kleo1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 λοιπόν έχω 2 φορητούς (acer) μαζί με τους φορτιστές τους. 1 netbook με φορτιστή 30W 1 laptop 15.4 με φορτιστή 70W. τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των φορτιστών είναι ίδια (πχ βύσμα) που σημαίνει ότι ο ένας φορτιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα 2 μηχανήματα. ερώτηση: το laptop έχει επεξεργαστή τον intel T4200 με μέγιστο TDP απ ότι βλέπω 35W. αν χρησιμοποιώ τον φορτιστή του netbook (30W) θα έχω πρόβλημα; TDP 35W σημαίνει ότι αν ζοριστεί ο επεξεργαστής καταναλώνει 35 W; ο φορτιστής όμως δίνει 30W. τι πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί στην πράξη; έχω λειτουργήσει το laptop με τον φορτιστή των 30W και δεν είχα πρόβλημα. έτυχε;
nikos903 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα. Δεν επαρκεί το μικρό τροφοδοτικό για το μεγάλο λάπτοπ, μπορεί μεν όταν λειτουργεί σε idle να μην έχει πολύ θέμα αλλά σε load δεν καίει μόνο ο επεξεργαστής ρεύμα, είναι και όλα τα άλλα υποσυστήματα του υπολογιστή (gpu - lcd etc). Άρα έτσι όπως το βλέπω εγώ μπορεί μεν να μην πέφτει τόσο γρήγορα η μπαταρία του μεγάλου άμα συνδέσεις τον μικρό φορτιστή αλλά ουσιαστικά δεν κάνει, άσε που θα ξελιγώσεις τον φορτιστεί γιατί θα δουλεύει συνέχεια στο φούλ και κάποια ώρα θα σου μείνει. Στο άλλο που ρωτάς με τα λιγότερα βάτ απο τα tdp εξαρτάται, είτε την έξτρα ενέργεια θα την πάρει απο την μπαταρία ο υπολογιστής είτε αμα δεν έχει και εκεί θα κλείσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα