Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Αυτο που θέλω να κανω ειναι να στήσω 2 3 sites δοκιμαστικά site για καποιους πελάτες και να τα διαμορφώνουμε μαζι ειτε εγω απο το σπίτι ειτε μαζι απο τον χώρο τους , τα συγκεκριμένα site δεν θα ειναι online για να τα βλέπουν ολοι αλλα μονο για εμενα και του πελάτη , θα ειναι ουσιαστικα offline για ολους τους αλλους και χρησιμοποιώντας καποιο username και password θα εχει ο πελάτης πρόσβαση απο παντου πως ειναι το site αυτην την στιγμή τι αλλαγές πρέπει να γίνουν κτλπ.

Όσο για domain αρκεί για αυτην την δουλειά κατι του στύλ test1 , test2 κτλπ , θα μπαίνει ο πελάτης δηλαδη στο test1 με τα στοιχεία του θα βλέπει πως ειναι κτλπ και προχωράμε , οταν έρθει η ώρα που το site θα ειναι έτοιμο να μπορώ να πάρω απο ftp ολη την δομή και το site οπως θα ειναι έτοιμο και θα το ανεβάσουμε στο web hosting που θα έχει επιλέξει ο πελάτης και φυσικά με το δικό του domain.

Μιας και σκέφτομαι να δουλέψω σε joomla , drupal και wordpress καλο θα ηταν αν ειναι δυνατόν να υπάρχει cpanel μιας και το εχω ξανα δουλέψει.

Με βάση τα παραπάνω που θέλω να κανω τι hosting πακέτο πρέπει να επιλέξω για την συγκεκριμένη δουλειά και σε ποια εταιρία (ελληνική ή ξένη)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

4 δρόμοι κατά τη γνώμη μου:

1. Ψάχνεις για ένα πακέτο shared hosting από 5-7€/μήνα που να σου επιτρέπει άνω του ενός διαφορετικά sites σε αντίστοιχα subdomains. Τα περισσότερα δίνουν κάτι τέτοιο. Πλεονεκτήματα: θα έχεις panel διαχείρισης και συνήθως αυτόματα backups. Μειονέκτημα: συνήθως μικρός διαθέσιμος χώρος storage, λίγες (μπορεί και μόνο μία) Β.Δ MySQL και δεν έχεις απόλυτο έλεγχο στο περιβάλλον hosting, π.χ. δε θα μπορείς να παίξεις με δικό σου php.ini ή άλλες custom-ιες

2. Ψάχνεις για ένα φθηνό VPS με 1GB RAM κοντά στα 8-10€ / μήνα. Πλεονεκτήματα: περισσότερος χώρος storage, όσες Β.Δ. θέλεις και απόλυτος έλεγχος στην παραμετροποίηση. Μειονεκτήματα: θα πρέπει να στήσεις και να διαχειρίζεσαι τα πάντα μόνος σου, άρα χρειάζεσαι καλές γνώσεις Linux. Δε θα έχεις panel εμπορικό διαδεδομένο (cPanel/Plesk), αλλά μπορείς να στήσεις ένα open source panel όπως Virtualmin/Webmin. Θα πρέπει να στήσεις και μηχανισμό backup, αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο

3. Ψάχνεις για ένα VPS τύπου "Cloud" (π.χ. από την Digital Ocean). Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιο, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει, θα έχεις τα πλεονεκτήματα του κανονικού VPS (λύση 2) χωρίς τα μειονεκτήματά του

4. Σέρβερ στο σπίτι σου, hosting over xDSL. Είναι εφικτό, αλλά καλύτερα να μην το εξετάσεις ως λύση

• Like 1
Δημοσ.

Η 4η λύση θα ηταν η καλύτερη την εχω σκεφτεί και θα την υλοποιήσω αλλα λογω bandwidth και έλειψη server αυτην την στιγμή για την ώρα το ξεχνάμε οποτε μαλλον παω για την κουρτίνα 1 :P ,  αν παω λοιπον σε shared hosting εχουμε υπόψιν κανεναν καλό ελληνικό η ξένο privider να κοιτάξω ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Έχω μερικά VPS στον philoxenos.gr και είμαι ευχαριστημένος έως τώρα. Δεν έχω δοκιμάσει τα shared hosting πακέτα τους, αλλά μου φαίνονται καλές οι τιμές τους γι' αυτά που προσφέρουν: https://www.philoxenos.com/webhosting/shared/

Παλαιότερα είχα κι ένα shared hosting πακέτο στην Cretaforce από το οποίο ήμουν πολύ ικανοποιημένος (είχε ωραία καλούδια όπως shell access και όσα domains/subdomains θες), αλλά μάλλον δε σου κάνει αφού θες cPanel.

Για κάτι πολύ πολύ φθηνό, δες και https://www.networkpanda.com, είχα ένα φεγγάρι shared hosting και σε αυτούς χωρίς προβλήματα. Δίνουν κατά καιρούς κουπόνια για 50% έκπτωση.

Disclaimer: Τα παραπάνω από προσωπική μου εμπειρία ως πελάτης και μόνο, δεν έχω άλλη σχέση ούτε απολαμβάνω κάποιο όφελος από τις εταιρείες που αναφέρω...

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω οτι θα επιλέξω απο τα shared πακέτα το medium η το large και για αυτα που προσφέρον μου φαίνεται πολυ καλή η τιμή , τα 2gb ομως αν πάρω το medium ειναι σχετικά αρκετά για 1 η 2 site ; αυτος ειναι ο μονος ενδοιασμός μου.

Edit : Και μια αλλη ερώτηση θα μπορώ αν στήσω το site ειναι έτοιμο κτλπ να το πάρω μεσω ftp ολο και να το ανεβάσω στο web hosting πακέτο (αλλο provider) που θα εχει επιλέξει ο πελάτης ;

Δημοσ.

Νομίζω οτι θα επιλέξω απο τα shared πακέτα το medium η το large και για αυτα που προσφέρον μου φαίνεται πολυ καλή η τιμή , τα 2gb ομως αν πάρω το medium ειναι σχετικά αρκετά για 1 η 2 site ; αυτος ειναι ο μονος ενδοιασμός μου.

Εξαρτάται από το πόσα και πόσο μεγάλα αρχεία θα ανεβάσεις στο κάθε site. Δεν εννοώ τα αρχεία που απαρτίζουν το CMS που θα στήσεις, τα CMSes συνήθως είναι μικρά σε μέγεθος. Εννοώ τα αρχεία που θα ανεβάσεις μέτα το στήσιμο του CMS, όπως εικόνες, PDF κλπ. Για παράδειγμα, ένα eshop που έχει εικόνες από εκατοντάδες ή χιλιάδες κωδικούς προϊόντων θα θέλει μπόλικο storage. Ομοίως κι ένα website στο οποίο έχεις βάλει κάποια image gallery με υψηλής ανάλυσης εικόνες (εκτός αν οι εικόνες είναι hosted σε κάποια 3η υπηρεσία) κ.ο.κ.

Edit : Και μια αλλη ερώτηση θα μπορώ αν στήσω το site ειναι έτοιμο κτλπ να το πάρω μεσω ftp ολο και να το ανεβάσω στο web hosting πακέτο (αλλο provider) που θα εχει επιλέξει ο πελάτης ;

Φυσικά και θα μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου μέσω FTP. Πρόσεξε μόνο να πάρεις και export της βάσης δεδομένων γιατί στα CMS και γενικά στα δυναμικά websites που χρησιμοποιούν Β.Δ., το site χρειάζεται διπλό backup: ΚΑΙ τα αρχεία που υπάρχουν στον υποκατάλογο public_html (ή όπως αλλιώς λέγεται) ΚΑΙ η Β.Δ. που χρησιμοποιεί το site.

• Like 1
Δημοσ.

Παλαιότερα είχα κι ένα shared hosting πακέτο στην Cretaforce από το οποίο ήμουν πολύ ικανοποιημένος (είχε ωραία καλούδια όπως shell access και όσα domains/subdomains θες), αλλά μάλλον δε σου κάνει αφού θες cPanel.

Disclaimer: Τα παραπάνω από προσωπική μου εμπειρία ως πελάτης και μόνο, δεν έχω άλλη σχέση ούτε απολαμβάνω κάποιο όφελος από τις εταιρείες που αναφέρω...

Eυχαριστώ για τα καλά λόγια :-)

Δημοσ.

Ανακάλυψα το freehosting.io και για τσάμπα είναι πραγματικά πολύ καλό. Έχω ένα site 2 βδομάδες εκεί και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν ξέρω στο μέλλον τι θα γίνει.

Έχει κάποιος άλλος άποψη για αυτό;

Δημοσ.

Ανακάλυψα το freehosting.io και για τσάμπα είναι πραγματικά πολύ καλό. Έχω ένα site 2 βδομάδες εκεί και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βέβαια δεν ξέρω στο μέλλον τι θα γίνει.

Έχει κάποιος άλλος άποψη για αυτό;

Reseller απο το http://www.youhosting.com/ειναι. Τιποτα σοβαρο απλως ειναι οπως ολα τα free hostings...

4 δρόμοι κατά τη γνώμη μου:

1. Ψάχνεις για ένα πακέτο shared hosting από 5-7€/μήνα που να σου επιτρέπει άνω του ενός διαφορετικά sites σε αντίστοιχα subdomains. Τα περισσότερα δίνουν κάτι τέτοιο. Πλεονεκτήματα: θα έχεις panel διαχείρισης και συνήθως αυτόματα backups. Μειονέκτημα: συνήθως μικρός διαθέσιμος χώρος storage, λίγες (μπορεί και μόνο μία) Β.Δ MySQL και δεν έχεις απόλυτο έλεγχο στο περιβάλλον hosting, π.χ. δε θα μπορείς να παίξεις με δικό σου php.ini ή άλλες custom-ιες

2. Ψάχνεις για ένα φθηνό VPS με 1GB RAM κοντά στα 8-10€ / μήνα. Πλεονεκτήματα: περισσότερος χώρος storage, όσες Β.Δ. θέλεις και απόλυτος έλεγχος στην παραμετροποίηση. Μειονεκτήματα: θα πρέπει να στήσεις και να διαχειρίζεσαι τα πάντα μόνος σου, άρα χρειάζεσαι καλές γνώσεις Linux. Δε θα έχεις panel εμπορικό διαδεδομένο (cPanel/Plesk), αλλά μπορείς να στήσεις ένα open source panel όπως Virtualmin/Webmin. Θα πρέπει να στήσεις και μηχανισμό backup, αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο

3. Ψάχνεις για ένα VPS τύπου "Cloud" (π.χ. από την Digital Ocean). Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιο, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει, θα έχεις τα πλεονεκτήματα του κανονικού VPS (λύση 2) χωρίς τα μειονεκτήματά του

4. Σέρβερ στο σπίτι σου, hosting over xDSL. Είναι εφικτό, αλλά καλύτερα να μην το εξετάσεις ως λύση

Και για το Cloud VPS χρειάζεσαι καλες γνώσεις linux για να κανεις setup τον server μαζι με τα panels (εγω χρησιμοποιώ το zpanel). Αν και η Digitial Ocean εχει και autoinstallers για Lamp κτλπ

Δημοσ.

Καλημέρα,

Και γω το ίδιο κάνω, έχω ένα κύριο domain και σε υποφακέλους τοποθετώ τα web site των πελατών μου. Δε χρησιμοποιώ κωδικούς, μόνο του δίνω το url πχ domain.gr/onoma μπαίνει και βλέπει την εξέλιξη του web site του, μιας και είναι αδύνατο να μπει κάποιος άλλος. Δε χρειάζονται κωδικοί.

Ένας shared hosting λογαριασμός σου χρειάζεται, τώρα τελευταία οι περισσότεροι τα δίνουν όλα unlimited κάτι τέτοιο να επιλέξεις μιας και σου χρειάζεται αρκετός δίσκος.

Εγώ είμαι στην https://4gr.net/webservices/store/linux.asp#PSD έχειπακέτα με απεριόριστο χώρο που μπορείς να φιλοξενήσεις 5 web sites με 3,8 το μήνα, έχει WHM και Cpanel στο πακέτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...