Jericho Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Έχω ένα desktop - Dell Optiplex 3020 MT - που παίζει το ρόλο server για λογιστικές εφαρμογές. Μέχρι τώρα, έπαιζε απλά backup των δεδομένων και των databases ειδικότερα. Καθώς όμως, εμφάνισε θέμα με το δίσκο του, σκέφτομαι το εξής : - Αγορά RAID κάρτας κ στήσιμο RAID 1 με 2 δίσκους - Αγορά μεταχειρισμένου server, πιθανότατα rack, από eBay και στήσιμο - μεταφορά εκεί. Προτιμώ το πρώτο, σαν πιο ανέξοδο, απλά δεν κατάφερα να βρω όσο και αν το έψαξα, αν μπορώ στον εν λόγω pc να κουμπώσω ένα PERC με 2 RE δίσκους πχ. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.
rfc Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Γιατι δε μπορεις δλδ? Δε μπορεις να βαλεις ενα raid controller με 2 δισκους δλδ? Για πιο λογο? Εγω θα σου προτεινα κιολας να τον αφησεις ως εχει και να παιρνεις τα backups και σε δευτερο εξωτερικο δισκο για νασαι ησυχος. Να εχεις την smart λειτουργια στο bios ενεργοποιημενη για να προλαβαινεις τυχον προβληματα δισκων στο μελλον. Η προληψη ειναι το καλυτερο, ενα check θερμοκρασιων και δισκων με HDsentinel καθε τοσο με εχει σωσει απειρες φορες.
Jericho Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Όσον αφορά την πρόληψη, αυτό έκανα και έφτασα να έχω δίσκο 4 μηνών με χτυπημένο μοτέρ - πλατώ. Backups παίρνω σε 2ο εσωτερικό - image του δίσκου και σε εξωτερικό. Απλά θέλω να στήσω ένα RAID 1, για ακόμα λιγότερο downtime, και όσο κ αν το ψαξα, δεν βρήκα αν οι PERC της Dell, δουλεύουν στα μηχανήματα που δεν δηλώνει ότι υποστηρίζει.
Jericho Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό.Δοκίμασα μια κάρτα RAID της Silicon Image, η οποία ΔΕΝ αναγνωρίζεται καν από το μηχάνημα, ούτε σε επίπεδο BIOS, ούτε μέσα από το λειτουργικό φυσικά.Μετά από πολύ ψάξιμο, είδα ότι με τη συγκεκριμένη είναι σχετικά γενικό φαινόμενο στα Dell.Έχει δοκιμάσει κάποιος κάποια αξιόπιστη λύση σε RAID controller σε Dell ? Thanks,
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Η προσωπική εμπειρία από δύο Dell Controllers (H200 & Perc 6i) και ένα HP P400i σε consumer boards ήταν αρκετά καλή μέχρι τώρα. Ειδικά τον Perc 6i που είναι Hardware Raid (αυτό που θέλεις δηλαδή), τον έχω δοκιμάσει σε τουλάχιστον 3 διαφορετικά consumer AMD boards (970 & 990X & 990FX chipsets). Δεν έχει τύχει να τον βάλω σε intel chipset, αλλά υπάρχουν κάποια references για θέματα με intel chipsets - καθώς και σχετικό workaround. Δες εδώ . Η Dell (οπως και λοιπές εταιρίες - π.χ. HP) δεν αναφέρουν αν οι controllers τους "παίζουν" σε consumer boards, καθώς προορίζονται για servers/workstations. Παρόλα αυτά, αν ψάξεις λίγο στο net θα δεις να χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε "απλά" consumer mainboards, καθώς οι περισσότεροι είναι re-branded LSI controllers. Αφήνω μια πιθανότητα ασυμβατότητας, καθώς αυτά τα Branded PC's (Dell/HP/IBM κλπ) έχουν καμια φορά περίεργο bios - υπάρχει σαφώς και η αναφορά στα intel chipsets παραπάνω, οπότε ... θα το έψαχνα λίγο παραπάνω .... Πιστεύω να σε διαφώτισα κάπως. Παναγιώτης
Jericho Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Τελικά αγοράστηκε ένας PowerEdge T110II, bundled με εναν Η200 και δίσκους - σαν έτοιμη λύση λόγω next day εγγύησης για 5 χρόνια. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και κανέναν 6i σε consumer board, πλέον τους πουλάνε πολύ φθηνά στο eBay.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα