Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά μην τρελαίνεστε με τον πόλεμο τιμών.Οι εταιρείες για το ''καλό'' των καταναλωτών έχουν συζητήσει κάτω από το τραπέζι για το πως θα κινηθούν.Δεν αναμένω άμεσα καμία μεγάλη μείωση πέρα από 10-15Ε σε κάθε κατηγορία 120-240-500GB.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικα πολυ αξιοπιστη ειδηση...συμφωνα με φημες θα γινει πολεμος τιμων.Αυτα....

Ρε συ, αφού το λένε οι ανώνυμες πηγές...

Καλά μην τρελαίνεστε με τον πόλεμο τιμών.Οι εταιρείες για το ''καλό'' των καταναλωτών έχουν συζητήσει κάτω από το τραπέζι για το πως θα κινηθούν.Δεν αναμένω άμεσα καμία μεγάλη μείωση πέρα από 10-15Ε σε κάθε κατηγορία 120-240-500GB.

10€ κάτω δεν θα ήταν καθόλου άσχημα.

Δημοσ.

Πιστεύω οτι οι περισσότεροι βιάστηκαν, δε λέω μερικοί το χρειάζονταν λόγω δουλειάς αλλά οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες δεν το χρειάζονταν...

Nope, εσυ εχεις μεινει πισω.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι γιατί αξίζει πιο πολύ να έχεις κανά βαρβάτο cpu και στο 90% της χρήσης να είσαι μέχρι 10%....

Μη τη ψάχνεις αν δουλέψεις έστω και λίγο ssd δεν ξαναγυρνάς σε μηχανικό. 

Δεν βιαστήκαμε εμείς με τους ssd εσύ δεν ξέρεις τί χάνεις εδώ και μια τριετία που οι τιμές είναι προσιτές.

Nope, εσυ εχεις μεινει πισω.

Εντάξει ρε παιδιά έχω δουλέψει και εγώ σε ssd. Είχα, και τον έδωσα και ξέρω τι χάνω. Απλά μου φαινόντουσαν υπερκοστολογημένοι. Για τη δουλειά μου κρίνω πως δε μου χρειάζεται... Δε θα με βοηθήσει να προγραμματίσω πιο γρήγορα ούτε χρησιμοποιώ το δίσκο συνέχεια. Ας περιμένω λίγο παραπάνω να κάνει compile, ας περιμένω λίγο παραπάνω να ανοίξει κάποιο πρόγραμμα και ούτε ανοιγοκλείνω εφαρμογές, ούτε το λαπτοπ (επειδή με λαπτοπ είμαι) ανοιγοκλείνω. Bottom line: Για την προσωπική μου χρήση κρίνω πως δεν μου χρειάζεται ακόμη.. αυτά. Τώρα αν εσείς κρίνετε οτι τα χρήματα που δώσατε σας απέδωσαν κέρδος στη δουλειά σας τότε δε βιαστήκατε και κάνατε σωστή επιλογή, αλλά μην λέτε οτι επειδή δεν κυκλοφορώ με ssd δε ξέρω τι μου γίνεται... Δεν είναι όλοι οι χρήστες υπολογιστών ίδιοι...

Δημοσ.

Μωρέ σύμφωνοι, αλλά αν στο σύστημά σου έχεις π.χ. i7 κ.λπ. με μηχανικό δίσκο, τότε κάτι δεν πάει καλά.

i5 έχω :P, είμαι πριν το όριο?  αυτό που με βοηθάει είναι να έχω μπόλικη ram 16 gb, δεν λέω στους άλλους όμως να πάρουν ram μόνο και μόνο επειδή είναι καλύτερα, πρέπει να τα χρησιμοποιούν και αναλόγως.

Δημοσ.

Και i7 θα μπορούσες να έχεις με HDD και να «μη στην έλεγε» κανείς, αρκεί να τον χρησιμοποιούσες για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ο μέσος χρήστης όμως δεν έχει νόημα να έχει σύγχρονο σύστημα με HDD. Ο δίσκος εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσε bottleneck για όλο το σύστημα.

Εδώ χρυσοπληρώναμε τους Raptor για ελάχιστη παραπάνω ταχύτητα, δε θα τα σκάσουμε για SSD που η διαφορά είναι χαοτική;

Μόνο τα Windows Updates να θυμηθώ με HDD, και βάζω τα κλάματα. Βασικά ακόμα τα βάζω όταν πρέπει να ενημερώσω τα Windows στο netbook.

• Like 2
Δημοσ.

Ρεαλιστικά μιλώντας, οποιοδήποτε αξιοπρεπές PC τη σήμερον ημέρα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μικρό SSD. Έστω για το λειτουργικό σύστημα. Θα τα βγάλει τα λεφτά του.

Δεν λέω ότι οι extreme επιδόσεις είναι το ζητούμενο (πχ. στο MBP εντυπωσιάστηκα όταν είδα πως απαιτούνται μόλις 7-8" για τη φόρτωση του λειτουργικού, αλλά μετά την δεύτερη μέρα δεν το ξανασκέφτηκα), όμως ο SSD κάνει διαφορά σε πολλά καθημερινά πράγματα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ τέτοιους δίσκους από το 2009, όταν ο 64άρης είχε 130+ ευρώ. Σήμερα παίρνεις καλό 256άρη με λιγότερα από 100. Μετά από τόσα χρόνια, αδυνατώ να υπολογίσω το πόση ώρα έχω γλυτώσει από τα μπουταρίσματα και το σήκωμα των εφαρμογών (πχ. στο PC το Photoshop χρειάζεται 2-3 δευτερόλεπτα να φορτώσει, όταν στο dell laptop θέλει τουλάχιστον 20).

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτό να γινόταν, εσύ θα έβαζες λειτουργικό σε δίσκο των 500GB; Χωρίς partition;

δεν ειναι λιγο... άχρηστο να χωριζεις εναν σκληρο δισκο σε πολλα partitions;

η λυση του "βαζω το λειτουργικο σε ενα partition των 200gb και οτι κατεβαζω στα υπολοιπα 300gb" μου θυμιζει κατι σαν τροπο να αποφευγει καποιος τα τακτικα backup.

προσωπικα απλα φτιαχνω εναν φακελο backup ο οποιος εχει μεσα τακτοποιημενα οτι κατεβαζω, και μια φορα την εβδομαδα τα μεταφερω σε εξωτερικο (οπου κ μετα αδειαζω τον φακελο backup και περιμενει τα νεα κατεβασματα της εβδομαδας). το αλλο παλι που κανουν πολλοι (windows στο ενα partition και τα προγραμματα κ παιχνιδια στο αλλο) δεν ειναι μονο αχρηστο, αλλα και επικινδυνο μιας κ οτιδηποτε κανεις install θα περασει πραγματα και στο c:/ οποτε δεν εχει την παραμικρη πρακτικη αξια.

μονο σε πολλαπλα os εχει νοημα να χωριζει καποιος τον δισκο του. (ή αν δοκιμαζεις συχνα λειτουργικα και δεν εχεις αλλον δισκο να σωσεις τα σημαντικα σου αρχεια)

• Super Moderators
Δημοσ.

Πραγματικα πολυ αξιοπιστη ειδηση...συμφωνα με φημες θα γινει πολεμος τιμων.Αυτα....

η είδηση είναι 1 γραμμή στα ελληνικά και 2 στα αγγλικά, καθημερινό φαινόμενο στα topics που βρίσκονται στα Νέα/ειδήσεις-lobby sections του insomnia :P

Δημοσ.

Σκόπευα να πάρω σύντομα αλλά με βλέπω να περιμένω,ναι έχω ακόμα μηχανικό και ντρέπομαι για αυτό :P

Μακάρι να δούμε σύντομα 240/50αρηδες κάτω από 100€.

Δημοσ.

Σκόπευα να πάρω σύντομα αλλά με βλέπω να περιμένω,ναι έχω ακόμα μηχανικό και ντρέπομαι για αυτό :P

Μακάρι να δούμε σύντομα 240/50αρηδες κάτω από 100€.

Samsung 840 EVO 250GB

Ένας από τους καλύτερους 250άρηδες, 115 ευρώ από Amazon. Αξίζει τα +15 ευρώ μέχρι τελευταίου cent. Αν όμως τα 100 ευρώ είναι το ανώτατο όριο υπάρχουν δίσκοι ελάχιστα κάτω από αυτό, όπως οι 240άρηδες της Kingston και της Crucial.

Στη χειρότερη ακόμα κι ένας 128άρης θα την κάνει τη δουλειά, αφού παραδοσιακά στα Windows οι φάκελοι που πιάνουν το μεγαλύτερο χώρο είναι το Program Files και το My Documents. Αμφότερα μπορούν να μεταφερθούν σε μηχανικούς δίσκους (αν και για άλλους μεγάλους φακέλους, όπως τον appdata, δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα). Στα 128GB μπορούν άνετα να διατηρηθούν μόνο οι βασικές, καθημερινές και βαριές εφαρμογές (browsers, Office, Photoshop κλπ), άντε και κανα παιχνίδι που κάνει 50 ώρες να φορτώσει (πχ BF4).

Δημοσ.

Βρίσκεις και στην ελληνική αγορά 240αρι στα 115€ (Crucial m500) αλλά ξέρω ο evo είναι καλύτερος.

Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από Αμαζον αυτή η τιμή(115€) για τον evo είναι τελική; Με μεταφορικά μέσα;

Δημοσ.

Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από Αμαζον αυτή η τιμή(115€) για τον evo είναι τελική; Με μεταφορικά μέσα;

Δυστυχώς τα μεταφορικά εδώ και κάμποσο καιρό δεν είναι δωρεάν. Μια φορά κι ένα καιρό είχαμε τζάμπα μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ, αλλά τώρα πια όχι. :(

Η τελική τιμή (συνυπολογίζοντας και τον ελληνικό ΦΠΑ, που είναι υψηλότερος από τον αγγλικό) θα έρθει γύρω στα 125 ευρώ. Σε παραπλήσια τιμή τον πουλάνε και κάποια σκρουτζομάγαζα, χωρίς όμως να συμπεριλάβουμε μεταφορικά και τυχόν έξοδα αντικαταβολής (άρα πάμε στα 130-135), ενώ φυσικά για Πλαίσια κλπ φτάνουμε άνετα τα 140.

Το καλό είναι πως στην παραγγελια του Άμαζον μπορούν άνετα να προστεθούν και μερικά ακόμα καλούδια χωρίς να ανέβει η τιμή του shipping (πχ. εγώ μαζί με το δίσκο παρήγγειλα και μερικές μνήμες, βιβλία, καλλυντικά κλπ). Εφόσον το κόστος των μεταφορικών μοιράζεται, η συνολική τιμή για το δίσκο στην πράξη μου ήρθε γύρω στα 120.

Τελοσπάντων, ας μην το κουράζω άλλο με το τρεις-το-λάδι-τρεις-το-ξύδι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι την παρούσα στιγμή υπάρχουν 250άρηδες σε προσιτές τιμές, που θα μας βγάλουν άνετα μια τετραετία, ενδεχομένως και περισσότερο (άρα σίγουρα θα βγάλουν τα λεφτά τους).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...