Castiel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εδώ και ένα χρόνο το pc μου φριζάρει σε ανυποπτες ώρες και έψαχνα να βρω τι παίζει. Έτσι, μια μέρα που κόλλησε, τον έκλεισα χρησιμοποιώντας το κουμπί και τον άνοιξα στα καπάκια. Μου πέταξε μήνυμα λοιπόν για τη θερμοκρασία της CPU οπότε θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που φριζαρει κάθε φορά το pc και δεν ανταποκρίνεται. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι το κάνει συχνά. Το παράδοξο της ιστορίας όμως είναι ότι ποτέ δεν κολλάει σε βαριές διεργασίες όπως το gaming αλλά σε απλό σερφάρισμα στο ίντερνετ κυρίως. Έχω τον FX-8320 και οι θερμοκρασίες που παρατηρώ με 2-3 καρτέλες ανοιχτές στον chrome είναι τουλάχιστον 60 βαθμοί και πολλές φορές χτυπάω και 70. Το ίδιο και η GPU μου (HD7770) η οποία χτυπάει 50ρια. Είμαι ψιλοασχετος με αυτά τα θεματα και από το λίγο που το έψαξα, δεν πρεπει να είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες. Τι μπορώ να κάνω λοιπόν για να διορθώσω το πρόβλημα και τι μπορεί να φταίει; Είναι άραγε αυτός ο λόγος που φριζαρει το pc στα καλά του καθουμενου;
Σκαρπέλης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 μήπως έχεις κάνει overclock με την εργοστασιακή ψύκτρα? Πόσο έχεις το cpu και έχεις αλλαξει ποτέ θερμαγώγιμη πάστα? επίσης μπορεί να θέλει καθαρισμό το κουτί
Castiel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 To pc το έχω 20 μήνες. Έχει την εργοστασιακή ψύκτρα, δεν έχω κάνει OC και δεν έχω αλλάξει την πάστα
AiWaaa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εισαι πάρα πολύ ψηλά σε Idle temp μάλλον κατι εχεις κάνει λάθος με την ψυκτρα σου
Castiel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Τι θα μπορούσα να έχω κάνει λάθος; Δεν έχω πειράξει τίποτα.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Κανε μια εποπτια πορων (ctrl+shift+esc >> επιδοσεις) οταν εχεις ανοιχτες 2-3 καρτελες να δεις αν ο επεξεγαστης για καποιο λογο βρισκεται σε load και ταυτοχρονα τρεχε διπλα το HWMonitor.
AiWaaa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Για τσεκαρε την είναι σωστα βαλμένη ειναι ακούνητη ? Απο airflow το κουτι πως παε ποσα fan εχες και που ?
Castiel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εν τω μεταξύ έχω τον Fx-8120 και όχι τον 8320. Μπερδεύτηκα για κάποιο λόγο. Σαινόμπι ορίστε ένα ss. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Έχω 3 ανεμιστηράκια. Ένα στο πίσω μέρος του κουτιού, ένα πάνω στον επεξεργαστή και ένα πάνω στην κάρτα γραφικών. Για airflow τι παράγοντες τσεκάρω για το αν είναι οκ; Από τη μια μεριά το ο πύργος είναι ελεύθερος, από την άλλη έχει σε απόσταση 10 εκατοστών το γραφείο. Κουτί έχω αυτό: http://gr.thermaltake.com/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%AC/Mid_Tower_/V_Series/C_00001820/V3_BlacX_Edition/design.htm
AiWaaa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Γενικά τα τεμπς σου ειναι πολύ ανεβασμένα πρέπει να βάλεις ενα φαν μπροστά να βαζει αέρα το πίσω να βγάζει και να ρίζξεις και ενα καλό καθάρισμα το πισι σου απο σκόνες. Βγάλε εαν μπορείς μια φωτό το κουτι. Και εμένα απο την μια το κουτί ειναι ελεύθερο και απο την άλλη έχω τοίχο αλλα δεν έχω τοσα μεγάλα τεμπ δες ενα screenshot να καταλάβεις. http://prntscr.com/3wjzgg Η μητρική σου και ο cpu ειναι πολύ ψηλά
SPANK Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Βασικά άρχισε με ενα καθάρισμα στις σκόνες οπως ειπε ο φίλος παραπάνω και αλλαγή πάστας στην ψύκτρα
rfc Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Εχεις γενικως ψηλες θερμοκρασιες παντου. Καθαριζεις κουτι, μαζευεις καλωδια για να αναπνεει το κουτι σου, βαζεις κανα ανεμιστηρα ακομη οπως σου προταθηκε και αλλαζεις και παστες. 1
Castiel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Την αλλαγή πάστας την θεωρείτε αναγκαία; Ρωτάω γιατί δεν το έχω ξανακάνει και φοβάμαι μήπως προξενήσω ζημιά. Για σωστό καθάρισμα τι πρέπει να χρησιμοποιήσω; Μέχρι τώρα απλά φύσαγα με ένα πιστολάκι ώστε να φεύγουν τα πολλά πολλά. AiWaaa ορίστε 2 φωτογραφίες. Μία από την θέση του πύργου και μια από το εσωτερικό του
AiWaaa Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Πρωτον βάλε ενα φαν μπροστά δεύτερον συμμάζεψε οσα μπορείς τα καλώδια σου και τέλος άλλαξε τροφοδοτικό. Καλό θα ήταν να μπει ενα φαν και πάνω απο την ψύκτρα του cpu 1
Castiel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Τροφοδοτικό γιατί; Τι έχει; Φαν μπροστά σε ποια θέση περίπου θα μπορούσε να μπει; Μπορείς να στείλεις κάποιο λινκ με συγκεκριμένες προτάσεις για να δω και τιμές;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα