Προς το περιεχόμενο

Η Google ανακοίνωσε τη πλατφόρμα Google Fit

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να απαντήσει στην πλατφόρμα HealthKit της Apple, η Google ανακοίνωσε τη πλατφόρμα Google Fit. Η πλατφόρμα θα οργανώνει όλα τα δεδομένα από τους διάφορους trackers φυσικής κατάστασης και υγείας, καθώς και από τους διάφορους αισθητήρες.Η προσέγγιση της Google, μοιάζει πολύ με αυτή της Apple. Οι εφαρμογές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο προφίλ φυσικής κατάστασης του χρήστη, έχοντας πρόσβαση σε δεδομένα που προέρχονται από πολλές υπηρεσίες ή συσκευές.

Η Google ανακοίνωσε μερικές από τις εταιρείες που συνεργάζεται μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Nike, Adidas, Basis, RunKeeper κ.ά. Οι developers θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο SDK μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θα το πάρω και το ξέρεις. Παρόλα αυτά έχω ακόμα δικαίωμα να γράφω την γνώμη μου. Εκτός κι αν αυτό άλλαξε...

Έχει αλλάξει γιατί θα σε ρουφιανέψει η Google και θα μάθουμε ποιός είσαι.

Εγώ αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με όλες αυτές τις συσκευές είναι, γιατί ένας που απλά αθλείται να χρειάζεται όλες αυτές τις μαλακίες λες κ πάει για πρωταθλητισμό, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι περισσότεροι που θα τα πάρουν θα τα έχουν πεταμένα στο συρτάρι μετά, γιατί στιν πραγματικότητα είναι couch potatoes με μανία για gadgets. Ένα σωρό τεχνητές ανάγκες γαμώ τη δεκαετία του 2010-2020...

• Like 8

Έχει αλλάξει γιατί θα σε ρουφιανέψει η Google και θα μάθουμε ποιός είσαι.

Όχι εμένα φίλε μου, αυτούς που θα αγοράσουν αυτή τη μ@λ@κί@ όμως... Εξάλλου δεν θέλει να μάθει μόνο πώς με λένε, να πάρει προσωπικά μου στοιχεία θέλει και να τα βάλει στη βάση δεδομένων της για οποιοδήποτε ενδιαφέρεται να τα "αγοράσει". Νομίζεις ότι έγινε κολοσσός, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τις διαφημίσεις;..

Θα δεις που θα φτάσει και η εποχή, που λόγω αυτής της φιλοσοφίας το παιδί σου δε θα βρίσκει δουλειά, λόγω κακής φυσικής κατάστασης, ή καμία ασφαλιστική δε θα σε ασφαλίζει, διότι θα παίρνουν στοιχεία από Google για τη φυσική σου κατάσταση και δεν θα τους αρέσουν, ή ακόμα και το ίδιο το κράτος θα σου ζητά ασφάλιστρα σύμφωνα με τη φυσική σου κατάσταση... Πράγματι οι δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας είναι απεριόριστες... Απόρώ πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς αυτή.

Κάποιοι μπορεί να ειρωνεύονται, αλλά δεν τους παρεξηγώ, το κάνουν από άγνοια ή αφέλεια. Νομίζουν ότι υπάρχει έστω και μία στο εκατομμύριο περίπτωση η google να το κάνει για το καλό τους και όχι για να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα συμφέροντα, ότι είναι η "εταιρεία του λαού"... Τόσο αφελείς!...

Ακόμα κι αν μάθουν πως με λένε δεν έχω πρόβλημα να πω την άποψή μου και δημόσια και επώνυμα, ακόμα κι αν υπάρξουν συνέπειες.

• Like 2

Εγώ αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με όλες αυτές τις συσκευές είναι, γιατί ένας που απλά αθλείται να χρειάζεται όλες αυτές τις μαλακίες λες κ πάει για πρωταθλητισμό, και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι οι περισσότεροι που θα τα πάρουν θα τα έχουν πεταμένα στο συρτάρι μετά, γιατί στιν πραγματικότητα είναι couch potatoes με μανία για gadgets. Ένα σωρό τεχνητές ανάγκες γαμώ τη δεκαετία του 2010-2020...

Ουσιαστικά πιστεύω ότι δεν το χρειάζεσαι, αλλά είναι ένα extra κίνητρο και μια ικανοποίηση για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Προσωπικά δε θα το χρησιμοποιούσα αλλά πιστεύω ότι είναι παρόμοιας λογικής με αυτόν που κατεβάζει το Libra και σημειώνει κάθε μέρα πόσα κιλά είναι όταν πχ κάνει δίαιτα ή ακόμα και αυτόν που κοιτάει τα στατιστικά της κατανάλωσης πχ στο toyota prius ή σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Δεν θα αλλάξει κάτι, απλά σε παρακινεί για να προσπαθήσεις περισσότερο.

• Like 1

Ουσιαστικά πιστεύω ότι δεν το χρειάζεσαι, αλλά είναι ένα extra κίνητρο και μια ικανοποίηση για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Προσωπικά δε θα το χρησιμοποιούσα αλλά πιστεύω ότι είναι παρόμοιας λογικής με αυτόν που κατεβάζει το Libra και σημειώνει κάθε μέρα πόσα κιλά είναι όταν πχ κάνει δίαιτα ή ακόμα και αυτόν που κοιτάει τα στατιστικά της κατανάλωσης πχ στο toyota prius ή σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Δεν θα αλλάξει κάτι, απλά σε παρακινεί για να προσπαθήσεις περισσότερο.

Για ποιο λόγο θα πρέπει να αντλεί και να στέλνει τα προσωπικά σου δεδομένα στη google για να κάνει αυτό που λες; Αυτό δεν καταλαβαίνω.

• Like 1

ευτυχώς που εχουμε και εσενα να μας ανοιξεις τα ματια, δεν ηξερα πως οτι κανει η google το κανει για μεγαλύτερα συμφέροντα. νομιζα πως ηταν φιλανθρωπικό ίδρυμα τοσα χρονια...

εσυ(γενικα) ο ιδιος εισαι υπεύθυνος για το τι θες να μοιραζεσε με την google. δεν νομιζω σε καμια περίπτωση τα παραπανω (στοιχεια φυσικης καταστασης) να στα παίρνει με το ζόρι χωρις να το ξερεις.

αν ο αλλος εχει προβλημα υγιας και το φωναζει, ε αυτος φτεει που η ασφαλιστική δεν θα τον δεχτεί, οχι η google..

δεν ξερω παντος τι σε κανει να πιστευεις πως η google θα ξερει οτι εγω, ο Γιωργος Παπαφιλιψ εχω τα ταδε προβληματα. δεν δίνεις το αληθινό σου ονομα και τελος, ο μονος τροπος να το μαθει ειναι μεσω του internet provider.

η google πουλαει τον user00837919 με το ονομα Γιωργος Παπαφιλιψ και το facebook τον user_90384902 με το ονομα HackerwEz Jesus

σε καμια περίπτωση το google/οποιοσδήποτε που δεν θελω δεν ξερει το ονομα μου.

Για ποιο λόγο θα πρέπει να αντλεί και να στέλνει τα προσωπικά σου δεδομένα στη google για να κάνει αυτό που λες; Αυτό δεν καταλαβαίνω.

Εγώ απάντησα πιο γενικά για όλες αυτές τις συσκευές  που έχουν γίνει μόδα.

Για τη συγκεκριμένη υπηρεσία το κάνει για να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σου και άλλες ανεξάρτητες εφαρμογές. Το ότι γίνεται φακέλωμα το ξέρουμε όλοι νομίζω. Το πως το διαχειρίζεται ο καθένας είναι στην κρίση του.

Επίσης μιας και λέμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό, πρόσφατα διάβασα άρθρο σε σχετικό περιοδικό  ότι ερασιτέχνες δρομείς, με μέτριες επιδόσεις, αγοράζουν αναβολικά και παράνομες ουσίες για να βελτιώσουν λίγο το χρόνο τους. Εδώ ρισκάρουν με την ίδια τους τη ζωή για την ικανοποίηση της βελτίωσης, τα gadgets δε θα πάρουν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινετε σε ενα γυμναστηριο και δειτε ποσοι γυμναζονται για την υγεία και τη διασκέδαση τους και ποσοι επειδη ειναι ψωνια. Το fitness ειναι νεα μοδα, οχι κατ αναγκην κακη αν δεν συνδυαζεται με διαφορα σκευάσματα. Εχει ομως πολυ χρημα για τις εταιρίες και γι αυτο βλέπεις οτι ολες αναπτυσσουν παρόμοια προγράμματα.

Επεξ/σία από Grey Warden
  • Like 4

ευτυχώς που εχουμε και εσενα να μας ανοιξεις τα ματια, δεν ηξερα πως οτι κανει η google το κανει για μεγαλύτερα συμφέροντα. νομιζα πως ηταν φιλανθρωπικό ίδρυμα τοσα χρονια...

εσυ(γενικα) ο ιδιος εισαι υπεύθυνος για το τι θες να μοιραζεσε με την google. δεν νομιζω σε καμια περίπτωση τα παραπανω (στοιχεια φυσικης καταστασης) να στα παίρνει με το ζόρι χωρις να το ξερεις.

αν ο αλλος εχει προβλημα υγιας και το φωναζει, ε αυτος φτεει που η ασφαλιστική δεν θα τον δεχτεί, οχι η google..

δεν ξερω παντος τι σε κανει να πιστευεις πως η google θα ξερει οτι εγω, ο Γιωργος Παπαφιλιψ εχω τα ταδε προβληματα. δεν δίνεις το αληθινό σου ονομα και τελος, ο μονος τροπος να το μαθει ειναι μεσω του internet provider.

η google πουλαει τον user00837919 με το ονομα Γιωργος Παπαφιλιψ και το facebook τον user_90384902 με το ονομα HackerwEz Jesus

σε καμια περίπτωση το google/οποιοσδήποτε που δεν θελω δεν ξερει το ονομα μου.

Πάλι τα ίδια ρε συ hackerW32;

Το θέμα της επιλογής είναι να γνωρίζεις και τις συνέπειες της πράξης σου. Πιστεύεις ότι όσοι δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα καθημερινά το γνωρίζουν;.. Πιστεύεις ότι οι εταιρείες που τους τα παίρνουν δε γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης; Εσύ μπορεί να είσαι συνειδητοποιημένος και να τα ξέρεις όλα αυτά, αλλά πιστεύεις ότι έτσι είναι όλοι ή ότι όσοι διαβάζουν το παρόν άρθρο είναι το ίδιο συνειδητοποιημένοι με σένα; Οι στατιστικές δείχνουν ότι η πλειονότητα των χρηστών δεν κάνει την επιλογή που προαναφέρεις, απλά δεν νοιάζεται. Κλασσικό παράδειγμα η τελευταία ψηφοφορία του facebook για την αλλαγή των κανόνων απορρήτου, που ψήφισαν μερικές χιλιάδες από τα εκατομμύρια των χρηστών του, άρα σύμφωνα με την λογική σου το επέλεξαν... Τώρα όλοι οι χρήστες facebook υπακούν στους καινούριους κανόνες, γιατί δεν έπιασαν το μίνιμουν αριθμό ψήφων που ήταν το 1 εκατομμύριο, άρα οι καινούριοι κανόνες πέρασαν αυτοδικαίως... Τρομερή επιλογή, λες ότι οι υπεύθυνοι του Facebook δεν το ήξεραν εξαρχής ότι πολλοί λίγοι θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία;

Στο μέλλον θα μας το καθιερώσουν όπως και τόσες άλλες συσκευές και δεν θα δέχονται το "όχι" ως απάντηση. Πχ αν θέλω να ασφαλιστώ θα με υποχρεώνουν να έχω μια τέτοια συσκευή και να την χρησιμοποιώ για να "μπορούν να μου παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες" ή "για την ασφάλειά μου".

Τώρα που είναι νωρίς λες το όχι και εξασφαλίζεις λίγα χρόνια ησυχίας, μέχρι να το ξαναπροσπαθήσουν στο μέλλον, ίσως και με άλλο τρόπο ή ακολουθώντας απλά διαφορετική μέθοδο. Δεν είναι τυχαίο που το ξαναπροσπάθησαν στο παρελθόν, απέτυχε και το ξαναπροσπαθούν, δεν το βάζουν κάτω με τίποτα. Αν αυτό δε σε πονηρεύει...

Και να θέλουν να σου πασάρουν τέτοια συσκευή οι ασφαλιστικές, χέστηκαν αν εσύ κι εγώ αντιδρούμε ή ξέρουμε τα κίνητρα τους. Η "μάζα" και η "πλειοψηφία" που είναι η πηγή της δημοκρατίας δεν έχει ιδέα οπότε θα το πασάρουν σαν απαίτηση των πολλών και γειά σας. Το ίδιο ισχύει κ για πολλά άλλα πράγματα όπως και το debate ορυκτών καυσίμων και ΑΠΕ, που πολλοί χίπιδες νομίζουν ότι θα τα δώσουν οι εταιρίες τζάμπα όταν φύγει το πετρέλαιο από το τραπέζι. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Απλά θα είναι μια επιλογή μετά να ζείς off the grid. Με τα όποια μειονεκτήματα  έχει αυτό. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...