Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O OTE είναι φαρμακειο ρε συ...

Δε συμφερει να πας ΟΤΕ μονο και μονο για νέο router,

το οποιο και παλι θα είναι κατωτερο από αυτά του εμποριου (TP-Link, Linksys, D-Link)

Δες πρωτα το θεμα της ταχύτητας αν αλλαζει με χρηση αλλου router, και βλέπεις.

Γιατι το να δεσμευτείς για 1 χρονο στον ακριβο ΟΤΕ, είναι κριμα αν οντως φταιει το router

για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Δημοσ.

το οποιο και παλι θα είναι κατωτερο από αυτά του εμποριου (TP-Link, Linksys, D-Link)

Γιατι το να δεσμευτείς για 1 χρονο στον ακριβο ΟΤΕ, είναι κριμα αν οντως φταιει το router

έγινε, θα δοκιμάσω με άλλο ρούτερ και θα ενημερώσω! 

και η forthnet ακριβή είναι, απλά αυτές οι δύο εταιρείες είναι μόνο στη περιοχή μου...

όταν ρώτησα την υποστήριξη της forthnet δεν μπορούσε να μου πει τίποτα για το πρόβλημα, και τι μπορεί να το δημιουργεί... 

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου...  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Και περιμένεις δηλαδή εσυ με 20 ευρώ που θα δωσεις ότι θα δεις προκοπή τωρα έτσι? αστο καλυτερα και μείνε με ότι έχεις τσαμπα τα 20 ευρω , ρουτερ της προκοπης ξεκινανε από 45 - 50 και ανεβαινουν....... ακου εκει 20 ωραιο ανεκδοτο 

Μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος, εσύ τώρα που στράβωσες και του την μπαίνεις έτσι, χωρίς καν να δώσεις

συμβουλή?

Ε , ρε ζόρια που τραβάνε μερικοί.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, μπορείτε να μου προτείνετε κανένα router από το e-shop που να είναι καλό; γύρω στα 20 ευρώ λέω να δώσω επειδή μου φαίνεται αυτά που δίνουν οι εταιρείες είναι "μάπα", μια πέφτει στα 50kb/s download, μια έχει 300-400 (που πάλι λίγο είναι)... οπότε λέω να αγοράσω ένα μπας και δω και καμιά διαφορά, ευχαριστώ

έγινε, θα δοκιμάσω με άλλο ρούτερ και θα ενημερώσω! 

και η forthnet ακριβή είναι, απλά αυτές οι δύο εταιρείες είναι μόνο στη περιοχή μου...

όταν ρώτησα την υποστήριξη της forthnet δεν μπορούσε να μου πει τίποτα για το πρόβλημα, και τι μπορεί να το δημιουργεί... 

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου... 

γραψε μας αν μπορεις καταρχην τα αναλυτικα στοιχεια οπως στα ζητησα.

ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη.καταρχην τι ρουτερ εχεις απο τον παροχο.β.μπαινεις ασυρματα και εχεις αυτες τις ταχυτητες ή με καλωδιο?γ.θελουμε τα ακριβη χαρακτηριστικα της γραμμης δηλαδη ποσο συγχρονιζεις τι attenuation εχεις και τι margin.μπορει με νεο ρουτερ να μην δεις διαφορα για αυτο σε ρωταω τι εχεις.αν ειναι zte οκ εννοειται πηγαινε παρε ενα καινουριο αλλα με 20 ευρω δεν παιρνεις τιποοτα καλο.σιγουρα κατι καλυτερο απο το zte αν εχεις zte αλλα και παλι πολυ low κατηγορια router.με 50 -60 μπορεις να βρεις παρα πολυ ωραια ρουτερ

διαφορές; 

οι διαφορες απο ρουτερ σε ρουτερ ειναι σε παρα πολλους τομεις.δεν ειναι μονο η ταχυτητα συγχρονισμου.ειναι η σταθεροτητα,ποσο γρηγορο wireless δινει,αν εχει usb υποδοχες πανω,αν ειναι dual band,τι πραγματα υποστηριζει πχ vpn tunnels κτλ,αν εχει θυρες fxs για τηλεφωνια οπως και αλλα τοσα χαρακτηριστικα.gigabit θυρες κτλ.το chipset και ο συγχρονισμος ειναι μονο το ενα κομματι

Και περιμένεις δηλαδή εσυ με 20 ευρώ που θα δωσεις ότι θα δεις προκοπή τωρα έτσι? αστο καλυτερα και μείνε με ότι έχεις τσαμπα τα 20 ευρω , ρουτερ της προκοπης ξεκινανε από 45 - 50 και ανεβαινουν....... ακου εκει 20 ωραιο ανεκδοτο 

το κακο ειναι αυτο οτι πολλοι θελουν κατι φτηνο ενω το ρουτερ ειναι κατι το βασικο και κατι που θα σου μεινει για αρκετα χρονια ισως οποτε αξιζει να παρεις κατι καλο.αν εχει zte οκ με 20 ευρω θα παρει κανα tp link που θα εειναι καλυτερο αλλα γενικα πολυ λιγα λεφτα για ρουτερ οπως ειπες.

Το να δωσεις 50 ή 60 ευρω για router, δεν είναι τραγικο από τη στιγμη που προκειται

για συσκευη την οποια την χρησιμοποιησεις για πολλα χρονια.

αυτο ειναι το βασικο.οτι καποιοι αγοραζουν καρτες γραφικων με πολλαλεφτα και την αλλαζουν καθε χρονο αλλα δεν αγοραζουν ενα καλο ρουτερ για να κανουν την ζωη τους καλυτερη.αλλωστε αν καποιος δεν σκοπευει να βαλει vdsl συντομα τοτε το adsl router θα το κρατησει στην κυριολεξια χρονια.

με ρούτερ των 50 ευρώ δηλαδή, θα έχω αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες; μπορείς να με προσδιορίσεις στο περίπου;

δεν ειναι θεμα ταχυτητων μονο.ειναι και σταθεροτητα και ολα τα υπολοιπα που ειπαμε πιο πανω.ενα καλο adsl router κοντα σε αυτα τα λεφτα ειναι το netgear dgn2200.ειναι κοντα στα 60 ευρω αλλα τα αξιζει.σε πιο φτηνα πας tp link και d link

ασπούμε άμα πάρουμε για παράδειγμα, τη forthnet ή OTE (γνωρίζουμε καταρχήν τι είδος χρησιμοποιούν; ) και χρησιμοποιεί κάποιος το δεύτερο ρούτερ που δείχνεις... δεν θα υπάρχει σίγουρα διαφορά στη ταχύτητα (download, upload) από εκείνο που μας δίνουν εκείνοι;

η forthnet παιζει με alcatel (broadcom chipset) και με siemens(infineon chipset).ο οτε ειχε και zte ειχε και intracom γενικα επαιζαν πολλα dslam.πλεον δεν ξερω.η cyta παιζει επισης alcatel broadcom.η wind επισης ειδα alcatel τωρα τελευταια.η Hol επαιζε με intracom.sto guide στην υπογραφη μου εχω μερικους isp με τι παιζουν.εχω δει και marconi dslam .αγνωστη μαρκα τελειως.οποτε οι διαφορες μπορει να ειναι απο σταθεροτητα μεχρι καλυτερη ταχυτητα sync οσο αφορα το κομματι router-dslam.

Δεν μπορω να ξερω τι συσκευες χρησιμοποιει ο κάθε παροχος.

Κοιτα... είναι κοινη παραδοχή ότι οι παροχοι δινουν συνηθως "σκουπίδια" routers.

Είναι προφανες το γιατι... για να μειωνουν το κοστος.

Για την ταχυτητα... όπως σου ειπα, είναι λαχειο.

Και τελοσπαντων για μενα δεν είναι το θεμα αν κλειδώνεις μισο η ενα Mbit παραπανω ή παρακατω,

αλλα το να είναι σταθερη σαν βραχος η συνδεση.

Οποτε όταν εχεις ένα φτηνιαρικο router με 16MB RAM, στο οποιο παιζεις πολύ με torrents,

δεν χρειαζεται να απορεις γιατι μπορει να σου "κολλαει"...

ελαχιστα ρουτερ εχουν δωσει καλα οι παροχοι.

αυτα ηταν one access,fritz,thomson,technicolor.draytek.πλεον ολοι σχεδον ειδικα στους retail πελατες δινουν zte.οπως ειπες το πιο φτηνο που υπαρχει

η κύρια αιτία για τη χαμηλή ταχύτητα είναι το ρούτερ; γιατί εγώ έχω 2 ίδια ρούτερ, το ένα παίζει πάντα στα 50-100 kb/s download, ενώ το άλλο 300-400kb/s (ακριβώς ίδιο μοντέλο), οπότε μάλλον πάλιωσαν... ξέρω γω... πάντως και τα 2 είναι της εταιρείας, και πίστευα πως άμα πάρω ένα άλλο θα αλλάξει αρκετά η ταχύτητα... γιατί έχω 24άρι... και βλέπω άλλους να πιάνουν ως και 1500 kb/s download... και πιστεύω πως 800-1200 kb/s είναι κανονική ταχύτητα για download και ότι αυτό θα έπρεπε τουλάχιστον να είχα με 24άρι internet... ξέρω ότι παίζει ρόλο και η απόσταση... απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα και σε αυτή τη περίπτωση μόνο η αλλαγή του ρούτερ θα με βοηθήσει...

ειναι τα ιδια μοντελα?φορανε ιδιο firmware?εχουν ιδιες ρυθμισεις διοτι καποιοςμπορει να εχει πειραξει κατι ειδικα αμα μπαινεις με ασυρματο.οτι εχεις 24 αρι δεν λεει κατι.το 24 μπορε να ειναι απο 1 megabit μεχρι 24.οτι καποιοι παιζουν γρηγορα δεν λεει κατι.δεν υπαρχει κανονικη ταχυτητα.οσο πιο μακρυα απο το dslam τοσο μεγαλυτερο attenuation και τοσο μικροτερη ταχυτητα.οποτε πες τι ρουτερ εχεις και χαρακτηριστικα γραμμης ακριβως.

Η ταχυτητα επηρρεαζεται από την αποσταση, την ποιοτητα των καλωδιων,

από αλλον παραγοντα που δεν μπορω να σκεφτω τωρα... και από το router.

Τα ιδια δυο routers που εχεις, είναι της "ιδιας φουρνιας" και εχουν το ιδιο firmware?

Oσο γα την ταχυτητα, βαλε το downstream attenuation και θα δεις θεωρητικα που κινεισαι...

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Είναι κατά προσεγγιση βεβαια, π.χ σε εμενα που εχω 43, με βγαζει 8.03 Μbit,

ενώ είμαι μισο Mbit παραπανω...

image.png

ειναι πολυ θεωρητικο το calculator και  ισχυει πιο πολυ για ατομα που παιζουν με 6 αρι margin παρα κατι 9 του οτε ή 11 της Hol.παραειναι αισιοδοξο.εσυ εισαι η εξαιρεση και πρεπει να εισαι καμια επαρχια με λιγα ατομα να εχουν adsl.8,5 mbit με 43 attenuation ειναι απλα θαυμα.επισης για τον τοπικ σταρτερ.μπορει να υπαρχει προβλημα και το προβλημα να ειναι μεσα στο σπιτι αποο καποιο καλωδιο ή δεν ξερω τι.για να δει καποιος αν παιζει σωστα μεσα στο σπιτι πρεπει να δει ποσο συγχρονιζει στο σπιτι και ποσο συγχρονιζει στον κατανεμητη ή στην χωνευτη ωστε να δει αν αυτα τα νουμερα ειναι πανω κατω τα ιδια.γιατι πολλες φορες υπαρχουν προβληματα στην καλωδιωση του πελατη.κατα τα αλλα η ταχυτητα μπορει να επηρεαστει

α.απο αποσταση

β.profile παροχου.

γ.απο router που εχεις.

δ.απο ποιοτητα χαλκου οτε.

ε.απο την καλωδιωση στο χωρο σου δηλαδη απο το σημειο που αφηνει ο οτε την γραμμη (χωνευτη,κατανεμητη) μεχρι εσενα.

στ.απο τυχον συναγερμους,τηλεφωνα χωρις φιλτρα ή με προβληματικα φίλτα ή με κακης ποιοτητας φιλτρα/σπλιττερ.εχω δει μεχρι και isdn splitter σε pstn γραμμη και το αναποδο.

ζ.απο crosstalk απο διπλανες γραμμες ιδικα αν οι διπλανες γραμμες ειναι isdn ή ακομα χειροτερα pcm.(φερεσυχνο)

καλώδιο για το adsl και τα τηλέφωνα εννοείς;

έχω βάλει και φίλτρα... αλλά τα έχω αλλάξει πόσες φορές...

μου τα είχαν δώσει η ίδια η εταιρεία, και είναι ολόιδια τώρα δεν ξέρω άμα υπάρχει καμιά διαφορά στα χαρακτηριστικά τους (παρόλο που δεν το νομίζω)

από θέματα internet-router δεν είμαι και expert οπότε άμα μπορείς πες μου πως βρίσκω το downstream attenuation...

το να αλλαζεις το φιλτο δεν εχει καποιο νοημα αν το προβλημα ειναι πχ στο καλωδιο του οτε ή σε καποιο καλωδιο πισω απο τον τοιχο ειτε μεσα στο σπιτι ειτε απο το σπιτι μεχρι τον κατανεμητη/χωνευτη.πρεπει να μας πεις τι σου εχει δωσει η εταιρεια.πες μας τι ρουτερ εχεις να σου πουμε που θα τα δεις.λογικα υπαρχει καρτελλα status μεσα στον router και με λιγο ψαξιμο θα την βρεις ή με λιγο ψαξιμο θα βρεις που ειναι αυτα τα στοιχεια που θελουμε.αλλιως πες ρουτερ να δουμε που ειναι και να σου πουμε.δεν μας νοιαζει μονο το attenuation αλλα και το margin οπως και ποσο συγχρονιζεις.μπορει να συγχρονιζεις μια χαρα και απλα να φταιει κατι αλλο που εχεις θεμα ή μπορει να φορας καποιο Profile.επισης αν καποιος εχει μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια μπορει να ειναι ενα θεμα ή αν το καλωδιο εχει χιλιοπατηθει και εχει ταλαιπωρηθει ή το εχουν κανει σαν κοκορετσι απο το πολυ στριψιμο.

τα έψαξα όλα, ένα bandwidth (up/down) βρήκα μόνο

έχω 3 τηλέφωνα

EDIT: 

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 24,0 / 37,0

υποθέτω πρέπει να κοιτάξω το down οπότε 37

επισης αν τα τρια τηλεφωνα ειναι σταθερα ειναι too much.επισης αν υπαρχει συναγερμος θελει φιλτρο αλλιως θα κανει θεματα.το 37 attenuation σημαινει οτι θα μπορεις να παιξεις μεχρι κανα 10mbit αφου εισαι σχεδον 2,8 km.αλλα θελουμε και το bandwidth up/down Οπως και το margin.λογικα thomson πρεπεει να εχεις.

τα νουμερα θα τα δεις

192.168.1.254 broadband connection,dsl connection,view more και πανω δεξια details.επισης αν ειναι thomson απο κατω γραφει αν ειναι 585 v7 ή 585 v8.δες τα και τα 2.

forthnet έχω και σκέφτομαι να αλλάξω σε OTE... hol, wind και άλλα δεν υπάρχουν στην περιοχή μου για αυτό αναγκαστικά forthnet ή OTE, η forthnet μου δημιούργησε πολλά προβλήματα αν και μπορεί να φταίει όπως είπα το router...

τώρα κατεβάζω με 430 kb/s ενώ θα έπρεπε με περίπου 1600 kb/s ... (13 mbps/ 8 άμα δεν κάνω λάθος... 13.000 / 8 = 1625) 

έχω και ρούτερ από ΟΤΕ από παλιά, αλλά δεν λειτουργεί για να δοκιμάσω... 

λέω να πάω σε ΟΤΕ να μου δώσουν ένα ρούτερ καινούριο να δω άμα αλλάξει κάτι, ή να μείνω στη forthnet και να ρωτήσω όπως είπες κανένα φίλο να μου το δώσει να δοκιμάσω...

αν ειναι θεμα καλωδιωσης σου ή αν ειναι θεμα καλωδιου οτε και σε αλλη εταιρεια να πας θα εχεις τα ιδια θεματα.αν ειναι ρουτερ που δυσκολο αν ειναι Thomson τοτε να δουμε τι μπορει να γινει.αν εισαι με wireless και εχεις σκαμπανεβασματα τοτε μπορει να φταιει κατι στο pc ή κατι στο κομματι του wireless.αν συγχρονιζεις 13 mbit τοτε υπολογισε καθαρο download 1300 περιπου.το 1625 ειναι θεωρητικο διοτι ειναι μεσα και τα Headers που ειναι bandwidth αλλα συ δεν το βλεπεις.μπορει απλα να ειναι θεμα στο wifi ή να κλεβει καποιος wifi αν εχεις τα default στοιχεια για αυτο να μην τερματιζεις την γραμμη.το ρουτερ του οτε ειναι και αυτο μια δοκιμη αμα παιζει αλλα στην παρουσα φαση δεν χρειαζεται.δεν μας λες καν απο που κατεβαζεις για να δουμε τι γινεται γιατι μπορει να κανεις speedtest ή να κατεβαζεις απο καπου που δεν μπορει να δωσει καλη ταχυτητα

και ο οτε zte δινει πλεον.

Δεν είναι απαραιτητο να εχεις μεγαλύτερες ταχύτητες.

Αυτό είναι κυριολεκτικα... λαχειο.

Αν για παράδειγμα ο παροχος χρησιμοποιει Infineon συσκευες στο DSLAM

και εχεις και συ Infineon στο router, είναι σχεδόν σιγουρο πως

θα συγχρονίσεις πιο ψηλα απ'οτι αν ο παροχος εχει π.χ Broadcom στην απέναντι πλευρα.

Άλλο ένα τυχαιο παράδειγμα.

Από wikidevi...

https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TD-W8951ND_v3

Trendchip/Ralink Soc

16 MB RAM

Τιμη e-shop.gr: 21.80 €

https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TD-W8970_v1

Lantiq (ex Infineon) SoC

64MB RAM

Τιμη e-shop.gr: 57.48 €

Οι δυο παραπανω συσκευες, είναι η μερα με τη νυχτα...

Και φυσικα, εκτος από το router Board αυτο καθ'αυτο, υπαρχουν και οι διαφορες όπως

Gigabit VS Fast Ethernet,

WiFi 300 VS WiFi 150,

κλπ κλπ...

Οποτε με 37... επρεπε να κατεβάζεις με πολυ παραπανω

απ'οτι με 300-400 kb/sec που εγραψες στην αρχη ότι κατεβάζεις.

Δεν μπορω να σε παρω στο λαιμο μου και να σου πω ότι φταιει το router για αυτό,

αλλα εγω θα το αλλαζα. Και ακομα και να μην ευθυνεται αυτό, παλι θα το αλλαζα.

Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να δοκιμασεις ένα άλλο router στη γραμμη, καποιου φιλου/γνωστου

για να δεις αν υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα, και μετα τα προχωρήσεις σε αγορα αλλου.

Ποια εταιρια εχεις?

Υποψιν ότι αν εχεις HOL με VoIP τηλεφωνια ή CYTA, δεν μπορεις να βαλεις δικο σου router

γιατι θα χασεις την τηλεφωνια...

δυστυχως ελαχιστοι κοιτανε cpu και ολα αυτα.απλα κοιτανε πρωτα τιμη και μετα οκ λιγο τα χαρακτηριστικα.

Μπορει να εχει καποιο thomson που ειναι απο τα μια χαρα ρουτερ ειδικα το 585 v8 που εχει και καλο συγχρονισμο.το χαμηλο download αν υποθεσουμε οτι η γραμμη συγχρονιζει 13mbit μπορει να οφειλεται οτι καποιος κλεβει ιντερνετ οτι εχει αφησει ανοιχτο κανα Mtorrent και seedarei οτι υπαρχει θεμα με το wireless,οτι τον κοβει κανα firewall και αλλα τοσα.

To attenuation συνηθως είναι σε μια καρτελα που αφορα γενικα χαρακτηριστικα/πληροφοριες/status

του router. Δεν ξερω ποια συσκευη εχεις, οποτε δεν μπορω να σου πω και που ακριβως θα το βρεις.

Μπες στο interface του router χτυπώντας την IP του στον browser σου και θα το βρεις φανταζομαι.

Φιλτρα εχεις βαλει γιατι εχεις πανω από ένα τηλεφωνα?

Αν εχεις μονο ένα τηλεφωνο, καλυτερα να βαλεις ένα και μονο splitter στην κεντρικη πριζα.

Και γράφοντας "καλωδια" εννοω τα παντα, μεσα και εξω από το σπιτι.

καποιοι πιο παλια εβαζαν τηλεφωνικο διακλαδωτη απο ενα σε δυο και στην μια πλευρα φιλτρο και το τηλεφωνο αντι για splitter.και αυτο σωστο ειναι βεβαια.

Δημοσ.

αρκει να εχει ορεξη να αλλαξει το firmware γιατι της altec ειναι πολυ παλιο.κατα τα αλλα ναι πολυ καλη επιλογη για 20 ευρω .καιι απλα να προσεξει μην του πετυχει το version που δεν αλλαζει firmware.

ας διαβασει και εδω ο φιλος μας. http://www.insomnia.gr/topic/413712-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1-vigor-2700vg-adsl2-2-modem/page-1

καπου αναφερει ποια Mac address δεν μπορει να γινει flash αν και μαλλον δυσκολα θα την πετυχει πλεον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...