Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας και καλημέρα. Έχω ένα chip ατμεγα 328 με τον bootloader του arduino uno και με πολύ προσπάθεια κατάφερα να το βάλω και να το συνδεσω σενα breadboard. Το θέμα είναι ότι λένε ότι για να δεις αν έχεις το bootloader θα πρέπει να αναβοσβίνει το λεδ στο pin 19 του atmega 328 αλλά σε εμένα αναβοσβήνει μόνο όταν πατάω το ρεσετ είναι αυτό πρόβλημα? Έκανα περίπου ότι έλεγε εδώ(http://www.jameco.com/Jameco/workshop/JamecoBuilds/arduinocircuit.html). Tώρα επίσης είχα αγοράσει ένα  rs232 shifter board kit από το ιντερνετ και έρχομαι τώρα εγώ να σας ρωτήσω εάν μπορω να συνδυάσω αυτο το κιτ για να προγραμματίσω το atmega 328 με το IDE του arduino. Γίνεται αυτό? Αλλιώς

μην σας κουράζω. ΑΑΑΑ και επίσης μία τελευταια ερώτηση όταν κάνεις ρεσετ σβήνεται και ο bootloader?

Επεξ/σία από dimi124
Δημοσ.

Γινεται, αλλα θες serial port.

ΑΑΑΑΑΑ οχι δεν σβηνει. Γινεται reset απλα, επανεκκινηση βρε.

Επισης θα το τρεξει με μπαταρια και οχι psu.

Δημοσ.

Έχω σεριαλ πορτ αλλά το shifter πως το συνδέω πάνω στο chip  TX ΣE TX KAI RX σε RX?  (Επίσης θα το τρέξει με μπαταρία και οχι psu) και με αυτο τι εννοείς? Το shifter βγάζει ΤΧ ΚΑΙ RX, VCC KAI GND για να πάρει ρεύμα το shifter.

Δημοσ.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ εγώ τα έβαζα ανάποδα. Και μετά to προγραμματίζω με το IDE του arduino? Το προσπάθησα αλλά δεν γίνεται μου βγάζει σφάλμα. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

Δεν το συνδέω αλλά χρησιμοποιώ το shifter kit το οποίο θέλει δικό του ρεύμα. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω γιατι μου βγάζει σφάλμα. avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

Δημοσ.

To εψαξα στο google αλλά βρήκα οτι δεν έχει booloader το chip που βγάζει αυτο το σφάλμα όμως εγώ το αγόρασα με bootloader οπώτε μπορει να φταίνε οι ρυθμίσεις του IDE. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...