Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ο φίλος μιλάει για dual-tower όπως Silver-Arrow και τα γομάρια της Noctua (D14/15) όπου εκεί έχει αποτελέσματα ο δεύτερος ανεμιστήρας.

Οχι απαραίτητα.Σε push-pull η NH-U14S κοντράρει στα ίσα την Noctua NH-D14 άλλα και την Phanteks PH-TC14PE.

Οπότε ναί,ακόμα και όταν μιλάμε για την "ταπεινή" Hyper 212,θα δείς διαφορά με έναν δεύτερο ανεμιστήρα άλλα το κόστος μπορεί να είναι δυσανάλογο με τα όποια κέρδη.

Στην δική μου περίπτωση,με τον δεύτερο ανεμιστήρα βλέπω max 56°C πυρήνα/ 68°C socket (πάντα συνυπολογίζοντας κάτι χαζοspikes των ±3°C).Ανάλογες θερμοκρασίες είχα Μάρτη μήνα με 1 ανεμιστήρα σε push.Το συγκεκριμένο setup κρίθηκε ανεπαρκές τώρα που έσφιξαν οι ζέστες, με τις θερμοκρασίες να ξέφευγαν προς την κόκκινη ζώνη των 62/71 που έχω θέσει

Τώρα βέβαια θα με ρωτήσεις αν αξίζουν τα +27 ευρώ ευρώ που κοστολογείται ένας nf-a15... :unsure:

Δημοσ.

Προσωπικά δε θεωρώ ότι αξίζει (όχι ότι δεν τα αξίζει σαν ανεμιστήρας, αλλά στο αποτέλεσμα..), αλλά εσύ είχες θέσει αυτή τη ζώνη, άρα εφόσον έπεσε από εκεί, αλλάζει το πράγμα.
Εγώ απλά είπα ότι σε dual-tower η διαφορά γίνετε πολύ πιο αισθητή. Αν βάλεις μόνον ένα ανεμιστήρα στη μέση, αυτός θα δυσκολεύεται να pullarei αέρα ψυχρό μέσα από τα fins. Αν βάλεις μόνον στην άκρη, θα δυσκολεύεται ο αέρας να περάσει από fins-κενό-fins, ενώ αν έχεις μέση και άκρη τα αποτελέσματα ανεβαίνουν κατά πολύ. Εγώ (και νομίζω αυτό που εννοούσε ο φίλος όταν είπε για γομάρια noctua/silver arrow) τότε το θεωρώ αποδοτικό push-pull.

Αλλά εδώ μιλάμε για 150αρη ανεμιστήρα, noctua, που θόρυβο δε θα πεις ότι θα τον προσθέσει όσο ένα φανάκι των 10 ευρώ, και φυσικά όχι το ίδιο cooling potential. Δηλαδή κόστος,θόρυβος>>>>απόδοση στη συγκεκριμένη περίπτωση για το φίλος μας!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...