες.....

Μπορει ο πατερας του να μην εβγαλε ΚΑΝ αυτα τα 12 χιλιαρικα και απλα να τον φορολογει με το τεκμαρτο του.

γενικα ειναι τραγικα εγω ανεργος με μοναδικο εισοδημα ενοικιο αξιας 160 ευρω το μηνα και θα πληρωσω φορο κανα 200αρι

Κανα 200 αρι μονο?.. Την εκανες την δηλωση και σου βγηκε τοσο?..Γιατι μου φαινεται περιεργο.

Στο λεω γιατι ειμαι σε παρομοια περιπτωση και βγηκε πολυ παραπανω...γιατι σου φορολογει ΟΛΟ το τεκμαρτο με 10% συν φυσικα το 10% του ενοικιου + προκαταβολη φορου..

Θα παω να τους δωσω και TIP...αχαχα

Δημοσ.

Μπορει ο πατερας του να μην εβγαλε ΚΑΝ αυτα τα 12 χιλιαρικα και απλα να τον φορολογει με το τεκμαρτο του.

Κανα 200 αρι μονο?.. Την εκανες την δηλωση και σου βγηκε τοσο?..Γιατι μου φαινεται περιεργο.

Στο λεω γιατι ειμαι σε παρομοια περιπτωση και βγηκε πολυ παραπανω...γιατι σου φορολογει ΟΛΟ το τεκμαρτο με 10% συν φυσικα το 10% του ενοικιου + προκαταβολη φορου..

Θα παω να τους δωσω και TIP...αχαχα

οχι δεν την εκανα δεν ειχα λεφτα για τον λογιστη τωρα θα την κανω , τοσο περιπου υπολογιζω αλλα οσο και να βγει ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Δημοσ.

οχι δεν την εκανα δεν ειχα λεφτα για τον λογιστη τωρα θα την κανω , τοσο περιπου υπολογιζω αλλα οσο και να βγει ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Επειδη την εκανα εγω θα σου πω ποσο θα σου βγει.

Μιλαμε παντα που εκτος απο το ενοικιαζομενο κτιριο δεν εχεις κατι αλλο (αμαξι,δικο σου σπιτι να μενεις κτλ)

Δηλαδη τεκμαρτο εισοδημα 3000 σαν αγαμος.

Ερχεται ο τροικανος και σου λεει....3000 με 10% =300€

Παμε τωρα το ενοικιο 1920€ τον χρονο μειον κατι ψιλα που σου αφαιρει (δεν τα βαζω καν ειναι μικρη η διαφορα) με 10% =192€ + 55% προκαταβολη φορου?  =288€

Οποτε εχουμε και λεμε 300€ + 288€ = 588€

Και εισαι καλα..εμενα για εισοδημα 600 μου ζηταει 1100 επειδη εχω πιο πολυ τεκμαρτο απο εσενα...λες και φταιω εγω που μου εμεινε κληρονομια.

Δημοσ.

Μιλαμε παντα που εκτος απο το ενοικιαζομενο κτιριο δεν εχεις κατι αλλο (αμαξι,δικο σου σπιτι να μενεις κτλ)

Παμε τωρα το ενοικιο 1920€ τον χρονο μειον κατι ψιλα που σου αφαιρει (δεν τα βαζω καν ειναι μικρη η διαφορα) με 10% =192€ + 55% προκαταβολη φορου?  =288€

Και εισαι καλα..εμενα για εισοδημα 600 μου ζηταει 1100 επειδη εχω πιο πολυ τεκμαρτο απο εσενα...λες και φταιω εγω που μου εμεινε κληρονομια.

το 55¨% απο οτι ξερω δεν ειναι για ολους , δεν νομιζω να ειναι τοσα πολλα αν ειναι τι νσ πω 

Δημοσ.
λες και φταιω εγω που μου εμεινε κληρονομια.

ααααααααααα....σειρά αμα δε μπορεις πούλα τα. Αλλά επειδή ξέρω οτι δε μπορεις να τα πουλήσεις γιατι με τις κινήσεις μου, πήδηξα όλη την αγορά ακινητων, κάτσε και πλέρωνε και ας εισαι και άνεργος. Θα τα βρεις...δανεισου. Αν δε τα βρεις???Ε θα σου κάνω ευκολίες πληρωμης δόσεις κτλ κτλ...Τι???Να πάρω το ακινητο για να ξεχρεωσεις? Τι λες ρε? Τι να το κάνω εγω το άχρηστο? Ξέρεις πόσα έχω? Σκοπός ειναι να σε ξεζουμίζω και εσένα και τα παιδιά σου αργότερα.

Αυτή ακριβως ειναι η λογικη.

• Like 1
Δημοσ.

ααααααααααα....σειρά αμα δε μπορεις πούλα τα. Αλλά επειδή ξέρω οτι δε μπορεις να τα πουλήσεις γιατι με τις κινήσεις μου, πήδηξα όλη την αγορά ακινητων, κάτσε και πλέρωνε και ας εισαι και άνεργος. Θα τα βρεις...δανεισου. Αν δε τα βρεις???Ε θα σου κάνω ευκολίες πληρωμης δόσεις κτλ κτλ...Τι???Να πάρω το ακινητο για να ξεχρεωσεις? Τι λες ρε? Τι να το κάνω εγω το άχρηστο? Ξέρεις πόσα έχω? Σκοπός ειναι να σε ξεζουμίζω και εσένα και τα παιδιά σου αργότερα.

Αυτή ακριβως ειναι η λογικη.

δυστυχως η ευτυχως την εχω καταλαβει απο καιρο αυτην την λογικη του σε εχω να ζεις εστω με τα βασικα και σε αναγκαζω να μου χρωστας για παντα...

το 55¨% απο οτι ξερω δεν ειναι για ολους , δεν νομιζω να ειναι τοσα πολλα αν ειναι τι νσ πω 

Δεν ξερω παντως για εμας ειναι :/

Δημοσ.

Ακριβως οπως τα λες...επαθα συγκοπη σημερα γιατι περιμενα τον φορο για το ενοικιο απο ενα παλιο δυαρι που εχω αλλα μενω σε ενα παλιο σπιτι 90 τετραγωνικα και μου βγαζει φορο γυρω στο χιλιαρικο(εκτος τον φορο για τα ενοικια) μουρθε εγκεφαλικο.Εχουν τρελλαθει εντελως δηλαδη δεν σε συμφερει ουτε να νοικιαζεις σπιτι αν εισαι ανεργος καλυτερο κλειστο(η σε γνωστο) η δευτερη κατοικια(η μαλλον το μικρο πρωτη και το μεγαλο σπιτι δευτερη και να πανε να πνιγουνε).

Απορω ποιοι τους ψηφιζουν εχουν εγκλωβισει τον κοσμο η να πουλανε τσαμπα τα σπιτια τους η να χρεωνονται ταυτοχρονα δεν ελεγχουν λιστες γιατι ειναι μεσα ολα τους τα σογια.Σημερα χρειαζομαι ηρεμιστικο πραγματικα δεν το ηξερα οτι αν εισαι ανεργος και παιρνεις ενα ενοικιο φορολογεισαι απο το πρωτο ευρω ουστττττ να χαθειται...!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο συμβαινει γιατι στην τροπολογια που περασανε αλλαξανε το σχεδιο νομου με την φραση "........και δεν αποκτούν εισόδημα απο ακίνητα" Δηλαδη εστω και 1 ευρω το μηνα να παιρνεις ενοικιο πεταγεσαι εξω απο την μειωση φορου 2100,πληρωνεις προκαταβολη 55%,απο το τεκμαρτο αφαιρειται η διαφορα με το πραγματικο και φορολογειται και αυτο με 10%,ολα αυτα επειδη εισαι ανεργος με 1 ευρω ενοικιο.

Πλεον μιλαμε για πολεμο τρόϊκας-μεταπολίτευσης εναντιον μικροϊδιοκτητών

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο συμβαινει γιατι στην τροπολογια που περασανε αλλαξανε το σχεδιο νομου με την φραση "........και δεν αποκτούν εισόδημα απο ακίνητα" Δηλαδη εστω και 1 ευρω το μηνα να παιρνεις ενοικιο πεταγεσαι εξω απο την μειωση φορου 2100,πληρωνεις προκαταβολη 55%,απο το τεκμαρτο αφαιρειται η διαφορα με το πραγματικο και φορολογειται και αυτο με 10%,ολα αυτα επειδη εισαι ανεργος με 1 ευρω ενοικιο.

Πλεον μιλαμε για πολεμο τρόϊκας-μεταπολίτευσης εναντιον μικροϊδιοκτητών

Επειδη εχω και ενα μικρο κτημα με ελιες που εχει και αυτο τεκμαρτο εισοδημα αν δεν ειχα το ενοικιο παλι θα με φορολογουσανε απο το πρωτο ευρω??Αν ειναι να το διωξω απο πανω μου αν ξερεις πεσμου...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...