Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά! Σκέφτομαι να κάνω αναβαθμιση στον υπολογιστή μου και χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Για αναβάθμιση μνήμης ποιές θα ήταν καλύτερες?

http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=17695ή

http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=15260

η μητρική μου είναι η gigabyte ultra durable motherboard

GA-H67MA-D2H.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι RAM έχεις τώρα, ποια η χρήση του υπολογιστή και τι OS έχεις (32bit ή 64bit);

Από τις δυο θα διάλεγα την πρώτη ώστε να αποφύγω τα προβλήματα με τον όποιο air cooler έχω (είναι πιο κοντές), αν βρεις/έχεις air cooler που δε θα σου παρουσιάσει πρόβλημα με τις δεύτερες RAM (πολλές φορές δε χωράνε στο πρώτο slot επειδή είναι ψηλές και βρίσκουν στον ανεμιστήρα του cpu cooler), πάρε αυτές.

Επεξ/σία από selianx
Δημοσ.

Θα προτιμούσα τις πρώτες (Kingston 8GB HyperX Fury White 1600MHz CL10 (Kit of 2) [HX316C10FWK2/8]).

Έχουν χαμηλότερες ψύκτρες, άρα δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με κάποια ψύκτρα του επεξεργαστή και παίζουν σε μικρότερο voltage (1,5volt), άρα περιορίζονται σημαντικά οι πιθανότητες για, τυχόν, ασυμβατότητες-μπλε οθόνες.

Νομίζω ότι και ο προηγούμενος φίλος αυτές θα ήθελε να υποδείξει "(είναι πιο κοντές)" και μάλλον μπερδεύτηκε.

Δημοσ.

Όντως είχα μπερδευτεί, ευχαριστώ για την παρατήρηση, διορθώθηκε. 
Για τα 1.65 volt δεν είναι ανησυχητικό, όταν τις κουμπώσει θα παίξουν 1.5V-1600MHz και θα πάνε 1.65V-1866 όταν loadάρει το XMP, οπότε αν παρουσιάσει πρόβλημα, θα παίξουν στα 1.5-1600, δε θα πάνε για πέταμα - είναι συμβατές. 

Δημοσ.

Γειά σας αγαπητοί! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Το pc το χρειάζομαι πιο πολύ για gaming , τώρα για να δω τι μνήμες εχω πρέπει οπωσδήποτε να το ανοίξω?

Δημοσ.

Κυρίως μας ενδιαφέρει η χωρητικότητα, αλλά και ο λόγος που πιστεύεις ότι η αναβάθμιση θα σε βοηθήσει. Αν έχεις 4GB και παίζεις ελαφριά παιχνίδια, που ίσως να μη σε περιορίζει η ποσότητα της μνήμης τότε δεν νομίζω ότι σε επείγει η αναβάθμιση για παράδειγμα.

Κατέβασε το CPUID και πες μας στο SPD τι λέει σε κάθε slot (slot1 και slot2), μια φωτογραφία θα βοηθούσε. επίσης αν σου είναι εύκολο να αναφέρεις όλο το σύστημα.. αν δεν ξέρεις τι έχει το Speccy βοηθάει αρκετά.

Και μιας και ξαναείδα καλύτερα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για θέματα συμβατότητας είναι να πας σε 1333MHz καθώς μέχρι εκεί στηρίζει η μητρική σου αλλά και ο memory controller του CPU σου.

Δημοσ.

Γειά και πάλι! Ευχαριστώ για την βοήθεια ωραίο το Speccy! Να το pc μου

Operating System
 Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU
 Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz 46 °C
 Sandy Bridge 32nm Technology
RAM
 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
 Gigabyte Technology Co., Ltd. B75-D3V (Intel Core i5-2400 CPU @ 3.10GHz) 28 °C
Graphics
 Philips 221V (1920x1080@60Hz)
 ATI AMD Radeon HD 6800 Series (Sapphire/PCPartner) 43 °C
Storage
 931GB Western Digital WDC WD10EZEX-00RKKA0 ATA Device (SATA) 30 °C
Optical Drives
 Optiarc DVD RW AD-5260S ATA Device
Audio
 Realtek High Definition Audio

Ορίστε και για τη RAM μου!

RAM
  Memory slots
   Total memory slots 4
   Used memory slots 2
   Free memory slots 2
  Memory
   Type DDR3
   Size 4096 MBytes
   Channels # Dual
   DRAM Frequency 665,1 MHz
   CAS# Latency (CL) 9 clocks
   RAS# to CAS# Delay (tRCD) 9 clocks
   RAS# Precharge (tRP) 9 clocks
   Cycle Time (tRAS) 24 clocks
   Command Rate (CR) 1T
  Physical Memory
   Memory Usage 65 %
   Total Physical 3,95 GB
   Available Physical 1,35 GB
   Total Virtual 8,27 GB
   Available Virtual 4,92 GB
  SPD
   Number Of SPD Modules 2
    Slot #1
    Slot #2

Δημοσ.

Μάλλον αυτή είναι η μητρική σου GA-B75M-D3V και όχι αυτή που παρέθεσες.  Καλύτερα να πας σε 1333MHz RAM μιας και έχει τον i5-2400, και το controller του είναι για τόσα MHz. Η μητρική σου δέχεται παραπάνω MHz αλλά μόνον αν έχεις 22nm CPU (έχεις 32nm).

Καλό θα ήταν να δεις το memory usage κατά τη διάρκεια του gaming για να είσαι σίγουρος ότι εκεί είναι το πρόβλημα (για να θες να αναβαθμίσεις, υποψιάζομαι ότι ο λόγος που το θες είναι επειδή "μπουκώνει" το σύστημα εν ώρα gaming που και που) , αν δεις ότι μαξάρει (που λογικά θα μαξάρει) πήγαινε σε 2x4GB. Προτείνω αυτές μιας και τις έχω, δουλεύουν απροβλημάτιστα.
http://www.skroutz.gr/s/2189850/G-Skill-Ripjaws-8GB-DDR3-1333MHz-F3-10666CL9D-8GBRL.htmlκαι θα δουλέψουν και σίγουρα στη μητρική σου, είναι στο QVL.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι! Επειδή γενικά βλέπω κολλήματα οταν κάνω πολλά πράγματα ταυτοχρονα λέω να πάρω μνήμη. Τώρα μήπως θα μπορούσες να μου πεις πως το βλέπεις το pc για gaming (Θα μπορούσε μια καλύτερη κάρτα γραφικών να βελτιώσει την απόδοσή του)? Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλο? Σε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου!

Ακόμη τις καινούργιες μνήμες να τις βάλω μαζί με τις παλιές ή τις βάζω όλες μαζι?

Δημοσ.

Οι μητρική σου έχει θέση για 2 Sticks, για να βάλεις τα νέα θα πρέπει να βγουν τα παλιά.

Δε μπορώ ούτε και θέλω να κρίνω συστήματα με βάσει καλό/κακό, ειδικά αν δε ξέρω τη χρήση τους. Το αν είναι καλό το κρίνει ο κάτοχος, και αν τον ικανοποιεί. Αν τον ικανοποιεί τότε είναι καλό, αν όχι, τότε αναβαθμίζει. Από την άλλη, ή κάρτα σου είναι ~6800 series, είναι κάπως παλιά, ήταν καλή στην εποχή της. Από τότε έχουν βγει οι γενιές 7χχχ και R9/7 κλπ. 2xx. Αν σου αρκεί, τότε δε βρίσκω το λόγω να ψαχτείς παραπάνω, αν δε παίζει καλά, τότε υπάρχει κατάλληλο θέμα για αναβάθμιση κάρτας γραφικών, για οποιοδήποτε budget αλλά θα πρέπει αν αναφέρεις ακριβώς ποια κάρτα είναι και όχι αυτό του Speccy - 6800 series, καθώς υπάρχει 6850,70 klp και τη μάρκα του τροφοδοτικού σου καθώς και τα ονομαστικά του watt..

Δημοσ.

Selianx, σε ευχαριστώ. Από όσο θυμάμαι η motherboard έχει 4 θύρες. Σίγουρα η μνήμη είναι μεγάλο πρόβλημα για την καλή απόδοση του υπολογιστή μου. Σίγουρα θα απευθυνθώ σε άλλα μέρη του forum για την κάρτα γραφικών! Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου, αποφάσισα να αγοράσω τις κάρτες μνήμης που μου πρότεινες. Αν η motherboard τελικά έχει 4 θύρες γίνεται να βάλω και τις 4 μνήμες και να έχω 12 GB RAM? Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Αν το speccy δεν κάνει λάθος, η μητρική σου είναι αυτή http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-b75m-d3vrev_11και έχει 2.

Αν έχει 4, λογικά θα τα παίξει μια χαρά εφόσον τις βάλεις στα ίδια volt,timings, MHz και όλα, βέβαια δε θα παίξει quad-channel αλλά δυο dual-channel ( δε σε πολυενδιαφέρει αλλά λέμε τώρα...). Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην δουλέψουν όλες μαζί, πολύ μικρή αλλά και με τα 8 μια χαρά θα είσαι, σίγουρα θα νιώθεις πιο άνετος. 

Δημοσ.

Καλημέρα αγαπητέ Selianx. Συγνώμη για την καθυστέρηση! Μετά από λίγο ψάξιμο, χρειάζομαι και πάλι τα φώτα σου, αν έχεις χρόνο βέβαια. Μήπως μπορείς να μου πεις αν υπάρχει διαφορά μεταξύ των G.Skill Ripjaws και αυτών; http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=17664

Σε ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά.

Δημοσ.

Όχι, η μόνη διαφορά είναι ότι αυτές δε βρίσκονται στο QVL (Qualified Vendors List ) της μητρικής. Με λίγα λόγια, με τις άλλες είσαι σίγουρος 100% ότι θα παίξουν στη μητρική σου, ενώ με οποιοδήποτε κιτ εκτός QVL θα παίξουν 99.8%. Αυτές που διάλεξες, λόγω specs (volt,mhz,timings) θα παίξουν 99.9%.

Δημοσ.

Αγαπητέ selianx, μετά από τόσο καιρό έκανα επιτέλους την παραγγελία! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου αφού, χωρίς αυτή θα την είχα πατήσει και πάλι σίγουρα. Εύχομαι να είσαι πάντα καλά να δίνεις βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται!

Χίλια ευχαριστώ,

OumpaLoumpa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...