Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραία, download speed 3.8-5.7 Mb/s (peak 6.5Mb/s) από firefox (χωρίς accelerator)

το να γίνονται zip μεγάλα αρχεία δεν είναι λίγο σπατάλη σε επεξεργαστική ισχύ; Αν γινόταν από τον browser όσο το ανέβαζε να το δεχτώ..

Πλεον οταν ανεβαζει καποιος ενα kai monadiko αρχειο,ειτε zip ειτε με αλλο extension, τοτε δεν θα γινεται zip αλλα θα γινεται download το ιδιο το αρχειο. Ετσι ενα αρχειο 2gb θα ειναι διαθεσιμο αμεσα(η τουλαχιστον σε λιγοτερο απο 10 sec).

http://54.229.200.200/blog.html 

• Like 1
Δημοσ.

Drag n drop, ωραιος ! Επισης καλη φαση που μπορω να το πεταξω οπουδηποτε στο ασπρο.

Απλα (θα σε πρηξω παλι) σημειωσε μια περιοχη για drag n drop. Η απλα γραψε Add [or drag] files to send.

Πω πω , επηρεασα τη κατασκευη ενος προτζεκτ. Μισο να ψωνιστω.....ΟΚ, περασε

Καλη συνεχεια

Δημοσ.

bug report από εμένα...

αν δώσω focus σε κάποιο textbox και κάνω Hover στο "add files" γίνεται αυτό:

Untitled.png

Fixed.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Μια και είσαι στη φάση να μαζεύεις λεπτομέρειες, δες και το z-index του tooltip, όταν έχει μείνει :focus σε κάποιο input.

ηθελες επιβεβαιωση; :P

Δημοσ.

ηθελες επιβεβαιωση; :P

Οχι ρε συ, απλα δεν ειχα καταλαβει το reproduction του bug ! το θυμομουν οτι το ειχες πει και εσυ!

Δημοσ.

Εχεις την ατυχια να ψαχνω κ γω html5 και τα ρεστα, οποτε θα σε πρηξω παλι

Αν στο drag 'n' drop εβαλες xhr2, δεν ειναι τιποτα να βαλεις κ ενα κουμπι abort. Αμα αποφασισα να ανεβασω ενα βιντεο κανα giga, και διαπιστωσω οτι τελικα δεν ηθελα να ανεβασω αυτο, αλλα καποιο αλλο, θα περιμενω να ανεβει για να το διαγραψω? Δωσε μου abort μπαρμπα.

Αν θυμαμαι καλα, σε xhr2, το abort ειναι τοσο απλο

<button id="aborter">abort this</button>

//javascript
//create xhr
var xhr = new XMLHttpRequest();
//send files , check imogen poots images, have a coffee...

//what the button will do?
document.getElementById("aborter").addEventListener("click",abortme, false);

//the function
function abortme(){
   xhr.abort();
}

Δεν θυμαμαι που ειχα δει παραδειγμα, αλλα εμενα μου δουλεψε , καπως ετσι θα ναι μωρε, απλη js

Also δες Link.png Site: εδω

PS ελα ρε insomnia εβαλες και συ drag'n'drop uploading files? Πολυ μπροστα. Μας κακομαθαινεις

Δημοσ.

Αν στο drag 'n' drop εβαλες xhr2, δεν ειναι τιποτα να βαλεις κ ενα κουμπι abort. Αμα αποφασισα να ανεβασω ενα βιντεο κανα giga, και διαπιστωσω οτι τελικα δεν ηθελα να ανεβασω αυτο, αλλα καποιο αλλο, θα περιμενω να ανεβει για να το διαγραψω? Δωσε μου abort μπαρμπα.

Αν πατήσεις το X (το εικονιδο ΔΕ σε καθε αρχειο) αυτο θα φυγει απο την λιστα και θα παει στο επομενο.

Drag n drop, ωραιος ! Επισης καλη φαση που μπορω να το πεταξω οπουδηποτε στο ασπρο.

Απλα (θα σε πρηξω παλι) σημειωσε μια περιοχη για drag n drop. Η απλα γραψε Add [or drag] files to send.

Ετοιμο.Οταν κανεις drag(και οχι drop) μεσα στη σελιδα τοτε θα δεις το animation(ελπιζω δλδ, ακομα δεν το δοκιμασα με αλλο browser εκτος του safari osx).

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από απουσία ολίγων ημερών ξεκίνησα πάλι την ανάπτυξη της εφαρμογής. Διόρθωσα μερικά προβλήματα που είχα με το ανέβασμα μοναδικών και πολλαπλών αρχείων. Μένει τώρα να βρώ λύση για αρχεία με μη-αγγλικούς χαρακτήρες(πχ Ελληνικά).

Επίσης διόρθωσα μερικά θέματα με την κρυπτογράφηση των αρχείων και τώρα όλα τα αρχεία είναι σε AES-256.

Επίσης για μερικές πληροφορίες για τους servers της Amazon. Τελευταία η amazon πρόσθεσε στην οικογένεια των ec2 server τους t2.micro, t2.small και t2.medium. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά ? Οτι θα έχω free(για 1 χρόνο) νέους t2.micro servers με 1GB RAM(από 600ΜΒ) και ταχύτερους επεξεργαστές Intel Xeon στα 2.5Ghz (3Ghz σε turbo mode). 

Επίσης όταν σκεφτώ να αναβαθμίσω σε t2.small (2GB RAM) τότε θα πληρώνω μόνο 0.020€ την ώρα(0.020Χ24Χ30=14€ το μήνα για ένα σερβερ ικανό να σηκώσει πολλά uploads ταυτόχρονα και με σεβαστό bandwidth. Aν αποφασίσω οτι 1GB μου είναι αρκετό τότε η τιμή του t2.micro(μετά το πέρας του 1 έτους) είναι 7€/μήνα περίπου, τίποτα δλδ, ξεφτίλα!

http://54.229.200.200/blog.html

Προς το παρών η σχεδίαση CSS3 είναι on hold.

Δημοσ.

Το εικονίδιο με τη σαϊτα παραπέμπει σε Yousendit. Ίσως να επέλεγες κάποιο άλλο.

Επίσης, στο τέλος, το σωστό είναι "your files have been sent".

Τέλος, το copy this link θα ήταν καλύτερο να κάνει όντως copy και όχι να είναι link και να μπορεί να το κάνει share (για να το στειλει με κάποιο social app, mail ή οτιδήποτε άλλο).

Δημοσ.

Το εικονίδιο με τη σαϊτα παραπέμπει σε Yousendit. Ίσως να επέλεγες κάποιο άλλο.

Επίσης, στο τέλος, το σωστό είναι "your files have been sent".

Τέλος, το copy this link θα ήταν καλύτερο να κάνει όντως copy και όχι να είναι link και να μπορεί να το κάνει share (για να το στειλει με κάποιο social app, mail ή οτιδήποτε άλλο).

Ευχαριστώ για τα σχόλια, θα τα κοιτάξω. Συγκεκριμένα για το icon είμαι σε beta ακομα και ο σχεδιασμός είναι δοκιμαστικός(οσον αφορά κυρίως εικονιδια και εικόνες).

Τωρα για το sen(d)t ….ντρεπομαι  :ph34r::) o ανορθόγραφος…. :)

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παεί καιρός της παρουσίασης του project μου και πλέον δεν είναι beta. 

Από σήμερα οι χρήστες *nix μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αποστολής αρχείων μέσω terminal. 

Για να στείλετε τα αρχεία σας δώστε :

curl -X POST -F "uploadfile[]=@file" https://sendhimfiles.com/cli

οπου file το αρχείο σας πχ:

curl -X POST -F "uploadfile[][email protected]" https://sendhimfiles.com/cli

Η παράμετρος -F μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά αρχεία (-F “uploadfile[]=@eikona_1.jpg” -F “uploadfile[]=@eikona_2.jpg”)

Όταν τελειώσει το upload θα δείτε το σύνδεσμο προς τα αρχεία σας για να τον μοιραστείται. O σύνδεσμος είναι leech protected και θα πρέπει να τον κάνετε paste σε browser (wget ή άλλοι download managers δεν δουλευουν)

Επίσης υπάρχει και έτοιμο scriptακι (bash):

#!/bin/bash
depth=$#;
if(($depth<1));then
echo "Usage: sh sendhim.sh FILE_1 [FILE_2]";
exit;
fi
file[2]=""
count=0
base=1
for var in "$@"
do
(( COUNT +=base))
file[$count]="uploadfile[]=@$var"
s=' -F '
out_curl=$out_curl$s$file
done
echo -e `curl -# -S -X POST $out_curl https://sendhimfiles.com/cli`

τρεξτε το έτσι:

sh sendhim.sh File_1.jpg File_2.jpg

Επιθυμητές οι δοκιμές(μιας και ειναι beta η λειτουργία)

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.....και κάτι που ήθελα να ποσταρω εδώ και καιρό απλά περίμενα ενα 6μηνο για να μαζέψω μερικά στοιχεία. Απο την αρχή της προσπάθειας,από αρχές Ιουλίου μέχρι τώρα:

• 1375 αρχεία έχουν αποσταλθεί
  • Συνολικό μέγεθος:35GB περίπου
  • Συνολικό κόστος 71 € περίπου (domain+amazon aws+google email+SSL πιστοποιητικό)
  • 5000 περίπου μοναδικοί επισκέπτες

Λόγω του ότι δεν χρησιμοποιώ cookies άρα δεν έχω google analytics δεν μπορώ να πώ με σιγουριά από ποιές χώρες έρχονται οι επισκέπτες αλλά εμπειρικά μπορώ να πώ οτι η Ινδία είναι νούμερο 1. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τον λόγο. Γενικά έχω επισκέπτες από τις γύρω χώρες, Πακισταν, Ιρακ, Ιραν, Ινδία αλλά και από αφρικανικές χωρες, Νηγηρία, Ανκόλα.

Ο απλός σερβερ(1GB RAM), PHP +Apache+Mod_pagespeed αντεξε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις χωρίς κανένα κρέμασμα, ακόμα και όταν είχα πολλούς χρήστες να ανεβάζουν αρχεία. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα σε αυτές τις ρυθμίσεις :

<IfModule mpm_prefork_module>
	StartServers            1
        MinSpareServers         20
        MaxSpareServers         50
        MaxRequestWorkers       600
	MaxRequestsPerChild	10000
        MaxClients              15
        MaxConnectionsPerChild  0
</IfModule>

KeepAlive On

MaxKeepAliveRequests 300

HostnameLookups Off

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, δεδομένου οτι ζούμε στην εποχή του dropbox+wetransfer+sendspace και άλλων μεγαθήριων! 

Μελλοντικά σχέδια:

• Εφαρμογή για android( για iOS μου έληξε η συνδρομή και δεν μπορώ 100€ αυτή τη στιγμή)
  • Καλύτερη αποστολή μεσω command line 
  • PC + MacOS client(στο πολύ μακρινο μελλον  :-D )
  • Εμφάνιση στην 1η (αντε στη 2η) σελίδα αποτελεσμάτων της google χωρίς διαφήμιση
  • Open sourcing της εφαρμογής
  • Ισως μεταφορά σε node.js

Ελπίζω να βοήθησα κάποιους με τα δεδομένα, ίσως για μερικούς που θέλουν να επιχειρήσουν κάτι παρόμοιο στο μέλλον!

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από theodoros8
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...