sakisosf Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ήμουν από κινητό παίδες,δεν μπορούσα να ψάξω περαιτέρω.Τώρα που το έψαξα,είδα ότι πράγματι δεν υπάρχει 1440p και 3D εκτός αν εννοεί κάτι άλλο.Του άφησα μια ερώτηση τώρα,αναμένουμε! Edit:Η οθόνη του είναι αυτή:Samsung SyncMaster P2370HD η οποία είναι μια τυπική 1080p οθόνη.Ούτε καν 3D.Φαντάζομαι δεν ξέρει καν τι είναι 3D και 1440p για να επιμένει ότι η συγκεκριμένη είναι και 3D και 1440p.Έχω αρχίσει να ζαλίζομαι πραγματικά!
Fulgore Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ήμουν από κινητό παίδες,δεν μπορούσα να ψάξω περαιτέρω.Τώρα που το έψαξα,είδα ότι πράγματι δεν υπάρχει 1440p και 3D εκτός αν εννοεί κάτι άλλο.Του άφησα μια ερώτηση τώρα,αναμένουμε! Edit:Η οθόνη του είναι αυτή:Samsung SyncMaster P2370HD η οποία είναι μια τυπική 1080p οθόνη.Ούτε καν 3D.Φαντάζομαι δεν ξέρει καν τι είναι 3D και 1440p για να επιμένει ότι η συγκεκριμένη είναι και 3D και 1440p.Έχω αρχίσει να ζαλίζομαι πραγματικά! Δειξε του την συνθεση του Pnick και πολλη του ειναι... 1
efo355 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ήμουν από κινητό παίδες,δεν μπορούσα να ψάξω περαιτέρω.Τώρα που το έψαξα,είδα ότι πράγματι δεν υπάρχει 1440p και 3D εκτός αν εννοεί κάτι άλλο.Του άφησα μια ερώτηση τώρα,αναμένουμε! Edit:Η οθόνη του είναι αυτή:Samsung SyncMaster P2370HD η οποία είναι μια τυπική 1080p οθόνη.Ούτε καν 3D.Φαντάζομαι δεν ξέρει καν τι είναι 3D και 1440p για να επιμένει ότι η συγκεκριμένη είναι και 3D και 1440p.Έχω αρχίσει να ζαλίζομαι πραγματικά! Εδώ μάλλον είναι στραβός ο γιαλός γι αυτό αρμενίζουμε στραβα. Να σου δώσω άλλη μια συμβουλή; Μακριά μη του φτιάχνεις τίποτα γιατί θα μπλέξεις. Θα φάει αυτός έναν ιο στη μάπα και θα τα βάζει με εσένα. Θα πάει να παίξει κανά witcher 3 και επειδή μπορεί να μη το παίζει καλά με όλα maxed out πάλι εσύ θα την ακούσεις. Πραγματικά αν δεν βγάζεις λεφτά από τη φάση μην ασχολείσαι. Θα δει τον ssd και θα φωνάζει γιατί δεν είναι 2tb και είναι 250 gb. Το να καταλάβει τη διαφορά δε το πολυνομίζω. Αστον να πάει να πάρει ένα έτοιμο από κανα πλαίσιο ή κανα λαπτοπ και μην ασχολείσαι. 7
Fulgore Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εδώ μάλλον είναι στραβός ο γιαλός γι αυτό αρμενίζουμε στραβα. Να σου δώσω άλλη μια συμβουλή; Μακριά μη του φτιάχνεις τίποτα γιατί θα μπλέξεις. Θα φάει αυτός έναν ιο στη μάπα και θα τα βάζει με εσένα. Θα πάει να παίξει κανά witcher 3 και επειδή μπορεί να μη το παίζει καλά με όλα maxed out πάλι εσύ θα την ακούσεις. Πραγματικά αν δεν βγάζεις λεφτά από τη φάση μην ασχολείσαι. Θα δει τον ssd και θα φωνάζει γιατί δεν είναι 2tb και είναι 250 gb. Το να καταλάβει τη διαφορά δε το πολυνομίζω. Αστον να πάει να πάρει ένα έτοιμο από κανα πλαίσιο ή κανα λαπτοπ και μην ασχολείσαι. Καπως ετσι 3
dimitrisOP Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 πες του να παει να παρει κανενα punto και ας αφησει τα pc 1
sakisosf Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εδώ μάλλον είναι στραβός ο γιαλός γι αυτό αρμενίζουμε στραβα. Να σου δώσω άλλη μια συμβουλή; Μακριά μη του φτιάχνεις τίποτα γιατί θα μπλέξεις. Θα φάει αυτός έναν ιο στη μάπα και θα τα βάζει με εσένα. Θα πάει να παίξει κανά witcher 3 και επειδή μπορεί να μη το παίζει καλά με όλα maxed out πάλι εσύ θα την ακούσεις. Πραγματικά αν δεν βγάζεις λεφτά από τη φάση μην ασχολείσαι. Θα δει τον ssd και θα φωνάζει γιατί δεν είναι 2tb και είναι 250 gb. Το να καταλάβει τη διαφορά δε το πολυνομίζω. Αστον να πάει να πάρει ένα έτοιμο από κανα πλαίσιο ή κανα λαπτοπ και μην ασχολείσαι. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε και για την συμβουλή σου και όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το θέμα μου (του).Δεν πρόκειται να ασχοληθώ παραπάνω γιατί αφενός δεν έχω το παραμικρό κέρδος και αφετέρου μπορεί να βρω και τον μπελά μου όπως πολύ καλά είπες.Αν δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάτι εντελώς γελοίο στον χώρο των υπολογιστών,την ανάλυση οθόνης του,απορώ τι το θέλει το PC των 2000++ ευρώ.Τελείωσε αυτή η ιστορία!Ευχαριστώ και πάλι μάγκες 2
rowain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Αρα εχουμε και λεμε Cpu i5 4690 (o ι5 4690k ειναι για Oc) ή i7 4790 Ram 2x4gb στα 1600 Mhz HDD WD Caviar Blue 1TB SSD Samsung Evo 128 ή 256GB. Psu Xfx 650W Case Οποιο κουτι θελει. Gpu Gtx 780 ή R9 290 Ψυκτρα Thermalright TRUE SPirit 140 Dvd Ενα DVD RW στα 16 ευρω αν χρειαζεται. Μητρικη μια Asus H97 Και ετοιμος. Αυτος που πραγματικα εχει τα χρηματα καθεται και κανει ερευνα αγορας πριν αγορασει κατι,δεν παει και αγοραζει οτι του δινουν απο το καθε καταστημα,ουτε βαζει αλλο φιλο του να του βρει αυτος τα κομματια και επικοινωνει μεσω Facebook και δεν μπορει να φτιαξει ο ιδιος ενα λογαριασμο στο Insomnia να μας πει (για να μην σου πω οτι αυτοι που πραγματικα εχουν χρηματα κοιτανε πιο πολυ το VFM,και δεν μιλαω μονο για υπολογιστες αλλα γενικα για αγορες πραγματων).Φυσικα απο το παραπανω υπαρχει η εξαιρεση των ατομων που πηγαινουν στα γνωστα καταστηματα και αγοραζουν τα ετοιμα PC,αλλα βεβαια τα ατομα αυτα κατα κυριο λογο ειναι μικρης ηλικιας και αμορφωτα(αλλιως δεν θα παιρνανε οτι τους πλασαρουν σαν ’’GAMING''). Αλλωστε το εχουμε πει πολλες φορες οτι για gaming Pc,δεν χρειαζεται να δωσεις 2000ευρω για να παιξεις σε υψηλες αναλυσεις. Μπορεις να αγορασεις απο Cpu ενα i5 4690 ή 4670k ή 8320/8350 ή ακομα καλυτερα σε καποιο μεταχ. με εγγυηση, Ram 8gb Gpu Gtx 780 ή R9 290(που ειναι και φθηνοτερη). Ουτε 1500ευρω δεν βγαινουν Σε αυτην την περιπτωση ναι εχεις δικιο. Αλλα εγω αναφερομουν γενικα και διαφωνω με την ιδεα οτι δεν αξιζει να δωσει κανεις αρκετο χρημα για gaming pc. Ειπα τους λογους που το θεωρω αυτο και συμπεριλαμβανουν και το μεγαλο oc μεσα + τα γουστα/τρελα και τις δυνατοτητες του καθενα. Γιατι αν ειναι να μην γινει oc τοτε δεν τιθεται θεμα..Μια gtx 780ti πχ δεν χωραει σε budget 1500€ ωστε να βγει ισορροπημενο συστημα..ουτε χωρανε παραλληλα top μητρικες για μεγιστα oc..και αλλα πολλα, γιατι μιλαμε για ενα ισορροπημενο συστημα με μεγαλο budget..και τετοια συστηματα συνηθως ειναι για enthusiasts η γενικα για ατομα που το εχουν ψαξει πολυ το θεμα και θελουν ενα γομαρι pc που να αντεξει χρονια..εξαρταται πως το βλεπει κανεις..δεν υπαρχει απολυτα σωστη κατευθυνση σε αυτο το θεμα..για εσενα μπορει να ειναι σπαταλη και με το δικιο σου γιατι οντως μπορεις να φτιαξεις ενα πολυ καλο pc με 1300€ αλλα για καποιον αλλο οχι ο οποιος εκτος απο gaming επειθυμει μεγαλο oc και κορυφαιο hardware..υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις και αναφερομαι φυσικα σε ατομα που ειναι αρκετα ψαγμενα με ιδιαιτερες η υπερβολικες επιθυμιες.. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2014 από rowain 1
pnick Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Γράφω όχι μόνο για το παρόν θέμα, αλλά γενικότερα, με αφορμή αυτά που γράφτηκαν εδώ. Το πού θα δώσει κάποιος τα χρήματά του και το πόσα θα δώσει είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Και ναι μεν ο TS τελικά φάνηκε να θέλει να τραβηχτεί πίσω στην προκειμένη περίπτωση (και καλά θα κάνει, αν έτσι κρίνει), αλλά θεωρώ λίγο άδικο να είμαστε αυστηροί με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρουμε και που αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να δώσει τόσα χρήματα (ο φίλος του TS). Δεν θα κάτσω εγώ προσωπικά να ασχοληθώ με το άν ξέρει, τί ξέρει και γιατί θέλει να δώσει (πετάξει, ίσως τόσα λεφτά. Το βλέπω εντελώς απρόσωπα το θέμα. Από την στιγμή που ο TS ζήτησε γνώμη για ένα pc με την τάδε χρήση και τα τάδε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. το κουτί που ζήτησε και είπε ότι θέλει μόνο αυτό, είναι απολύτως σεβαστό έστω και αν εμένα μου φαινόταν αηδία και πεταμένα λεφτά [δεν μου φαίνεται, απλά λέω], αυτός θα το βλέπει όλη μέρα, αυτός πρέπει να το ευχαριστιέται, όχι εγώ) μέχρι το συγκεκριμένο budget, εγώ θα κάτσω να του φτιάξω ένα σύστημα με αυτά που θεωρώ εγώ πιό ταιριαστά (και το κάνω γιατί με ευχαριστεί, δεν με υποχρεώνει κανένας) και από εκεί και πέρα, ας κάτσει και αυτός να το ψάξει αν θέλει και όσο θέλει. Δικό του θέμα. Εξάλλου, ό,τι και να του πούμε εμείς, αν αυτός έχει αποφασίσει να δώσει 2000€ γιατί του περισσεύουν, νομίζετε ότι δεν θα τα δώσει επειδή του το είπαμε εμείς; Αν δεν του απαντήσει κάποιος από εδώ θα πάει και θα τα σκάσει στο Α ή Β κατάστημα (αδιάφορο είναι) με ό,τι θέλουν να του βάλουν οι πωλητές, που θα του το παρουσιάσουν ως super. Άρα, εγώ βάζω απλά μια σύνθεση με αυτά που θεωρώ καλύτερο να μπουν για να πάρει (αν πάρει) μια ιδέα και για να μη πάει και πάρει ό,τι νά ναι (και τα έχουμε δεί πολλάκις αυτά, π.χ. μητρική 990 και Intel επεξεργαστής...) και αυτός απο εκεί και πέρα ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν κάθομαι να το ψάξω βαθύτερα. Εξάλλου, για μένα και 1000€ είναι υπερβολικά για τα δικά μου μυαλά, εκτός αν υπάρχει ειδική επαγγελματική χρήση που χρειάζεται δυνατό εργαλείο. Αλλά, για ένα καθημερινό σύστημα, ειδικά το να δώσει κανείς παραπάνω από 300€ για κάρτα γραφικών μου φαίνεται εμένα προσωπικά εξωπραγματικό. Τί σημασία έχει; Θα κάτσω να πω στον ενδιαφερόμενο "μη πάρεις την 290Χ ή την 780Ti" αν αυτός θέλει σώνει και καλά να τα δώσει τα χρήματα; Όχι. Απλά θα του πώ "πάρε αυτήν την υλοποίηση" αν γνωρίζω δυο πράγματα για να κάνει σωστότερη επιλογή. Συγγνώμη για το εκτενές και για το (λίγο, ελπίζω) off topic. 5
rowain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Γράφω όχι μόνο για το παρόν θέμα, αλλά γενικότερα, με αφορμή αυτά που γράφτηκαν εδώ. Το πού θα δώσει κάποιος τα χρήματά του και το πόσα θα δώσει είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Και ναι μεν ο TS τελικά φάνηκε να θέλει να τραβηχτεί πίσω στην προκειμένη περίπτωση (και καλά θα κάνει, αν έτσι κρίνει), αλλά θεωρώ λίγο άδικο να είμαστε αυστηροί με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρουμε και που αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να δώσει τόσα χρήματα (ο φίλος του TS). Δεν θα κάτσω εγώ προσωπικά να ασχοληθώ με το άν ξέρει, τί ξέρει και γιατί θέλει να δώσει (πετάξει, ίσως τόσα λεφτά. Το βλέπω εντελώς απρόσωπα το θέμα. Από την στιγμή που ο TS ζήτησε γνώμη για ένα pc με την τάδε χρήση και τα τάδε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. το κουτί που ζήτησε και είπε ότι θέλει μόνο αυτό, είναι απολύτως σεβαστό έστω και αν εμένα μου φαινόταν αηδία και πεταμένα λεφτά [δεν μου φαίνεται, απλά λέω], αυτός θα το βλέπει όλη μέρα, αυτός πρέπει να το ευχαριστιέται, όχι εγώ) μέχρι το συγκεκριμένο budget, εγώ θα κάτσω να του φτιάξω ένα σύστημα με αυτά που θεωρώ εγώ πιό ταιριαστά (και το κάνω γιατί με ευχαριστεί, δεν με υποχρεώνει κανένας) και από εκεί και πέρα, ας κάτσει και αυτός να το ψάξει αν θέλει και όσο θέλει. Δικό του θέμα. Εξάλλου, ό,τι και να του πούμε εμείς, αν αυτός έχει αποφασίσει να δώσει 2000€ γιατί του περισσεύουν, νομίζετε ότι δεν θα τα δώσει επειδή του το είπαμε εμείς; Αν δεν του απαντήσει κάποιος από εδώ θα πάει και θα τα σκάσει στο Α ή Β κατάστημα (αδιάφορο είναι) με ό,τι θέλουν να του βάλουν οι πωλητές, που θα του το παρουσιάσουν ως super. Άρα, εγώ βάζω απλά μια σύνθεση με αυτά που θεωρώ καλύτερο να μπουν για να πάρει (αν πάρει) μια ιδέα και για να μη πάει και πάρει ό,τι νά ναι (και τα έχουμε δεί πολλάκις αυτά, π.χ. μητρική 990 και Intel επεξεργαστής...) και αυτός απο εκεί και πέρα ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν κάθομαι να το ψάξω βαθύτερα. Εξάλλου, για μένα και 1000€ είναι υπερβολικά για τα δικά μου μυαλά, εκτός αν υπάρχει ειδική επαγγελματική χρήση που χρειάζεται δυνατό εργαλείο. Αλλά, για ένα καθημερινό σύστημα, ειδικά το να δώσει κανείς παραπάνω από 300€ για κάρτα γραφικών μου φαίνεται εμένα προσωπικά εξωπραγματικό. Τί σημασία έχει; Θα κάτσω να πω στον ενδιαφερόμενο "μη πάρεις την 290Χ ή την 780Ti" αν αυτός θέλει σώνει και καλά να τα δώσει τα χρήματα; Όχι. Απλά θα του πώ "πάρε αυτήν την υλοποίηση" αν γνωρίζω δυο πράγματα για να κάνει σωστότερη επιλογή. Συγγνώμη για το εκτενές και για το (λίγο, ελπίζω) off topic. Ναι σωστα, απλα ακομη και αν καποιος θελει να διαθεσει πολυ μεγαλο ποσο για το pc του και δεν μας πεφτει λογος, εμεις πρεπει να του πουμε την βελτιστη λυση με βαση τη χρηση. Απο εκει και περα αν εχει μεγαλη τρελα τοτε παμε πασο. Αλλα αν ειναι να φτιαξει ενα pc στο οποιο δεν θα γινει ουτε καν oc και ο ιδιος δεν εχει ιδεα τι κανει και που παει, τοτε φυσικα θα του πουμε οτι ειναι λαθος αυτο που θελει να κανει και αν επιμενει πολυ τοτε ενταξει. Δικη του επιλογη, δικο του το λαθος . Γι αυτο και εγω ειπα στον ts να συμπληρωσει τις 3 τελευταιες προτασειςτης φορμας που του linkαρα, για να μας πει επιπλεον πληροφοριες που να αιτιολογουν το μεγαλο ποσο που θα διαθεσει εν μερει..αλλα δεν βλεπω να γινεται κατι.. 3
pnick Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Το oc δεν προσφέρει πολλά στο gaming, από όσο ξέρω. Σε άλλες χρήσεις είναι πολύ πιό αποδοτικό. Και με έναν κορυφαίο επεξεργαστή σαν τον 4790 δεν θα είχε κανένα πρόβλημα απόδοσης. Δεν θεωρώ λάθος λοιπόν εν προκειμένω, το ότι δεν θέλει oc. Ίσως και καλύτερα να μην έκανε γενικώς oc, αν σκέφτεται επιπόλαια και δεν το έχει το θέμα. Τα λάθη για μένα άλλα είναι, αλλά ούτε και σε αυτά μου πέφτει λόγος. Από εκεί και πέρα, είτε τα λέμε αυτά, είτε όχι, αν ο άνθρωπος αποφάσισε να δώσει 2000€ για να φτιάξει σύστημα, θα τα δώσει. Τουλάχιστον, αν τα δώσει ας υπάρχουν 1-2 προτάσεις εδώ, μπας και τις δεί και πάρει μια ιδέα. Σε αυτό βοήθησα όσο γνωρίζω. Δεν με απασχολεί παραπάνω το θέμα. Την πρότασή μου την έκανα. Ας κάνει και λανθασμένες επιλογές, εν τέλει. Μόνο έτσι μαθαίνει ο άνθρωπος ("άσε με να κάνω λάθος" δεν έλεγε ο Παπακωνσταντίνου;... ) 1
Fulgore Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Σε αυτην την περιπτωση ναι εχεις δικιο. Αλλα εγω αναφερομουν γενικα και διαφωνω με την ιδεα οτι δεν αξιζει να δωσει κανεις αρκετο χρημα για gaming pc. Ειπα τους λογους που το θεωρω αυτο και συμπεριλαμβανουν και το μεγαλο oc μεσα + τα γουστα/τρελα και τις δυνατοτητες του καθενα. Γιατι αν ειναι να μην γινει oc τοτε δεν τιθεται θεμα..Μια gtx 780ti πχ δεν χωραει σε budget 1500€ ωστε να βγει ισορροπημενο συστημα..ουτε χωρανε παραλληλα top μητρικες για μεγιστα oc..και αλλα πολλα, γιατι μιλαμε για ενα ισορροπημενο συστημα με μεγαλο budget..και τετοια συστηματα συνηθως ειναι για enthusiasts η γενικα για ατομα που το εχουν ψαξει πολυ το θεμα και θελουν ενα γομαρι pc που να αντεξει χρονια..εξαρταται πως το βλεπει κανεις..δεν υπαρχει απολυτα σωστη κατευθυνση σε αυτο το θεμα..για εσενα μπορει να ειναι σπαταλη και με το δικιο σου γιατι οντως μπορεις να φτιαξεις ενα πολυ καλο pc με 1300€ αλλα για καποιον αλλο οχι ο οποιος εκτος απο gaming επειθυμει μεγαλο oc και κορυφαιο hardware..υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις και αναφερομαι φυσικα σε ατομα που ειναι αρκετα ψαγμενα με ιδιαιτερες η υπερβολικες επιθυμιες.. Σε αυτο ακριβως ειναι και η δικια μου ενσταση.Αυτος που θελει απο το Pc το κατι παραπανω οπως ακριβως το λες και εσυ θα κατσει να το μελετησει παραπανω το θεμα.Ουτε θα βαλει αλλον ακυρο,αντι να φτιαξει ο ιδιος Account στο Insomnia να μας πει ακριβως τι ζηταει απο το Pc που φτιαχνει,ουτε ειναι σοβαρη επικοινωνια η επικοινωνια μεσω Facebook. Γράφω όχι μόνο για το παρόν θέμα, αλλά γενικότερα, με αφορμή αυτά που γράφτηκαν εδώ. Το πού θα δώσει κάποιος τα χρήματά του και το πόσα θα δώσει είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Και ναι μεν ο TS τελικά φάνηκε να θέλει να τραβηχτεί πίσω στην προκειμένη περίπτωση (και καλά θα κάνει, αν έτσι κρίνει), αλλά θεωρώ λίγο άδικο να είμαστε αυστηροί με έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρουμε και που αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να δώσει τόσα χρήματα (ο φίλος του TS). Δεν θα κάτσω εγώ προσωπικά να ασχοληθώ με το άν ξέρει, τί ξέρει και γιατί θέλει να δώσει (πετάξει, ίσως τόσα λεφτά. Το βλέπω εντελώς απρόσωπα το θέμα. Από την στιγμή που ο TS ζήτησε γνώμη για ένα pc με την τάδε χρήση και τα τάδε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. το κουτί που ζήτησε και είπε ότι θέλει μόνο αυτό, είναι απολύτως σεβαστό έστω και αν εμένα μου φαινόταν αηδία και πεταμένα λεφτά [δεν μου φαίνεται, απλά λέω], αυτός θα το βλέπει όλη μέρα, αυτός πρέπει να το ευχαριστιέται, όχι εγώ) μέχρι το συγκεκριμένο budget, εγώ θα κάτσω να του φτιάξω ένα σύστημα με αυτά που θεωρώ εγώ πιό ταιριαστά (και το κάνω γιατί με ευχαριστεί, δεν με υποχρεώνει κανένας) και από εκεί και πέρα, ας κάτσει και αυτός να το ψάξει αν θέλει και όσο θέλει. Δικό του θέμα. Εξάλλου, ό,τι και να του πούμε εμείς, αν αυτός έχει αποφασίσει να δώσει 2000€ γιατί του περισσεύουν, νομίζετε ότι δεν θα τα δώσει επειδή του το είπαμε εμείς; Αν δεν του απαντήσει κάποιος από εδώ θα πάει και θα τα σκάσει στο Α ή Β κατάστημα (αδιάφορο είναι) με ό,τι θέλουν να του βάλουν οι πωλητές, που θα του το παρουσιάσουν ως super. Άρα, εγώ βάζω απλά μια σύνθεση με αυτά που θεωρώ καλύτερο να μπουν για να πάρει (αν πάρει) μια ιδέα και για να μη πάει και πάρει ό,τι νά ναι (και τα έχουμε δεί πολλάκις αυτά, π.χ. μητρική 990 και Intel επεξεργαστής...) και αυτός απο εκεί και πέρα ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν κάθομαι να το ψάξω βαθύτερα. Εξάλλου, για μένα και 1000€ είναι υπερβολικά για τα δικά μου μυαλά, εκτός αν υπάρχει ειδική επαγγελματική χρήση που χρειάζεται δυνατό εργαλείο. Αλλά, για ένα καθημερινό σύστημα, ειδικά το να δώσει κανείς παραπάνω από 300€ για κάρτα γραφικών μου φαίνεται εμένα προσωπικά εξωπραγματικό. Τί σημασία έχει; Θα κάτσω να πω στον ενδιαφερόμενο "μη πάρεις την 290Χ ή την 780Ti" αν αυτός θέλει σώνει και καλά να τα δώσει τα χρήματα; Όχι. Απλά θα του πώ "πάρε αυτήν την υλοποίηση" αν γνωρίζω δυο πράγματα για να κάνει σωστότερη επιλογή. Συγγνώμη για το εκτενές και για το (λίγο, ελπίζω) off topic. Δεν διαφωνω καθολου με αυτα που λες απλα δυστηχως ενα πραγμα ξεχνας,ή μαλλον δεν εχεις δει ακομα λόγω του σχετικα λιγου καιρου που εισαι εδω.Και με αυτο εννοω στο οτι οι περισσοτεροι που μπαινουν και φτιαχνουν Gaming Pc topics κυριως στην πραξη δεν προκειται να τα αγορασουν.Και γνωριζω οτι θα μου πεις οτι μπορει να ρωτανε πληροφοριακα πραγμα λογικο και σωστο. Αν ομως πχ εχεις δει στην πρωτη σελιδα να υπαρχουν 4 ιδιες συνθεσεις(πχ Gaming Pc 1100 ευρω) τοτε θα καταλαβεις γιατι ακριβως γραφω αυτα που γραφω,και ειδικα οι ακομα πιο παλιοι απο μενα θα στο επιβεβαιωσουν αυτο(που εισαι ρε Millennium ). Δεν ειμαι κατα ουτε του να βοηθησω τον αλλο στην αγορα,ουτε στο να δωσω οτι πληροφοριες εχω πανω στο θεμα. Αυτο που με εκνευριζει απιστευτα ειναι οτι αρκετοι,επειδη δεν εχουν τιποτα σημαντικοτερο να κανουν μπαινουν και ρωτατε για διαφορες ταχα μου συνθεσεις μονο και μονο για να περασει η ωρα,και δεν σεβονται τον χρονο και την προσπαθεια ορισμενων ατομων απο ολα τα Forum που εχουν διαθεση,ανευ χρηματων,να βοηθησουν. 1
rowain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Το oc δεν προσφέρει πολλά στο gaming, από όσο ξέρω. Σε άλλες χρήσεις είναι πολύ πιό αποδοτικό. Και με έναν κορυφαίο επεξεργαστή σαν τον 4790 δεν θα είχε κανένα πρόβλημα απόδοσης. Δεν θεωρώ λάθος λοιπόν εν προκειμένω, το ότι δεν θέλει oc. Ίσως και καλύτερα να μην έκανε γενικώς oc, αν σκέφτεται επιπόλαια και δεν το έχει το θέμα. Τα λάθη για μένα άλλα είναι, αλλά ούτε και σε αυτά μου πέφτει λόγος. Από εκεί και πέρα, είτε τα λέμε αυτά, είτε όχι, αν ο άνθρωπος αποφάσισε να δώσει 2000€ για να φτιάξει σύστημα, θα τα δώσει. Τουλάχιστον, αν τα δώσει ας υπάρχουν 1-2 προτάσεις εδώ, μπας και τις δεί και πάρει μια ιδέα. Σε αυτό βοήθησα όσο γνωρίζω. Δεν με απασχολεί παραπάνω το θέμα. Την πρότασή μου την έκανα. Ας κάνει και λανθασμένες επιλογές, εν τέλει. Μόνο έτσι μαθαίνει ο άνθρωπος ("άσε με να κάνω λάθος" δεν έλεγε ο Παπακωνσταντίνου;... ) Ε κοιτα ενταξει δεν ειπα οτι ειναι λαθος το να μην κανει oc. Δικη του ειναι η επιλογη και το μεγαλο oc βοηθαει και στο gaming. Προσεξε...ειπα το μεγαλο oc. Το μικρο βοηθαει και στις αλλες χρησεις εστω και σε μικρες δοσεις. απο εκει και περα θα του κανουμε συνθεσεις στα 2000€ μονο εφοσον οντως θα τις υλοποιησει και εστω οτι δεν θα τις υλοποιησει και επιμενει στα 2 χιλιαρικα τοτε οκ του κανουμε συνθεση στα 2000. Αλλα ολοι αρχισαν να κανουν συνθεσεις χωρις να εχουμε παρει τις απαραιτητες πληροφοριες που εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να οτι πρεπει να μας τις λενε...γι αυτο και εκανα νεα φορμα για αναβαθμισεις και αγορες υπολογιστων...οχι για να περναω την ωρα μου Σε αυτο ακριβως ειναι και η δικια μου ενσταση.Αυτος που θελει απο το Pc το κατι παραπανω οπως ακριβως το λες και εσυ θα κατσει να το μελετησει παραπανω το θεμα.Ουτε θα βαλει αλλον ακυρο,αντι να φτιαξει ο ιδιος Account στο Insomnia να μας πει ακριβως τι ζηταει απο το Pc που φτιαχνει,ουτε ειναι σοβαρη επικοινωνια η επικοινωνια μεσω Facebook. Ωραια χαιρομαι που συμφωνουμε 1
pnick Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ε κοιτα ενταξει δεν ειπα οτι ειναι λαθος το να μην κανει oc. Δικη του ειναι η επιλογη και το μεγαλο oc βοηθαει και στο gaming. Προσεξε...ειπα το μεγαλο oc. Το μικρο βοηθαει και στις αλλες χρησεις εστω και σε μικρες δοσεις. απο εκει και περα θα του κανουμε συνθεσεις στα 2000€ μονο εφοσον οντως θα τις υλοποιησει και εστω οτι δεν θα τις υλοποιησει και επιμενει στα 2 χιλιαρικα τοτε οκ του κανουμε συνθεση στα 2000. Αλλα ολοι αρχισαν να κανουν συνθεσεις χωρις να εχουμε παρει τις απαραιτητες πληροφοριες που εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να οτι πρεπει να μας τις λενε...γι αυτο και εκανα νεα φορμα για αναβαθμισεις και αγορες υπολογιστων...οχι για να περναω την ωρα μου Απλά για την κουβέντα (το θέμα έχει λήξει εξάλλου), σε τέτοιο budget υπάρχει λύση για ανθρώπους που τα "ακουμπάνε", αλλά δεν θέλουν oc. Παίρνουν τον 4790Κ και τον τρέχoυν σε στόκ, δηλαδή με turbo 4.4 χωρίς να πειράξουν τίποτα, και έχουν ένα 10% αύξηση της απόδοσης χωρίς κλοκαρίσματα. Τώρα, για τις πληροφορίες που λές δίκιο έχεις. Εγώ πάντως άφησα χώρο και για οθόνη στην σύνθεση, γιατί ουσιαστικά εκεί ήταν το θέμα. Τουλάχιστον μια πολύ καλή 24άρα χωρούσε. (Γενικώς, και με τις οθόνες πιστεύω ότι γίνονται overkill επιλογές συχνά στα στησίματα που προτείνονται. Πρόσφατα πήρα την dell U2414H κι εγώ. Πολύ καλή η οθόνη, πράγματι, αλλά για μάτια εξασκημένα στις λεπτομέρειες. Σκέφτομαι τα χρήματα που έδωσα, αν άξιζαν τελικά. Θα δείξει. Για τον μέσο χρήστη, πιστεύω, μια 24άρα Full HD με 160-170€ είναι παραπάνω από αρκετή, και ξέρω ότι θα ακουστώ "κάπως" με αυτό που λέω, αλλά δεν πειράζει). 1
Fulgore Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Απλά για την κουβέντα (το θέμα έχει λήξει εξάλλου), σε τέτοιο budget υπάρχει λύση για ανθρώπους που τα "ακουμπάνε", αλλά δεν θέλουν oc. Παίρνoyn τον 4790Κ και τον τρέχoυν σε στόκ, δηλαδή με turbo 4.4 χωρίς να πειράξου τίποτα, και έχουν ένα 10% αύξηση της απόδοσης χωρίς κλοκαρίσματα. Τώρα, για τις πληροφορίες που λές δίκιο έχεις. Εγώ πάντως άφησα χώρο και για οθόνη στην σύνθεση, γιατί ουσιαστικά εκεί ήταν το θέμα. Τουλάχιστον μια πολύ καλή 24άρα χωρούσε. (Γενικώς, και με τις οθόνες πιστεύω ότι γίνονται overkill επιλογές συχνά στα στησίματα που προτείνονται. Πρόσφατα πήρα την dell U2414H κι εγώ. Πολύ καλή η οθόνη, πράγματι, αλλά για μάτια εξασκημένα στις λεπτομέρειες. Σκέφτομαι τα χρήματα που έδωσα, αν άξιζαν τελικά. Θα δείξει. Για τον μέσο χρήστη, πιστεύω, μια 24άρα Full HD με 160-170€ είναι παραπάνω από αρκετή, και ξέρω ότι θα ακουστώ "κάπως" με αυτό που λέω, αλλά δεν πειράζει). Καλα τα λες γιατι αλλωστε ο μεσος χρηστης απο πιο παλια ερευνα που θυμαμαι οτι ειχα δει ξοδευει Max σε αναβαθμιση καρτας γραφικων μεχρι 200-230 και σε αυτα τα χρηματα ειναι χλωμο ουτως ή αλλως να κοιταζει για μεγαλες αναλυσεις(βλεπε 1440p).Βεβαια η Dell U2412M ειναι μια πολυ αξιολογη προταση για παραπανω αναλυση(1920x1200),ειδικα αν βρεις καποια ευκαιρια σε μεταχ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα