HALF EVIL Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Άρα εν κατακλείδει "πρέπει" να πάρει κάποιος σήμερα 4Κ TV , έστω και αν περιμένει για να την αξιοποιήσει πλήρως , ή με τα ίδια λεφτά "πρέπει" να κοιτάξει για μια πολύ καλή FHD TV.
graphist83 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Με τα ίδια χρήματα όχι. Οι fhd έχουν πέσει πολύ σε κόστος. Έχουν πέσει βέβαια και σε specs. Εάν κάποιος θέλει απλά μια καλή TV ύπαρχουν προτάσεις. Εάν κάποιος θέλει μια hi-end TV φέτος όλη η βαρύτητα των χαρακτηριστικων έχει πέσει στα 4κ ΥΓ Κώστα πήρες τν? Είχα μια 55F7000 700€
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Οι πλασμα TV εχουν πιο πλούσια παλέτα χρωμάτων, σωστότερη κλιμακα γκρι (λογω μαυρου) και απεικονίζουν τα παντα πιο ήπια. Οι LCD TV εχουν πιο μονιτορισια απόδοση, γενικως απαιτούν σημα οσο πιο κοντα στην εγγενη τους αναλυση. Οι scaler κανουν καλη δουλεία πλέων άλλα οχι θαυματα. Γενικα και FHD σημα να εβλεπες μεταξυ πλάσμα και LCD, στην πρωτη παλι θα ειχες το φαινόμενο της πιο γλυκιάς εικονας. Για αυτο και διακρινονται απο τους σινεφιλ. Μονο που σαν τεχνολογία πλεων αποτελεί παρελθόν. Οι σινεφίλ (οι παλιοί τουλάχιστον) προτιμούν plasma λόγω καλύτερου μαύρου. Η "ταχύτητα" της plasma είναι πλεονέκτημα κυρίως σε τηλεοπτικό υλικό με fields (κατά κάποιον τρόπο, 50fps) και λιγότερο σε κινηματογραφικό που είναι 24fps και μόνο σε έντονες κινήσεις μπορείς να διακρίνεις το πλεονέκτημα της plasma ή για να το πω πιο σωστά το μειονέκτημα της LCD. Θα ήταν επίσης πολύ καλές σε κινηματογραφικό HFR (48fps) αλλά... δεν προλαβαίνουν πια.
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Με λίγα λόγια, γιατί; Καλή τηλεόραση -μεγάλο μέθεος- σε τιμή ευκαιρίας. Συν το ότι φοβάμαι ότι το υλικό που έχω και που δεν είναι βαριά αρχεία στα 1080p, δεν θα φαίνονταν καλά σε μια τηλεόραση με τέτοια ανάλυση. Για τα περί upscale, είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Μου θυμίζει λίγο την αντίστοιχη ιστορία, με την θέαση dvd σε bluray player.
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Καλή τηλεόραση -μεγάλο μέθεος- σε τιμή ευκαιρίας. Συν το ότι φοβάμαι ότι το υλικό που έχω και που δεν είναι βαριά αρχεία στα 1080p, δεν θα φαίνονταν καλά σε μια τηλεόραση με τέτοια ανάλυση. Για τα περί upscale, είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Μου θυμίζει λίγο την αντίστοιχη ιστορία, με την θέαση dvd σε bluray player. Το upscale δεν θα σου δώσει τίποτα ιδιάιτερο αλλά ούτε και κακό θα κάνει αν μιλάμε για 1920χ1080 σε 3840χ2160. Ακριβώς διπλάσιες διαστάσεις=εύκολο pixel re-map. Νομίζω ότι το κριτήριο είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά (εκτός των διαστάσεων), το πάνελ και η τιμή. Λογικά όσο πιο μεγάλο το budget τόσο πιο συμφέρουσα ΘΑ είναι η αγορά της 4k, αφού εκεί θα το πάνε οι εταιρείες.
HALF EVIL Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Οι 4Κ που κυκλοφορούν τώρα , έχουν PSA, SPVA panels ? Καλή τηλεόραση -μεγάλο μέθεος- σε τιμή ευκαιρίας. Συν το ότι φοβάμαι ότι το υλικό που έχω και που δεν είναι βαριά αρχεία στα 1080p, δεν θα φαίνονταν καλά σε μια τηλεόραση με τέτοια ανάλυση. Για τα περί upscale, είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Μου θυμίζει λίγο την αντίστοιχη ιστορία, με την θέαση dvd σε bluray player. Βάζεις δλδ. πρώτο τον παράγοντα κόστος. http://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html http://www.skroutz.gr/s/4847063/Samsung-UE55HU6900.html http://www.skroutz.gr/s/4690301/Samsung-UE55HU7500.html
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Βάζεις δλδ. πρώτο τον παράγοντα κόστος. Και σωστά κάνει. Οι σημερινές τηλεοράσεις είναι για διάφορους λόγους "αναλώσιμες". Κάποτε έπερνες τηλεόραση για 20 χρόνια. Τώρα στην 5ετία θα είσαι πίσω, ό,τι και να πάρεις. 1
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ποιά πενταετία; έτσι όπως τρέχουν οι τεχνολογίες στον συγκεκριμένο κλάδο... Πάντως, η διαφορά στην τιμή, μεταξύ της H7000 και της HU6900, δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλη. Τόσο λεφτά όμως για αγορά τηλεόρασης, δεν τα διέθετα. Η δική μου (UE55F6400), ήταν σε προσφορά στα 799 ευρώ. Την θεωρώ καλή αγορά και να πέσουν κάπου εκεί οι 4K, το θεωρώ απίθανο, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.
kirileman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Με όσους τεχνικούς έχω μιλήσει, όλοι συμφωνούν και επιμένουν στο εξής: Μη δώσεις (πολλά) λεφτά για τηλεόραση. Το κατάλαβα όταν στον 1,5 χρόνο (ευτυχώς εντός εγγύησης) η Sony των 800 ευρώ της μάνας μου έβγαλε 2 ωραιότατες οριζόντιες γραμμές! Στο μεταξύ, ψάχνω ακόμα μια καλή FHD με τις UHD να έχουν πέσει κάτω από 1.700 ευρώ πλησιάζοντας επικίνδυνα τις πολύ καλές FHD των 1200 ευρώ και δε ξέρω τί να κάνω. Η 7500 μου άρεσε πάρα πολύ, από την άλλη μια 7000 δε θα με χάλαγε καθόλου και θα γλίτωνα και λεφτά. Το ερώτημά μου είναι, αυτό το φαινόμενο του stuttering στη μπάλα στην εναλλαγή από κοντινό σε μακρινό πλάνο (ή το ανάποδο) υπάρχει ακόμα; Είναι θέμα cpu; Μήπως στις UHD είναι εντονότερο;
kostas_dr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Το κατάλαβα όταν στον 1,5 χρόνο (ευτυχώς εντός εγγύησης) η Sony των 800 ευρώ της μάνας μου έβγαλε 2 ωραιότατες οριζόντιες γραμμές! Γι' αυτό, η επέκταση της εγγυήσεως είναι must.
graphist83 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 ερώτημά μου είναι, αυτό το φαινόμενο του stuttering στη μπάλα στην εναλλαγή από κοντινό σε μακρινό πλάνο (ή το ανάποδο) υπάρχει ακόμα; Είναι θέμα cpu; Μήπως στις UHD είναι εντονότερο; </p> Το φαινόμενο του soap opera effect έχει μειωθεί. Ακόμα και με τα updates που γίνονται από το ίντερνετ το βελτιώνουν μήνα με το μήνα. Παρόλα αυτά το motion plus στην Samsung παραμετροποιειται έτσι ώστε να μην έχεις τέτοια θέματα. Καμία διαφοροποιηση είτε είναι Uhd είτε fhd. Παρόλο που τα πάνελ των Uhd δείχνει να είναι 100 hz εγγενή. Το λογισμικό φέτος είναι πολύ δυνατό. Εάν θα πάρεις ακριβή TV η όχι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις σου. Θες να βλέπεις καλά? είσαι ψείρας με την εικόνα και το design? Τότε θα πληρώσεις.. Τα πάντα όσο τα μεταχειριζομαστε τείνουν κάποτε να χαλάσουν. Ειδικά στα ηλεκτρονικά είναι εύκολο να έχουμε αστοχίες. Το να λέμε θα πάρω φθηνή γιατί κάποτε θα χαλάσει, σημαίνει ότι αποδέχεσαι να συμβιβάζεσαι με την μετριότητα. Αν από την άλλη κάποιος λέει ότι όλες μωρέ το ίδιο είναι, τηλεόραση να βλέπεις κτλ. Τότε ναι αυτός να πάρει την πιο φθηνή.. Ο απαιτητικός χρήστης όμως δεν συμβιβάζεται.. 1
CheOnWeb Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Το φαινόμενο του soap opera effect έχει μειωθεί. Εξ αιτίας (κυρίως) του ότι τα περισσότερα γυρίσματα πια γίνονται σε progressive mode, όχι στις οθόνες. Το ποδόσφαιρο όμως συνεχίζει να τραβιέται σε field mode αλλά το έχουμε συνηθίσει έτσι και δεν ενοχλεί. Αυτό που όντως έχει μειωθεί εξ αιτίας των νέων τηλεοράσεων είναι ότι χειρίζονται καλύτερα το field mode υλικό.
blitzNikos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Με τα ίδια χρήματα όχι. Οι fhd έχουν πέσει πολύ σε κόστος. Έχουν πέσει βέβαια και σε specs. Εάν κάποιος θέλει απλά μια καλή TV ύπαρχουν προτάσεις. Εάν κάποιος θέλει μια hi-end TV φέτος όλη η βαρύτητα των χαρακτηριστικων έχει πέσει στα 4κ ΥΓ Κώστα πήρες τν? Είχα μια 55F7000 700€ καλησπέρα Επειδή, αν δεν το ρωτούσα, θα έσκαγα: Υπάρχει ακόμα αυτή η τηλεόραση σε αυτή τη τιμή!? Για να ρωτάω, μάλλον θα ενδιαφέρομαι... φιλικά Νίκος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα