TonyMetalizer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 μετα απο κανα 30+λεπτα με prime 95 θερμοκρασια δωματιου 27c εχουμε αυτα τα αποτελεσματα ( amd turbo core off)
Heatspreader Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες. Βάλε ξανά το Turbo. 1
rowain Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Το turbo δεν χρειάζεται να το ξαναενεργοποιήσει. Γενικά το turbo δεν κάνει και καμμιά ιδιαίτερη δουλειά, παρα μόνο τρελαίνει το voltage. Μπορεί να θέσει manual μια μέγιστη συχνότητα και manual το ελάχιστο δυνατό vcore (να κάνει oc στην ουσία αλλά χωρίς να ξεφύγει από τα όρια του turbo) και θα είναι μια χαρά. Όταν νιώσει ότι του χρειάζεται extra δύναμη από τον επεξεργαστή του, τότε το ψάχνει το θέμα μαθαίνει πως γίνεται και προχωράει. 3
Heatspreader Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Το Turbo είναι ένα Feature που με την ενεργοποίηση του, έχεις υψηλότερες επιδόσεις χωρίς να χρειάζεται να έχεις γνώσεις Overclocking. Και που παίζει το Voltage τι πειράζει; Σχεδιασμένο για αυτόν το σκοπό είναι. Σίγουρα δεν έχεις τις επιδόσεις όπως καρφωτή συχνότητα, άλλα έχεις καλύτερες από το να είναι απενεργοποιημένο.Εγώ το έχω καταργήσει το Turbo και έχω μία σταθερή συχνότητα στα 4.4GHz. Ταυτόχρονα έχω ενεργοποιήσει την εξοικονόμηση ενέργειας και πέφτω στα 1.4GHz με 0.9V. 3
TonyMetalizer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 να στε καλα ρε πεδες ηρεμησα σε σχεση με στοκ ψυχτρα τι νουμερα θα εβλεπα? 1
TonyMetalizer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 λογικα αμα πιξι και η παστα μπορει να πεσι κανα 2 βαθμους ακομα αλλα αφου λειτουργει σωστα ο 212 evo ειναι κομπλε
Heatspreader Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 να στε καλα ρε πεδες ηρεμησα σε σχεση με στοκ ψυχτρα τι νουμερα θα εβλεπα? Η στοκ ψύκτρα μπορεί να κρατήσει τη θερμοκρασία του CPU στα επίπεδα που πρέπει. Με κόστος το θόρυβο βέβαια. 2
TonyMetalizer Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 στην ουσια δηλαδη με την 212 κερδιζω χαμηλοτερο θορυβο? οι και θερμοκρασιες συμφωνα με τις μετρησεις?
Alithinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Μια χαρά είστε όσοι έχετε aftermarket ψύχτρες. Εγώ με τη ψύκτρα μαμάς αυτή τη στιγμή έχωντας ανοιχτό μόνο το chrome έχω γύρω στους 23c Thermal Margin,και όταν παίζω παιχνίδι πάει γύρω στους 10-11... μου φαίνεται θα πάω να πάρω μια corsair h100i αυτές τις μέρες να ησυχάσω. 1
rowain Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Το Turbo είναι ένα Feature που με την ενεργοποίηση του, έχεις υψηλότερες επιδόσεις χωρίς να χρειάζεται να έχεις γνώσεις Overclocking. Και που παίζει το Voltage τι πειράζει; Σχεδιασμένο για αυτόν το σκοπό είναι. Σίγουρα δεν έχεις τις επιδόσεις όπως καρφωτή συχνότητα, άλλα έχεις καλύτερες από το να είναι απενεργοποιημένο. Εγώ το έχω καταργήσει το Turbo και έχω μία σταθερή συχνότητα στα 4.4GHz. Ταυτόχρονα έχω ενεργοποιήσει την εξοικονόμηση ενέργειας και πέφτω στα 1.4GHz με 0.9V. To voltage δεν παίζει απλά. Δίνει πολύ peak από μόνο του χωρίς να υπάρχει λόγος. Καλύτερα κλειστό το turbo και αν του χρειαστεί περισσότερη δύναμη τα βάζει όλα manual και fixed ταχύτητα και τότε είναι που θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση. Μόνο θερμοκρασίες ανεβάζεις με το turbo και τίποτα αλλο. Κερδίζεις λίγη δύναμη αλλά όταν φτάνουν τα ρολόγια στην συχνότητα του turbo δεν είναι σταθερά. Δεν κερδίζεις και πολλά και αν δεν σου χρειάζεται καλύτερα κλειστό.
Ashmadia Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 To voltage δεν παίζει απλά. Δίνει πολύ peak από μόνο του χωρίς να υπάρχει λόγος. Καλύτερα κλειστό το turbo και αν του χρειαστεί περισσότερη δύναμη τα βάζει όλα manual και fixed ταχύτητα και τότε είναι που θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση. Μόνο θερμοκρασίες ανεβάζεις με το turbo και τίποτα αλλο. Κερδίζεις λίγη δύναμη αλλά όταν φτάνουν τα ρολόγια στην συχνότητα του turbo δεν είναι σταθερά. Δεν κερδίζεις και πολλά και αν δεν σου χρειάζεται καλύτερα κλειστό. Υπο φυσιολογικο 8core φορτιο με turbo λειτουργει σταθερα στα 3.7. Για 1-2core φορτιο (ακομα και μεγιστο) λειτουργει σταθερα στα 4. Μιλαμε δηλαδη για περιπου 6% και 14% αυξηση επιδοσεων αντιστοιχα. Η δευτερη αυξηση ειναι προφανως η σημαντικοτερη και αρκετη. Ολα αυτα οπως γραφεις με default υψηλες τασεις ωστε να ειναι rock stable απο το εργοστασιο ανεξαρτητα απο το κομματι (με trade-off στις θερμοκρασιες- για αλλους αξιζει για αλλους οχι, οπως καθε τι). Προφανως τα stress tests δεν ειναι φυσιολογικο φορτιο αλλα το μεγιστο, οποτε θεωρητικα πρεπει να τρεχει στα 3.5 και απο κει και περα ακομα χειροτερα αναλογα με θερμοκρασια-καταναλωση τοσο σε cpu οσο και σε VRM.
AiWaaa Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Κατι άσχετο βλέπω πολύ το δουλεύεται το amd overdrive. Eγώ δεν το έχω καν στο pc μου να το περάσω κερδίζω κατι ?
rowain Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Υπο φυσιολογικο 8core φορτιο με turbo λειτουργει σταθερα στα 3.7. Για 1-2core φορτιο (ακομα και μεγιστο) λειτουργει σταθερα στα 4. Μιλαμε δηλαδη για περιπου 6% και 14% αυξηση επιδοσεων αντιστοιχα. Η δευτερη αυξηση ειναι προφανως η σημαντικοτερη και αρκετη. Nαι αλλά πότε θα χρησιμοποιηθεί φορτίο 1-2 core στον FX? Εγώ που κοιτάω κάθε μέρα-όλη μέρα real time monitoring στη cpu μου και στο hardware, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι ποτέ δεν δουλεύουν μόνο οι 2 πυρήνες σε βασικές εφαρμογές, σε browsing και ότι άλλο θες. Χρησιμοποιούνται από 3 σπανιότερα και από 4 και πάνω σχεδόν πάντα έστω και αν οι 2 από τους 4 είναι σε πολύ μικρό ποσοστό load. Το αν θα ανοιγει ένα πρόγραμμα πιο γρήγορα δεν είναι κάτι σπουδαίο και δεν θα καταλάβει και τίποτα επίσης. Αν ήταν στα 4ghz σταθερό 8core φορτίο, τότε εντάξει. Αυτό το 14% που αν εμφανίζεται κιόλλας ποτέ, δεν λέει κάτι. Συήθως τέτοια load λειτουργούν για δευτερόλεπτα. Κατι άσχετο βλέπω πολύ το δουλεύεται το amd overdrive. Eγώ δεν το έχω καν στο pc μου να το περάσω κερδίζω κατι ? όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα