Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum.

Σε σύστημα τριετίας με M/B gigabyte Z68X-UD4-B3 και CPU i7 2600K, και μετά από το πολύ σπαστικό πρόβλημα ότι δεν κλείνει το PC μετά το shutdown αλλά επανεκκινεί από μόνο του, και παρόλα τα Clear CMOS που κάνω τακτικά και ξαναρυθμίζω το BIOS, λύνεται το πρόβλημα προσωρινά αλλά επανεμφανίζεται ανά τακτά διαστήματα πήρα την απόφαση να ξεφορτωθώ τη μητρική αυτή.

Αντιμετωπίζω το εξής δίλημμα: 

1) αγορά μητρικής με Z77 chipset για χρήση με το υπάρχον CPU.

2) Πώληση του υπάρχοντος επεξεργαστή και αγορά μητρικής και CPU socket 1150.

Ποιά είναι η γνώμη σας; Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής σου είναι πολύ καλός, αλλά, αλλαγή μητρικής, σημαίνει στήσιμο από την αρχή, εκτός αν βρεις και χρησιμοποιήσεις μια ίδια με αυτήν που είχες. :shock: :mad:

Αφού, λοιπόν, θα το ξαναστήσεις, αναγκαστικά, από την αρχή, κάνε την κίνηση ολοκληρωμένα.

Εγώ θα πήγαινα σε 1150. :P

Δημοσ.

Ίσως και να είναι η καλύτερη λύση να αλλάξω socket γιατί είναι δύσκολο να βρω μητρική Z77 που να υποστηρίζει 4 SATA 3 δίσκους.

Δημοσ.

το τι θα κάνεις είναι ανάλογο με το τη χρήση που κάνεις και με το πόσα χρήματα διαθέτης..

ο 2600κ έχει ακόμα "ψωμιά" αν δεν έχεις ανάγκη νέο pc κάτσε όπως είσαι!

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως και να είναι η καλύτερη λύση να αλλάξω socket γιατί είναι δύσκολο να βρω μητρική Z77 που να υποστηρίζει 4 SATA 3 δίσκους.

Δεν ειναι καΘολου δυσκολο για ψαξε καλυτερα

Δημοσ.

το τι θα κάνεις είναι ανάλογο με το τη χρήση που κάνεις και με το πόσα χρήματα διαθέτης..

Έτσι είναι.

Δημοσ.

Δεν ειναι καΘολου δυσκολο για ψαξε καλυτερα

Έχεις κάποια να μου προτείνεις; 

Σωστή κι αυτή η άποψη. Καινούργιο socket σημαίνει περισσότερα έξοδα από μια απλή αλλαγή μητρικής.
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρότασή σου. Θα ήθελα όμως οι προτεινόμενες μητρικές να έχουν και δεύτερο SATA 3 controller (εκτός από αυτόν του Ζ77) γιατί έχω 4 σκληρούς SATA 3.

Δημοσ.

Μήπως το πρόβλημα είναι αλλού και όχι στην μητρική; Δοκίμασες με άλλο τροφοδοτικό; Πολλές φορές αυτό την κάνει την δουλειά.

Δημοσ.

Μήπως το πρόβλημα είναι αλλού και όχι στην μητρική; Δοκίμασες με άλλο τροφοδοτικό; Πολλές φορές αυτό την κάνει την δουλειά.

Τελικά μετά από δοκιμές, βρήκα τον ποραγματικό ένοχο αυτής της ταλαιπωρίας. Το πολύπριζο legrand   με προστασία υπέρτασης έφταιγε. Το άλλαξα με ένα απλό legrand (δηλ. χωρίς προστασία) και  τώρα όλα εντάξει. Κλείνει μια χαρά μόλις δώσω shutdown.

Δημοσ.

Είμαι πολύ βιαστικός τελικα. Το πρόβλημε που αναφέρω ξαναεμφανίστηκε. Άρα δεν έφταιγε το πολύπριζο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...