Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έκανε σήμερα ο πατέρας μου την δήλωσή του και του βγήκε 7.500 ευρώ.

Έχει εισόδημα (χοντρικά τα νούμερα) 12.500 ευρώ.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και του είπε ο λογιστής

26% φόρος από τα 12.500 = 3.250 ευρώ + 1.750 ευρώ για προκαταβολή φόρου για το 2015. Μέχρι στιγμή 5.000 ευρώ.

Είναι άλλα 1.000 ευρώ για φόρο πολυτελείας + 650 τέλος επιτυδεύματος.

Σύνολο: 5.000 + 1.000 + 650 = 6650 και είναι άλλα 600 ευρώ για την μητέρα μου (κάνουν μαζί φορολογική δήλωση)

ΣΥΝΟΛΟ 7.500 ευρώ τους ήρθε.

Είναι λογικό;; Τόσο πολύ φορολογείται; Τον βλέπω και θα πάθει τίποτα στο τέλος....

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποδείξεις δηλώσατε; Πρέπει να καλύψετε ένα ποσό περίπου 3125 ευρώ. Ο λογιστής τι λέει; Καλώς ή κακώς αυτός είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει την ορθότητα της δήλωσης και του αναλογούντος φόρου.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έκανε σήμερα ο πατέρας μου την δήλωσή του και του βγήκε 7.500 ευρώ.

Έχει εισόδημα (χοντρικά τα νούμερα) 12.500 ευρώ.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και του είπε ο λογιστής

26% φόρος από τα 12.500 = 3.250 ευρώ + 1.750 ευρώ για προκαταβολή φόρου για το 2015. Μέχρι στιγμή 5.000 ευρώ.

Είναι άλλα 1.000 ευρώ για φόρο πολυτελείας + 650 τέλος επιτυδεύματος.

Σύνολο: 5.000 + 1.000 + 650 = 6650 και είναι άλλα 600 ευρώ για την μητέρα μου (κάνουν μαζί φορολογική δήλωση)

ΣΥΝΟΛΟ 7.500 ευρώ τους ήρθε.

Είναι λογικό;; Τόσο πολύ φορολογείται; Τον βλέπω και θα πάθει τίποτα στο τέλος....

Τοσο ειναι ναι.Αλλα γτ φορο πολυτελειας?..

Για το αυτοκινητο?..Εαν δεν τον ειχε πληρωσει να θα τον πληρωσει τωρα.

Δημοσ.

καλως ηρθατε στον κοσμο του ελευθερου επαγγελματια......φαντασου ομως,ο πατερας σου εβγαλε και 12000....καποιοι αλλοι ελ.επαγγ. θα πληρωσουν φορο εχοντας και ζημιες.....

• Like 1
Δημοσ.

Τραγικά πράγματα. Μόνο στο Ελλάντα γίνονται αυτά.

Γνωστός μου, με 20.000+ καθαρό εισόδημα (ιδιωτικός υπάλληλος) θα πληρώσει 70 ευρώ και ο ελεύθερος επαγγελματίας με μισό εισόδημα θα πληρώσει 7.500

ΕΛΛΑΝΤΑ

• Like 2
Δημοσ.

Για τον ιδιωτικό υπάλληλο ειναι ακομα χειρότερα, ο φορος αγγίζει το 40% αλλα τα πληρώνει καθε μηνα ο φουκαράς, ενω ο ελεύθερος μονο 26% και μια φόρα το χρονο

Τραγικά πράγματα. Μόνο στο Ελλάντα γίνονται αυτά.

Γνωστός μου, με 20.000+ καθαρό εισόδημα (ιδιωτικός υπάλληλος) θα πληρώσει 70 ευρώ και ο ελεύθερος επαγγελματίας με μισό εισόδημα θα πληρώσει 7.500

ΕΛΛΑΝΤΑ

Δημοσ.

Για τον ιδιωτικό υπάλληλο ειναι ακομα χειρότερα, ο φορος αγγίζει το 40% αλλα τα πληρώνει καθε μηνα ο φουκαράς, ενω ο ελεύθερος μονο 26% και μια φόρα το χρονο

Γιατί είναι ακόμα χειρότερα; Δεν κατάλαβα τι θες να πεις;

Δημοσ.

Παιδιά για όλους χάλια ειναι. Υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα. 

Για μένα χειρότερα ειναι όσοι έχουν παλαιά σπίτια απο κληρονομιά. Διπλοφορολογούντε ακόμα και αν δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα. Και το χειρότερο ειναι οτι τα σπίτια τους δεν πωλούνται για να τα ξεφορτωθούν. Το βλέπω σε πολύ κόσμο αυτό.

Για τους Ελ. Επ. δε το συζητάω....αλλη τραγικη ιστορία απο εκει.

Γενικά το φορολογικό σύστημα είναι τόσο καλά δουλεμένο για να παιρνει όσο περισσότερα μπορεί απ όλους μας και το χρέος να αυξάνεται συνεχως.

• Like 1
Δημοσ.

Ιατροφαρμακευτικά , αποδείξεις από γιατρούς , αποδείξεις γενικά έχει βάλει στην δήλωση? Γιατί καμιά φορά κάνουν και παπαριές οι λογιστές.

Δημοσ.

Χωρις σάλιο για τους Ελ.Επ:

http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=160012

Με λίγα λόγια ο πατέρας σου

- δεν τη γλυτώνει φέτος

- πρέπει να δηλώσει λιγότερα το 2015 με κάθε τρόπο (για το 2014)

Το ίδιο σου το κράτος σε "αναγκάζει" να φοροδιαφεύγεις αλλιως δεν τη βγάζεις καθαρή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...